Kamerakysely loppuu!

Viimeinen_ponnistus

Jep, kyllä se olin minä, joka kyselin molemmista. Gigantti nimeää tuon kameran näin: Sony WX500 digikamera

Kun taas ProShop näin: Sony Cyber-shot DSC-WX500

Enpäs vain tajunnut, että sama kamerahan se olikin, kun hintakin oli vielä eri. Gigantin kamera ei ole näköjään edes myynnissä, on poistunut jo valikoimista.

Mutta tuo etsin jäi vielä epäselväksi - miten se käytännössä toimii?

Ja vielä: mulle tosiaan riittää tuo okaron mainitsema "taskuun menevä kamera pitkällä zoomilla aurinkoisia päiviä varten" oikein hyvin. Ei sitä järkkäriä tulisi kuitenkaan kannettua mukana, niin kuin näitä pienempiä, jotka on pääasiassa koko ajan taskussa.

Myös se canon ixus 285 HS oli minun tekemä aloitus, koska omistan sellaisen, mutta en tykkää niin lyhyestä zoomista (x12), enempi pitää saada. Eikä tuo kamera kuvienkaan puolesta häikäise, on mulla ollut parempiakin, vaikka nekin ovat olleet sitä samaa (200€) hintaluokkaa.

16

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tsuumikosh
    • kjgkdfhahj

      Tuossa sonyssa ei ole etsintä, vaan ainoastaan näyttöpaneli. Se tietää suorilla "tassuilla" kuvaamista, ellei ole kovin likinäköinen. Näyttöön osuva valo vaikeuttaa näkemistä.
      Sony Cyber-shot DSC-HX90V on vastaava, mutta siinä on esiin pompautettava sähköinen etsin, mikä poistaa edellisen mallin ongelmat. N. 25% kalliimpi.

      • Jos suorilta käsiltä pitää kuvata, niin on aikalailla ikänäköä. Näkö on hyvä, mutta käsi liian lyhyt.


    • Tuon tyyppisiä kameroita on mm. Canon SX620 HS. Siinä on 25x zoom ja hintaa n. 199 €.

      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/65733/hcxrx/Canon-PowerShot-SX620-HS-digikamera-musta

      SX730 HS on parempi. MM manuaalisäädöt, kääntyvä näyttö ja zoomia 40x. Kokoa toki on enemmän.

      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/39800/jbthd/Canon-Powershot-SX730-digikamera-musta

      Hintaa n. 330 €. Sitten on uusi SX740 HS, jossa on kropattu 4K video. Hintaa n. 400 €.

      Hinta saattaa toisiaan yhdelläkin mallilla vaihdella reilusti, kun tulee ja menee tarjouksia.

      • Viimeinen_ponnistus

        Miten tämä on selitettävissä: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/35829/kfqhg/Canon-Powershot-SX730-digikamera-musta-jalusta

        Ja tässä tämä toinen, sinunkin linkki: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/39800/jbthd/Canon-Powershot-SX730-digikamera-musta

        Nyt menee jo yli ymmärryksen?????


      • ihmetyttäätoki

      • nokaine


    • Viimeinen_ponnistus

      Vihdoinkin selvisi, mikä se etsin on. Siinähän se on nenän edessä. Sehän oli vanhoissa kameroissa kaikissa vakiona.
      Minä etsin vähän vaikeampaa selitystä sille. Kyllähän se näyttöpaneeli ajaa tietenkin (ainakin minun mielestä) saman asian - siksi sitä en heti keksinyt! Luulin että se on jotain korkeampaa tekniikkaa siinä näytöllä..........

      • Canonisti_

        Näyttöpaneelissa on kaksi isoa ongelmaa:
        - kuvausasento epävakaa -> tärähtäneitä kuvi ja
        - aurinkoisella säällä sitä ei näe -> ei pysty rajaamaan


      • Tsuumikosh

        Muistui mieleen vanhojen kameroiden etsimiä erityisesti kolme tapausta.

        Minox-pokkarissa oli etsimen näkymissä mukana viisari, joka liukui valotusaikojen asteikolla. Toisenlaisessa Nikon-kompaktissa oli viisari etäisyyden näyttämistä varten. Kameran automaattitarkennus käynnistyi, kun laukaisunappia painettiin puoliväliin. Viisari alkoi sitten liikkua etäisyysasteikolla. Pysähtyi, kun tarkennus tuli valmiiksi.
        Jossain järjestelmäkamerassa oli tarkennuspiste vain kuva-alan keskellä. Etsimessä näkyi hakasulkuja muistuttavat merkit keskikohdassa, että tiedettäisiin tähdätä tarkennus sen kautta. Merkkivalo vilkkui etsimessä, kun tarkennus etsi oikeaa etäisyyttä. Vihreä valo syttyi palamaan jatkuvasti, kun tarkennus oli valmis. Selkeää ja havainnollista.


      • Eipä tullut mieleen, ettei tuotakaan välttämättä tiedä. Etsimestä joskus voi olla hyötyä, mutta ilmankin pärjää. Minä olen pärjännyt lähes kahdeksan vuotta ilman. Monilla valmistajilla on erilaisia popup ym. etsimiä. Canonilla periaatteena on, että jos etsin laitetaan, niin pannaan se keskelle kameraa vähän järjestelmäkameran tyyliin eikä mitään puolittaisia ratkaisuja tehdä. Näissä taskuzoomeissa ei etsimiä Canonilla ole.

        Kannattaa muista aina kommentoijista, että mitä ehdottomampi jonkun väite on, sitä väärempi se on.


    • Viimeinen_ponnistus

      Näkeekö siitä etsimestä sen, onko tarkennus kohdallaan?

      • Tsuumikosh

        Etsimiä on monenlaisia. Joissakin taskukameroissa ei ole etsintä vakiovarusteena, mutta kiinnityskohta erillistä salamalaitetta varten. Esim. Ricoh GR II ja Fuji X70 ovat tämäntyyppisiä kameroita nykyään, jos oikein olen ymmärtänyt... Etsimen saisi lisälaitteeksi kiinnitettyä kohtaan, joka on tarkoitettu salamalaitteelle. Mutta tällainen erillinen etsin ei näyttäisi automaattitarkennuksen, eikä edes käsintarkennuksen osumista kohdalleen ollenkaan.

        Peilijärjestelmäkameroissa etsin on näyttänyt näkymää, jota objektiivin läpi tulee näkyviin. Periaatteessa siitä pitäisi näkyä, milloin tarkennus on kohdallaan. Mutta optisesti etsin ja objektiivi saattavat olla niin erilaisia, ettei tähän ole aina luottamista. Jotkut lähikuvaajat ovat tarkkoja siitä, että vaihdetaan kameraan etsin, joka varmasti sopii tietynlaiselle makro-objektiiville.

        Peilittömissä järjestelmissä elektroninen etsin näyttää sitä näkymää, mitä kameran säädöillä tulisi kuvaksi, jos laukaistaisiin. Yhtenä etuna tässä on focus peaking -toiminto. Kameran voi säätää, asetella näyttämään tarkennuskohtaa tietyllä värillä. Myös etsimettömässä Fuji XF10 -kameramallissa on tällainen tarkennuskohdan näyttäminen. Siinä sen on väitetty toimivan paremmin kuin X-T100-kameramallissa:
        https://www.dpreview.com/forums/thread/4311470

        Tuo X-T100 on järjestelmäkamera:
        https://cameradecision.com/compare/Fujifilm-X-T100-vs-Fujifilm-XF10


      • 582

        Jos tarkoitat näkeekö sähköisestä etsimestä onko kamera tarkentanut kun laukaisija on painettu puoliväliin niin kyllä näkee koska sinne tulee (yleensä) täsmälleen samat tiedot kuin LCD-näyttöönkin. Pokkareissa etsin on käytännössä aina sähköinen.
        Tuolla Proshopissa on muuten edullinen (289,00€) pokkari jossa etsin eli Panasonic Lumix DMC-TZ70. On kunnon sormituet etusormille ja peukalolle ja kennoon ahdettu järkevästi vain 12 miljoonaa pikseliä ja paksuutta vain 35mm. Polttoväliä 24-720mm.


    • Tsuumikosh

      Joissakin peilijärjestelmäkameroissa on myös mahdollista saada focus peaking -toiminto näyttöruudulle. Muistaakseni ainakin Nikon D850 on tällainen.

      Tarkennuksesta puheen oltuua, eri asia sitten on syvyysterävyys. Joissain järjestelmäkameroissa on ollut himmennyspainike, jonka avulla objektiivi himmenee käyttäjän valitsemalle aukolla. Sitten periaatteessa etsimestä pitäisi näkyä syvyysterävyys, jos on tarpeeksi kirkas valaistus kyseisellä aukolla mitään katsella. Käytännössä etsimen hyödyllisyys on tällaiseen tarkoitukseen vähän kyseenalaista omasta mielestäni. Nykyaikana kameran takanäyttö on itselleni ainakin ensisijainen tapa tarkastella sommittelua.

      Auringonpaisteessa on tullut kuvattua myös. Monissa kompaktikameroissa on säätömahdollisuuksia, miten kirkkaana näyttöruutu kulloinkin loistaa. Jossain Olympus-kompaktissa oli joku näppäin hetkellistä kirkastamista varten -muutaman sekunnin ajaksi ehkä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe