palveluskoiran ostajalle koira ajokortti pakolliseksi.

sota.koiranohjaaja

liian usein kytketyn koiran omistajien koirat joutuvat jonkun palvelusrotuisen koiran hyökkäyksen kohteeksi. usein vielä irrallaan on kaksi koiraa. ettekö te tiedä että kaksi koiraa muodostaa lauman ja lauma alkaa saalistamaan. niin se luonnossakin menee: jos vastaantuleva koira on vieras eikä ole juoksussa niin se tapetaan. en minä koiria syytä. on vaan sattunut vääränlaiselle omistajalle vääränlainen koira. tiedän että jotkut metsästyskoirien omistajat pyöräilevät kesällä koiriensa kanssa ase mukana. ikävää jos hyökkäävä koira joutuu jätesäkkiin omistajansa piittaamattomuuden takia. taas oli myös lenkkeilevän pojan päälle hyökätty. joittenkin rotujen omistus vaatisi koulutuksen. jos sitä ei olisi, rangaistus olisi luvattoman aseen hallussapito.

10

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koiranomistaja

      Saakohan sitä asetta kuljetella noin vain? Aika harvinaisia onneksi koirahyökkäykset kuitenkin. Ihmisiin kohdistuessaan yleensä hoidettavissa oleva käytöshäiriö. Ei niinkään koiraltakaan varsinainen vahingoittamis tarkoitus. Ikävää silti jos kohteena vaikka lapsi tai muuteen puolustus kyvytön herkkä ihminen. Traumatisoitumisesta puhumattakaan. Ei ne ison koiran omistajia vihaavat fanaatikotkaan ole yhtään parempia. Koirilla sentään saattaa olla käytöstavat. Ympäristö voi myös tuhota ihmisen tai koiran. Jos joku koiranvihaaja aiheuttaa vihallaan koiralle vaurion niin sekin on vastuussa aiheuttamastaan vahingosta. Puhumattakaan omistajiin kohdistuvista loukkauksista ja fanaattisuudesta, jotka eivät tietenkään ruoki ongelmia eihän? Kaikessa on ikään kuin vankilaan asettava keskitysleiri elementti.
      Koulutuksissa on se ikävä puoli että ne on todella kalliita. Perustuntemus koirista ja omasta rodusta on kuitenkin tärkeää. Tähänkin pitäisi kyetä kannustamaan ja motivoimaan pakon sijaan.En tiedä nykyisin, mutta 20v takaperin sotakoirien kouluttaminen on ollut ihan järkyttävää. Sen mitä olen tutulta sotakoira ohjaajalta kuullut. Joka on nykyään eläkkeellä. Muutosta on epäilemättä tapahtunut.

      • lisäysedelliseen

        Tarkoitin metsästys aseen mukana kuljettamista koiraa ulkoiluttaessa.


      • anonyymi_ai0

        eiköhän tavallinen puukko riitä. no ei sitäkään toki saisi mukana pitää, jos ihan pilkulleen lakia noudatettaisiin. mutta oma ja koiran turvallisuus menee kyllä lain edelle!


    • sota.koiranohjaaja

      armeijan koirien kohtelu on aina ollut ammattilaisten käsissä. aina. koirilla on säännölliset eläinlääkärin tarkastukset. ruokinnasta on kirjalliset ohjeet joita noudatetaan pilkulleen. koirien tarhatilat on suunniteltu ja mitoitettu juuri oikein. koirien käsittely ja koulutus on räätälöity jokaisen koiran oman luonteenpiirteen mukaiseksi. jokainen koira koulutetaan sen luonteeseen soveltuvaan tehtävään. minä TIEDÄN koska sotilaspassissani lukee sarakkeessa erikoiskoulutus: eläinlääkintämies/ koiranohjaaja. olenkin huolestunut SINUN koirankäsittelytaidoista ja niistä monista jotka joutuvat SINUN koirien hyökkäyksen kohteeksi.

    • nuapurinjoroma

      Sepä hienoa että huolestuit. Mistäpä tiedät miten koiraani hoidan? Koirani ei ole hyökkäilleet kenenkään kimppuun. Eikä koirakouluttajien mielestä joihin olen ollut yhteydessä tai ottanut tunteja mitään suurempaa huolestumisen aihetta ole ja suunta on oikea, vaikka olisin jotain halunnut tehdä toisin ja paremmin.
      Piste.

    • Uatsz

      Ajokortti on toki hyvä asia koiran omistajalla. Harmi vaan ettei ole varaa autoon. Olis kiva kun pääsis koiran kanssa vähän helpommin uusin maastoihin ja harrastuksiin. Varsinkin kun pentua ei voi rasittaa kovin paljoa niin välimatkat estää monta huvia.

    • kennelinnaapurissa

      Koiranomistajatätien asenteita ei saa korjattua millään koirakortilla. Tädit suorittavat korttikokeet ja ovat puoliammattilaisia koiriensa kanssa, mutta pitävät silti vaaralliset laumanvartijat irrallaan terrorisoimassa naapureita.

      • anonyymi_KUk

        Ei tämä täydelliseksi tämä maailma muutu. Sen kanssa on opittava elämään. Koiristakin on onneksi yleensä enemmän iloa kuin haittaa. Ymmärrän toki ihmisiä joilla on jokin vakava terveydellinen haitta , joka tekee eläimistä tai koirista vaikean asian. Asenne kusipäitä en. Totta on ettei mitkään koirakortit toimi. Omistajan motivaatio on ratkaiseva ja saako hän tarvittavan tuen asioihin joita ei osaa. Tämä pätee mielestäni vähän kaikkeen.


      • anonyymi_rEq
        anonyymi_KUk kirjoitti:

        Ei tämä täydelliseksi tämä maailma muutu. Sen kanssa on opittava elämään. Koiristakin on onneksi yleensä enemmän iloa kuin haittaa. Ymmärrän toki ihmisiä joilla on jokin vakava terveydellinen haitta , joka tekee eläimistä tai koirista vaikean asian. Asenne kusipäitä en. Totta on ettei mitkään koirakortit toimi. Omistajan motivaatio on ratkaiseva ja saako hän tarvittavan tuen asioihin joita ei osaa. Tämä pätee mielestäni vähän kaikkeen.

        Siksi rangaistuksen tulisi olla välitön ja niin kova, että se pistää miettimään, jo rodun valinnasta alkaen.

        Koira puree ihmistä yhden kerran = koira lopetetaan välittömästi, omistajalle ikuinen eläintenpitokielto.

        Uskoisin, että alkaa pian toimia nämä uudet säännöt ja vaarallisten koirien määrä vähenee olemattomiin.


    • kuri.löytyy

      koirakortti takaisi sen että kun henkilön koira hyökkää ja puree tuomio olisi kova. olen tavannut kahden saksanpaimenkoiran omistaja sanovan koiriensa hyökkäyksen jälkeen että "en minä tiennyt että täällä on muitakin" sen hyökkäyksen kohde meni niin huonoon kuntoon että piti lopettaa. kannattaa pitää metsäteillä vihaiset koirat kiinni jos aikovat päästä terveenä kotiin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3065
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2301
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1543
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      901
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe