Porin perusturva ja vanhusten hoito

Herätys

Ei yksin Esperi vaan myös meidän rakas perusturvamme. Hoitojakso Himmelin Tyynelässä sisältää seuraavia kokemuksia. Intervallijaksolla kaikki ruoka syödään lusikalla. Omatoiminen vanhus ei saa veistä ja haarukkaa edes pyytämällä.

Iltalääkkeet jaetaan kuuden aikaan. Sitten petiin ja valot pois. Mitä nuorempia hoitajia vuorossa, sen varmemmin näin tapahtuu.

Omaisille vanhuksen voinnista kerrotaan niukasti, yhteistyö omaisten kanssa on alkeellista. Joko ei haluta kuulla omaista tai sitten toimintakulttuuriin kuuluu omaisista vähätvälittäminen.

En ota kantaa mitoitukseen, koska sitä en tiedä. Otan kantaa toimintakulttuuriin ja siihen että tehdäänkö asioita asiakas vai henkilökuntalähtöisesti.

Haluaisitko, että omaisesi saisi vastaavaa hoitoa? Vai haluaisitko hoidonkohteeksi ehkä itse?

25

<50

  Vastaukset

  • Kukaan ei halua hoitoa porissa tai yleensä suomessa. Varsinkaan jos on nuorempia hoitajia talossa. Koskaan ei tiedä milloin lähtee rahat milloin lähtee henki jollain insuliinilla.

   • Minä olen jo eläkeläinen ja haluan hoitoa varsinkin nuoremmilta.
    Vanhemmat ei jaksa innostaa.
    Enkä viitsi lähteä mihinkään Thaimaaseen hoitoa hakemaan.

    Kyllä hoidosta pitää maksaakin ja jos henki lähtee, niin kuolee ainakin onnellisena.


   • Pitää kirjoittaa sääntöjen sallimissa puitteissa.


   • Himmelissä ei pahemmin vanhuksista välitetä, se on lähinnä säilytyspaikka ja vielä huono sellainen. Joidenkin sinnekin on valitettavasti pakko mennä, kun muuta paikkaa ei ole.


   • tälläikai kirjoitti:

    Minä olen jo eläkeläinen ja haluan hoitoa varsinkin nuoremmilta.
    Vanhemmat ei jaksa innostaa.
    Enkä viitsi lähteä mihinkään Thaimaaseen hoitoa hakemaan.

    Kyllä hoidosta pitää maksaakin ja jos henki lähtee, niin kuolee ainakin onnellisena.

    Kertoo ihmisen sivistyksen tasosta kun kirjoittaa/sanoo Thaimaaseen. Mihin toiseen maaseen voisit mennä... vaikka Muumimaaseen tai Puuhamaaseen.


   • Palstakyyläkin yhtyy tähän kommenttiin.
    Muuten lause alkaa isoilla kirjaimilla ja päättyy yleensä pisteeseen tai kysymysmerkkiin.
    Huutomerkkiä ei saa käyttää. Huutaminen on sääntöjen vastaista.


  • Perusturvan toiminta on samalla tasolla yksityisten kanssa.
   Rahat pois ja nukkumaan.
   Henkilökunta kerätään turuilta ja toreilta, tulee huonoja käsipareja.

   • Perusturvan työntekijät, joita kaikkia sanotaan lähihoitajiksi, joutuvat tekemään kaikkea muutakin kuin hoitotyötä.
    Hoitajamäärä saadaan näyttämään riittävältä vaikka onkin alimitoitettu.
    Hoitajien taso on mitä on. Hoitajiksi haalitaan kaikki sivuraitelle ajautuneetkin ihmiset. Kaikista koulutetaan lähihoitajia, jotka maleksivat, tupakoivat, räkänauravat, käyttäytyvät epäsopivasti. Ei ole arvokkuutta eikä ammattitaitoa kuten ennen, jolloin hoitajakoulutukseen pääsemiseksi oli pääsykokeet ja soveltuvuustestit.


  • Nykyään lähihoitajaksi pääsee kuka tahansa. Ei ole mitään pääsyvaatimuksia.
   Siksi lähihoitajia työskentelee vanhusten parissa, missä pääsy lääkekaapille on helppoa. Sieltä sitten popsitaan parempiin suihin vanhusten kipulääkkeet sun muut.

   Lähihoitajissa on paljon narkkareita ja lääkeongelmaisia.

   • Lähihoitajaksi pääsemiseen vaaditaan parin-kolmen vuoden opiskelu työharjoitteluineen. Opiskeluun tulevien esikarsinta on kylläkin liian löysää.

    Heidänkin, kuten jopa lääkäreiden ja yleensäkin suomalaisten joukossa on narkkareita ja lääkeongelmaisia.


   • No nyt näyttää tällä palstalla olevan tietoa :)


  • Kyllähän sitä opiskelua vaaditaan, mutta kuka tahansa pääsee opiskelemaan. Siksi lähihoitajiin ,nykyisiin ja tuleviin, on pesiytynyt lääkekaapinkyttääjiä.
   Helppo heittää muutama Oxycontin tai Teemu suuhun, joka on tarkoitettu vanhukselle.

   T. Kaikkea kuullut ja faktaa on.

  • Yhden palkalla monta 9 euroo 4 tuntii päivä. Tupla pami ja namit jaettavaksi maliin potilaalle mulle saadaan orjat vieläpä viihtyy sairaana työssään.

  • Ei kaikkea kannata uskoa mitä kuulee kerrottavan.

  • Ns. hoitajien nimike pitäisi olla sekatyöläinen. Töihin kuuluu keittiötyöt, kakkujen tekemiset, leipomiset, pesulahuollot, tietokoneasiat, itseopiskelut, esimiesten kaikki sähköpostit ohjautuvat hoitajille suodattamatta, osaston pomo delegoi kaikki työt suoraan hoitajille, ...
   Joku varastaa kassanrahoja, joku napsii lääkkeitä, osaamaton hoitajajoukko ei pysty itsenäiseen työskentelyyn, jos ei ole perässävetäjää, aina uusia perehdytettäviä taakkana....
   Hoitomitoitus pitäisi tarkoittaa hoitajan työtä tekevien ammatti-ihmisten määrää.

   • Tuo edellä kuvattu kaaos suoraan Porin perusturvasta.
    Ruskakotia kehutaan kaikissa medioissa. Tarja Halonenkin vierailee omistajien luona. Varmaan sitten "hyvä", arvopohjalla.
    Päällikön mukaan Ruskakoti on "voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen järjestö"🙄!
    Voi kuinka ihanaa, aivan kuin sos.dem-saduissa tai Neuvostoliittoa esittelevissä tv-ohjelmissa "Näin naapurissa" 70-luvulla.


  • Perusturvan johtaja eli henkilö, joka johtaa myös lääkäreitä ja muuta terveysalan henkilökuntaa, on koulutukseltaan mielenterveyshoitaja eli vastaa lähihoitajaa mielenterveyspuolella.

   • Ei ihme että touhu on sekoa. Porin perusturva on akkojen mielivaltainen kanttiini jossa ei ole järjen häiventä. Kaikki mielenterveyshoitajat ovat mieleltään sairaita. Se näkyy ja kuuluu.


  • Demariperheeseen syntyminen vastaa yksistänsä jo Ylempää AMK-tutkintoa. Neuvolassa demarilapset rokotetaan omilla aineillaan.
   Sitten kouluaikana kesätöihin kaupungille missä harjoitellaan vanhempien änkyröiden johdolla mm. tauotukset, tiimipalaverit, äänenkäyttö- ja kyynärpäätaktiikat sekä töihin tarttumisen estotavat.
   Yläasteen jälkeen sitten kaupungille töihin, ensin muutamaksi kuukaudeksi ja sitten kun joukko on hyväksynyt sukutaustan ja opitut tavat niin sitten vaginaiseksi, ilman julkista hakumenettelyä.
   Pst! Keittiön kautta!

  • kaikki tämä on totta , mutta mistä sitä rahaa riittää muriaaneille, tänäänkin tuli 4 kpl. geelitukkia viina kaupasta ja kaikilla pari-kolme pikkuleijonaa käsissä, plus lagerikengät nilkkasukkineen ja frekkajakut,,,

   • Kateus on kansantautimme.

    Tarkkoja huomioita ainakin teit.


  • Perusturvan rahat meni seuturekryyn...siis 2 miljoonaa ja se on pois vanhuksilta.

   • Saahan siitä ainakin yksi vanhus toimeentulonsa. Terttu Nordman. Ihan varmasti.


  • Se vaan on kumma juttu kun olen lähes joka ikinen kerta, lähes viikoittain, nähnyt sairaaloissa ja Kilpiäisen attendossa kun lauma hoitajia istuu nokat vastakkain jossakin sivuhuoneessa, juttelemassa jostakin, en tiedä mistä kun en ole osallistunut keskusteluun mutta hauskaa on vaikuttanut olevan.
   Ei niissä aina niin kauhea kiire ja työtaakka näytä olevan.

   • Kahvitauko on lakiin perustuva.

    Työhön liittyvästä asiasta voi keskustella myös hymyssä suin.


  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   684
   14359
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   125
   2287
  3. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   1373
  4. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   59
   1255
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1239