Aihe

Sysmän talousihme onko sitä

omakunta

Olettekos koskaan ihmetelleet miksi Sysmän talous näyttää niin kerrassaan hyvältä .Tutkiskelin ja kyselin hieman asian päältä ja vierestä.
Asia on juuri niin kun epäilinkin. Miten ihmeen sinisilmäisiä Sysmäläiset kanta asukkaat voivatkin olla etteivät ole mitään epäilleet ja tutkineet.
Kukaan täyspäinen ihminen maan päällä ei hoitaisi omaa omaisuuttaan niin kelvottoman huonosti kun Sysmäläisyrittäjä haaremeineen on hoitanut.
Kunnan asuntojen, teiden ja putkistojen korjausvelka on suurempi kuin kunnan kaikki rahavarat ja velat yhteensä.
Kun otetaan huomioon että sinne pitää rakentaa lähiaikoina uusi koulu ja näemmä vanhaa hirsitönöä on jo päätetty korjata 1,5 miljoonalla niin paloaseman, koulun ja käsiin räjähtävän korjausvelan kanssa, siis tiedossa olevan ja vastaan tulevien yllätysten kanssa , Sysmä on ihan yhtä persaukinen pikkukunta kuten muutkin.
Vaatikaa nyt hyvät paikalliset totuus esiin ja toimikaa sen mukaan. Mieluummin käyn tulevaisuudessakin kotipuolessa vapaalla kuin Lahden sivukylässä.

21

62

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kuntalainen

   Eihän se talous kunnossa olekkaan päättäjät ovat kaikki niin humalassa että velatkin näyttää saatavilta ps. eihän sitä totuutta voi kuntalaiselle kertoa kun pöytäkirjoissakin lukee että asia ei ole julkinen ?

  • Ounouvaa

   Todennäköisesti kommentoija on jäävi joten pari kommentointi kierrosta hänelle seuraavaksi jää väliin

  • hölmö

   Niihän se aikoinaan saatiin sysmä nousuun perustamalla tänne kehitysyhtiö kun sitä ilman ei tultu muka toimeen no ainakin silloinen johtaja hiisijärvi osasi pistää markat haisemaan oli oikein varsinainen koijjari saatiin sysmä "nousuun" niitä velkoja maksetaan vielläkin jossain muodossa ja silloiset päättäjät ovat olleet hiljaa kuin kusi sukassa !

   • Osaajatasialla

    Ja yksi niistä seikkailee jälleen.


  • HämeenKauniainen

   Kyllä sitä Lahdessakin ihmetellään Sysmän veroprosenttia, joka on kadehdittavan alhainen. Samoin velka, jota ei käsittääkseni käytännössä ollenkaan. Persaukiset korjatkoon, kuten aloittaja kuvaa - ketä lie?
   Sysmässä väki saa pitää rahansa, mutta sivukylä Lahdessa menettää tuhansia euroja kalliin "äyrin" takia. Lahti tuhlaa, kuin kuuluisa sika vatukossa ennen. Mä muuten muutan kohta Sysmään, ja minusta tulee sysmäläinen (joka kirjoitetaan muuten pienellä, mikä tiedoksi aloittajalle. Kyllä verot ja velat jotakin kertoo kunnan taloudenpidosta sentään!

  • kuntalainen

   Juri nieminen kunta velhoineen tyhjentää kunnan kassaa kaikenmaailman hömppä ideoineen ja nauraa niinkuoi eeloppi nokialle että onpas tyhmää porukkaa voi vee sentään !!!

  • kiinnostaisitietää

   Olisiko jollakulla muistissa milloin viimeksi on Sysmän kunnan tilinpäätös ollut tappiollinen? tai esimerkiksi kuinka monta kertaa viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana, tai edes sinä aikana kun Kitkiöjoki on ollut kunnanjohtajana?

  • tyhmäkuntalainen

   Vale sitten emävale ja sitten tilastot eikös tilinpäätökset saada näyttämään just sellaisilta kuin haluutaan että näinhän se menee !!!

   • vähemmäntyhmä

    kyllä, mutta positiivista tilinpäätöstä ei pysty tekemään kovin montaa tappiollista vuotta peräkkäin ilman veronkorotuksia tai lisävelkaa


   • Geenithukkui

    Velkaakin tuppaa olemaan monen sorttista.


  • fgbfgb

   Sysmän suurin tulonlähde on valtionavut niin ei kannata paukutella henkseleitä. Aivan samanlainen kuoleva syrjäkylä kuin Hartolakin.

  • kuntalainen

   Onkos sysmän vuokratalot oy velat ja tulot laitettu kunnan taseeseen vai mihin ne on piilotettu siinäkin yksi kikkailun muoto talot olleet täynä vuosikaudet vuokratuloja on pakosti kertynyt mihin rahat laitettu kun ei ole varaa vuokra asuntoja nyt korjata niin puretaan ei ainakaan 20 vuoteen tehty mitään suurempia remonteja vuokria on kyllä nostettu kiitettävästi niin kyllä asukkaat pakenee rahat kunta käyttänyt ihan johonkin muuhun kuin asuntojen korjaukseen !

   • lisääjoutaapurkamaa

    Mihinkäs tarkoitukseen niitä purettuja taloja olis tarvinnut rempata? Maahanmuuttajille vai? Edelleen on kunnalla tyhjillään asuntoja mitä turhaan lämmitetään, vaikka kolme kerrostaloa on jo purettu.


  • kuntalainen

   Kait ne tyhjenee kun ovat huonossa kunnossa kun ei ole korjattu vuosikausiin ei niihin kukaan muutakkaan suurempia lämmön hukkaajia ovat vanhainkoti ja koulut ja mamuja varten niitä ei todellakaan kannata korjata elättejä omasta takaa ihan riittävästi ja täällä sysmässäkin niitä kelan vuokralaisia ihan riittävästi !

   • kaupungitimeeväen

    väen vähetessä asuntojenkin tarve vähenee, johan sen luulisi tyhmemmänkin ymmärtävän
    eipä hyvin toimeentulevat muuta häiriköiden keskelle leppäkorventien slummialueelle vaikka niitä vuokrakasarmeja olisi remontoitukin


  • kuntalainen

   No siellähän se paskasakki ja kelan elätit nytkin asuvat joka taloon yksi paskasakki takaa tyhjyyden !

   • kuntalainen

    Taas sysmää viedään kuin pässiä narussa taas kaikenmaailman projekteja ja hankkeita mitkä eivät tuota mitään muuta kuin kuluja veronmaksajille olis tärkeämpiäkin rahan reikiä taas sai lehdestä lukea purettavista ja homeisista rakennuksista . Vihjeeksi vain että ostakaa kansiopalvelun halli ja laittakaa työkeskus sinne suht hyväkuntoinenkin lienee ja myikää otamon halli jollekkin yritäjälle esim. rakennus virmalle tai autoilijoille halukkaita varmaan löytyy !!


  • kuntalainen

   Ei ole tulee vielä suuri "jytky"saatte nähdä seurataanpa vaan tilannetta näin tulee käymään !

  • persnettoa

   Niin ja kunnanjohtajan palkankin vois puolittaa tulis säästöä meinaan jonkin verran eikukaan ole korvaamaton eikä niin hyvä työmies että tarvii 10000 e palkan puoletkin riittäis tulee viellä hyvin toimeen tavallinen kansa joutuu tyytymään alle 1000 e tuloon että hävettää tämä ahneus !!!

  • kuntalainen

   Ei oo kunnalla rahaa kun kaikki tietkin paskan peitossa kuoppia ja halkeamia harjauskin otettu halvemman mukaan kun jälki sen mukaista ihan sama kun ei olis harjattukaan vai oliko harjasta karvat loppu kun pelkällä rungolla harjas voi hyvä tavaton ja kultuuripitäjä muka eihän näin huonoa kylänraittia oo missään !!!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   252
   19472
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   376
   7211
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   2341