Allround optiikkaa

Iamweasel

Teerijahdista hirvijahdin kautta kytisjahtiin ilta ja aamuhämärään; 2-10, 3-12? 50 vai 56 objektiivi? Euroopasta vai pohjois amöriikän yhdysvalloista? Mrad vai moa säädöt? Hollit max 250m. Merkkiä mallia saa ehotella. Hintaluokka 1500e. Thanks.

3

<50

Vastaukset

 • Meinaatko ampua yhdellä kiväärillä? Mitä metsästystä painotetaan eniten? Mitä kaliberia käytät?

  Hirvelle pitäisi suurennoksen alkaa hyvin lähellä yhtä ja teerelle sitten kymmenen lähistölle. Hämärälle tarvitaan valaistu ristikko. Liikkuva vaatii erillaisen ristikon kuin kytis. Noilla naksujen laaduilla ei nyt ihan kauheasti ole väliä kunhan tuntee kiikarin säädöt. Suuri etulinssi tekee kiikarista myös ison ja painavan.

  Joku Benderin 1.5-6x42, Zeissin 1,5-x42, Swaron 1,5-6x42 ym. Laatuputkissa kannattaa etsiä käytettyä, sillä käytetyn saa vähän halvemmalla eli pystyy ostamaan paremman.

  • Yksi voisi olla S&B 2,5-10x56 Klassik. Sitä myydään 1200e. Mitä suurennokseen tulee niin tuolla 2,5 pärjää hirven kanssakin. Aivan lähipasseihin jos hirvi on 15 metrin päässä paras on sitten jo avotähtäimet. Se oli 10v sitten parasta mitä rahalla sai. En usko että kehitys olisi nyt ollut niin nopeaa että se ei olisi kärkisarjaa vieläkin. Siinä on valo mikä on kova sana kytiksellä. Mulla ei omassa S&b ole valoa ja tiedän mistä puhun:D Se on aika kooka kiikari mutta et saa kaikkeen täydellisesti sopivaa kiikaria isollakaan rahalla.


 • Joo, yhdellä ja samalla. Kyttäysjahti näin ensialkuun olisi pääpainotuksena. Aseen kaliiperi 30-06 sprg. Tosin kivääristä löytyy kyllä säädettävät avotähtäimet, eli ainakin hirvelle voisi olla jopa kiikaria parempi ratkaisu. Ampumamatkat kuitenkin jää siihen 100 metriin ja alle. Mutta joo, tämä auttoi. Sai vähän kuvaa että mitä kannattaa alkaa etsiä. Tuhannet kitokset!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Julman näköinen Martina

  Gaalaan tullessa häntä haastateltiin . Tavallaan.... tavallaan... tavallaan. Koko ajan hoki tavallaan sanaa. Mekko oli kaunis mutta Mara ei oikein on
  55
  661
 2. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  64
  658
 3. Nykäsen Pialta pääsi itku

  Nykäsen leski itkee, kun gäntä ei kutsuttu vastaanottamaan Matti Nykäselle Urheilugaalassa myönnettyä palkintoa urheilun Hall of Fameen pääsystä. Palk
  36
  588