palveluskoiran ostajalle koira ajokortti pakolliseksi.

sota.koiranohjaaja

liian usein kytketyn koiran omistajien koirat joutuvat jonkun palvelusrotuisen koiran hyökkäyksen kohteeksi. usein vielä irrallaan on kaksi koiraa. ettekö te tiedä että kaksi koiraa muodostaa lauman ja lauma alkaa saalistamaan. niin se luonnossakin menee: jos vastaantuleva koira on vieras eikä ole juoksussa niin se tapetaan. en minä koiria syytä. on vaan sattunut vääränlaiselle omistajalle vääränlainen koira. tiedän että jotkut metsästyskoirien omistajat pyöräilevät kesällä koiriensa kanssa ase mukana. ikävää jos hyökkäävä koira joutuu jätesäkkiin omistajansa piittaamattomuuden takia. taas oli myös lenkkeilevän pojan päälle hyökätty. joittenkin rotujen omistus vaatisi koulutuksen. jos sitä ei olisi, rangaistus olisi luvattoman aseen hallussapito.

10

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koiranomistaja

      Saakohan sitä asetta kuljetella noin vain? Aika harvinaisia onneksi koirahyökkäykset kuitenkin. Ihmisiin kohdistuessaan yleensä hoidettavissa oleva käytöshäiriö. Ei niinkään koiraltakaan varsinainen vahingoittamis tarkoitus. Ikävää silti jos kohteena vaikka lapsi tai muuteen puolustus kyvytön herkkä ihminen. Traumatisoitumisesta puhumattakaan. Ei ne ison koiran omistajia vihaavat fanaatikotkaan ole yhtään parempia. Koirilla sentään saattaa olla käytöstavat. Ympäristö voi myös tuhota ihmisen tai koiran. Jos joku koiranvihaaja aiheuttaa vihallaan koiralle vaurion niin sekin on vastuussa aiheuttamastaan vahingosta. Puhumattakaan omistajiin kohdistuvista loukkauksista ja fanaattisuudesta, jotka eivät tietenkään ruoki ongelmia eihän? Kaikessa on ikään kuin vankilaan asettava keskitysleiri elementti.
      Koulutuksissa on se ikävä puoli että ne on todella kalliita. Perustuntemus koirista ja omasta rodusta on kuitenkin tärkeää. Tähänkin pitäisi kyetä kannustamaan ja motivoimaan pakon sijaan.En tiedä nykyisin, mutta 20v takaperin sotakoirien kouluttaminen on ollut ihan järkyttävää. Sen mitä olen tutulta sotakoira ohjaajalta kuullut. Joka on nykyään eläkkeellä. Muutosta on epäilemättä tapahtunut.

      • lisäysedelliseen

        Tarkoitin metsästys aseen mukana kuljettamista koiraa ulkoiluttaessa.


      • anonyymi_ai0

        eiköhän tavallinen puukko riitä. no ei sitäkään toki saisi mukana pitää, jos ihan pilkulleen lakia noudatettaisiin. mutta oma ja koiran turvallisuus menee kyllä lain edelle!


    • sota.koiranohjaaja

      armeijan koirien kohtelu on aina ollut ammattilaisten käsissä. aina. koirilla on säännölliset eläinlääkärin tarkastukset. ruokinnasta on kirjalliset ohjeet joita noudatetaan pilkulleen. koirien tarhatilat on suunniteltu ja mitoitettu juuri oikein. koirien käsittely ja koulutus on räätälöity jokaisen koiran oman luonteenpiirteen mukaiseksi. jokainen koira koulutetaan sen luonteeseen soveltuvaan tehtävään. minä TIEDÄN koska sotilaspassissani lukee sarakkeessa erikoiskoulutus: eläinlääkintämies/ koiranohjaaja. olenkin huolestunut SINUN koirankäsittelytaidoista ja niistä monista jotka joutuvat SINUN koirien hyökkäyksen kohteeksi.

    • nuapurinjoroma

      Sepä hienoa että huolestuit. Mistäpä tiedät miten koiraani hoidan? Koirani ei ole hyökkäilleet kenenkään kimppuun. Eikä koirakouluttajien mielestä joihin olen ollut yhteydessä tai ottanut tunteja mitään suurempaa huolestumisen aihetta ole ja suunta on oikea, vaikka olisin jotain halunnut tehdä toisin ja paremmin.
      Piste.

    • Uatsz

      Ajokortti on toki hyvä asia koiran omistajalla. Harmi vaan ettei ole varaa autoon. Olis kiva kun pääsis koiran kanssa vähän helpommin uusin maastoihin ja harrastuksiin. Varsinkin kun pentua ei voi rasittaa kovin paljoa niin välimatkat estää monta huvia.

    • kennelinnaapurissa

      Koiranomistajatätien asenteita ei saa korjattua millään koirakortilla. Tädit suorittavat korttikokeet ja ovat puoliammattilaisia koiriensa kanssa, mutta pitävät silti vaaralliset laumanvartijat irrallaan terrorisoimassa naapureita.

      • anonyymi_KUk

        Ei tämä täydelliseksi tämä maailma muutu. Sen kanssa on opittava elämään. Koiristakin on onneksi yleensä enemmän iloa kuin haittaa. Ymmärrän toki ihmisiä joilla on jokin vakava terveydellinen haitta , joka tekee eläimistä tai koirista vaikean asian. Asenne kusipäitä en. Totta on ettei mitkään koirakortit toimi. Omistajan motivaatio on ratkaiseva ja saako hän tarvittavan tuen asioihin joita ei osaa. Tämä pätee mielestäni vähän kaikkeen.


      • anonyymi_rEq
        anonyymi_KUk kirjoitti:

        Ei tämä täydelliseksi tämä maailma muutu. Sen kanssa on opittava elämään. Koiristakin on onneksi yleensä enemmän iloa kuin haittaa. Ymmärrän toki ihmisiä joilla on jokin vakava terveydellinen haitta , joka tekee eläimistä tai koirista vaikean asian. Asenne kusipäitä en. Totta on ettei mitkään koirakortit toimi. Omistajan motivaatio on ratkaiseva ja saako hän tarvittavan tuen asioihin joita ei osaa. Tämä pätee mielestäni vähän kaikkeen.

        Siksi rangaistuksen tulisi olla välitön ja niin kova, että se pistää miettimään, jo rodun valinnasta alkaen.

        Koira puree ihmistä yhden kerran = koira lopetetaan välittömästi, omistajalle ikuinen eläintenpitokielto.

        Uskoisin, että alkaa pian toimia nämä uudet säännöt ja vaarallisten koirien määrä vähenee olemattomiin.


    • kuri.löytyy

      koirakortti takaisi sen että kun henkilön koira hyökkää ja puree tuomio olisi kova. olen tavannut kahden saksanpaimenkoiran omistaja sanovan koiriensa hyökkäyksen jälkeen että "en minä tiennyt että täällä on muitakin" sen hyökkäyksen kohde meni niin huonoon kuntoon että piti lopettaa. kannattaa pitää metsäteillä vihaiset koirat kiinni jos aikovat päästä terveenä kotiin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe