Persoonallisuushäiriöisitä

Pada

Kahdellakin tuntemallani ihmisellä on yhtäläisyyksiä: Molemmat ovat persoonaltaan häiriintyneitä, se on 100 pros. varmaa vaikka diagnooseja ei ole. Toinen on pahasti alkoholisoitunut aikuinen poika, toinen on nainen joka ei juo, mutta yrittää huolehtia muiden asioista, vaikkei siihen lainkaan kykene. Molemmat ovat tyhjiä turvansoittajia, jotka eivät oikeasti tee mitään tekoja minkään eteen. Molemmat ovat sellaisia että muiden olisi muututtava heidän kaltaisekseen tai sellaisiksi kuin he haluavat vaikka he edustavat äärimmäisen marginaalista ryhmää ongelmineen. He eivät halua muuttua sellaisiksi, joita meistä useimmat ovat. Ajatelkaa jos sadan ihmisen joukossa on yksi poikkeava, niin hän haluaa että ne muut 99 muuttuisivat hänen kaltaisiksi.

5

50

Vastaukset

 • Voisitko kertoa hiukan tarkemmin, mitä käsität "turvan soittamisella" tai sillä, että "muiden olisi muututtava heidän kaltaisikseen"? Jos minä olisi psykiatrian alan ihminen, se olisit sinä, joka saisit tuon diagnoosin heidän mukanaan, ymmärrätkös? Mikäli kaipaat lisää tietoa persoonallisuushäiriöstä ja sen eri ilmenemismuodoista sekä diagnostisista kriteereistä, voin ilomielin kanssasi keskustella, aivan omakohtaisesta vuosien kokemuksesta käsin. Toivottavasti löydät rauhan omalle sielullesi, etkä kanna turhaa taakkaa toisten ihmisten mielenterveydestä, jos et mitenkään aio todellisesti kärsiviä auttaa, vaan ainoastaan heitä parjata kokeaksesi itsesi ehyemmäksi ja "normaalimmaksi" ihmiseksi.

  • Suuri osa psykiatreista on häiriintyneitä tavalla tai toisella. Ja diagnoosit eivät perustu muuhun kuin joittenkin 70-luvun psykiatrien mututuntumaan. Syöpä on syöpä, mutta vaikka skitsofrenia on mitälie. Jos otetaan kadulta satunnainen henkilö ja pistetään sata psykiatria diagnosoimaan, on takuuvarmaa, että joku näistä luokittelee mielisairaaksi. Tästä esimerkkinä vaikka:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Rosenhan_experiment
   Diagnoosit vaihtelevat hyvin paljon psykiatrista psykiatriin ja esimerkiksi erirotuisena sinulla on 3-4 kertaa suurempi todennäköisyys saada skitsofreniadiagnoosi valkoiselta lääkäriltä, vaikka eri roduissa skitsofreniaa esiintyy yhtä paljon.

   Jos ei viihdy joidenkin ihmisten kanssa, niin niitten kanssa ei tarvitse olla. Tämä pätee myös sukulaisiin.


  • Samat sanat sinulle...patakokattilaasoimaa.


  • aloittajac kirjoitti:

   Samat sanat sinulle...patakokattilaasoimaa.

   Ei sitten keskusteluhalukkuutta löytynyt :) diagnoosina persoonallisuuhäiriöhän on,kuten niin monet muutkin, vain yritys saada ihminen mahtumaan johnkin psykiatrin haluamaan muottiin. Leimoja leiman perään siis. Persoonallisuushäiriöitä on useita erilaisia, monesti ne ovat päällekkäisiä jonkin muun mielenterveydelliseksi häiriöksi luokitellun "sairauden" kanssa. Ennenvanhaan taidettiin puhua vain "hankalista luonteista" tai jotain sinnepäin. Nykyään lääketeollisuus on niin valtava bisnes, että rahan ahneet terveysfirmat ja muut sensemmoiset jahtaavat omista oikeuksistaan tietämättömiä hyväuskoisia ja heikkoja ihmisiä haaviinsa oikein urakalla, mutta onneksi valveutuneisuus ihmisten keskuudessa jo on lisääntynyt. Jos sinulla siis on ongelmia noiden "persoonallisushäiriöisten" ihmisten kanssa, on varmasti vain parasta etsiä muuta seuraa, eikä kuten jo sanoin,kantaa turhaa huolta muiden ihmisten persoonallisuuksien erikoisista ilmentymistä,jos ne eivät esimerkiksi kenenkään henkeä välittömästi uhkaa.


 • Mikä voisi aiheuttaa sellaisen että, kun henkilö lukee uutisia ja siellä on jotain mistä ei pidä suuttuu oikeasti. Sanotaan lukee vaikka politiikka uutisia ja siellä kerrotaan jotain heikennyksistä suuttuu oikeasti. Osaako joku sanoa?

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  357
  3092