Co2 rajoitukset

VenemessuilleMietittävää

Nyt kun Sipiläkin on puhunut Suomen roolista edelläkävijänä co2 kielloissa, tullaanko myös veneilyssä siirtymään vain akkumoottoreihin ja perinteisten polttomoottoriveneiden käyttö kielletään ?

Mitä me 100.000 veneenomistajaa tulemme tekemään, kun jopa purjeveneetkin menevät kieltolistalle ?

Onko tavalliseen purjeveneeseen tai matkaveneeseen edes mahdollista asentaa akkuhuonetta, joka voisi toimia voimanlähteenä moottoreille?

Mites tavan avoveneet, Lamit ja Busterit, uskaltaako niitäkään enää ostaa?!

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MarkiisiIte

      Suomessa on yhteensä 1,16 miljoonaa venettä. Rekisteröityjä vesikulkuneuvoja näistä on reilut 203 000.

      Soutuveneitä Suomesta löytyy arvion mukaan yli 400 000 ja kanootteja sekä kajakkeja lähes 100 000. Ne saavat liikkua Suomen alueella, kaikki muut kielletään.

      Romuttamoilla tulee olemaan kissanpäivät, jahka vihervassarit jatkavat valitsemallaan linjalla.

      • CO2

        Kaikki bensa- ja dieselmoottorit SUOMESSA käyttökieltoon mahdollisimman pian niin saadaan maapallon lämpenemin pysähtymään ja maapallo pelastettua, näin ainakin meidän päättäjät luulee!


      • pönttö

        Googleta nyt mitä puolueita siellä hallituksessa istuu.


      • VihreäTampio
        pönttö kirjoitti:

        Googleta nyt mitä puolueita siellä hallituksessa istuu.

        Tiedätkö paljonko yksi google haku tuottaaa CO2 päästöjä, jos oikeasti haluat päästövähennyksiä on olla googlettamatta, somettamatta ja suoratoistopalveluja käyttämämättä.


    • SöpiläSinnemäki

      " akkumoottoreihin"

      Juu, ja sitä sähköä akkuihin jauhaa Helsigin kaksi kivihiilivoimalaa. Näin se vihreä maailma pelastuu, kun sähkömoottori ei tuota CO2 päästöjä (eikä muitakaan päästöjä).

    • Jopasnytjotakin

      Karkasko nyt vähän lapasesta nauhujutut? Ensk näkään Sipilä ei ole "vihervassari" eikä."vihervassaritkaan", siis vihreät, sossut ja vassarit joideö valtaantulo on kokonaan tuon sipilän keskusta-kokoomuslaisen roistosakin ansiota, varmaan aloita maailman pelastamista teidän vanhoista muutaman kerran kesässä käynnistyvistä kipoistanne - mutta raakaöljyllä käyville ja pilssivetensä mereen laskeville laivoille olisi hyvä jotain tehdäkin. Se ei valitettavast taida olla i tulevan hallituksen vallassa.

      • Ihan_oikeesti

        Mikä laiva Itämerellä ajaa raakaöljyllä? Pilssivesiäkään mereen lasketa!


      • kauhiaaKatoo
        Ihan_oikeesti kirjoitti:

        Mikä laiva Itämerellä ajaa raakaöljyllä? Pilssivesiäkään mereen lasketa!

        Tankki vedet kyllä ja irtolasti alukset surutta pesevät esim bukki lastitilat Airistolla, kun tuoneet satsin satamaan, milloin mitäkin "kemikaalia"


    • Ollaantarkkana

      Tähän mennessä käsittääkseni on puhuttu vain uusien autojen mahdollisista myyntirajoituksista. Veneistä ei sitäkään. Jo ostettujen autojen tai veneiden käyttökielto olisi jo aivan toista luokkaa oleva lainsäädäntöhanke jota tiettävästi ei vielä missään ole esitetty. Ja ennen kuin joku ehtii tähän tarjoamaan Saksan "dieselautokieltoja" todettakoon että kysymys sielläkään ei ole totaalisesta dieselautokiellosta määrätyissä kaupungeissa vaan sellaisten dieselautojen kiellosta jotka eivät täytä uusimpia päästömääräyksiä.

    • anonyymi_jAX

      Ei veneiden polttomoottoreista luopuminen pahiten purjeveneisiin kolahtaisi, on sitä ennenkin pärjätty ilman! Edelleenkin mm. kisataan purkkareilla joissa ei ole apumoottoreita. Toki joku pieni sähkömoottori helpottaa laituri-manööverejä. Lopettaisi kyllä osaamattomien, ja satamasta toiseen polttomoottoreilla liikkuvien liikkumisen, muttei se pelkästään huono asia olisi, minun mielestäni..

      • ArvoNimimerkki

        Osaamaton mihin?

        Jos pääsee satamasta toiseen, kuten osaava, niin miten voi olla osaamaton, vai miksi en ymmärrä, mitä tämä osaamattomuus sinun näkökulmasta mahtaa tarkittaa?


    • OmaLehmäOjassa

      Sipilän puhe käsitteli sitä, miten Suomi tulee toimimaan esimerkkinä muulle euroopalle ja kompensoimaan kielloilla muiden maiden välinpitämättömyyttä ilmaston tilanteeseen.

      Tälläkertaa Juha ei tosin kertonut, että hän on jo pitkällä omissa suunnitelmissaan kehittää biokaasuun perustuvia co2 vähäpäästöisiä polttomoottoreita.

    • Takaisin1800luvulle

      Millähän valtuuksilla Sippi tuollaisia höpisee. Edes pääministeri ei voi yksinään mennä tekemään tuollaista päätöstä. Ruotsin hallitus on tehnyt päätöksen, kovan väännön jälkeen, että 2030 uusia päästöjä aihettavia moottoreita ei saa myydä.

      Tosin Ruotsissa epäillään yhä, että tuota päätöstä tullaan muuttamaan tulevien vuosien aikana. Päätös on vain viesti valmistajille.

      Voi olla myös niin, että fossiilisten polttoaineiden jakelu lopetetaan kuin seinään.

      • Hihhulisvedut

        Eivät ruotsalaiset päätöksiään pyörrä. Kerran tehty päätös, kuten ydinvoimasta luopuminen vuoteen 2010 mennessä on tästä vakuuttava esimerkki.


    • Mitenmahtaaolla

      Sipilä.tuskin on seuraavassa hallituksessa. Ja hyvä niin.

      Vasemmistopuolueet ja etenkin vihreät luultavasti sihtautuvat vastuullisemmin vähiin luonnonvaroihimme - ja kannatan tätä lämpimästi. On kuitenkin syytä muistaa että vihreätmeivät olleet niitä jotka halusi "herrojen huvikuunarit" verolle. Olikos se nykyistä edellinen hallitus, sillä muistan ainakin PerusSSoinin tätä asiaa hehkuttaneen.

    • Lordnyhtänköljä

      Eiköhän ne tavan ihmisen elinkulut nouse senverran , että vesillä oleva porukka vähenee ihan luontaisen poistuman kautta.
      Ainakin nuo sammutinleiman hinnoista natisiat?
      Kenen pärssi kestää kymmeniä litroja tunnissa kuluttavanveneen polttoaineet. Benssa 1.95€/l diiseli 1,75€/l.

    • mastoEiTanassa

      huraa jippi ja gay, pannaan perseisiin vaaan, niin maima pelastuu ja penikoita ei synny ja voidaan ottaa maiaaimalta tummaihoisia viihdyttämään Suomi neitoja ,kun ei omat urokset kelpaa.

      • RealistiEiRasisti

        Just näin jipi ja alah se sanoo ei ikä rajaa ok ...


    • ei-levääää

      tyhjnnän septin suoraan polttoaonetankkiin - täytyy vihervassareiden biopolttoaine vaatimus heittämällä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3527
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      157
      2143
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1845
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1756
    5. Rajalakia menee läpi ja sekosi vastustajajia

      Korpeaa hheh heh.
      Perussuomalaiset
      80
      1175
    6. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      320
      1136
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      132
      1031
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      949
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      73
      919
    Aihe