Missä nuorten elokuvat

Ihmettelijä111

Miksi Suomessa tehdään surkeita mukahauskoja draamaelokuvia ja nuorille ei mitään? Aku Hirviniemi on nähty jo!!

11

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jarimeister

      Nii in... multimiljoona budjetit hyvin samanlaisiin elokuviin on ollut osa suomen elokuvateollisuutta jo vuosikymmenet, parit röllit ja niko lentäjänpojat on lapsille tehty, mutta nuorille ei juuri mitään.

      • ToinenIhmettelijä

        No onhan niitä jonkinverran tullut vuosien aikana esim Sekasin sarja ja ne Salkkari-elokuvat. Ei mitenkään paljoa mutta meillä nuoret on ollut ihan tyytyväisiä mitä telkkarista tulee


      • Pohdiskelija

        Täällä toinen, joka jakaa kaipauksen kotimaisille nuorten elokuville! Ymmärrykseni mukaan elokuvateollisuuden sallimissa puitteissa on valitettavan vähän liikkumavaraa ja sitäkin niukemmat rahoitukset pieniskaalaisemmille tuotannoille, joten elokuva-antia olisi parasta kritikoida laadullisesti määrällisten moitteiden sijaan. On myönnettävä, että aikojen saatossa olen sortunut leipäännyksissäni ahmimaan ulkomaalaisia YA-sarjoja kotimaisten moisten ollessa perikadossa. Ne kourallinen elokuvia, jotka tulee katsottua, eivät saa sydäntäni sykähtämään niiden maalaamien nuoruustarinoiden ollessa liian, no, harmaita, varsinkin kun nuoret harvoin edustavat vastaavia välisävyjä. Kaipaan mustaa ja valkoista, rosoisuutta!

        Olen huomannut muidenkin ihmettelevän nuorille suunnattujen elokuvien vähäisyyttä tai jopa niiden puutetta, ja mietin, mikseivät ihmiset äänestä enemmän jaloillaan ja katso indie-produktioita? Elokuvia, jotka eivät ole järin mediaseksikkäitä, mutta tarjoavat selkeän samaistumispinnan. Vajeen aiheuttaman paineen lastaaminen pienten kokoonpanojen niskaan tosin tuntuu hankalalta ajatukselta, vai mitä ajattelette?


      • jarimeister

        Kuulun kohderyhmään enkä ihmettele että Amerikan sarjat myy hyvin Suomalaisillekkin. Sekasin-sarja oli kyllä hyvä. Kyse noissa indie jutuissa että ihmisiä kiinnostaa mainstream enemmän


      • Pohdiskelija

        Kuten itsekin totesit, en ihmettele Amerikan sarjojen myyntivoimaa: maapallon läntisellä puolella, alla lippujen ja raitojen, elokuvatuotannossa tuntuu viihdearvo ja samaistuttavuus kohtaavan. Itselleni mainittu Sekasin-sarja jäi kokonaisuutena jokseenkin etäiseksi ja ontoksi, mutta toteutus kuvaus- ja jälkikäsittelyratkaisuineen oli varsin onnistunut ja mikä parasta, kaukana kliinisistä ja epäuskottavan puhtaan oloisista asetelmista mihin olen törmännyt suomalaisissa nuorten elokuvissa. Tärkeää pohdintaa mielenterveyshäiriöistä kärsivistä nuorista ja asenteista, joita he kohtaavat arjessa.

        Voi hyvinkin olla, että mainstream puree enemmistöön. Ajattelin myös, että Suomen ikärakenne saattaa heijastella tarjontaan niin, että se, minkä nuoret kokevat kuivahkona valikoimana on vanhempien ikäpolvien eli enemmistön mieleen. Nuorten ääni ikään kuin hukkuu. Toisaalta nuoret ovat Suomessa kovin alikaupallistettu ryhmä, mikä on ikävää elokuvadiversiteetin kannalta, sillä ostovoimaa ja kysyntää riittäisi – nuoret rakastuessaan rakastuvat lujaa!


      • huhheijjaa

        Vaikea asia on kyllä juu. Hyviä juttuja on esitetty tässsä keskustelussa. Tokkopa tuohon tulee mitään muutosta lähiaikoina, nuorille on luvattu jo aikoja asioita mitä ei sitten ole nyöhemmin lunastettu. Arvostus näyttää puuttuvan? Itte en muista nähneeni aikoihin oikeaa nuorien leffaa. Puhumattakaan hyvää sellasta, että keskustelu on kyllä ihan paikallaan :D. Netflix korvikkeeksi vaan ja valitusta joka tuutista niin eiköhän tekijät herää nykypäivään, tuottamaan nuorisolle .


      • jarimeister

        En usko että on helppoja vastauksia tai vaihtoehtoja tähän ongelmaan, mutta eiköhän ne elokuvat nuorille lisäänny ajan myötä.


      • Pohdiskelija

        Käsissämme taitaakin olla ikihankala pulma! Olisi sangen helppoa uskoa yhteiskuntamme rakenteellisuuksien vaikuttavan asiaan. Jarimeisterin tavoin, minäkään en usko asian ratkeavan myönteisesti pitkään aikaan, mutta onneksi tällä haavaa laadukkaiden elokuvien katselu verottaa kukkaroa vain elokuvalipun hinnan!


    • LAINASIN KIRJASTOSTA I TAKET LYSER STJARNORNA JA OLI OIKEEN HYVA LEFFA.. MIKSEI SUOMESSA KUKAA TEE TÄLLÄSTÄ

    • Lört
    • Kylmät_kädet__

      Matalaotsaisen litra-aivon, Aku Hirviniemiemen parhaimmat sananmuunnokset ovat varastettu Pirkka-Pekka Peteliuksen ja sen yhden mursuparran sketseistä, jostain 1985-89-luvulta muistaakseni. Itsellänikin on mursuparta, eli en dissaa Peteliuksen silloista komedia-kumppania, sillä varmasti kyseinen mursu suurimman osan niistä keksikin.

      Hirviniemi on kuin toinen vastaavanlainen pienikallo, Frederik: varastetulla kamalla noussut naisten suosioon. Reetun parhaat on kaikki covereita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      156
      3809
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      58
      1420
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      260
      1201
    4. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      44
      1044
    5. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      300
      1003
    6. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      53
      962
    7. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      68
      933
    8. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      54
      909
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      52
      904
    10. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      65
      884
    Aihe