Sääntöoppiako koko Esikoislestadiolaisuus

enautuas

Miksi huivit päässä naisilla ? Eivät muutoin pidä kuin harvat heistä kaupungilla huivia päässä.
VAin rukoushuoneelle pitävät .. Silmänpalvontaako?

Muslimeilla myös naisilla huivit ja enemmänkin peitetty. Mutta kaupungillakin. Ovatko hurskaampia?

Miksi ihmeessä tuollaisia traditiosääntöjä pidetään yllä , kun Jumala ei käske mitään tuollaista. ehkä Paavlli kirjotteli jossakin kirjeessään Galatiaan jotain naisten pään peittämisestä.

Mutta moniko saarnaaja tietää mihin se sääntö liittyy? Ei monikaan, mutta huivit päähän paasaa,, kun ensin on valitellut vaivaisuuttaan pönttöön astuessaan.

Pitkää tukkaa tai partaa ei saa olla. Se on synti lappeenrantalaisen mielestä.

58

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lämpöset

      Mä pidän tumppuja kädessä ja pipoa päässä kun kolaan lunta!

    • NäinValitettavastiOn

      Kyllähän sellaisia tietenki pitää saa, mutta jos niistä tulee uskon kappaleita silloin koko kristinusko on käsitetty väärin.

      Joo totta on että esikoislestadiolaisuudessa on kaikenlaisia ihmiskäskyjä ja ihmisoppeja. Monet niistä ovat lähtöisin Raamstun tekstien vääristä ja puutteellisista tulkinnoista.

      Rraamatun tuntemus on luvattoman heikkoa esikoislestadiolaisuudessa. Heillä on esiymmärrys jonka mukaan kaikki muut paisi he joutuvat helvettiin. Tämä aiheuttaa sen että Raamattu on sovitettava tähän oppiin.

      Jumalan sanaan uskomisen sijasta he korostavatkin asuvaista Pyhää Henkeä joka on vain heillä. Ja tämä "henki" hallitsee Jumalan sanan vääntelemisen aina liikkeen sapluunaan sopivaksi. :)

      • Puoleltatoiselle

        Polkkatukka heilahtaa


      • 77777777777

        On järkyttävää, miten joku voi väittää vain heillä olevan Pyhä Henki! Itsellänikin on, enkä kuulu liikkeeseen, vaan ev.lut kirkkoon rivijäsenenä. Uskon armon sain kauan sitten. Silloin Pyhä henki tuli ja muutti käyyttäytymistäni. Tunnistin vääriä tekoja ja muutin tapani. Omin voimin siihen ei pysty.
        Tuomiota ei me ihmiset voida kellekään julistaa, koska se tehtävä on Herralla. Mistä kukaan tietää toisen tilan edes kuoleman hetkellä? Raamatun mukaan jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu. Sydämen tila on se ratkaiseva asia, ei lahkoon kuuluminen, oli se mikä tahansa yhteisö.
        Miten kukaan voi väittä uskovansa, ellei tutki Sanaa? Vain sieltä löytyy totuus. Raamattu on täynnä lupauksia, myös varoituksia niin yksilöille, kuin kansoillekin.
        On hienoa, että edes netissä voi tuoda julki asioita. Rukous on kanava, jolla voimme muuttaa maailmaa.


    • JumalaOnTasapuolinen

      Evankeliumin lupaukset ovat samat kaikille. Jokaiselle joka ottaa evankeliumin Kristuksesta uskolla vsstsan.

      Nämä pois rajaavat karsinat ovat ihmisten rakentamia.

    • JumalaOnTasapuolinen

      Kännykällä tulee paljon kirjoitusvirheitä, makuulla sändyssä kirjoitellessa.

      Mutta asiani varmaankin tuli selväksi heille joita kiinnostavat faktat, tarinoiden sijasta.

      Evankeliumia Kristuksesta ei siis ole julistettu vain jollekin pienporukalle, sen omistamiseksi ryhmän jäsenten yksityskäyttöön, ja kätkemiseksi kaikilta muilta.

      Nämä JUmalan sanaa vääntelevät pienryhmät ovat hyvin vaarallisia evankeliumin kätkijöitä ja Kristuksen lähetyskäskystä välinpitämättömiä. Ryhmäänsä ja sitä johtaviin henkilöihin sitoutunutta. Ihmisopit ja ihmiskäskyt ovat hallitsevina tällaisissa liikkeissä.

      Matt. 28:16 Ja ne yksitoista opetuslasta vaelsivat Galileaan sille vuorelle, jonne Jeesus oli käskenyt heidän mennä.

      Matt. 28:17 Ja kun he näkivät hänet, niin he kumartaen rukoilivat häntä, mutta muutamat epäilivät.

      ***) Matt. 28:18 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi:
      "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Huom! - (ei siis lestadiolaisille)
      Matt. 28:19 Menkää siis ja
      1. tehkää *** kaikki kansat *** minun opetuslapsikseni,
      2. kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
      Matt. 28:20
      3. ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää.
      4. Ja katso, *** minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti." ***

      MIksi selkeä evankeliumi väännellään ja Jeesuksen lähetyskäskyllä pyhitään pyllyä?

      Vastaus, lihan himo edellyttää Jumalan sanan vääntelemistä!!!

    • rtgrthh

      Todellakin sääntöjä. Elävässä Kristillisyydessä on sääntöjä ja ne on säilyneet, mutta kaikissa aikainsaatossa eriseuraan poikenneissa ryhmissä, nämä säännöt on poljettu alas. Jo sekin on yksi merkki siitä, miksi vain esikoislestadiolaisuus on Jumalan seurakunta. Mutta kun halutaan viäntää ja kiäntää MJUSTASTA TJULEE VJALKOONEN jne jne...…….

      Moni olisi eriseurassakin halunnut säilyttää muutamia sääntöjä vaikka se heille ehkä on tullutkin vain tavaksi, niin on kuitenkin käynyt kuin on käynyt. Se lienee Jumalan tahto, että pienilläkin asioilla on oma paikkansa ja merkityksensä. Se ei liene sattumaa, että näin on käynyt kuten on ja ei sillä säännöllä noudattamisella tai jättämisellä mennä taivaaseen tai helvettiin, mutta se on se pieni merkki etsivälle ja valitulle, että voisi nähdä oikein.

      Eihän se omena jota ei saanut syödä, eihän se voi olla sellainen sääntö nyt. Miten se muka voisi olla, että tommoinen pieni omana, nyt, tuosta puusta. Eihän se voi olla niin. Ei voi olla, että Jumala todella niin sanoi.


      Kyllä pään peittämisestä raamattu puhuu. Nimenomaan rukousten aikana. Miksi ette lue Raamattua, sieltähän kaikki asiat selviää.

    • KaruaOnKertomaa

      Tuossa tuon järkyttävän sokeuden näkee, kristinuskosta ei hajuakaan kirjoittajalla.

      • 3566654

        Soita sitä kitaraa


    • HorinatOnKuuleHoristu

      Ei pakanakansoista kääntyneille mitään pään peittämisohjeita ole annettu koskaan. Se oli judaistien tuohua, kylvää juulaisuutta kristinuskon tilalle.

      Ap. t. 15:22 Silloin apostolit ja vanhimmat ja koko seurakunta näkivät hyväksi valita keskuudestaan muutamia miehiä ja lähettää heidät Antiokiaan Paavalin ja Barnabaan mukana, nimittäin Juudaan, jota kutsuttiin Barsabbaaksi, ja Silaan, jotka olivat johtavia miehiä veljien joukossa;
      Ap. t. 15:23 ja kirjoittivat heidän mukaansa näin kuuluvan kirjeen: ...

      ... "Me apostolit ja vanhimmat, teidän veljenne, lähetämme teille, pakanuudesta kääntyneille veljille Antiokiassa ja Syyriassa ja Kilikiassa, tervehdyksen.

      ***) Ap. t. 15:24 Koska olemme kuulleet, että muutamat meistä lähteneet, joille emme ole mitään käskyä antaneet, ovat puheillaan tehneet teidät levottomiksi ja saattaneet teidän sielunne hämmennyksiin,


      Ap. t. 15:25 niin me olemme yksimielisesti nähneet hyväksi valita miehiä ja lähettää heidät teidän tykönne rakkaiden veljiemme Barnabaan ja Paavalin kanssa,
      Ap. t. 15:26 jotka ovat panneet henkensä alttiiksi meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimen tähden.

      Ap. t. 15:27 Me lähetämme siis Juudaan ja Silaan, jotka myös suusanalla ilmoittavat teille saman.

      ***) Ap. t. 15:28 Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät:
      Ap. t. 15:29
      1. että kartatte epäjumalille uhrattua
      2. ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu,
      3. ja haureutta.

      Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin. Jääkää hyvästi!"

      • Älkäät_uskoko

        Näin rietas selittää raamattua.


    • Lapsuudenkristitty

      Esikoislestadiolaisuus on Suomessa fanaattinen ryhmittymä, kuten ääri islamistinen ryhmä muslimimaassa. Yhtäläisyys ilmenee naisten pukeutumisessa, tiukassa sääntöopissa, omaan ryhmään kuulumattomien uskon mitätöimisenä jne. Yhtäläisyyksiä lienee useita. Kaikki jyrkät uskonsuuntaukset perustuvat sodankäyntiin ja vallan tavoitteluun. Näin on ollut aina ja
      jos yhtään maailman historiaan on tutustunut, voi ymmärtää tämän.

      • mitenSeOnMIKSI

        Miksi Esikoislestadiolaiset eivät näe tuota valhekuplaa kuten eivät kiihkomuslimitkaan? Nyt toivon vastausta esikoislestadiolaiselta.


      • Ydobon

        Kerron sinulle jotain. Hyvin monet, eritysesti nuoret (olen keskustellut useiden kanssa) näkevät ongelmia, mutta katsovat niitä läpi sormien.

        Useat heistä ovat käyneet erilaisissa esikoisten tilaisuuksissa ja sanovat näin.

        Opetuksessa ei ollut moittimista, mutta se, mitä kahvipöytäkeskusteluissa tuli ulos ihmisten suusta, oli niin vastenmielistä, että he pysyvät niistä tilaisuuksista poissa.

        Eli, jos esikoiset haluavat vaikuttaa esikoislestadiolaisten a j attelutapaan, niin kannattaisiko kuunnella tarkemmin opetusta ja kiinnittää huomiota siihen, että oma sydän olisi samassa linjassa opetuksen kanssa.


      • vaeltakaatotuudessa
        Ydobon kirjoitti:

        Kerron sinulle jotain. Hyvin monet, eritysesti nuoret (olen keskustellut useiden kanssa) näkevät ongelmia, mutta katsovat niitä läpi sormien.

        Useat heistä ovat käyneet erilaisissa esikoisten tilaisuuksissa ja sanovat näin.

        Opetuksessa ei ollut moittimista, mutta se, mitä kahvipöytäkeskusteluissa tuli ulos ihmisten suusta, oli niin vastenmielistä, että he pysyvät niistä tilaisuuksista poissa.

        Eli, jos esikoiset haluavat vaikuttaa esikoislestadiolaisten a j attelutapaan, niin kannattaisiko kuunnella tarkemmin opetusta ja kiinnittää huomiota siihen, että oma sydän olisi samassa linjassa opetuksen kanssa.

        Ydobon
        3.2.2019 9:32
        "Opetuksessa ei ollut moittimista, mutta se, mitä kahvipöytäkeskusteluissa tuli ulos ihmisten suusta, oli niin vastenmielistä, että he pysyvät niistä tilaisuuksista poissa"

        Nyt on paikallaan kertoa tarkemmin tuo vastenmielisyyss, mitä se on? Nimittäin vastenmielisyyttä on hyvin monenlaista ja tälläinen yli olan tehty heitto on avattava tarkemmin? Siis ei mitään jargonioita, kiitos!
        Taitaa olla kuitenkin , että se pelottelun ja valehtelun kuvottavuus kuuluvat es.lest. saarnapöntöistä ja keskusteluissa.
        Olen ollut koko toiminnan ajan esikoisten seuroissa ja voi sanoa, mikä vapaus , ilo, rauha ,lämpö, usko Kristukseen ovat olleet läsnä. Ei tietoakaan vastenmielisyydestä-


      • Ydobon

        Avataan vähän. Olen itsekin nähnyt sitä iloa, vapautta ja sydämellisyyttä.
        Samaa, mitä olen kokenut myös esikoislestadiolaisten joukossa.

        Teidän joukossanne vaan on vielä liian paljon sellaisia persoonia, jotka ovat katkeroituneet esikoislestadiolaisessa herätysliikkeessä ja heillä on tarve puhaltaa tuo katkeruus pihalle aina tavatessaan uusia ihmisiä. Kuka tiesi, kun aikaa kuluu asia korjaantuukin. Nuoriso, joka ei tuota kaunaa kanna, pakenee mieluummin entisten ongelmien pariin, kun kuuntelee katkeruutta.
        Nuoret haluaa kuulla Jumalan sanaa tai keskustella normaaleista asioita. Ei ne halua mennä esim. Esikoisiin kuuntelemaan, mikä esikoislestadiolaisuudessa on vikana, varsinkaan, kun kokevat että kaikki väitteet ei pidä edes paikkaansa.


      • vaeltakaatotuudessa
        Ydobon kirjoitti:

        Avataan vähän. Olen itsekin nähnyt sitä iloa, vapautta ja sydämellisyyttä.
        Samaa, mitä olen kokenut myös esikoislestadiolaisten joukossa.

        Teidän joukossanne vaan on vielä liian paljon sellaisia persoonia, jotka ovat katkeroituneet esikoislestadiolaisessa herätysliikkeessä ja heillä on tarve puhaltaa tuo katkeruus pihalle aina tavatessaan uusia ihmisiä. Kuka tiesi, kun aikaa kuluu asia korjaantuukin. Nuoriso, joka ei tuota kaunaa kanna, pakenee mieluummin entisten ongelmien pariin, kun kuuntelee katkeruutta.
        Nuoret haluaa kuulla Jumalan sanaa tai keskustella normaaleista asioita. Ei ne halua mennä esim. Esikoisiin kuuntelemaan, mikä esikoislestadiolaisuudessa on vikana, varsinkaan, kun kokevat että kaikki väitteet ei pidä edes paikkaansa.

        "Nuoriso, joka ei tuota kaunaa kanna, pakenee mieluummin entisten ongelmien pariin, kun kuuntelee katkeruutta."

        Luulempa niin, että nuoret (niin ovat myös valtaosa aikuisväestä) ovat tietämättömiä niin monissa asioissa niin hengellisesti kuin maallisestikin tapahtuneista tosiasioista. Suurin osa nuorista ovat helposti pyöritettäviä.Pelottelulla ja valehtelussa heidät on saatu talutusnuoraan ja heitä viedään kuin läskiämpäriä. Elämänkoulu opettaa panemaan asiat tärkeysjärjestykseen ja kun usko tulee omakohtaiseksi, usko Kristukseen, ei ihmisiin. Kun lukee täällä kirjoitettuja kannanottoja voi arvailla, missä katkeruus pitää majaansa.


      • Ydobon

        Kaikkea ei tiedetä, mutta sitten kun olette niin viisaita, että katkeruutta aiheuttavat asiat voidaan antaa niin syvästi anteeksi, ettei niitä tartte kaivella ja kahvipöydässä alkas kuulua sama hyväntuulinen ääni, mikä opetuksessakin, niin alatte voittaa sydämiä.

        Menee jotenkin näin:"Emme ole tulleet tänne pahaa puhumaan. Olemme tulleet Hyvää puhumaan Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta ja siitä mitä hyvää hän on meille tehnyt........"


      • Ydobon kirjoitti:

        Avataan vähän. Olen itsekin nähnyt sitä iloa, vapautta ja sydämellisyyttä.
        Samaa, mitä olen kokenut myös esikoislestadiolaisten joukossa.

        Teidän joukossanne vaan on vielä liian paljon sellaisia persoonia, jotka ovat katkeroituneet esikoislestadiolaisessa herätysliikkeessä ja heillä on tarve puhaltaa tuo katkeruus pihalle aina tavatessaan uusia ihmisiä. Kuka tiesi, kun aikaa kuluu asia korjaantuukin. Nuoriso, joka ei tuota kaunaa kanna, pakenee mieluummin entisten ongelmien pariin, kun kuuntelee katkeruutta.
        Nuoret haluaa kuulla Jumalan sanaa tai keskustella normaaleista asioita. Ei ne halua mennä esim. Esikoisiin kuuntelemaan, mikä esikoislestadiolaisuudessa on vikana, varsinkaan, kun kokevat että kaikki väitteet ei pidä edes paikkaansa.

        Ei esikoisten seuroissa, saarnoissa eikä ihmisten keskusteluissa kuulu minkäänlaista moitetta/tuomiota/arvostelua es.lestadiolaisuudesta eikä muidenkaan uskonelämästä ja seuratilaisuuksista.
        Eipä täälläkään kannata eikä pidä puhua toisten puhumisesta tai muusta sellaisesta, mitkä perustuvat yleensä on kuulo- tai luulopuheisiin. Oma usko, usko Pyhän Hengen vaikutuksiin minussa ja muissa, usko Hengen hedelmän vaikuttavuuteen teoissani ja toimissani - siinä on tutkimista, ennen kuin avaan suuni Tiellä.
        Kuuntelenko Pyhän Hengen ääntä arjessani, vaikuttaako ja näkyykö Hengen hedelmä minussa, elänkö Hänessä ja Hänestä? Näitä asioita tutkin ja mietin alati, sillä tavalla pienenen ja Hän saa enemmän tilaa minussa.


    • näinhänon

      Mistä kumpuaa tänään(kin) tullut runsas panettelu Esikoislestadiolaisuuden päälle.

      Katkeruudesta ja kitkerästä kalkista tietty.

      • Erkki8786

        Karvas juuri kasvoi aikansa ja lähti Lapiluottamusta hakemaan vallanhimossaan ja sai "lampaat" oikein korvin eksytystä kuuntelevat lampaat mukaan.


      • NostakaaPäänne

        Jos maailma meitä pilkkaa, se ei tunnu niin pahalta,
        mutta jos pilkkaajat lähtee omasta seurakunnasta,
        ns.veljistä ja sisarista, se tuntuu todella pahalta!
        Mutta nostakaa päänne, sillä...


    • Lapauudenkristitty

      Mistähän katkeruus kumpuaa? Jos katkeruutta lähdetään pohtimaan. Ehkä pelosta, hylätyksi tulemisen tunteesta, ymmärtämättömyydestä, pahasta olosta. Jos olet erilainen, ei hyväksytä, perhe kääntää selkänsä - toimi heidän ehdoin, mikäli haluat perheeseen kuulua. Vaikeista lapsuuden kokemuksista, puhumattomuudesta. Pitkä voi olla tie valoon ja vapauteen. Silti kaivaten äidin syliä ja isän hyväksyntää. Mutta kuitenkin tahtoen uskoa, kuten eräs ei "kristitty" sanoi kuollessaan: "näen taivaan hohdon ja laulun kuulen."

      • voitko_uskoa

        Rehellinen kirjoitus, tunnet varmaan juuri noin. En osaa sinua neuvoa, koska itsekin etsin vielä "oikeaa uakoa", esikoislestadiolaisuudesta irti päässeenä.

        Uskon ja toivon, että juuri sinä ainakin näet taivaan hohdon ja kuulet ihanan laulunkin samalla.


      • "Lapsuudenkristity"
        -
        Tämä ei "kristitty " saattoi tulla kuitenkin autuaaksi.
        -


    • ÄläProjisoiMuihin

      Tämä ilon ja vapauden Jeesuksessa Kristuksessa tulkitseminen katkeruudeksi, on todella sairaan esikoislestadiolaisen ihmisen kirjoittelua.

      • SydämenIloa

        Ilo ja vapaus ei ole katkeruutta. Olen lapsuudesta asti o l l ut esikoislestadolainen ja olen edelleen. Perinnäissäännöt, huivit, hameet ja nuttutat, kravatit tai kravatittomuudet ei merkitse minulle mitään. Eikä tule koskaan merkitsemäänkään, vaikka kuka saarnaisi, että jos ei luota opetukseen pikkuasioissa, niin kuinka ei voi luottaa isoissakaan asioissa. Mikään seurakunta ei ole täydellinen, viihdyn erinomaisen hyvin esikoislestadiolaisessa herätysliikkeessä, koska luonteeni rakastaa perinteitä ja yksinkertaista elämäntyyliä, rauhaa ja yhteisöllisyyttä ja kaikkea yksinkertaisuutta tässä levottomassa maailmassa.

        Rukoushuoneella tunnen olevani hetken turvassa kaikelta maailman pahuudelta ja sydämen usko siitä, että saa uskoa kaikki synnit anteeksi Jeesuksen Nimessä ja Veressä tuo niin onnellisen olon, että se kantaa pitkälle arkiviikkoakin ja seuraavana pyhänä läikähtää ilo sydämessä, kun pääsee taas seuroihin ja sydämessä soi sävelet "On riemu, kun saan tulla Sun Herra Temppeliis...." ja "Yks päivä parempi, huoneessa Herrani, kuin kaikki mailman ilo, kuin nopeast poies kimmoo....."

        Katkeruutta on se, kun sydän kantaa anteeksiantamatonta mieltä kokemistaan vääryyksistä.


      • taastätäsamaauskomista
        SydämenIloa kirjoitti:

        Ilo ja vapaus ei ole katkeruutta. Olen lapsuudesta asti o l l ut esikoislestadolainen ja olen edelleen. Perinnäissäännöt, huivit, hameet ja nuttutat, kravatit tai kravatittomuudet ei merkitse minulle mitään. Eikä tule koskaan merkitsemäänkään, vaikka kuka saarnaisi, että jos ei luota opetukseen pikkuasioissa, niin kuinka ei voi luottaa isoissakaan asioissa. Mikään seurakunta ei ole täydellinen, viihdyn erinomaisen hyvin esikoislestadiolaisessa herätysliikkeessä, koska luonteeni rakastaa perinteitä ja yksinkertaista elämäntyyliä, rauhaa ja yhteisöllisyyttä ja kaikkea yksinkertaisuutta tässä levottomassa maailmassa.

        Rukoushuoneella tunnen olevani hetken turvassa kaikelta maailman pahuudelta ja sydämen usko siitä, että saa uskoa kaikki synnit anteeksi Jeesuksen Nimessä ja Veressä tuo niin onnellisen olon, että se kantaa pitkälle arkiviikkoakin ja seuraavana pyhänä läikähtää ilo sydämessä, kun pääsee taas seuroihin ja sydämessä soi sävelet "On riemu, kun saan tulla Sun Herra Temppeliis...." ja "Yks päivä parempi, huoneessa Herrani, kuin kaikki mailman ilo, kuin nopeast poies kimmoo....."

        Katkeruutta on se, kun sydän kantaa anteeksiantamatonta mieltä kokemistaan vääryyksistä.

        Onko mieleesi tullut koskaan että teillä on Raamattuun kuuklumaton fraseolokiaa aina ja yhä vaan tälläkin vuosiluvulla?

        ...saan uskoa kaikki syntini anteeksi.... tiesitkö ettei sellaista ole Raamatussa ollenkaan, ei siellä kukaan usko syntejään anteeksi, siellä seurataan Jeesusta ja luotetaan siihen että HÄN puhdistaa kaikesta kaiken aikaa!

        EI Paavali kirjoita missäään sellaisesta ilosta että saa uskoa kaikki synnit anteeksi, s eon lestalaisten omia keksintöjä, haittaako se mitään, mieti ainakin.

        Eihän teidän luonolliset lapsennekaan kerran viikossa iloitse että saa uskoa olevansa isän poika vai mitä!


      • hajskdkdf

        Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.


      • Lapsuudenkristitty
        SydämenIloa kirjoitti:

        Ilo ja vapaus ei ole katkeruutta. Olen lapsuudesta asti o l l ut esikoislestadolainen ja olen edelleen. Perinnäissäännöt, huivit, hameet ja nuttutat, kravatit tai kravatittomuudet ei merkitse minulle mitään. Eikä tule koskaan merkitsemäänkään, vaikka kuka saarnaisi, että jos ei luota opetukseen pikkuasioissa, niin kuinka ei voi luottaa isoissakaan asioissa. Mikään seurakunta ei ole täydellinen, viihdyn erinomaisen hyvin esikoislestadiolaisessa herätysliikkeessä, koska luonteeni rakastaa perinteitä ja yksinkertaista elämäntyyliä, rauhaa ja yhteisöllisyyttä ja kaikkea yksinkertaisuutta tässä levottomassa maailmassa.

        Rukoushuoneella tunnen olevani hetken turvassa kaikelta maailman pahuudelta ja sydämen usko siitä, että saa uskoa kaikki synnit anteeksi Jeesuksen Nimessä ja Veressä tuo niin onnellisen olon, että se kantaa pitkälle arkiviikkoakin ja seuraavana pyhänä läikähtää ilo sydämessä, kun pääsee taas seuroihin ja sydämessä soi sävelet "On riemu, kun saan tulla Sun Herra Temppeliis...." ja "Yks päivä parempi, huoneessa Herrani, kuin kaikki mailman ilo, kuin nopeast poies kimmoo....."

        Katkeruutta on se, kun sydän kantaa anteeksiantamatonta mieltä kokemistaan vääryyksistä.

        Ymmärrän että voit tuntea noin. Katkeruutta ja väärin on olla antamatta anteeksi. Olen antanut anteeksi, ainakin yritän. Mutta olen antanut anteeksi myös itselleni: fyysisen pahoinpitelyn, mikäli ei seuroissa mennyt pyytämään anteeksi, mustelmat ja pelon, yms. Mitään pienen lapsen pelkoja en uskaltanut kertoa vanhemmilleni. Seuraukset olivat lapsuuden turvattomuudesta tietysti hankalat. Niitä ei vaan voi unohtaa, vaikka kuinka haluaisi. Vaikuttavat läpi elämän. Toivon ja uskon, ettette lasten vanhemmat enää läytä pelottelua ja fyysistä väkivaltaa lastenne uskonkasvatuksessa. Tämä avautuminen siksi, että ulospäin perheiden tilanne näyttää niin esimerkillisltä ja kunnon kristityistä, seuroissa käymään, lapset kuuliaisia jne. Jos olisin kertonut asioiden todellisen tilanteen ulkopuolisille, olisi meidät lapset otettu huostaan.


      • Ydobon
        taastätäsamaauskomista kirjoitti:

        Onko mieleesi tullut koskaan että teillä on Raamattuun kuuklumaton fraseolokiaa aina ja yhä vaan tälläkin vuosiluvulla?

        ...saan uskoa kaikki syntini anteeksi.... tiesitkö ettei sellaista ole Raamatussa ollenkaan, ei siellä kukaan usko syntejään anteeksi, siellä seurataan Jeesusta ja luotetaan siihen että HÄN puhdistaa kaikesta kaiken aikaa!

        EI Paavali kirjoita missäään sellaisesta ilosta että saa uskoa kaikki synnit anteeksi, s eon lestalaisten omia keksintöjä, haittaako se mitään, mieti ainakin.

        Eihän teidän luonolliset lapsennekaan kerran viikossa iloitse että saa uskoa olevansa isän poika vai mitä!

        Kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi.


      • turhaafraasitusta
        Ydobon kirjoitti:

        Kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi.

        Niin ja Henki sanoo selvästi että Sana Raamatussa on se jota tulee seurata, ei isien hölmöjä opinkappaleita joilla EI ole Sanan tukea eikä varsinkaan Hengen tukea.

        Kysmys kuuluukin: Miksi tette itsellenne opinkappaleita joilla ei ole mitään arvoa Sanan edessä!


      • uusilöydös
        hajskdkdf kirjoitti:

        Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

        eli kalikka kalahtaa siksi koska koiran otsa oli liian kova luu !

        jOs koiralla olisi ollut nöyrä ja pehmeä pää kalikka ei olisi kalahtanut, heureka.


    • Siunausta

      Vastaus "sydämeniloa"

      Jos usko on oikea, pitäisi olon olla hyvä myös arkena... aina.
      Jos taas sitä pitää hakea seuroista, silloin on jotakin pielessä.

      • Iminikkrem

        Eipä ole elävä usko tunteisiin sidottu, niitä vain välillä annetaan ja välillä ei anneta. Välillä täytyy uskoa pitkiäkin aikoja, vaikka ei tunnu miltään.

        On vaan turha ihmetellä, että miten ihmiset viihtyvät esikoislestadiolaisuudessa. He viihtyvät siksi, että meille ei ole mitään parempaa tarjolla tässä ohikiitävässä elämässä.


      • valoataaslisää
        Iminikkrem kirjoitti:

        Eipä ole elävä usko tunteisiin sidottu, niitä vain välillä annetaan ja välillä ei anneta. Välillä täytyy uskoa pitkiäkin aikoja, vaikka ei tunnu miltään.

        On vaan turha ihmetellä, että miten ihmiset viihtyvät esikoislestadiolaisuudessa. He viihtyvät siksi, että meille ei ole mitään parempaa tarjolla tässä ohikiitävässä elämässä.

        Ei se kuule siitä johdu, vaan siitä kun ette koskaanuskalla katsoa aidan yli, niin ei teille voi muodostua mitään vertailukohtaa mihinkään.

        kun vauvasta asti vaanuskotaan lestalaisttain ja pelätäänkaikkea muuta, niin se on sitten tuota jota luulet etteiole mitään parempaa!

        On paljon parempaa olemassa ja se tarkoittaa tervettä Raamatullista kristillisyyttä, se on paljon parempaa!


      • Ydobon
        valoataaslisää kirjoitti:

        Ei se kuule siitä johdu, vaan siitä kun ette koskaanuskalla katsoa aidan yli, niin ei teille voi muodostua mitään vertailukohtaa mihinkään.

        kun vauvasta asti vaanuskotaan lestalaisttain ja pelätäänkaikkea muuta, niin se on sitten tuota jota luulet etteiole mitään parempaa!

        On paljon parempaa olemassa ja se tarkoittaa tervettä Raamatullista kristillisyyttä, se on paljon parempaa!

        On kuule tullut oltua niin tottelematon, että on kurkittu aidan yli erilaisista uskontoryhmistä aina ateismiin asti. Jopa niin pitkälle, että koko Raamattu opetuksineen on tuntunut monta vuotta satukirjalta, vaikka seuroissa on käytykin.
        Mikä sitten palautti ajatusmaailman miettimään uudelleen asioita ja arvostamaan herätysliikettä, mihin armas emoni minut lapsuudesta asti kuskasi.

        Radio Deistä satuin kuulemaan Jukka Norvannon raamatunlukua ja tulkintoja. Minusta tuli RKK:n suurkuluttaja ja aloin ymmärtää monia keskeisiä uskonkysymyksiä, nimenomaan sitä, miksi herätysliikkeessä on opetettu niin kuin on opetettu.
        Se mikä koskee ulkoista olemusta on sivuseikka, jonka ohitan suvereenisti, sillä ei ole merkitystä.


      • onpaljonasioita
        Ydobon kirjoitti:

        On kuule tullut oltua niin tottelematon, että on kurkittu aidan yli erilaisista uskontoryhmistä aina ateismiin asti. Jopa niin pitkälle, että koko Raamattu opetuksineen on tuntunut monta vuotta satukirjalta, vaikka seuroissa on käytykin.
        Mikä sitten palautti ajatusmaailman miettimään uudelleen asioita ja arvostamaan herätysliikettä, mihin armas emoni minut lapsuudesta asti kuskasi.

        Radio Deistä satuin kuulemaan Jukka Norvannon raamatunlukua ja tulkintoja. Minusta tuli RKK:n suurkuluttaja ja aloin ymmärtää monia keskeisiä uskonkysymyksiä, nimenomaan sitä, miksi herätysliikkeessä on opetettu niin kuin on opetettu.
        Se mikä koskee ulkoista olemusta on sivuseikka, jonka ohitan suvereenisti, sillä ei ole merkitystä.

        No selvisikö se miksi liikkeessä on opetettu paljon sellaista jota ei Raamattu tue ollenkaan?

        eli ihmisten vallitsemiseksi kehitettyjä ikiomia käsityksiä joita on syötetty sitten kuulijoille Raamatun totuuksina !

        kyllä ulkoisella on paljon merkitystä, koska sehän kertoo vain mitä on sisäisessä, sieltähän se ulkoisuus kumpuaa esiin, sydämen syvyyksistä, mitä sityten laatua onkaan.

        jos esm ulkoiseen ei saa kuulua kitaraa eikä kravattia, eikö se kerro että sisällä on suuri pimeys!
        seuraava kysmys sitten kuuluisi miksi sisäistä pimeyttä vaalitaan ja varjellaan totuuden kustannuksella, miksi !?


    • Kirkkokansa

      Polkkatukka heilumaan johan se helpottaa

      • Kansankirkko

        Puhut varmaankin kokemuksesta.


    • millimetripuuhaa

      On se jännittäv'ä paikka kun JUmala seisoo ruksan eteisessä j a mittaa tulisilmillään jokaisen vaatteet, tukan koristeet ja kravatin, sekä kurkistaa selän taakse ettei ole huuliharppua eikä kitaraa piilossa.
      Onneksi ei katso parkkipaikalle millaiset autot on viemärinkuvaajilla kattomiehillä ja salaojien kaivajilla, eikö ole ihanaa sekin tässä kristillisyydessä!

      siinä se jumalan aika sitten menikin, ei kerennyt ollenkaan mukaan kaulasyntien anteeksiantamisiin, no ei hätää, saarnaaja isoine taskuineen hoiti jo sen viran.

      • 00007

        Hyvin kuvasit käsitystäsi esikoislestadiolaisuuden todellisuudesta, osaa siitä.
        Valehtelisin, jos sanoisin ettei yhtään hymyilyttänyt, niin oli tiivistä tekstiä.
        Tulisipa joku puolustuskirjoitus yhtä mielenkiintoisesti kirjoitettuna.


    • Kysyvä.eksyy.eriseuraan

      Muutamia asioita ja kysymyksiä itse kullekin säädylle:

      -Seuraatko tätä kristillisyyttä, jotta et joutuisi Helvettiin? Jos Helvettiä ei olisi, seuraisitko edelleen?

      -Vaaditaanko syntien anteeksi saamiseksi käyntiä saarnaspöntössä vai tapahtuuko siellä käynti uskon vahvistukseksi samoin kuin esim.henkilökohtaisesti kuullut synninpäästösanat?
      Eli täytyykö nämä teot suorittaa, että saa armosta synnit sitten anteeksi?
      Istumalla penkissä syntejä ei voi uskoa anteeksi, ei edes silloin kuin saarnaaja saarnassaan kehottaa uskomaan kaikki synnit anteeksi?

      -Onko henkilökohtainen salainen rippi pakollinen autuuden ehto?
      Että vaikka on saanut kaikki synnit uskoa anteeksi, niin henkilökohtaisesti täytyy vielä ripittäytyä, jotta olisi taivaskelpoinen?

      -Opettiko Luther väärin, kirjoittaessaan, että 2 ensimmäistä rippiä on kristitylle pakollisia, mutta Paavin vaatimasta henkilökohtaisesta salaisesta pakkoripistä olemme päässeet vapaiksi. Tarkemmin voit katsoa Katekismuksesta.

      -Onko tämä salainen henkilökohtainen rippi itseasiassa ahdasportti ja uudestisyntymä?
      Ilman tätä rippiä ei seuroissa voi edes tarjoilla kahvia (GP)?

      -Jos lyö vaikka vasaralla sormeen ja kirota päräyttää ääneen, on taivas suljettu ennen kuin on anonut lapinluottamuksen omaavalta anteeksi ja ripittäytynyt?
      Autuuteen pääsee, jos tunnolla ei ole kuollessa yhtään syntiä, eli omatunto on ns. puhdistettu ripittäytymällä?

      -Onko eriseurainen ja taivaskelvoton, jos ei täysin vilpittömästi jaksa uskoa lapinluottamuksen (OM ja GP) tarpeellisuuteen ?
      Siihen että he ovat erehtymättömiä päättäessään kristillisyyden asioista, koska heillä on eniten pyhäähenkeä, että he ovat johdollisessa asemassa kristillisyydessä,että jokaisen tulee taivuttaa itsensä heidän opetuksensa sakramenttiseparatismissa ja että nouseminen heitä vastaan on pyhänhengenpilkkaa, (jota Raamatun mukaan ei saa koskaan anteeksi.) Onko nämä GP: n saarnoissaan esittämät yo. teesit otettava todesta ?
      Jopa jos he päättävät sellaista, mikä ei ole Raamatussa, se on oikein, koska päätös on tehty pyhänhengen johdattamana ja siihen on jokaisen taivutettava itsensä.
      -Kaikki Raamatun sen ajan tavallisetkin elämän ohjeet on otettava kirjaimellisesti, paitsi Paavalin kehotus työkaverilleen juoda punaviiniä, jotta vatsa pysyy kunnossa, se on hyljättävä tekosyntinä ja otettava Raamatun ohjeista pois.

      -Synnit saa kyllä muuten vain armosta anteeksi.

      • oletkovinfiksu

        ÄLÄ OTA ENEMPÄÄ !

        Huomenna on työpäivä.


    • enautuas

      Niin ne huivit, miksi? Ja miehillä vain lyhyt tukka ja kravattia ei saa pitää, miksi?
      Eikä myöskään ajamatonta partaa saa olla, miehillä siis, miksi?

      Naisen hiustenleikkuu polkkatukaksi kauhistuttaa ja puistattaa esikoislestadiolaista ihan sydänjuuria myöten? Miksi?

      Ei ole valaistusta tullut minulle kommenteistaaloitukseeni . Miksi ei yksinkertaisiin asioihin tule vastausta, mihin perustuvat kyseiset esikoislestadiolaisuutta rasittavat minun mielestäni TOSI typerät säännöt,, joilla ei ole mitään tekemistä uskon kanssa. Jos ei oteta huomioon uskoa juuri siihen mihin kyseisessä eksytyksessä pitääkin uskoa, "tähän siunattun kristillisyyteen" ja sen sääntöihin.

      • " En autuas "
        -
        Niitä on vielä paljon muitakin sääntöjä vielä,
        en nyt ala luetteloa tekemään, mutta niihin
        kuuluu kaikki ne jotka ei ole Jumalan määräämiä.
        -
        Jumala määräsi Kaikki synnit jo 3466 vuotta sitten,
        ja uusia ei ole tullut (paitsi noit5a saarnattuja syntejä
        jotka ei ole oikeesti syntiä. Ne on kiristysruuvin osia.
        -


      • OsaKontrollia
        padasjoenukko kirjoitti:

        " En autuas "
        -
        Niitä on vielä paljon muitakin sääntöjä vielä,
        en nyt ala luetteloa tekemään, mutta niihin
        kuuluu kaikki ne jotka ei ole Jumalan määräämiä.
        -
        Jumala määräsi Kaikki synnit jo 3466 vuotta sitten,
        ja uusia ei ole tullut (paitsi noit5a saarnattuja syntejä
        jotka ei ole oikeesti syntiä. Ne on kiristysruuvin osia.
        -

        "Kiristysriivin osia", olipa hauskasti kiteytetty saarnatut synnit. :)


      • KorjathanErhe
        OsaKontrollia kirjoitti:

        "Kiristysriivin osia", olipa hauskasti kiteytetty saarnatut synnit. :)

        Kiristysruuvin osia siis. :)


      • JoksäNytLukisit

        enautuas kysyy 4.2.2019 klo 22:03 mm. seuraavaa:

        "Niin ne huivit, miksi? Ja miehillä vain lyhyt tukka ja kravattia ei saa pitää, miksi?
        Eikä myöskään ajamatonta partaa saa olla, miehillä siis, miksi?

        Naisen hiustenleikkuu polkkatukaksi kauhistuttaa ja puistattaa esikoislestadiolaista ihan sydänjuuria myöten? Miksi?"

        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

        On tämä sulle selitetty useita kertoja.

        1. Kaikilla ihmisillä, siis myös jumalattomilla, on luonnostaan ominaisuus, joka pyrkii olemaan Jumalan kaltainen, siis kaikkivaltias ja kaikista muista riippumaton, joka kykenee ihan mihin vain ja tuosta vain,. Ihminen on luonnollisessa tilassaan henkilö, jota ei sido mikään, eikä määräile kukaan. Hänellä ei ole Luojaa eikä Lunastajaa. Hänen maailmansa on ihan sattumalta syntynyt ja hän on maailmankaikkeuden Herra!

        Tämä tila on OMNIPOTENTTI tila.
        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

        2. Sitten ovat nämä ihmiset, jotka jo tiedostavat sisimmässään, että jokin suurempi voima kuin hän itse, hallitsee tätä maailmankaikkeutta.

        Kun tällaiselle ihmiselle tulee vastoinkäymisiä, hän uskoo vihoittaneensa maailmankaikkeuden hallisijaa, joka nyt antaa hänelle vitsaa näillä koettelemyuksilla.
        xxxxxxxxxxxxxxxx

        Miksi esikoislestadiolaisilla on tällaiset varusteet ja tavat, joista kyselit? He uskovat, että tämä maailmakaikkeuden hallitsija on mielistynyt tällaisiin, ja on niistä hyvillään.

        Heille myös kateedereilta vakuutetaan saarnaajiksi nimitettyjen henkilöiden suulla, että juuri tällaisia varusteita Jumala sinun odottaa pitävän ylläsi, ja näin hän odottaa sinun käyttäytyvän, - ja kun näin teet hallitsija hymyilee sinulla ja hyväksyy sinut.

        Kun heitä ei kiinnosta vapaa-aikoinaan tutkia ja lukea ihan itse, mitä Raamatun pyhät kirjoitukset näistä asioista kertovat, niin he ovat näiden kateederi- ritarien armoilla käytännössä kokonaan. Jumalalksi luulemansa sijaan he siis uskovat ja luottavat näihin kateederi- riritareihinsa.

        Tämän kummallisemmasta asiasta ei siis ole kysymys. Suomeksi hyväuskoisten harhaanjohtamisesta, pois uskosta ja luottamuksesta YKSIN Jeesukseen Kristukseen.


    • ToivottomuudestaToivoon

      Ajattelen niin, että pohjimmiltaan on kyse yhteenkuuluvaisuudesta. Yhteenkuulumisesta myös ulkoisten merkkien avulla.
      Hypätäänpä esikoislestadiolaisuuden tai muun-laisuuden raameista ulos ja katsotaan mitä tapahtuu muissa ryhmissä; uskonnollisissa tai poliittisissa tai urheilu- harraste yms. eli lähes missä tahansa ryhmässä.
      Meillähän on sosiaalinen tarve samaistua muihin saman porukan jäseniin myös ulkoisten merkkien avulla. Markkinaväki käyttää tätä tarvetta sumeilematta hyväkseen myydäkseen tuotteitaan paljon ja laajasti. Autokauppakin kelpaa esimerkistä, joka käyttää tätä ihmisen, sinänsä tarpeellista, ominaisuutta kohdistaessaan markkinointiaan. Näin me mersun, bemarin, audin tms. omistajat voimme kuulua johonkin itselle parhaiten sopivaan 'kultapossukerhoon' - ME kerhoon.
      Ajatellanpa mitä merkkivaatteisiin pukeutuminen vaikuttaa nykyajan ihmisiin kaikkialla. Se on lähes välttämättömyys tullakseen hyväksytyksi tietyissä piireissä. Toimii jo liian hyvin lapsillekin niin, että he (ja vanhemmat) jo kokevat paineita, jos ei ole oikeanlainen pusero, housut, puhelin tms. Tämä samaistumisen tarve on voimakas kaikille ikäryhmille.
      Palataanpa uskovaisten joukkoon ja tarpeeseen. En kyllä uskalla sanoa ovatko hengelliset johtajat hengellisissä liikkeissään niin raadollisia, että toimisivat tietoisesti, käyttäen tätä ihmisen yhteenkuuluvaisuuden tarvetta vallanpidon välineenä. Alitajuisesti ja toiminnallisesti he kuitenkin niin toimivat.
      Uskon sisällön kanssa ulkoisien pukeutumis- tms. vaatimusten noudattamisilla tai noudattamattajättämisillä ei ole muuta merkitystä kuin se, että heikkojen ja arkojen omattunnot tulevat sidotuksi sellaisilla asioilla, jotka eivät ole omantunnon asioita.
      Tässäkin asiassa tottumus olemassa oleviin erilaisiin tapoihin tekee niistä välttämättömyyksiä - ikään kuin niistä poikkeaminen tekisi Jumalan vihaiseksi ja meidät suuremmiksi syntisiksi kuin mitä me olemme. Siitäkin syystä me tarvitsemme jatkuvasti raitista Jumalan Sanaa ja niin että sen kuulemisesta saisimme herätystä palvelemaan Elävää Jumalaa, kuolemaan johtavien normien ja kieltojen sijasta.

    • KristusMerkkivaatteemme

      Kristittyjen merkkivaate on YHTEINEN rakkaus Kristukseen. Esikoiset ry:ssä olemme pääsemässä tästä ihmisoppien luomasta koodistosta, nuoret ottavat vapaamman otteen, kiitos Herralle.

      • Eritiekristityllä

        Maailman ystävä jos tahdot olla niin pelkään kruunus kalliin kadotat.... Jo virren kirjoittaja kirjoitti niin.. Etsi tuo virsi ja mieti asiaa.


    • MIksiPetätItseäsi

      Fariseukset ovat aina kiittäneet sitä, etteivät ole sellaisia kuin muit ihmiset. Vääriä ja huorintekijöitä.

      Pelkkää säälittävää itsepetosta.

    • EmmeOleMuitaParempia

      Tämä farisealainen tekopyhyys joka kerskuu eristäytymisellään maailmasta, on kyllä kaksinaismoralismin huipputapaus.

      Kristinuskossa kaikki ihmiset ovat ovat samalla viivalla. Syntisiä erehtyviä ihmisiä.

      Kristityn erottaa vain siitä, että hän on tunnistanut tilansa Jumalan edessä, tunnustanut syntinsä ja heikkoutensa ja ottanut evankeliumin USKOSSA vastaan.

      • kaksinaimoralismia

      • EmmeOleMuitaParempia
        kaksinaimoralismia kirjoitti:

        Tuo on totta. Linkin avauksessa on tuon farisealaisuuden malliesimerkki.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15548755/jeesuksenuskosta-on-jo-ajallisestikin-valtava-siunaus

        Mitä mninä kirjoitan tänne, pitää kirjaimellisesti paikkansa minun elämässäni. Kaikki kiitos Kristukselle tästä siunauksesta jolla hän on minua siunannut.

        Kateellinen, miksi panettelet, vaikka et tiedä etkä tunne kirjoittajia.

        Ja mulla on satoja esimerkkejä muidenkin uskovien elämästä, kuten myös jumalattomien onnettomasta elämästä.

        Emme siis ole parempia ihmisiä kun jumalattomatkaan, olemme kaikki ihmiset ansainneet helvetin. Mutta jokainen joka ottaa uskossa vastaan Kristuksen saa onnellisen elämän hänessä jo täällä ajassa ja viimein JUmalan uona inakaikkisesti taivaassa.

        Hallelujaa, kiitos Jeesuksen!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      329
      4029
    2. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      24
      2256
    3. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      20
      1483
    4. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      39
      1384
    5. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      33
      1336
    6. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      24
      1268
    7. Herätys nyt vittu!

      Laihduta hyvänen aika
      Ikävä
      125
      1228
    8. Hävetkäämme!

      Rydman saa jatkaa. Hymyili leveästi haastattelujen aikana. Mikä meissä on vikana kun tuollainen "mies" ministerinä?
      Perussuomalaiset
      81
      1202
    9. Älkää käyttäkö tunnisteita

      Täällä pesii muutama mt-tapaus, joka alkaa esittää teitä ja pilaa välinne kaivattuun. Alat kuvitella että se kaivattusi
      Ikävä
      36
      1111
    10. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      49
      1110
    Aihe