Ovelta ovelle kauppiaat

Taas on se aika vuodesta, kun nämä ovelta ovelle kattokauppiaat ilmestyvät vanhuksia kusettamaan. Luttilassa olivat käyneet jo vanhempiani ahdistelemassa ja tyrkyttämässä tuotteitaan. Olisiko syytä kiertää lailla tämmöiset huijarit, joiden tarkoitus on vain kusettaa ymmärtämättömiä vanhuksia.
Ilmoita


106 Vastausta

Ketjusta on poistettu 80 sääntöjenvastaista viestiä.


Tästähän oli jo Savon sanomissa hyvä kirjoitus.Samoin kansanradiosssa aiheesta.Meidän ovella ovat käyneet useasti.Törkeää porukkaa.Olen laittanut s-postia eräälle firmalle.Lankomies valitti,että niistä ei pääse eroon.Yksikin äijä ilmestyi kuistille suu korvissa,kun ei avattu ovea.Sitten vielä koputti oveen.Mieheni on kiltti ihminen.Minä en ole.Olen sanonut pari painokelvotonta sanaa näille koijareille.Eipä ole näkynyt enää.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Melkoisia veijareita, viimeisenpäälle supliikkimiehiä. Hinnat ihan taivaissa, yrittävät uuteenkin taloon myydä ikkunat ja kaikkea mahdollista. Sylettää tämmönen.
1 VASTAUS:
Vanhojen ihmisten huijareita. Nyt liikenteessä keittiökaluste myyjät. Arvaatte varmaan mikä ryhmä kyseessä.
+Lisää kommentti
Osa on huijareita,osa rahellisiä, niin kuin kaikissa kauppiaissa.
Ilmoita
Ne on kato uskovaisia.
Jumala sanoi, että menkää ja huijatkaa rahat vääräuskoisilta.
3 VASTAUSTA:
Entä nämä

Pohjolan Energia
Kotisun
Lämpölux
LVI-Turva
Viemäri Turva
Pohjolan LVI-Turva
Energiaturva
Puuilo
Erätukku
Lehto (rakennusliike)
Ideko
Tähtiremontit
Terawatti Oy
Designtalo
Jukkatalo
Kontio (talo, mökki)
Kärkkäinen
Rustholli remontit
Lumon parvekelasit
Puustelli keittiöt
Vesivek on Kait myös noita lesta yrityksiä
Hhjghjhfghjkjjj kirjoitti:
Entä nämä

Pohjolan Energia
Kotisun
Lämpölux
LVI-Turva
Viemäri Turva
Pohjolan LVI-Turva
Energiaturva
Puuilo
Erätukku
Lehto (rakennusliike)
Ideko
Tähtiremontit
Terawatti Oy
Designtalo
Jukkatalo
Kontio (talo, mökki)
Kärkkäinen
Rustholli remontit
Lumon parvekelasit
Puustelli keittiöt
https://yle.fi/uutiset/3-10197416

Näin toimii verkosto, joka on pahempi kuin poliittinen hyvä veli verkosto.
+Lisää kommentti
Antakaa luudasta kyllä ne vähän väistää!
Ilmoita
Varkaus tarvitsee kattokauppiaita ja ikkunanvaihtajia. Se tuo työllisyyttä ja ei varmasti ketään ole tahallaan harhautettu.
1 VASTAUS:
Miksi sitten menee oikeuteen saakka.
+Lisää kommentti
En usko, että kattokauppiaat mitään huijareita ole. Se on vain ennakkoluuloa. Ammattitaitoista porukkaa ovat. Jos vähänkään epäilee oman katon kuntoa, niin kyllä sen kannattaa korjata. Sitten voi olla myöhäistä kun sadevedet tulevat katosta läpi ja valuvat pitkin seinänpintaa.
1 VASTAUS:
Kunhan muistaa kysyä useammalta tarjouksen, sama tuote usean tuhannen euron hintaero. Moni iso yritys jättää vanhat aluskatteet ja ruosteet paikoilleen, ei ole hyvän rakennus tavan mukaista toimintaa.
+Lisää kommentti
Justiinsa 3 päivää sitten ostettiin uusi katto, lumiesteet, tikkaat ja rännit. Avaimet käteen 25 000 euroa. Minun mielestä kohtuullinen hinta. 10 000 euroa maksoin tilille etumaksua. Nyt vain odotellaan pari viikkoa, niin alkaa hommat.
3 VASTAUSTA:
Uskoisin, että teille tulee hyvä katto. Siinä on ammattitaitoiset tekijät. Siihen ei pysty mitkään harrastelijat tai onnenonkijat. Joku avauksessa puhui huijareista. Epäilen. Katontekoon pystyy vain alan ammattilaiset. Siihen tarvitaan tarvittavat työvälineet ja ammattitaito

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

En halua, että vanhuksia huijataan. Ei minusta pidä tehdä syyllistä.
Koomikko

"Miksi lestadiolaiset pitää ottaa ongelle mukaan pareittain?
- Koska jos otat vain yhden, niin se juo kaikki kaljat. (huono)

Kuinka kauan lestadiolaisia jaksaa katsella yhdellä silmällä?
- Niin kauan kuin ammuksia riittää. (erittäin huono)."
+Lisää kommentti
Kun katsoo noita poistettujen viestien määrää, täytyy todeta, että on sairas yhteisö.
Miksi ei kestetä asiallista krikiittiä.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Kesällä on joku vuosi sitten esim. Somerolla liikkunut jotain valkoisia manneja, Englannista. Siellä puhutaan kiertolaisista mutta luulisin että ne ovat kalvenneita manneja. Voivat olla vaaleatukkaisiakin. Niiden puhemies tulee vähintään pikkutakki ellei puku päällä pakettiautosta kyselemään, halutaanko kattoremonttia. Olin itse sattumalta pihalla kun auto saapui. Ei tullut kauppoja, ja en edes kysynyt hintaa.
Olen kuullut, että nuo tekevät pihoille kivetyksiäkin. Varastavat tai huijaavat jostain pihakivet.
Ilmoita
Suviseuroilla jaetaan työpaikkatietoja, missä lestadiolainen voi vaikuttaa työhönottoon. Tämä heidän touhunsa on vielä pahempaa, kuin poliittinen hyvävelijärjestelmä. Pohjois-pohjanmaalla ihmiset ovat alkaneet poikotoimaan näitä lestadiolaisten omistamia tai johtamia yrityksiä.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Samaa humpuukkia on, kun pelotellaan ihmisiä kattojen lumikuormilla. Ihan huuhaata tulla väittämään että nykyinenkään max.100kg/m2 romahduttaisi minkään omakoti- tai rivitalon kattoa.
Eri asia on jos lumi uhkaa pudota kulkijoiden päälle katolta tai rikkoa alastullessaan rakenteita.
Ennemmin se amatööri lumenpudottaja on vaarassa vahingoittua siellä katolla ollessaan.
Ilmoita
Miksi ette ota kaiken kotimyynnin osalta 10 sekunnion sääntöä voimaan, jonka me otimme käyttöön, kun eräs kotimyyntiu remppa firma Oulusta jäi kusetuksestaan housut kintuissa kiinni.

10 sekunnin sääntö tarkoittaa sitä, että mikäli näiden kotimyynti remppa kusettajien auto väkineen ei ole 10 sekunnin kuluessa siirtynyt postilaatikon tien puoleiselle pulelle pihaltamme, lähtee poliisille soitto. Aion laskea sekunnit ääneen, ja sitten painaa vihreää luuria.
Ilmoita
Kälyni asuu leppävirralla.Kertoi röyhkeästä kaupustelijasta.Tunkeutui väkisin sisälle.Istui,istui olohuoneessa.Löysi paljon vikoja talosta.Huonosti rakennettu,kohta kaikki paikat pettää.Miehensä kuunteli aikansa ja tokaisi:Olen rakentanut tämän talon ja kymmeniä muita.Olen kirvesmies.Kukaan ei ole vielä valittanut.Möivät äskettääin talonsa ja muuttivat kerrostaloon.Talo meni kaupaksi viikossa.Kertoo jotakin talon kunnosta.Suosittelen käyttämään oman kaupunkimme yrittäjiä.
3 VASTAUSTA:
Tainnut olla lestadiolainen yritys, kun myynti ollut noin agressiivista. Uudessa hesarissa varoitetaan myös näistä ovelle tulevista kauppiaista.
OjennustaPesäpallomailal kirjoitti:
Tainnut olla lestadiolainen yritys, kun myynti ollut noin agressiivista. Uudessa hesarissa varoitetaan myös näistä ovelle tulevista kauppiaista.
Pelottavia tuommoiset kaupustelijat.
"Nuohousalan Keskusliiton mukaan epäilyttävät horminkorjaustarjoukset ovat saattaneet kohota jopa useisiin tuhansiin euroihin. Tosiasiassa esimerkiksi noin kuusimetrisen hormin sisäpinnan uudelleen pinnoitus maksaa alle tuhat euroa, kerrotaan liitosta."

Meillä on koko sukua koskeva yleispäätös: kukaan ei päästä kiinteistölle alueella "kartoituksia tekeviä", oli sitten kyseessä ikkuna-, käyttövesi-, ilmanvaihto-, katto-, savupiippu-, jne jne. koijari.

Huvittavin oli yhteydenotto" keittiökartoituksia" alueella tekevältä. Oli juuri tullut projektista, jossa oli kasattu varsin suuri lukumäärä keittiöitä. Puhelussa kävi ilmi se, että olin peräti itse tehnyt edeltävien kuukausian aikana enemmän keittiöitä kuin soittaja koko elämänsä aikana.

On itsestään selvää, ettei hyvällä ammattimiehellä ole aikaa eikä tarvetta tehdä "ilmaisia" kartoituksia.

Kun kuulee puhelimessa sanan "kartoitus" on syytä joko poistaa pistoolin varmistus tai katkaista puhelu.

Ikäviä asioita.
+Lisää kommentti
Tarkastakaa myös putkiliikkeiden taustat. Pyysin kahdelta tarjouksen ja toinen tarjous oli lähes puolet kalliimpi.
Ilmoita
Tai ostakaa kulmast reilun. Pitäkää kiirettä
Ilmoita
Millainen yritys on LEPEK oy.
Onko ammattitaitoinen ja hinta/laatusuhde kohdillaan.
Olisi putkien uusimista.
Ilmoita
Kuoppakangas on nyt agressiivisten myyntitykkien kohteena. Ikkunat ja ovet pitäisi vaihtaa, kun on jo niin huonon näköiset. Kuuntelin puolisentuntia sitä soopaa, kun sanoin, että katsotaanpa mitä netti kertoo yrityksestänne. Ääni muuttui kellossa ja sanoivat, ettei ne jutut pidä paikkaansa, vaan kilpailijat mollaa heitä. Tarjoukset jäi tekemättä, kun aloin koneelta näyttää ihmisten valituksia kyseisestä yrityksestä. Olisiko hävinneet koko vattuvuorenkadulta kaupittelemasta.
Ilmoita
Uusi erään firman ulko-ovi asennettuna liki 3000€. Netistä ostettuna ja itse asennettuna 729€. Ilmaa on hinnoissa enemmän ku tarpeeks. :D
Ilmoita
Heti soitto Poliisille ja ilmoitus tänne !
Ilmoita
Könönpellossa kiertävä Kymppiremonteilta kaveri on ainakin asiallinen.
Vahinko vaan ettei mökin remontti ollut ajankohtainen.
Ilmoita
Viisi kotimyyntiä tekevää remonttifirmaa on kerännyt miljoonavoitot myymällä palveluitaan etenkin hyväuskoisille vanhuksille, uutisoi Kuluttaja-lehti. Firmat ovat Lämpöikkuna, Kotisun, Ideko, Suomen Lämpöikkuna ja Pohjolan Energia.Kolmen viimeiseksi mainitun taustalla toimii lisäksi samaan sukuun kuuluvia miehiä, jotka ovat päässeet rikastumaan huomattavasti firmojen aggressiivisen myynnin ansiosta.

Myyntitilanteet ovat lehden mukaan saattaneet kestää jopa tuntikausia, ja välillä ihmiset ovat laittaneet nimen kauppakirjaan vain saadakseen myyntimiehen ulos kodistaan. Edulliseksi mainostetut hinnat osoittautuivat näiden yritysten kohdalla usein kaksin- tai jopa kolminkertaisiksi paikallisiin yrittäjiin nähden.Lisäksi kaupan peruminen on välillä osoittautunut mahdottomaksi.

Kaikki viisi yritystä on ollut napit vastakkain kuluttajaviranomaisten kanssa aiemminkin, ja tällä hetkellä sitoutuneet noudattamaan kuluttaja-asiamiehen vaatimuksia. Lakimies Annina Huolma kommentoi kuitenkin Kuluttaja-lehdelle, että vielä on liian aikaista sanoa, ovatko lupaukset pitäneet. Kuluttaja-neuvontaan tulleet yhteydenotot eivät ainakaan ole loppuneet, vaikka kuluttaja-asiamies on tullut väliin.

Iltalehti kertoi jo toukokuussa kuluttajaviranomaisen varoittavan näistä samoista firmoista.
Ilmoita
Satusetä kävi pihassamme.Kuunneltiin piruuttamme sen juttuja:Aiotteko saada talon vielä asuttavaksi?Talomme on tiilitalo.Ikkunat ja ovet maalattu.Sitten minun pokkani meinasi pettää:)Ukko väitti,että samalla kujalla asuva ihminen on tilannut häneltä ovet ja ikkunat.Sitä osoitetta ei ole,eikä sen nimistä ihmistä.Olemme asuneet tässä jo kymmeniä vuosia.Lämpö lux on firman nimi.Soittelee mulle jatkuvasti.Miehelläni on salainen numero.
8 VASTAUSTA:
Asia mikä tahansa, niin lestadiolaiset kusettamassa. Pitäisi tehdä laki tämmöisen ovelta kaupustelun kieltämiseen.
Ja myöskin turhan valittamisesta.
voivoivoi kirjoitti:
Ja myöskin turhan valittamisesta.
"voivoivoi"

Varmaan hyväksyt insestin ja vanhusten huijaamisen.
EkoKone kirjoitti:
"voivoivoi"

Varmaan hyväksyt insestin ja vanhusten huijaamisen.
Kyllä nämä lapsiinsekaantujat ovat oikeita ihmisen irvikuva. Miten he ilkeävätkin liikkua vielä julkisesti.
EkoKone kirjoitti:
"voivoivoi"

Varmaan hyväksyt insestin ja vanhusten huijaamisen.
Sinun älylläsi molemmat on sama asia.
voivoivoi kirjoitti:
Sinun älylläsi molemmat on sama asia.
Jos kuuluisin samaan lahkoon, en ilkeäisi liikkua julkisilla paikoilla.
Seuraajat kirjoitti:
Jos kuuluisin samaan lahkoon, en ilkeäisi liikkua julkisilla paikoilla.
Miksi näissä uskonnoissa on nämä lapsiinsekaantumiset arkipäivää.
ToivomusOlisi kirjoitti:
Miksi näissä uskonnoissa on nämä lapsiinsekaantumiset arkipäivää.
Eilen tuli uutisissa ja vielä erikoisjakso televisiosta näistä lapsiinsekaantujista.
+Lisää kommentti
Hei !
Lämpölux-ikkunat on IIn ikkunat ja Lämpölux ostaa Iin ikkunatehtaalta ns. peruspuuikkunaa. Omaa tuotantoa heillä ei ole. Minullekin Lämpöluxin miehet kävivät tarjoamassa ovia ja ikkunoita. Huomasin heti, että kyseessä on jonkintapainen huijaus. Ikkunat talooni tätä Iin ikkunoiden ns. peruspuuikkunoita olisi maksanut 15 000 € Lämpölux-miehiltä hankittuna. Iin ikkunoiden parempi malli ns. puu-alumiini-ikkunat hankittuna suoraan Iin ikkunoiden tehtaalta maksaa 4550 €. Ovet kaksi ulko-ovea Lämpöluxilta hankittuna olisi maksanut 3800 €. Samat ovet, ne ovat Kaskipuun ovia, maksaa lähimmästä rautakaupasta hankittuna 1700 €. Mitään lisäarvoa ei tuotteelle saa hankkimalla ne Lämpölux-miehiltä. Pikemminkin päinvastoin, Lämpölux firman toimitusjohtaja Pekka Koskelo on kertonut, että heidän tuotteidensa valmistaja on liikesalaisuus, eli ostaja ei tule koskaan tietämään kenen valmistamaa tuotetta hän ostaa. Lisäksi Lämpölux-firman nettisivut ovat hyvin epämääräiset, siellä ei tuotteesta kerrota mitään. Poimintoja heidän nettisivuiltaan:asentajillamme on vuosikymmenien kokemus ovien ja ikkunoiden asennuksesta. Lehti-ilmoitus: Lämpölux-etsi uusia ikkunoiden ja ovien asentajia: vaatimuksena: aikaisempi ikkunoiden ja ovien asennuskokemus on eduksi, muttei välttämätön. Lämpölux on perustettu v.2007 ja ovien ja ikkunoiden myynnin (välittämisen eri valmistajien tuotteita) he ovat aloittaneet v: 2010. Jokainen lukija harkitkoon itse miten hankkivat tuotteensa. Minä en ainakaan ostaisi kotiin tulevalta myyjältä esin televisiolux-televisiota, jonka alkuperästä en tietäisi mitään ja joka maksaisi 3000 €, kun samanlaisen tuotteen saisin kodinkoneliikkeestä 1000 € ja jonka valmistaja olisi tiedossa.
1 VASTAUS:
Asentajilla on vuosikymmenten kokemus: vaikkapa 50 asentajaa puolen vuoden kokemuksella=25 vuoden kokemus. Helppoa...
+Lisää kommentti
Varoittakaa vanhempia ihmisiä näistä kiertävistä lestadiolaisista kaupustelijoita.
Ilmoita
Näinkö kasvatetaan kiertäviä kaupustelijoita, vai katto- ja piippuduunareta?

"Meidän naapuriin muutti lestadiolaisperhe, jossa lapset 5v, 3v, 2v kaksoset ja nyt vielä vauvakin. Nää neljä isointa saa olla pihassa ilman valvontaa ja viime viikolla toinen kaksosista kiipesi kaksikerroksisen talon katolle ja isä vain leikkasi nurmikkoa. Mun oli pakko mennä kysymään, että huomasiko hän että toinen kaksosista on katolla. Mies vastasi vain, että "Antaa lasten leikkiä, kyllä Herra pitää huolen omistaan"
Ilmoita
Lesta Sipilä k.setti jälleen Suomen kansaa.
Ilmoita
Ilmoittakaa poliisille näistä vanhusten huijaamista.
Ilmoita
Katsokaa iltalehden video, Päivärinnan vieras toi esille lestadiolaisten , jopa johtoon kuuluvien ,nuoriin kohdistut seksuaaliset hyväksi käytöt ,joka oli ollut pitkään vaijettu salaisuus lestdioaisten piireisän, nuorten psyyke alas ,joka vaikuttaa vuosiksi heidän elämäänsä !
Onko näiden lestadiolais yritysten myyjien toiminta vanhus väestöön kohdistuvana jopa samanlaatuista ,ainakin moni vanhus on myyjien toimet kokenut ,niin että pelotellaan, jopa uhkaillaan ja vaaditaan tilauksen tekoa heti , eli vanhuksen psyyke joutuu koville , ja ei jopa uskalleta kertoa lähi omaisille ,ainakaan heti, tosin osa onnistunut perutamaaan , mutta on paljon tapauksia ,että on tehty kymppi tonnien tilauksia ,vaikka ei edes olisi ollut tarvetta
tai ainakin paikkakunnan yrittäjät olisi tehneet jopa puolet halvemmalla.
Eli onhan seurakunta ja sen ” hurskaita ” jäseniä monessa , mukana ainakin yhdistysten ja yrityksien johtotehtävissä? Niin noissa nuorten tapauksissa on ollut peittelyä ja pelottelua samoin myynti tapahtumiin tulee vastaavaa tunnelmaa , kaiken maailman
” isännöitsijöiden ” kirjoituksissa , eli hävettää totuus, on jo tullut julki!
Ilmoita
Taas on joku kiertolainen soittelemassa ovikelloja. Miksi näitä saastoja ei saada kuriin.
1 VASTAUS:
Toisivat ruokaa. Sitä tarvitaan.
+Lisää kommentti
Kanattaa lukea iltasanomien juttu poliisi varoittaa kotimyynti " putkitarkastajista".
34000 € tarjous / tilaus vanhukselle ,juttu on yksi sadoista tapauksista ,ja niinkuin
eräs kommentoija ( näitä tapauksia on täällä ja Suomen lehdissä jatkuvasti ! )
kirjoittaa ,olisiko yrtyksen nimessä ollut sun?
Tuokin tapaus onnistuneesti saatu peruttua ,mutta paljonko on huijattuja ,
IKÄVÄ KYLLÄ NE EI AINA TULE YLEISEEN TIETOON
1 VASTAUS:
Taitaa olla noita pakolaisia.
+Lisää kommentti
Lämpölux ukko soittaa mulle jatkuvasti,vaikka minulla on markkinointikielto.Seuraavalla kerralla laitan koirani haukkumaan puolestani puhelimeen.
1 VASTAUS:
Olen viikon aikana selvitellyt yrityksen Koti Sun putki remontti tarjousta mielenkiinnolla , kun jouduimme omakohtaisesti päästämään tämän ”edustajan ” kotiimme oli kyllä 10 puhuja ,miten nyt tilaus on heti tehtävä tulee yhteiskuljetuksena ja tehdään remontti tällä alueella ,hinta aluksi 9100 €,mutta keskitys etu näille tilauksille niin 8200€ ,sanottiin emme tilaa, laski viellä kotitalousvähennyksen pois , maksatte vain 6100 € eli kyllä kanattaa ,eikö vain, ja taas no, mutta kyllä teidän kannattaa ….. Ja niin edelleen n.3 tuntia ,no katsotaan uudestaan ,mistä kiikastaa ette tilaa ,emme tilaa, nyt usko jo.
Sovittiin tutustutaan ja saa tulla muutaman päivän päästä uudelleen.
Tutustuin jo viikonlopun aikana ,totesi jo neuvottelu päivänä entisenä kauppa miehenä hinnan olevan pilvissä ,mutta ajattelin selvittää koko homman ,ja selvisikin ,tuo yritys on paikallisen tukkurin asiakas eli putket on 500 m päässä ,ja sieltä sain myös paikallisen yrittäjän tiedot samoilla putkilla he tekevät , poraten ja Siivoten jälkensä ,5000 € !
( ,koti Sun painottaa omaa siivousta ja rahti vapauta ,yhteistilauksen hyötynä, puppua.)
Eli sama työ paikallinen luotettava yritys 5000€ ,koti Sun 8200 € , eli esim vanhuksilta 3200 € viedään noin vaan puhumalla ,ja jos on Suomen Omakoti liiton jäsen ja uskoo sen puheenjohtajan Mauri Harjulan kehuja ja suositusta , jäsen Mummo/vaari menettää saman tasoisesta remontissa 3200 € ja kun teettää paikallisilta ,saa helposti apua myöhemminkin.
Eli tällaista on Tämä Omakoti asujan turvallinen Suomi!
Toinen yritys kävi vuosi sitten lämpölux ikkunat,aivan samaa sragediaa noudatti, eli Nämä kuulemma lestadiolaisuus lähtöisin omistajien ovat kuin saarnamiehiä ,Jumalan terve!
Tutustuin ja otin selvää
+Lisää kommentti
Pyydä soittajan nimi ja kerro, että jos häiriköinti ei lopu, etsit soittajan käsiis.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Lesta Sipilä on kiroillut veronmaksajain rahoja omille ja lastensa yrityksille miljoonia. Näin toimii lestaadiolainen hyväveli. Ei näihin lahkolaisiin voi luottaa missään asioissa.
Ilmoita
Miksi ei voida lailla kieltää näitä saatanan ovityrkky kauppiaita. Ensin soitetaan vanhukselle ja seuraavana päivänä ollaan ovella kauppaamassa putkitarkastusta. Toivoisin tämän kauppamiehen tulevan minun ovelle, uskoisin ettei ihan heti seuraavalle ovelle ole menossa.
Ilmoita
Nämä kiertävät kauppiaat ovat lähes poikkeuksetta LESTOJA.
1 VASTAUS:
Typerin joukkueesta on laitettu päivystämään suomi24, ettei lestavastaisuutta esiinny.
+Lisää kommentti
Miksi ei voida lailla kieltää näitä lestojen ovimyyntejä.
1 VASTAUS:
Samaa mieltä näistä lestaadiolaisista kauppiaista, jotka kiertävät vanhusten ovilla kauppaamassa milloin mitäkin ja vielä järkyttävään yli hintaan.
+Lisää kommentti
Näkökulma: Huomasitko, miten Berner ja Sipilä antoivat umpikepulaiselle pikkukunnalle lahjan, jonka arvo on sata tuhatta per asukas
Tänään klo 20:51
Jos Hailuodon kiinteä yhteys toteutuu, mitä en vieläkään ihan usko, voidaan Anne Berner-Juha Sipilä -kaksikkoa muistella kaikkien aikojen siltarumpupoliitikkoina.
Iltalehti vieraili Hailuodossa. Haastateltavana kunnanjohtaja Aki Heiskanen. ALEKSANTERI PIKKARAINEN

Kaikki suomalaista politiikkaa vähänkin seuraavat tuntevat termin siltarumpupolitiikka.

Termi juontaa juurensa 1990-luvulle Esko Ahon (kesk) hallituksen aikaan. Se oli sitä lama-aikaa.

Tuolloin sisäministerinä toimi keskisuomalainen Mauri Pekkarinen (kesk), joka ajoi voimakkaasti omaan maakuntaansa rakennutettavaa Kärkistensalmen siltaa.

Tarkan markan kokoomuslainen valtiovarainministeri Iiro Viinanen raivosi Pekkariselle syyttäen tätä siltarumpupolitikoinnista ja näin termi syntyi. Sittemmin osuvaa sanontaa on käytetty kuvaamaan politiikkaa, jolla lobataan rahaa oman vaalipiirin hankkeisiin.

Pekkarinen sai siltansa ja samalla budjettiin naulattiin Raippaluodon, eli Suomen pisimmän sillan rakentaminen.

Iiro Viinanen kertoi myöhemmin kirjassaan, että päätökset tehtiin vahingossa.

– Satuin olemaan poissa, kun niistä päätettiin. En olisi tuolloin niitä hyväksynyt, Viinanen kirjoitti.

Viinanen piti kuitenkin sittemmin siltapäätöksiä oikeina.

Megaluokan siltarummuttelijat
Pekkarisen Kärkistensalmi ja RKP:n Ole Norrbackin Raippaluoto ovat pienen pieniä päätöksiä verrattuna kempeleläisen insinöörin Juha Sipilän (kesk) johdolla tehtyyn.

Sipilä ja hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) nimittäin nuijivat syksyn 2017 budjettiriiheen historiallisen suuren periaatepäätöksen – Hailuodon kiinteän tieyhteyden rahoituksen.

Mainittakoon niille, joille poliittinen maantieto ei ole tuttua, että Hailuoto sijaitsee käytännössä Sipilän Kempeleen vieressä. Hailuoto on umpikepulainen paikka.

Viime kuntavaaleissa kepua äänesti useampi kuin muita puolueita yhteensä. Viime eduskuntavaaleissa äänikuningas Juha Sipilä sai Hailuodosta 152 ääntä. Se oli 99 ääntä enemmän kuin seuraava kepulainen. Kolmantena oli vasemmistolainen, joka sai hieman yli 30.

Hailuotolautat ovat menossa vanhoiksi ja niidenkin korvaaminen maksaisi mansikoita. Se on yksi kiinteän yhteyden vankoista perusteluista.Hailuotolautat ovat menossa vanhoiksi ja niidenkin korvaaminen maksaisi mansikoita. Se on yksi kiinteän yhteyden vankoista perusteluista.
Hailuotolautat ovat menossa vanhoiksi ja niidenkin korvaaminen maksaisi mansikoita. Se on yksi kiinteän yhteyden vankoista perusteluista. ALEKSANTERI PIKKARAINEN
Mikä on hinta lopulta?
Hailuodon kiinteän yhteyden kokonaishinnan kerrottiin alustavasti olevan 76 miljoonaa euroa. Kun asiasta nyt kysyin, hinta olikin 116,9 miljoonaa euroa. Kun kyse on tällaisesta megaluokan projektista, ei kukaan ihan oikeasti tiedä lopullista hintalappua. (Jos siltarahoja koskaan tulee, sillä seuraava hallitus voi homman ihan hyvin perua.)

Kun Hailuodon tieyhteyden hintalappua vertaa aiempaan siltarummutteluun, ollaan aivan eri universumissa. 1 045 metrin mittainen Suomen pisin Raippaluodon silta maksoi 150 miljoonaa markkaa. On hieman vaikea arvioida mitä se olisi nykyrahassa. Siltaa suunniteltiin jo 1980-luvun alussa ja kustannukset laskettiin aivan alakanttiin. Noin 20-30 miljoonaa se lienee kuitenkin.

Pekkarisen monumentti, 787 metriä pitkä Kärkisten silta maksoi erään lähteen mukaan vain 17,6 miljoonaa euroa.

Hailuodossa on viimeisen tiedon mukaan 967, eli noin tuhat vakituista asukasta. (Punkkeja siellä on varmaan miljardi.)

Ajatusleikkinä voidaan laskea, että Sipilä-Bernerin 120 miljoonan lupaus oli noin sadan tonnin lahja yhdelle luotolaiselle. Helsinkiläisenä veronmaksajana suuttuisin jo pelkästä ajatuksesta.

Rahoituksen on kerrottu hoituvan elinkaarimallilla, joka kaiketi on jotakin yrityselämän ja julkisen rahoituksen yhteispeliä. (En tiedä yhtään mitä se tarkoittaa, mutta keskustalaisesti ajattelevat hyötyvät, se on aivan varma.)

Miljoona kuutiota
Hailuodon tieprojektin massiivisuutta kuvaa maansiirtomäärän arvio. Tien ja siltojen rakentaminen Perämeren suurimman saaren ja Oulun välille vaatii miljoonan kuutiometrin maamassojen siirtelyä. Se on niin monta keskustalaisen maarakennusyrittäjän kuljettamaa kuorma-autollista, että meikäläisen, lyhyen matikan käyneen, pää menee auttamatta pyörälle.

En sano, oliko Hailuodon kiinteän yhteyden rahoituspäätös oikea tai väärä. En ole oikea mies sitä arvioimaan. Asiaa on kuitenkin mukava pyöritellä näin lauantai-illan ratoksi, eduskuntavaalien aattona.

Nimittäin tuon kokoluokan päätöksestä on minusta puhuttu aivan liian vähän. Tulevaisuus näyttää millaisena se muistetaan ja niinhän sitä sanotaan, että ennustaminen on vaikeaa, erityisesti tulevaisuuden ennustaminen.

Kuitenkin noilla rahoilla saisi aika paljon muutakin. Enkä tässä edes aloita paasaamaan mahdollisista luontovaikutuksista kansallismaisematasoisella saarella
Ilmoita
Aivan. Toivottavasti Sipiläkin saa tänään "lahjan."
Ilmoita
Onko varkaudessa kuinka paljon näitä lesta yrityksiä.
Ilmoita
Stora Ensolla on pajon lestoja töissä. Alihankkijana olen siellä käydessä kuullut näistä ,,,,,,,,eivät taida olla kaikkien mieleen.
2 VASTAUSTA:
Pahimpia ovat nämä kiertävät ja vanhuksia huijaavat lestat. On vaikka mitä rakentamiseen liittyvää tarjontaa.
Anonyymi kirjoitti:
Pahimpia ovat nämä kiertävät ja vanhuksia huijaavat lestat. On vaikka mitä rakentamiseen liittyvää tarjontaa.
On rikollista ryöstämistä ja luvallista ryöstäjistä.
+Lisää kommentti
Sähkötaulujen myynti ok-taloon on uus koijjaus.
Kauppaavaat muutaman tonnin hintaista uutta taulua vanhan ehjän tilalle.
Vanhuksia taas kusetetaan.
3 VASTAUSTA:
Ei se ole tyhmä,joka kauppaa vaan se ,joka ostaa ja maksaa.
Anonyymi kirjoitti:
Ei se ole tyhmä,joka kauppaa vaan se ,joka ostaa ja maksaa.
Pidän typeryksenä ja täysin edes vastuuttomana henkilöä, joka huijaa vanhuksia.
Miksi näitä kieroja kauppiaita ei saada tuomiolle.
+Lisää kommentti
Lipevät lestat kehittelevät näitä vanhusten kusetus hommeleita.
2 VASTAUSTA:
Lesta yrityksistä hyvin monet käyttävät hyväkseen näitä valtion tukia, kuten Sipilä on tuonut toiminnallaan asian julkisuuteen. Ely keskuksiin on pesiytynyt näitä lesta/kepu henkilöitä, jotka suosivat näitä lesta yrityksiä. Varkaudessakin on näitä yrityksiä, jos veron maksaien tuet poistettaisiin heiltä, niin yritykset ajautuisivat nopeasti konkurssiin.
Anonyymi kirjoitti:
Lesta yrityksistä hyvin monet käyttävät hyväkseen näitä valtion tukia, kuten Sipilä on tuonut toiminnallaan asian julkisuuteen. Ely keskuksiin on pesiytynyt näitä lesta/kepu henkilöitä, jotka suosivat näitä lesta yrityksiä. Varkaudessakin on näitä yrityksiä, jos veron maksaien tuet poistettaisiin heiltä, niin yritykset ajautuisivat nopeasti konkurssiin.
Lestat ei ole tyhmiä, kun osaavat nyhtää näitä yhteiskunnan tukia.
+Lisää kommentti
Ei taida mennä Sipiläläisillä hyvin.
Ilmoita
Ihmisen irvi kuvat.
Ilmoita
Miksi haluatte, ettei vanhuksia saisi varoittaa näistä huijaavista kauppiaista.

75 Vastausta
Ketjusta on poistettu 49 sääntöjenvastaista viestiä.
Ilmoita
Kattomiehet soittelee ovikelloja.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Loppuu soittelu kun erehtyy väärälle ovelle.
1 VASTAUS:
Samaa odotan minäkin, tulisi vain soittamaan kelloa.
+Lisää kommentti
Ei kunnioiteta edes juhlapyhää, vaan rimputellaan ovikelloa.

Milloin nämä vanhusten huijaajat saadaan kuriin.
Ilmoita
Töitä tekemätön kansanyhmä kiertää oelta ovelle, ei tosin tarjoa töitä.
Ilmoita
Romanit kiertelee kans kun niillä ei ole varaa ostaa omaa vettä, koruja saatikka mennä töihin hankkimaan omat rahat.
2 VASTAUSTA:
Tommonen on vihapuhetta. Jää vaan ottamaan Poliisin yhteydenottoa.
Kiitos mielelläni odotan!
Vihaan itseäni, olen siis kohdistanut vihapuheen itseeni joten soitatko poliisit myös itselleni.
Säästäisin puhelinlaskussa.
Odotan myös mielelläni romanien tekevän töitä siinä missä valtaväestön.
Romani voi ryhtyä yksityisyrittäjäksi aivan kuten muutkin jos ei töitä muuten saa.
Ei se ole vihapuhetta jos käskee noudattamaan yhteisiä sääntöjä.
+Lisää kommentti
Nyt on Joutenlahdessa tyritty pahasti hormipinnoituksessa. Varmaan arvaatte mikä yrity on kyseessä.
2 VASTAUSTA:
Pitipäs sattua, oliko uskovaiset asialla?
Hormi kuulemma tukossa edelleen, mutta mitään ei tapahdu.
+Lisää kommentti
Ei ollut oli Ruusurock asialla Helmikuussa eräs itselle täysin tuntematon tyyppi Arto Pajukallio kertoili henkilökohtaisia asioita kitarakirppisryhmässä nyt sama nimi on Ruusurokin kutsuttujen joukossa, En tunne kumpiakaan henkilöitä, mutta minun asiat ei kuulu kellekkään facebookissa levitettäväksi tai ilmotan virkavallalle
Ilmoita
Varokaa. Näitä on täälläkin.:

"Rikollisjoukko iski kultasuoneen muistisairaan pariskunnan asunnolla – ahneus kostautui, kun ”poliiseja” olivatkin lopulta vastassa oikeat poliisit

*Poliiseina esiintynyt röyhkeä rikollisjoukko sai lypsettyä yli 80-vuotiaalta muistisairaalta pariskunnalta yhteensä yli 10 000 euroa.
*Kun valepoliisit tulivat hakemaan vanhuksilta uutta 7000 euron summaa, oikeat poliisit olivat odottamassa.
*Eri kokoonpanoissa toiminut rikollisporukka käytti törkeästi hyväkseen uhriensa korkeaa ikää ja heikkoa terveyttä.
*Yli 80-vuotias muistisairas pariskunta joutui valepoliiseina esiintyneiden miesten uhriksi peräti kolme kertaa.
*Neljäs kerta jäi yritykseksi, sillä oikea poliisi oli saanut tietää asiasta.
*Rikollisporukan uhriksi joutunut 86-vuotias mies oli nähty asioimassa helsinkiläislähiössä mukanaan varsin paljon rahaa. Vinkkaaja tiesi, missä mies ja hänen puolisonsa asuivat.

Porukka päätti kokeilla onneaan. Miehet soittivat ovikelloa, esittäytyivät ja pääsivät jollain verukkeella sisään.

Kaksi miehistä jututti pariskuntaa samalla kun kolmas livahti makuuhuoneeseen ja otti mukaansa piirongista löytämänsä tuhat euroa käteistä sekä kultakoruja.

Vierailu kesti runsaat viisitoista minuuttia, minkä jälkeen kolmikko poistui asunnosta ja jakoi rahat keskenään.

”Poliisit paikalle”
Seuraavana päivänä pariskunnan lankaliittymään soitti porukkaan kuuluva neljäs mies, joka esittäytyi poliisiksi. Hän sanoi lähettävänsä virkaveljensä tarkistamaan, onko asunnosta varastettu tavaraa.

Puhelun jälkeen mies meni itse pariskunnan ovelle ja esittäytyi poliisiksi. Mies jututti pariskuntaa ja pyysi heitä näyttämään, mistä omaisuutta oli edellisenä päivänä varastettu.

Vanhusten esitellessä korurasiaa valepoliisi otti sieltä loput korut ja ilmoitti, että ne palautettaisiin myöhemmin. Korut päätyivät kuitenkin panttikonttoriin, mistä niitä vastaan maksettiin yli 1300 euron käteissumma.

Porukka huomasi, että kyseessä oli helppo keikka: 86-vuotias mies kärsi muistisairaudesta ja hänen neljä vuotta nuoremman puolisonsa muisti oli vielä hauraammassa kunnossa.

Kolmen päivän kuluttua vanhukset saivat ”poliisit” uudelleen ovelleen. Nyt kyseessä oli samaan rikollispiiriin kuuluneet kolme ”uutta” miestä, jotka hekin esittäytyivät virkavallan edustajiksi.

Edellinen huijaripoliisi oli taas etukäteen soittanut pariskunnalle ja ilmoittanut heille, että hänen kollegansa oli tulossa hakemaan heiltä käteistä rahaa. Mies kuvaili vielä erikseen kyseisen ”poliisin” tuntomerkit, jotta vanhukset tietäisivät avata hänelle.

Suoraan ansaan
Heikossa kunnossa ollut pariskunta oli jälleen ”luottanut poliisiin” ja käynyt nostamassa tileiltään yhteensä 8000 euroa. Ilmoitettuun aikaan ”poliisi” kävi hakemassa rahat, jotka porukka sitten jakoi ulkona keskenään.

Vanhukset olivat niin hyväuskoisia ja varakkaita, että porukka ei malttanut olla yrittämättä vielä neljättä kertaa. Sama selitys toimi yhä – vanhukset kävivät pankissa nostamassa vielä 7000 euroa käteistä.

Vanhus ehti kuitenkin mainita pojalleen poliisin erikoisista puheluista ja käynneistä. Poika ymmärsi heti, mistä oli kyse. Hän soitti hätänumeroon ja pyysi oikeat poliisit paikalle.

Kun sitten valepoliisi soitti ovikelloa, oven avasivatkin oikeat poliisit. Huijarin rikoskumppanit saatiin hieman myöhemmin kiinni asunnon lähistöltä.

Kohteina vanhukset
Syytteeseen joutui kaikkiaan neljä miestä. Oikeuteen mentäessä 86-vuotiasta uhria ei kuitenkaan enää voitu kuulla hänen heikon terveytensä vuoksi.

Tutkinnassa oli selvinnyt, että samaisen porukan uhreina oli ollut muun muassa 92-vuotias liikuntarajoitteinen ja heikkonäköinen nainen, jolta huijarit olivat vieneet yli 3500 euroa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1983–1992 syntyneet neljä miestä eri asteisiin vankeusrangaistuksiin. Pisimmän, kahden vuoden ja kolmen kuukauden tuomion sai Leif Tino Richard Faltin. Hänen katsottiin syyllistyneen muun muassa kolmeen törkeään petokseen sekä törkeään varkauteen.

Helsingin hovioikeus lievensi törkeään petokseen ja törkeän petoksen yritykseen syyllistyneen miehen tuomion kolmella kuukaudella. Törkeään varkauteen syyllistyneen tuomion hovi piti ennallaan.

Rikokset tapahtuivat vuodenvaihteessa 2013–2014.

Iltalehti
14.6.2019 7:18

Kohteina vanhukset
Oikeuteen mentäessä 86-vuotiasta uhria ei kuitenkaan enää voitu kuulla hänen heikon terveytensä vuoksi. Tutkinnassa oli selvinnyt, että samaisen porukan uhreina oli ollut muun muassa 92-vuotias liikuntarajoitteinen ja heikkonäköinen nainen, jolta huijarit olivat vieneet yli 3500 euroa.

Miten se eräs entinen naispresidentti sanoikaan; meidän pitäisi ottaa oppia romanikulttuurista, siitä miten he kunnioittavat vanhuksia.
Ilmoita
Meilläkin kävi kaupustelijoita kattoasialla. Netistä selvisi, että kyseinen yritys oli näitä lestadiolaisia.
Ilmoita
Kiinteistössä asunut tietää yleensä parhaiten asuntonsa kunnon ja viat.Aina voi kieltäytyä tarjouksesta.
3 VASTAUSTA:
Miksi kaupparatsu käy ovella silloin kun eieläkelläiset on töissä eli 7-15.30 välisenä aikana jos ei vuorotyöläisiä lasketa?
Anonyymi kirjoitti:
Miksi kaupparatsu käy ovella silloin kun eieläkelläiset on töissä eli 7-15.30 välisenä aikana jos ei vuorotyöläisiä lasketa?
Siitä jokainen voi päätellä, mikä myyjällä mielessä ja myyjän työnantajalla, joka on ohjeistanut myyntitavat.
Anonyymi kirjoitti:
Miksi kaupparatsu käy ovella silloin kun eieläkelläiset on töissä eli 7-15.30 välisenä aikana jos ei vuorotyöläisiä lasketa?
Miksi ei voi jättää eläkeläisiä rauhaan, tai kysyä ainakin heidän omaisiltaan, voiko kaupan suorittaa vanhusten kanssa.
+Lisää kommentti
"Lestadiolaisperheessä voi olla jopa 10 - 12 lasta. Yhden lapsen kustannukset kunnalle on 18 vuoden ikään mennessä noin 100000 euroa (olikohan kuntaliiton laskelma). Koko lauman kustannukset on siis 1.0 - 1.2 miljoonaa euroa kunnalle. Perheen äiti on yleensä aina kotona, joten hän ei tuota verotuloja. Isä tuottaa: miesten keskitulot 30000 euroa -> kunnallisvero/vuosi (ilman mitään vähennyksiä!) = 5500 euroa, eli jos jaksaa töissä 40 vuotta, niin maksaa 222000 euroa. Eli lestadiolaisperhe tekee kunnan kassaan pelkästään täten jopa miljoonan euron tappion. Lisäksi lestadiolaiset saavat vielä kotihoidontukea kunnalta yms. jota normaalit perheet ei saa. Ja kun lestadiolaislapset täyttää 18, niin äkkiä naimisiin ja lisääntymään. Eli kunnan kulut kasvaa eksponentiaalisesti, eikä lapset "maksa takaisin" käyttämiään kunnallisvaroja, kuten normaalitapauksessa. Tämä ongelma liittyy sisäänrakennettuna lestadiolaisuuteen, ja tätä ongelmaa harvemmin esiintyy muissa kuin lestadiolaisperheissä, joten ongelman nimittäminen lestadiolaisongelmaksi on siten perusteltua ja oikeutettua. Tuntuu siltä, että lestadiolaisperheitä alkaa kansaantumaan Lempäälään jatkuvasti lisää ja ongelma on paheneva. En tiedä kuinka sen pystyisi ratkaisemaan, mutta ehkä joku viisaampi osaisi sen ratkaista."
2 VASTAUSTA:
Sama ongelma tulee olemaan/on myös Varkaudessa.
Mahtaako olla totta, silloin kaupunki tyhjäksi tällaisista eläneistä.
+Lisää kommentti
Joku ottanut näköjään ihan tosissaan tän homman. 🙂 Vaan eipähän kulkukauppiaat enää kiusaa ainakaan meillä tuusulassa. 💪

https://www.tori.fi/vi/59945689.htm

Asiallinen kyltti, mutta näkyy purevan.
Sen verran sentään useimmilla älliä päässä.
Ilmoita
Varsinaisia kaupparatsuja ovat Demarit,Ratsastavat teidät rahat taskussa Epsanjan ja Thaimaan rannoille lekottelemaan. Makkaraa ja mehua ja kakkukahvit,Itse syövät 50e aterian nauraen Varkauden 90v kunniaksi mukavasti röyhtästen
Ilmoita
Miksi näitä vanhusten huijareita ei saada kuriin.
Ilmoita
Siksi kun kaikki valittaa täällä eikä tee asialle mitään. Siksi.
Ilmoita
Asiasta löytyy paljon tietoa ylen, mtv:n ja eri lehtien verkkosivuilta. Tapauksista on annettu oikeudessa tuomioita, mutta sama homma jatkuu tuomiosta huolimatta, joko entisellä nimellä tai isomman tuomion tullessa toisella nimellä.
Ilmoita
Sipilä tunteikkaan puheensa jälkimainingeissa: ”Voipi olla, että saunaoluetkin maistuu tänä iltana”

Lesta alkaa dokaa onko tämä miten yleistä heidän piireissä?
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ovelta ovelle kauppiaat

Taas on se aika vuodesta, kun nämä ovelta ovelle kattokauppiaat ilmestyvät vanhuksia kusettamaan. Luttilassa olivat käyneet jo vanhempiani ahdistelemassa ja tyrkyttämässä tuotteitaan. Olisiko syytä kiertää lailla tämmöiset huijarit, joiden tarkoitus on vain kusettaa ymmärtämättömiä vanhuksia.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta