Onko Jeesus Kristus sinun vanhurskautesi?

AvaaOvesiJeesukselle

Onko Jeesus Kristus sinun pyhyytesi ja puhtautesi?

Muulla tavoin emme voi tulla vanhurskautetuiksi, eli julistetuiksi Jumalan edessä syyttömiksi, kuin USKOMALLA KRISTUKSEEN.

Uskomalla siis ilman epäilyksiä, että Jeesus on kärsinyt minun syntieni rangaistukse, ja minä olen vapaa.

Bsrabbas tuo rikollinen, joka on kuva meistä kaikista, sai vspauden, Jeesus tuomittiin.

Kun tähän vapautettujen maailmaan pääset käymään sydämen uskossa sisälle, niin se rakkaus vasta särkee sydämesi! Onnen itkua riittää pitkäksi aikaa!!!

Kiellot, käskyt, pelottelut, uhkaukset, hylkääminen, komentelut, mitätöiminen, vähättely, panettelut, - kenet tällainen kohtelu on johtanut rakkauteen ja hyviin tekoihin lähimmäisiään kohtaan?

Tämä lakihenkisyys ja toisten ihmosten yläpuolelle asettuminen on lestadiolaisuuden ongelma. Ja varmasti monen muunkin liikkeen ongelma.

Sotia käyneen ja toisten valtioiden orjuudessa eläneen kansan kasvattajat ovat kasvattaneet uusia sukupolvia.

Nuoremmissa Esikoiset ry:n puhujissa on jo selkeästi Kristuskeskeisempi leima.

Vanhemman polven pujujat kasvatti sodan käyneet ankarat miehet. Spartalainen lihankuritus tunkeutui rigorismina kristinuskonkin puolelle.

On siitä spartalaisesta kurista hyötyäkin toki ollut. Ennen ei hypitty ihmisten silmille, eikä työnnetty puukkoa kylkiluiden väliin.

Nyt on suomen kansalta arvot hukassa. Toiset vievät leivän toisten suista ja kaikki kärsivät välinpitämättömyyden itsekkyyden ja pohjattoman seurauksista.

Kristuksen teko sinun puolestasi on ainut, joka johtaa aidon rakkauden kokemisen kautta rakastamaan lählmmäisiä. Lakihenkisyys ei johda aitoon uhrautuvaan rakkauteen, vaan vankilaan.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AvaaOvesiJeesukselle

      Jeesus ei todellakaan lunastanut omiaan saatanan vallasta ehdonalaiseen vapauteen. Vaan vapauteen.

      Synti on turmiovalta. Lihan halu on kuolema. Hengen halu on elämä ja rauha.

      Kuten olemme nähneet, mikään kuri ei jalosta ihmistä. Pelotteiden avulla voidaan hallita johonkin mittaan saakka, mutta niillä ei muuteta ihmistä sisältä päin hyvään ohjautuvaksi. Rakkaudelliseksi ihminen kasvaa vain silloin, kun HÄNTÄ rakastetaan.

      Jeesus rakasti sinua niin paljon että antoi tuomita ja surmata itsensä jotta sinua ei enään tuomita. Tämä on Jumalan rakkautta, joka ylittää kaiken ihmisen käsityskyvyn.

      Jos "hengellinen" elämä on rakennettu käskyjen, komenteluiden, pelotteluiden, vaatimusten, uhkailujen, mitätöimisten, halveksunnan, väkivallan, häpeään saattamisen varaan, etc etc.

      Tätä samaa kasvua tulee sitten ulos, suusta sanoina kirjoituksina netissä ja tekoina.

      On karmeata lukea, mihin monet täällä uskovat!

    • miksiainanäitä

      Barabbas EI ole kuvaus meistä kaikista, sellainen tulkinta Raamatusta menee taas lestalaiseen pweräkamarioppiin !

      Barabbas on kuva vain barabbaasta siitä yhdestä henkilöstä !

      Teillä on omituinen tapa kaivaa joka sanasta jotain ihmeellisiä merkityksiä, mikä siihen mahtaa olla syy, onko siitä kaiveltua selitystä olemassa?

      Paavali jo varoittaa oimista teksteistään, etteihän siinä ole muuta kuin mitä siinä lukee jne,... !

    • KeuhkoaMuuallaJumalaton

      No no herra Barabbas. Useimpien pelastuksen estää heidän kieltäytymisensä tulemasta Barabbaan ja ristin ryövärin tavoin syntisiksi.

      Kun ihmiseltä puuttuu synnintunto, ei hän myöskään etsi sovitusta, eikä lunastusta, eikä niin muodoin tunne, eikä tarvitse Kristusta.

      Kertomuksessa Barabbaasta on nimenomaan oleellista se, että jompi kumpi näistä päätettäisiin vapaaksi, joko viaton Jeesus Kristus, taikka rikollinen, nimeltään Barabbas. Ylipappien kiihottama kansa valitsi Barabbaan.

      Tämän tyhjiä keuhkoavan henkilön kannattaa nyt rukoilla omalle kohdalleen synnintuntoa ja parannuksen armoa. Jätä lestadiolaisuus rauhaan, koska et siitä mitään tiedä, tämä ei ole lestadiolaisuutta josta kerroin, vaan tekstit ovat Raamatusta.

      Huvittavaa seurata, kun nämä tekopyhät koittavat kiemurrella omien syntitaakkojensa alta tekeytymällä vanhurskaiksi, ja panettelemassa Jeesuksessa Kristuksessa eläviä Jumalan lapsia.

      Olisihan se hauskaa tietenkin, jos herra omavanhurskaus pääsisi taivaaseen nahkoineen ja karvoineen.

      Totuus on että ihminen ei pääse taivaaseen kuin ainoastaan yhdellä tavalla, tulemalla vikoineen synteineen saitauksineen ja heikkouksineen Jeesuksen eteen armoa rukoillen. Tämä parannuksen välttämättömyys koskee ITSEÄ muiden synneistä ei voi parannusta tehdä.

      Maailmasta me tiedämme, että siellä uskotaan syynvieritysmekanismiin, uskotaan että synnit ovat muiden tekemiä, - eikä ihmiset tarvitse itse tehdä parannusta.

      • mistätuoikeinnousee

        Olette te eriskummallinen porukka, kun se on ihan sama mitä teille sanoo se ei ole mitään muuta kuin sitä samaa jota olen kuullut seitkytluvulta asti, eli muiden uskolle ja uskoontulolle nauretaan lestoissa, olette te ihme epeleitä ei voi muuta sanoa.

        kourallinen tässä maassa , eivät sovi keskenäänkään samaan linja-autoon, ja käytös on kuin taivaan omistajilla !

        olen kertonut uskoontuloni kymmenet kerrat, muuta ei mitään merkitystä, aina sama asenne kuten tuossa ylempänä herra barabbas keuhkoamuualla tyyliin, välillä teksi jo mieli kysyä että onko teillä mentaalipuolella kaikki kunnossa, ei selväjärkinen ihminen pitäisi olla kuin seinille puhuisi ei ainakaan omassa elinpiirissäni tapaa sellaisia ihmisiä.

        Itse asiaan ei ole mitään sanottavaa, mutta sanojalle kyllä s itäkin enemmän, en tiedä mihin parteen tuon kirjoittaja kuuluu niistä kolmestakymmenestä, mutta ei ainakaan uudestisyntyneitten osastoon.


    • SyntisenOsaOnHyväOsa

      Matt. 27:16 Ja heillä oli silloin kuuluisa vanki, jota sanottiin Barabbaaksi.

      Matt. 27:17 Kun he nyt olivat koolla, sanoi Pilatus heille: "Kummanko tahdotte, että minä teille päästän, Barabbaanko vai Jeesuksen, jota sanotaan Kristukseksi?"

      Matt. 27:20 Mutta ylipapit ja vanhimmat yllyttivät kansaa anomaan Barabbasta, mutta surmauttamaan Jeesuksen.

      Matt. 27:21 Ja maaherra puhui heille ja sanoi: "Kummanko näistä kahdesta tahdotte, että minä teille päästän?" Niin he sanoivat: "Barabbaan".

      Matt. 27:26 Silloin hän päästi heille Barabbaan, mutta Jeesuksen hän ruoskitti ja luovutti ristiinnaulittavaksi.

      Mark. 15:7 Niin siellä oli eräs mies, jota sanottiin Barabbaaksi, vangittu muiden kapinoitsijain kanssa, jotka kapinassa olivat tehneet murhan.

      Mark. 15:11 Mutta ylipapit kiihoittivat kansaa anomaan, että hän ennemmin päästäisi heille Barabbaan.

      Mark. 15:15 Ja kun Pilatus tahtoi tehdä kansalle mieliksi, päästi hän heille Barabbaan, mutta Jeesuksen hän ruoskitti ja luovutti ristiinnaulittavaksi.

      Luuk. 23:18 Niin he huusivat kaikki yhdessä, sanoen: "Vie pois tämä, mutta päästä meille Barabbas!"

      Joh. 18:40 Niin he taas huusivat sanoen: "Älä häntä, vaan Barabbas!" Mutta Barabbas oli ryöväri.

    • Jeesus ei tullut maailmaa tuomitsemaan, vaan vapahtamaan maailman. Tuomion henkeä, syntikeskeisyyttä saarnoissa ei pitäisi olla heille, jotka ovat jo saaneet uskon, elävät armon alla.

      Olen ihmetellyt sitä, uskon saatuani, että olen jatkuvasti saanut kuulla hyvin syntikeskeisiä saarnoja, ihmisoppien kera. Nyt saan kuulla saarnoja, joissa kirkastetaan Kristusta.
      Saarnoissa on myös, tottakai, mukana saarna siitä, että armoitettu/uudestisyntynyt uskova kantaa mukana oman lihan vaikutuksia, joten edelleen valvomattomuutemme takia ihminen lankeaa syntiin. Yksittäisiä syntejä, "uusia syntejä", ei pahemmin mainita, vaan keskitytään synnin juureen.
      Mitä on synti?
      "Synti ei ole Raamatun mukaan sarja moitittavia tekoja. Ajattelu, jossa synti samaistetaan tekoihin, johtaa vääjäämättömästi syntikeskeiseen uskonelämään, jossa laaditaan listoja synneistä, joita tulee välttää säilyttääkseen asemansa yhteisön keskellä.
      Synti on Jeesuksen sanojen mukaan siinä, että ihmiset eivät usko häneen. Paavali muotoilee syvimmiltään saman asian toteamalla Roomalaiskirjeessä, että kaikki, mikä ei ole uskosta on synti."
      (Kristinusko.fi)

    • ArmonAllaKristuksessa

      Aamen, tärkeitä huomioita otit esiin nimimerkki "tielläkenvaeltaa". Kiitos tästä viestistä ja siunausta elämääsi.

      Jeesuksessa Kristuksessa armoitetut vanhurskaat, hänessä pyhät ja puhtaat Jumalan lapset elävät tosiaan ***) ... armon alla, kuten kirjoitit.

      Room. 6:1 -14

      Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi?

      Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä?

      Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut? Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.

      Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi; sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä.

      Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan, tietäen, että Kristus, sittenkuin hänet kuolleista herätettiin, ei enää kuole: kuolema ei enää häntä vallitse. Sillä minkä hän kuoli, sen hän kerta kaikkiaan kuoli pois synnistä; mutta minkä hän elää, sen hän elää Jumalalle.

      ***) Niin tekin pitäkää itsenne synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa.

      Älköön siis synti hallitko teidän kuolevaisessa ruumiissanne, niin että olette kuuliaiset sen himoille, Älkääkä antako jäseniänne vääryyden aseiksi synnille, vaan antakaa itsenne, kuolleista eläviksi tulleina, Jumalalle, ja jäsenenne vanhurskauden aseiksi Jumalalle.
      Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, ...

      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

      ***) ... koska ette ole lain alla, vaan armon alla.

    • näinonjapysyy

      En ole elämäni aikana kuullut missään terveessä kristillisessä ilmapiirissä puhuttavan kuinka me kaikki olemm eBarabbaita ja tehtävän siitä jokin syntien malliesimerkki !

      Barabbas oli aikansa rikollinen, ei mitään sen enempää, Raamattu ei puhu sanaakaan hänestä sen jälkeen mitä puhuttiin juhlan aikana, eikä hänellä ole mitään osuutta ihmisen syntisyyden mittana eikä minään muunakaan ihmisen ja Jumalan välisen ongelman kartoituksessa, hän on pelkkä tapahtuneen osahenkilö, siinä kaikki !

      Eli ei ole lupaa kenenkään saarnan kautta luoda vääriä illuusioita ja mielikuvia Raamatun asioista, se EI ole evankeliumia, se on oman oppikuppikunnan pönkitystä ja kuulijoitten harhaanjohtamista jostya seuraa rangaistus jos ei ennen niin lopputilillä !

      normaalia keskustelua olisi kommentoida tällaista mm, "ahaa, enpä ole tuota ennen ajatellut, olipa hyvö että tuli tietoon tuokin asia jne..." !

      sensijaan tällä osastolla on näköjään normaalia haukkua ainakin neljältä kantilta asian esiintuoja ja sitten potkaista pihalle, asiaan ei ole mitään sanomista juuri koskaan !

    • LainAltaKristukselle

      On siis erittäin vaarallista alkaa sellaisia eksyttäjiä kuuntelemaan, jotka "saarnaavat synneiksi" oman lakihenkisen Kristusta karttavan mielikuvituksiensa tuotteita.

      Synneiksi ei saarnata jälkeenpäin mitään, synnit on ilmoitettu Jumalan alkuperäisessä ilmoituksessa, Raamattuun kootuissa pyhissä kirjoituksissa. Ihmisopit ja omavanhurskaus perkele ovat mestareita näissä synneiksi saarnaamisessa.

      Syntiähän ovat kaikki, - mikä ei TULE USKOSTA.

      Lain alle jäänyt on todella hätää kärsimässä, näiden synti- apostoleiden pihdeissä.

    • anonyymi_WVN

      Ok ,Ok jeesus paukutellu mua raamatulla päähän ,että olen aivovammapotilaan eläkkeellä - eikinä en siihen nyrkki -kyllikkiin usko ,ettes tuli selväksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      329
      4019
    2. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      24
      2256
    3. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      20
      1483
    4. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      39
      1384
    5. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      33
      1336
    6. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      24
      1268
    7. Herätys nyt vittu!

      Laihduta hyvänen aika
      Ikävä
      125
      1218
    8. Hävetkäämme!

      Rydman saa jatkaa. Hymyili leveästi haastattelujen aikana. Mikä meissä on vikana kun tuollainen "mies" ministerinä?
      Perussuomalaiset
      81
      1202
    9. Älkää käyttäkö tunnisteita

      Täällä pesii muutama mt-tapaus, joka alkaa esittää teitä ja pilaa välinne kaivattuun. Alat kuvitella että se kaivattusi
      Ikävä
      36
      1111
    10. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      49
      1100
    Aihe