Sysmän talousihme onko sitä

omakunta

Olettekos koskaan ihmetelleet miksi Sysmän talous näyttää niin kerrassaan hyvältä .Tutkiskelin ja kyselin hieman asian päältä ja vierestä.
Asia on juuri niin kun epäilinkin. Miten ihmeen sinisilmäisiä Sysmäläiset kanta asukkaat voivatkin olla etteivät ole mitään epäilleet ja tutkineet.
Kukaan täyspäinen ihminen maan päällä ei hoitaisi omaa omaisuuttaan niin kelvottoman huonosti kun Sysmäläisyrittäjä haaremeineen on hoitanut.
Kunnan asuntojen, teiden ja putkistojen korjausvelka on suurempi kuin kunnan kaikki rahavarat ja velat yhteensä.
Kun otetaan huomioon että sinne pitää rakentaa lähiaikoina uusi koulu ja näemmä vanhaa hirsitönöä on jo päätetty korjata 1,5 miljoonalla niin paloaseman, koulun ja käsiin räjähtävän korjausvelan kanssa, siis tiedossa olevan ja vastaan tulevien yllätysten kanssa , Sysmä on ihan yhtä persaukinen pikkukunta kuten muutkin.
Vaatikaa nyt hyvät paikalliset totuus esiin ja toimikaa sen mukaan. Mieluummin käyn tulevaisuudessakin kotipuolessa vapaalla kuin Lahden sivukylässä.

21

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuntalainen

      Eihän se talous kunnossa olekkaan päättäjät ovat kaikki niin humalassa että velatkin näyttää saatavilta ps. eihän sitä totuutta voi kuntalaiselle kertoa kun pöytäkirjoissakin lukee että asia ei ole julkinen ?

    • Ounouvaa

      Todennäköisesti kommentoija on jäävi joten pari kommentointi kierrosta hänelle seuraavaksi jää väliin

    • hölmö

      Niihän se aikoinaan saatiin sysmä nousuun perustamalla tänne kehitysyhtiö kun sitä ilman ei tultu muka toimeen no ainakin silloinen johtaja hiisijärvi osasi pistää markat haisemaan oli oikein varsinainen koijjari saatiin sysmä "nousuun" niitä velkoja maksetaan vielläkin jossain muodossa ja silloiset päättäjät ovat olleet hiljaa kuin kusi sukassa !

      • Osaajatasialla

        Ja yksi niistä seikkailee jälleen.


    • HämeenKauniainen

      Kyllä sitä Lahdessakin ihmetellään Sysmän veroprosenttia, joka on kadehdittavan alhainen. Samoin velka, jota ei käsittääkseni käytännössä ollenkaan. Persaukiset korjatkoon, kuten aloittaja kuvaa - ketä lie?
      Sysmässä väki saa pitää rahansa, mutta sivukylä Lahdessa menettää tuhansia euroja kalliin "äyrin" takia. Lahti tuhlaa, kuin kuuluisa sika vatukossa ennen. Mä muuten muutan kohta Sysmään, ja minusta tulee sysmäläinen (joka kirjoitetaan muuten pienellä, mikä tiedoksi aloittajalle. Kyllä verot ja velat jotakin kertoo kunnan taloudenpidosta sentään!

    • kuntalainen

      Juri nieminen kunta velhoineen tyhjentää kunnan kassaa kaikenmaailman hömppä ideoineen ja nauraa niinkuoi eeloppi nokialle että onpas tyhmää porukkaa voi vee sentään !!!

    • kiinnostaisitietää

      Olisiko jollakulla muistissa milloin viimeksi on Sysmän kunnan tilinpäätös ollut tappiollinen? tai esimerkiksi kuinka monta kertaa viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana, tai edes sinä aikana kun Kitkiöjoki on ollut kunnanjohtajana?

    • tyhmäkuntalainen

      Vale sitten emävale ja sitten tilastot eikös tilinpäätökset saada näyttämään just sellaisilta kuin haluutaan että näinhän se menee !!!

      • vähemmäntyhmä

        kyllä, mutta positiivista tilinpäätöstä ei pysty tekemään kovin montaa tappiollista vuotta peräkkäin ilman veronkorotuksia tai lisävelkaa


      • Geenithukkui

        Velkaakin tuppaa olemaan monen sorttista.


    • fgbfgb

      Sysmän suurin tulonlähde on valtionavut niin ei kannata paukutella henkseleitä. Aivan samanlainen kuoleva syrjäkylä kuin Hartolakin.

    • kuntalainen

      Onkos sysmän vuokratalot oy velat ja tulot laitettu kunnan taseeseen vai mihin ne on piilotettu siinäkin yksi kikkailun muoto talot olleet täynä vuosikaudet vuokratuloja on pakosti kertynyt mihin rahat laitettu kun ei ole varaa vuokra asuntoja nyt korjata niin puretaan ei ainakaan 20 vuoteen tehty mitään suurempia remonteja vuokria on kyllä nostettu kiitettävästi niin kyllä asukkaat pakenee rahat kunta käyttänyt ihan johonkin muuhun kuin asuntojen korjaukseen !

      • lisääjoutaapurkamaa

        Mihinkäs tarkoitukseen niitä purettuja taloja olis tarvinnut rempata? Maahanmuuttajille vai? Edelleen on kunnalla tyhjillään asuntoja mitä turhaan lämmitetään, vaikka kolme kerrostaloa on jo purettu.


    • kuntalainen

      Kait ne tyhjenee kun ovat huonossa kunnossa kun ei ole korjattu vuosikausiin ei niihin kukaan muutakkaan suurempia lämmön hukkaajia ovat vanhainkoti ja koulut ja mamuja varten niitä ei todellakaan kannata korjata elättejä omasta takaa ihan riittävästi ja täällä sysmässäkin niitä kelan vuokralaisia ihan riittävästi !

      • kaupungitimeeväen

        väen vähetessä asuntojenkin tarve vähenee, johan sen luulisi tyhmemmänkin ymmärtävän
        eipä hyvin toimeentulevat muuta häiriköiden keskelle leppäkorventien slummialueelle vaikka niitä vuokrakasarmeja olisi remontoitukin


    • kuntalainen

      No siellähän se paskasakki ja kelan elätit nytkin asuvat joka taloon yksi paskasakki takaa tyhjyyden !

      • kuntalainen

        Taas sysmää viedään kuin pässiä narussa taas kaikenmaailman projekteja ja hankkeita mitkä eivät tuota mitään muuta kuin kuluja veronmaksajille olis tärkeämpiäkin rahan reikiä taas sai lehdestä lukea purettavista ja homeisista rakennuksista . Vihjeeksi vain että ostakaa kansiopalvelun halli ja laittakaa työkeskus sinne suht hyväkuntoinenkin lienee ja myikää otamon halli jollekkin yritäjälle esim. rakennus virmalle tai autoilijoille halukkaita varmaan löytyy !!


    • kuntalainen

      Ei ole tulee vielä suuri "jytky"saatte nähdä seurataanpa vaan tilannetta näin tulee käymään !

    • persnettoa

      Niin ja kunnanjohtajan palkankin vois puolittaa tulis säästöä meinaan jonkin verran eikukaan ole korvaamaton eikä niin hyvä työmies että tarvii 10000 e palkan puoletkin riittäis tulee viellä hyvin toimeen tavallinen kansa joutuu tyytymään alle 1000 e tuloon että hävettää tämä ahneus !!!

    • kuntalainen

      Ei oo kunnalla rahaa kun kaikki tietkin paskan peitossa kuoppia ja halkeamia harjauskin otettu halvemman mukaan kun jälki sen mukaista ihan sama kun ei olis harjattukaan vai oliko harjasta karvat loppu kun pelkällä rungolla harjas voi hyvä tavaton ja kultuuripitäjä muka eihän näin huonoa kylänraittia oo missään !!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe