Positiivis/negatiivinen tasapainottelu

Positiivisen kirjoittelun perään huhuilen. Kirjoitin johonkin, että jos istahtaisin positiivis/negatiivinen vaakaan se painuisi enempi positiivisen puolelle.

Älä valehtele, on ehkä aivojesi saama singaali kun luit edelliset lauseeni. En.

Tammikuussa aloitin taas keramiikkaharrastukseni. Minimaailmani uusiutui kierrätyksestä saamillani lasivitriineillä. Työ mielenkiintoisissa harraste-haasteissa ja onnistumisen nauttinto on  sydäntalven yli selviytymisreseptini.

Vaikka terveys välillä reistaa siihenkin auttaa positiivinen asenne. Löysin hyvän triggerpoint-hoitajan, jonka luona käyn nyt kerran kuukaudessa.

Posiviivistä ponnistelua katselin juuri videolta kun hollantilainen triggerpoint-terapeuttini opettelee uudestaan kävelemään aivoveritulpan jälkeen. Sinnikkyyttä, toivoa, rakkautta ja huumoria sitä hänessä ja hänen elämänkumppanissaan riittää. Ajatukseni palasivat kymmenen vuotta sitten omaan sairastumiseeni ja toipumisprosessiin positiivisella asenteellani ja rakkaitteni avulla.

Lieko maailmalta ja kotomaasta kantautuvien uutisten liika tuijottelu syynä masentuneisiin mieliin. Olen rajoittanut uutisvirtojen seuraamista, mikä ei tarkoita sitä, että sulkisin silmäni pahuudelta, ei toki, vaan vieroksun murheissä märehtimistä.

49

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Olen rajoittanut uutisvirtojen seuraamista, mikä ei tarkoita sitä, että sulkisin silmäni pahuudelta, ei toki, vaan vieroksun murheissä märehtimistä"

      Ehdottomasti oikea linja
      Itse en kuuntele edes Ylen uutisia normaalisti enkä tilaa päivälehteä

      Eli koska voit relaksoitua esim. keramiikkatöissä niistä kannattaa rakentaa aika säännöllinen projekti johon palaa aina uudestaan ja pitää vaikka näyttely jolla voi kannustaa itseään tekemään vähän enemmän

      Tällaisella toiminnalla saa vapausasteita mielenrauhaan

      Mutta ehdottoman tärkeää on että saa ONNISTUMISKOKEMUKSIA eli se mitä tekee
      - vaikka joskus menisikin pieleen - niin yleisesti ottaen on onnistunutta eli sellaiset tavoitteet jotka voi saavuttaa ja sellaiset alat joissa onnistuu ainakin keskimäärin

      Aikanaan kirjoittelin päivälehden marginaaliin vastalauseita toimittajien älyttömyyksille
      kunnes tajusin että olenpa hölmö kun kulutan tällaiseen aikaani ja vielä maksan tästä roskasta, ei se hinta vaan se olo että hölmö toimittaja pääsee huijaamaan minun kustannuksellani

      (SMP perustettiin tänään 60 vuotta sitten, en ole koskaan äänestänyt sitä. Vennamon muistelmat Kulissien takaa on suorapuheinen suositeltava kirja sodanjälkeisestä Suomesta
      http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2009/11/veikko-vennamo-kulissien-takaa.html

    • flegmaatti

      Olen kotouttanut positiivisyyden ja ulkoistanut negatiivisuuden.

      Mielestäni elämme kohtalaisen tasapainoista, tyytyväistä elämää perusajatuksena se, että hoidetaan oman vaikutusmahdollisuuksiemme piirissä olevat asiat niin hyvin kuin ponnistelemtta pystymme.
      Oman vaikutusvallan ulkopuolisten asioiden suhteen on turha puristella kiveksiään.
      Tosin aina ei mahda mitään. Esimerkiksi politiikka pännii ajoittain.

    • Ramoona_

      Emme voi paljoakaan ulkopuolellamme yhteiskunnassa saati globaalisti tapahtuvalle, voimme kuitenkin äänestää päättäjistä ja koettaa täyttää oman paikkamme mahdollisuuksiemme mukaan hyvin. Ennen kaikkea voi valita suhtautumisensa, märehtiikö jatkuvasti kaikkia maailman murheita ja epäkohtia vai keskittyykö terveen itsekkäästi omaan ja lähipiirinsä hyvinvointiin. Se ei tarkoita välinpitämättömyyttä tai silmien ummistamista pahuuksilta ja vääryyksiltä, vaan omien mahdollisuuksiensa ja voimiensa suuntaamista asioihin, joihin voi vaikuttaa. Pienilläkin teoilla on vaikutusta, ja vaikka maailma ei pelastu huolellisella jätteiden lajittelullani ja Itämeren kummin jäsenmaksullani, saan siitä hyvän mielen, kun olen toiminut oikeaan suuntaan.

      Uutisvyörystä kannattaa pitää taukoa, jopa täyspaastoa. Matkat ja retket ovat siihen hyviä tilaisuuksia, mutta löytyy telkkaristakin off-nappula ja kännykän saa kiinni. Luen mieluummin asiat Hesarista kuin pidän telkkaria joka uutisilla auki, saan itse muodostaa rauhassa näkökulman asioihin ilman paasaavia ylivirittyneitä uutiskommentaattoreita. Viikonloppuina meillä on tavallista myöhäisempi aikataulu, kun on saunottu sekä perjantai- että lauantai-iltana. Aamiainen on brunssimainen, monipuolinen, herkullinen ja kauniisti esiinpantu ja katettu. Eilen on siivottu ja käyty kaupassa, pöydällä on värikäs tuore tulppaanikimppu. Minulla on menossa pieni projekti pullopuutarhan sommittelussa, siitä tulee oma pieni ekosysteeminsä. Pieni on kaunista, pieneen voi vaikuttaa ja saada aikaan suurenmoisen elämyksen ja kauniin kokonaisuuden. Ulkoilu kuuluu jokaiseen päivään , sekin tuulettaa aivoja turhasta painolastista ja katse avartuu, hengitys syvenee, rauhoittuu ja asiat loksahtavat luonnossa omiin mittasuhteisiinsa.

      • Pidättäytymisen itselle pahaa mieltä tuottavasta tekemisistä oli tarinaton tammikuu. Eli suljin suomi24.n ja keskityin muihin tekemisiin. Kirjoitushaluni purin blogiini. Ulkoilu kuuluu myös päiviini. Televisiosta olemme löytäneet iloa ja jopa onnenkyyneleitä tuottavan yhden ainoan ohjelman, jota seuraamme lauantaisin saunan jälkeen, takkahuoneessa, pöydällä pikku naposteltavaa ja viiniä.

        Pullopuutarha-projektisi on varmaan samanlaisia onnistumisen ja ilon tunteita tuottava kuin minun minimaailmassani työskentely. Keramiikasta tekemästäni maailmanpyörästä tuli hieno, vaati myös "insinööritaitoja" koota se kasaan korkeutta sillä on puoli metriä.

        Nukun pitkään aamuisin, joten nyt vasta lähden syömään aamupalaa.


    • Samaoilla linjoilla olen näkemyksissäni, ulkoinen maailma vyörytettynä uutisten muodossa voi ajoittain olla häiritsevän inhorealistinen. Vuosien varrella on kehittynyt kyky maltilliseen tarkasteluun, harvoin synkkyyteen on syytä vaipua.

      Yleensäkin tuo vanha intiaaniviisaus, valinnassamme: "kumpaa sutta ruokimme sisimmässämme" on aina yhtä ajankohtainen.
      Kun muutenkin olen luonteeltani idealisti, jolle todellisuus on henkinen, ei minulle materiaalinen raadollisuus tai inhorealismi aukene muuta kuin kärjistettyinä mielipiteinä. Silti otan kantaa tapahtumiin, en vain sisäistä sellaista mihin en kykene vaikuttamaan
      Jokaisessa meissä asuu myös pikku Myy, joka kimeällä äänellään laukoo joskus totuuksiaan, jotka sinänsä ei olisi tarpeen, mutta mikä tahansa muututtuaan vain ikäväksi tavaksi, saattaisi olla hyvä karsia käyttäytymisestään.

      Tuo aloittajan ja Ramoonankin mieliaskartelujen parissa viihtyminen, on niin tuttua ja antoisaa itsellenikin. Lasipallojen hankinta mehikasveilleni sai eilisenkin päiväni kulumaan kuin siivillä. Basiliikan latvotut pistokkaat kehittävät jo uusia juuria istutettaviksi.
      Samoin maalaukseen uppoutuminen, vie viikoiksi omaan todellisuuteen, jossa kimalaiset pörräävät kukkakedoilla, linnut sirkuttavat , ja ruohonjuuritasolla elää monenlaiset luonnon ihmeet !

      Avartavia näköaloja upean maailman ihmeellisyyksistä palstallemme!

      • Tunnista sinussa kirjoituksiisi nojaten hengenheimolaisen, olen tainnut mainita asiasta aijemminkin. Omaat samoja taiteen tekemisen intohimoja ja elät omannäköistä elämääsi nauttien elämästäsi.

        Uppoutuminen taiteen tekoon vie pois skandaaliuutisista ja lehtien lööpeistä.

        Usein käy niin kuten jo totesit, että keskittyminen esim. maalaamiseen vie ajantajun, päivä kuluu iltaan tai ilta aamuun eikä huomaa edes nälän tunnetta. Hyvä puoli kotona työskentelyyn on se, että työn edistymiselle ei ole aikapaineita.

        Keramiikkatyöpajassa työskentelen maanantai-iltapäivisin noin kolme/neljä tuntia. Työaika on rajoitettu, hyvä niin sillä varsinkin isojen savitöiden teko on raskasta. Usein iltaisin selkäni oireilee.

        Kun avasin aamulehden silmiini osui mielestäni turha uutinen. Suomalaisten sotilaiden oletetuista Natsi-Saksan julmuuksiin osallistumisesta.


      • kiitos-aloituksestasi

        Muistan aina aloittajan aloitaman ketjun, "valheiden verkko", jossa hän todisteli, että kaikki me elämme jossain "valheiden verkossa", siis kuvittelemme vain onneamme, tai kukakuinkin tyydyttävää elämäämme, joka olisi mukamas valhetta??

        Näiden vuosien mittaan on harvakseltaan ilmennyt aloittajalta jos´jonkinlaista aloitusta juuri tuosta onnellisuudesta ja nyt se koski rahaa.

        Tästä kaikesta ei jää mieleeni muuta kuin, että 70 nainen ei vielläkään hahmota itselleen, että missä se onni piilee? Eikö se löytynyt "maailman matkaajana", tai vuosittaisiin Hollannin matkoihin?

        Nyt onkin hienoa triggerpoint hieronta ilmeisesti hienon nimityksen vuoksi, mutta kyllä sitä on kauan ollut kotosuomestakin saatavana.


      • 987654
        korppis kirjoitti:

        Tunnista sinussa kirjoituksiisi nojaten hengenheimolaisen, olen tainnut mainita asiasta aijemminkin. Omaat samoja taiteen tekemisen intohimoja ja elät omannäköistä elämääsi nauttien elämästäsi.

        Uppoutuminen taiteen tekoon vie pois skandaaliuutisista ja lehtien lööpeistä.

        Usein käy niin kuten jo totesit, että keskittyminen esim. maalaamiseen vie ajantajun, päivä kuluu iltaan tai ilta aamuun eikä huomaa edes nälän tunnetta. Hyvä puoli kotona työskentelyyn on se, että työn edistymiselle ei ole aikapaineita.

        Keramiikkatyöpajassa työskentelen maanantai-iltapäivisin noin kolme/neljä tuntia. Työaika on rajoitettu, hyvä niin sillä varsinkin isojen savitöiden teko on raskasta. Usein iltaisin selkäni oireilee.

        Kun avasin aamulehden silmiini osui mielestäni turha uutinen. Suomalaisten sotilaiden oletetuista Natsi-Saksan julmuuksiin osallistumisesta.

        Välinpitämättömyys ja kiinnostumattomuus niinkin merkittävästä asiasta kuin tämä ss- miesten asia, se kielii pinnallisuudesta. Edes oman asuinmaansa historiaa juuri ollenkaan tietämättömät ihmiset ovat rasittavia. Heille tärkeintä on kerta toisensa jälkeen muistaa kuin sivumennen muistuttaa, että omaisuutta on ja mökilläkin taas tuli käytyä...


      • antaa.jauhaa.vaan
        987654 kirjoitti:

        Välinpitämättömyys ja kiinnostumattomuus niinkin merkittävästä asiasta kuin tämä ss- miesten asia, se kielii pinnallisuudesta. Edes oman asuinmaansa historiaa juuri ollenkaan tietämättömät ihmiset ovat rasittavia. Heille tärkeintä on kerta toisensa jälkeen muistaa kuin sivumennen muistuttaa, että omaisuutta on ja mökilläkin taas tuli käytyä...

        Antaa sen jauhaa kurjasta mökistään, kun ei muuta omista, ei edes asuntoaan.


      • 987654 kirjoitti:

        Välinpitämättömyys ja kiinnostumattomuus niinkin merkittävästä asiasta kuin tämä ss- miesten asia, se kielii pinnallisuudesta. Edes oman asuinmaansa historiaa juuri ollenkaan tietämättömät ihmiset ovat rasittavia. Heille tärkeintä on kerta toisensa jälkeen muistaa kuin sivumennen muistuttaa, että omaisuutta on ja mökilläkin taas tuli käytyä...

        Olen hyvin tietoinen Suomen historiasta. Lisäksi omaan tietoa saksalaisten Hollannin piirityksen ajoilta. Kumppanini henkilökohtaiset lapsuuden kokemukset ovat jääneet pysyvästi hänen mieleen. Hänen perheensä menetti monta ystäväperhettä saksalaisten keskitysleireille. Tunsin myös henkilökohtaisesti Marthan, hollantilaisen vastarintaliikkeeseen kuuluneen naisen ja sain kuulla hänen kertomanaan tositarinoita noilta julmilta ajoilta. En vain jaksa vanhojen asioiden repostelemista.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Nyt onkin hienoa triggerpoint hieronta "

      Yle mainosti - vanhaan hyvään aikaan - että radiosta tulee Vennamon haastattelu
      ja hän kertoo vitsin Kekkosesta

      Pakkohan sitä oli koko Suomen kuunnella ja vitsi tulikin lopussa

      Kekkonen meni triggerpoint-hierojalle ja siinä ollessaan kysyi hierojalta
      tunnetteko te minut

      johon hieroja vastasi: en en tunne
      onko ihan tosi ettette tunne

      joo, en tunne
      kuulkaa, minä olen Kekkonen

      ai jaa, sanoi triggerpoint-hieroja, sehän selittää, minä olenkin tässä ihmetellyt hieroessa että kun minä

      en ollenkaan tunnista enkä löydä Teiltä selkärankaa

    • Kävin lumitöissä mökillä. Oli ihanan happirikas leuto sää. Lumi pehmyttä, mutta ei raskasta. Päivän kuntoilu siis suoritettu. Jätin huomiselle töitä, polun puhdistuksen rantaan ja laiturille. Katolla oli runsaasti lunta, jota sohin lapiolla. No, kyllä se sieltä toukokuuhun mennessä alas tulee.

      On ihmisiä, jotka eivät pääse negatiivisien tunteiden aiheuttajista koskaan eroon vaan vuodesta toiseen kantavat mukanaan vanhoja agressioitaan. Sääli, negatiivisyys myrkyttää ilon. Sanotaan, että kun muistisairaus alkaa vanhat asiat muistuu parhaiten mieleen. Lisäksi samojen asioiden toistaminen lisääntyy.

      Pitääpä tarkkailla itseään ; ))

      • Paloma.se01

        Mutta sitten kun muistisairaus on päässyt jo niin pitkälle että jokainen aamu on uusi seikkailu ja kaikki ystävät uusia niin murheetkin loppuvat. Tai loppuvatko?
        Minä olen myös sitä mieltä että olemme syntyneet joko peruspositiivisiksi tai perusnegatiivisiksi tai perusjähmettyneiksi siihen väliin, mutta emme aina tunnista omaa kuvaamme peilistä vaan sieltä katsookin joku toinen muu.
        Minä uskon sataprosenttisesti noihin onnellisuushormoonien tasapainottavaan vaikutukseen. Me tasapainoiset, tolkun ihmiset jotka tunnemme iloa ja surua olemme siinä onnellisessa asemassa että oma kehomme tuottaa näitä hormooneja sopivassa suhteessa.
        Tää liittyy nyt vähän tuohon sinun onnellisuusketjuusi jossa oli yksi tosi hyvä lyhyt toteamus siitä että miten ennakko-odotustemme täyttyminen on tavallaan kuin vaa'ankieli: "Se, jolla on vähän ja tarvitsee vähemmän, on rikkaampi, kuin se jolla on paljon ja tarvitsee enemmän."


      • Keskustelimme eilen illalla tunteista, henkilökohtaisista kyvyistämme näyttääkö, peittääkö vai sulkeako tunnevyöryt pinnan alle.

        Olen sponttaani enkä pysty pitämään tunnekuohujani aina sisälläni en siis hallitse "sieluan sivistystä" mitä se nyt pitääkän sisällään, moni kirjoituksista päätellen sen taitaa vai liekö kyse kuten kirjoitit itsensä tunnistamiden vaikeudesta.

        Olen kieltäytynyt ryvettämästä itseäni tarinoissa, joista saa pahaa oloa.
        Kuukauden poissa olo palstalta oli terapeuttisesti hyvä kokemus. Paluuni jälkeen ovat keskustelut olleet asiaan liittyviä. No, aina on joku, joka elää menneessä ja negatiivisessa vireessä.

        Tunne-keskustelumme johti pohdiskeluun miksi en itke enää kuten nuorempana itkin. Tätä ongelmaa olen päässyt käsittelemään terapeuttisella itke sponttaanisti ohjelman avulla.

        Olemme näet löytäneet itkuohjelman kyynelkanavien aukipitämiseen. Suomilove-viihdeohjelma TV-ykkösellä lauantai-iltaisin ja korppiskin pyyhkii kyyneleitä silmäkulmistaan ;(


      • Hallaahon.äänestäjä44
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Mutta sitten kun muistisairaus on päässyt jo niin pitkälle että jokainen aamu on uusi seikkailu ja kaikki ystävät uusia niin murheetkin loppuvat. Tai loppuvatko?
        Minä olen myös sitä mieltä että olemme syntyneet joko peruspositiivisiksi tai perusnegatiivisiksi tai perusjähmettyneiksi siihen väliin, mutta emme aina tunnista omaa kuvaamme peilistä vaan sieltä katsookin joku toinen muu.
        Minä uskon sataprosenttisesti noihin onnellisuushormoonien tasapainottavaan vaikutukseen. Me tasapainoiset, tolkun ihmiset jotka tunnemme iloa ja surua olemme siinä onnellisessa asemassa että oma kehomme tuottaa näitä hormooneja sopivassa suhteessa.
        Tää liittyy nyt vähän tuohon sinun onnellisuusketjuusi jossa oli yksi tosi hyvä lyhyt toteamus siitä että miten ennakko-odotustemme täyttyminen on tavallaan kuin vaa'ankieli: "Se, jolla on vähän ja tarvitsee vähemmän, on rikkaampi, kuin se jolla on paljon ja tarvitsee enemmän."

        Tämä ei siis ole Paloma vaan halpa häirikköfeikki

        olen Paloman tyylin auktorisoitu valvoja
        ja reagoin välittömästi ja helposti kirjoitteluun liittyviin eettisiin periaatteisiin

        Halpa häirikkö vielä peukuttaa itseään


    • kyklop

      Tämä on näköjään ns. "hyvien ihmisten" ketju.
      Ihan kuin lukisi Katri-Helenan pilvilinnoista, kun hänkin on "niin hyvä ihminen".
      SuomiLove on silti ällöäkin ällöttävämpää sosiaalipornoa.
      Haaä44:llä on realismia, tässä vitsin muodossa.

    • uutispimentoko.parantaa

      Miten se tekee ihmisen positiiviseksi, että sulkee kuukaudeksi telkkarin ja lukee päivälehteä,
      jossa on 1-3 päivää sitten vanhentuneita uutisia ?

      • Ei ole kokemusta asiasta.


    • jotenkin.niinse.meni

      Mutta. Entisessä Uutisvuoto-ohjelmassa esiintyivät vielä silloin elossa oleva Tommy Tabermann ja Stan Saarela. Jari Tervokin. Tervo kertoi jutun:
      No. Kesäisenä hellepäivän iltana kaunis nainen polkupyörää taluttaen tuli hänen tykö. Kuiskasi, saat kaiken mitä tahdot.
      Kertoja silmäili tarkasti napakan näköistä, pienikoista naista hetken. Kun ne vaatteetkin olivat ihan liian pientä kokoa, otin sitten sen pyörän.

      • Ranua.city

        Ranualaiset alan miehet, Heikkinen ja Korhonen kittasivat kaljaa pylvässalissa. Korhonen ehdotti; järjestetään kisa.
        Se jonka nenän päähän ensin istuu paskakärpänen, ostaa seuraavan kopa olutta. Se sopi Heikkiselle.
        Korhonen kaivoi hetken takamustaan ja sipaisi sitten nenänpäätään. Kärpänen istahti pian K:n nenälle.
        Konna, yritit voittaa viekkauvella ja vääryyvellä; sinähän vedit välistä kommentoi H.


    • Huomenta@

      Uusi viikko alussa. Mieli levollinen ja kivoja haasteita edessä.

      Jotenkin.niinse.meni nimimerkki on hartaudella paneutunut puhkikuluneeseen vitsiin. Uudeksi sen teki, että nyt sen oli Tervo kokenut. Liekö ollut kommentoijalla tarkoitus jakaa positiivisuutta, mutta no, joo.

      Ulkona sataa märkää lunta. Illalla naapuri kiroili lumen tuloa, sanoin ei minua haittaa, nyt on talvi. Sitten hän pahoitteli, että en voi käyttää hänen autotallia kun hän jättää auton sinne ja palaa junalla työpaikkakunnalle. Sanoin ei haittaa. Sitten hän kysyi, miten saanko lämmitettyä autoni pakkasilla, vastasin en huolta tämä auto lähtee kyllä. Ihmisillä on niin paljon huolia, no, kukin tavallaan. Nyt kahvin keittoon ja iltapäivällä keramiikkaa tekemään. Pysykää positiivisena.

      No, joku alkoi taas nostelemaan vanhoja joulutervehdyksiä, sitä vaan miettii kuinka ihmiset vetää pultteja eivätkä osaa relata.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Kun avasin aamulehden silmiini osui mielestäni turha uutinen. Suomalaisten sotilaiden oletetuista Natsi-Saksan julmuuksiin osallistumisesta."

      Turha tutkimus

      Venäjän tutkimuksen professori
      https://timo-vihavainen.blogspot.com/2019/02/ss-miesten-sota.html
      Tutkimuksen tulos on, ettei voida osoittaa yhtään konkreettista tapausta, joissa nimenomaan suomalaiset olisivat toimineet kansainvälisen oikeuden vastaisissa, natsi-ideologian mukaisissa tuhoamistehtävissä.

      • Turhaa meteliä selvästä asiasta. Jokaisessa Euroopan maassa olivat myös omat mukana juutalaisten vainoissa.


      • korp.rähmänn

        Suomalaiset SS-miehet varmasti olivat mukana rikoksissa ihmisyyttä vastaan ll-wari:n aikana He vannoivat uskollisuuttaan fyhrerille. Sodasta ehjinä palanneet suomi-natsit eivät edes salailleet puhdistusmanööreitään itärintamalla.


    • histuuria

      Uskotteko Vihavaista ?
      Kaikki muut tutkijat ovat eri mieltä.
      Minkäs historialle voi.
      Ei suomalainen ole sen puhtoisempi kuin muutkaan.
      Juutalaisia lähetettiin kuolemaan Suomesta laivalla.
      Kai tiedätte ?

      • Hallaahon.äänestäjä44

        "Uskotteko Vihavaista ?"

        oletko uskovainen liittyykö ajattelusi uskomuksiin?

        Fakta on kuitenkin että

        englantilaiset keksivät keskitysleirit
        USA:ssa oli keskitysleiri japanilaisille Rooseveltin ollessa presidenttinä
        Fasisteilla ei ollut keskitysleirejä siis Mussolinilla
        Englanti ja USA tukivat materiaalisestia Stalinia tappamaan noin 100 000 suomalaista
        Englanti hyväksyi valvontakomissiossa sotarikollisen Venäjän varastukset Karjalassa ja Petsamossa

        Näissäkin on selvitettävää


      • roletaari

        Muistaakseni Saksaan PALUTETTIIN 7 Saksan juutalaista sakujen vaatimuksesta.

        Jenkkien materiaaliapu neukuille oli todella mittavaa. Neukkumarsalkka tunnusti, että USA nosti puna-armeijan pyörille. Massoittain kuormureita ja jeeppejä. Ruokaa. lihasäilykkeitä, alumiinia, jopa pari miljoonaa metriä univormukangasta.
        Airacobria jotka eivät olleet ylivoimaisia muuten kuin 37mm kanuunansa suhteen.


      • roletaari kirjoitti:

        Muistaakseni Saksaan PALUTETTIIN 7 Saksan juutalaista sakujen vaatimuksesta.

        Jenkkien materiaaliapu neukuille oli todella mittavaa. Neukkumarsalkka tunnusti, että USA nosti puna-armeijan pyörille. Massoittain kuormureita ja jeeppejä. Ruokaa. lihasäilykkeitä, alumiinia, jopa pari miljoonaa metriä univormukangasta.
        Airacobria jotka eivät olleet ylivoimaisia muuten kuin 37mm kanuunansa suhteen.

        Pitänee alkaa rakentamaan minimaailmaan keskitysleiriä. Mmmm enpä taida sittenkään.


      • histuuria
        roletaari kirjoitti:

        Muistaakseni Saksaan PALUTETTIIN 7 Saksan juutalaista sakujen vaatimuksesta.

        Jenkkien materiaaliapu neukuille oli todella mittavaa. Neukkumarsalkka tunnusti, että USA nosti puna-armeijan pyörille. Massoittain kuormureita ja jeeppejä. Ruokaa. lihasäilykkeitä, alumiinia, jopa pari miljoonaa metriä univormukangasta.
        Airacobria jotka eivät olleet ylivoimaisia muuten kuin 37mm kanuunansa suhteen.

        Ne juutalaiset kipattiin matkalla mereen.
        Suomi varmaan arvasi niin käyvän, lähetti silti.


      • roletaari
        histuuria kirjoitti:

        Ne juutalaiset kipattiin matkalla mereen.
        Suomi varmaan arvasi niin käyvän, lähetti silti.

        Asetahan asiat oikeisiin, keskinäisiin mittasuhteisiin!


    • Positiivia kehiin. Kävin kierrätyskeskuksessa, löysin korillisen askartelutarpeita. Tänään saan minimaailman Tivolin valmiiksi. Kahvikuppikarusellista tulee söpö. Löysin myös askarteluporan, oiva apu kun alan rakennushommiin.

      Kun kiertelen kirppiksia löydän aina ideoita herättäviä esineitä, kuten tänäänkin kullanvärinen pieni kynttiläjalka, "kristallihelmillä" kun sen käännän nurinpäin saa minimaailman musiikkihuone kattoonsa kristallikruunun. Onhan minulla jo yksi kattokruunu nukkekodin ruokasalissa, joka on samalla idealla toteutettu.

      • työpaikkakiusattu

        Nuoria miehiä kuolee joka viikoo nyt putkessa. Naiset rohkaiskaa sällejä, että eläisivät pitempään.


      • Omamoka

        "Rohkaiskaa sällejä" ? - Miten? Juomaan lisää?


      • työpaikkakiusattu
        Omamoka kirjoitti:

        "Rohkaiskaa sällejä" ? - Miten? Juomaan lisää?

        Kukapa vastuullinen ihminen kehotytaisi ketään kanssakulkijaansa naukkailemaan alkoholipitoisia juomia. Yksinäisyys on yksi syy löytää rohkaisua.
        Paras ratkaisu olisi täysraittius kun monelle yksinäiselle alkoholista tulee kierre ettei ilman voi elää. Sosiaalinen alkon käyttö voi olla toiselle pelastava oljenkorsi. Itse olen näitä, joille kohtuukäyttö ei onnistu.


      • Melkeinabsolutisti

        Olivatko Marstio, Nykänen ja Lindholm sinusta yksinäisiä? Tai kaikkihan me tarkasti ajatellen olemme; tulemme maailmaan yksin ja lähdemme yksin. Elämisen rohkeus kuuluu myös siihen sarjaan, joka täytyy löytää ja toteuttaa aivan itse, kukaan muu ei puolestasi voi. Täytyy olla aika tuhma, jos luulee että apu löytyy alkoholista.


      • Hienoja.miehiä.kaikki
        Melkeinabsolutisti kirjoitti:

        Olivatko Marstio, Nykänen ja Lindholm sinusta yksinäisiä? Tai kaikkihan me tarkasti ajatellen olemme; tulemme maailmaan yksin ja lähdemme yksin. Elämisen rohkeus kuuluu myös siihen sarjaan, joka täytyy löytää ja toteuttaa aivan itse, kukaan muu ei puolestasi voi. Täytyy olla aika tuhma, jos luulee että apu löytyy alkoholista.

        Marstio eleli viimeisiä vuosiaan aggressiivisen syövän takia. Mati N. oli viimeisenä puuhapäivänään pudottamassa lunta katolta.
        Matti jäi turvaköydestä pudottuaan roikkumaa pitkäksi aikaa pää alaspäin. Hänet olisi pitänyt toimittaa heti sairaalaan terveystarkastukseen. M.N tunnsi illalla pahoinvoivaksi siivottuaaan vielä sisällä.
        Lindholmin terveystilasta en ole kuullut, paitsi että hän oli ylirasittunut.


      • Käsititväärin

        Ööööö ... mitä sitten? En käsitellyt heidän "hienouttaan" tai tekemisiään mitenkään. Tiedän / tunnen lööppien otsikot, juttuja en lue, koska puolet on yleensä soopaa ja toiset puolet sanotaan kahteen, ellei kolmeen kertaan vain vähän eri tavalla. Julkkisjutut ovat aivan yleisestikin 'oikeita' journalismin kukkasia.


    • kommand

      Olihan suomalaisillakin keskitysleirejä.
      Ei tosin juutalaisille.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        Ne oli näitä punaisten perustamia
        eli esimerkikis Otto Wille Kuusisen poika
        Esa Wille Kuusinen kuoli leninistien keskitysleirillä saamiinsa tauteihin noin 1949


        Suomen viherpunikkien ja YYA-sensuurin luonteeseen kuuluu
        että esim. Wikipedia sivuilla ei ole SUOMEKSI leninistien keskitysleirillä pitämistä
        SUOMEEN
        LIITTYVISTÄ IHMISISTÄ MITÄÄNn

        siksi kielitaito on tärkeää pakkoruotsi pois

        Esim. leninistit veivät Otto Wille Kuusisen Riikka-tyttären miehen keskitysleirille
        mutta ei löydy Wikistä suomeksi mitään ihmeellistä pitkäaikaisen

        valhemedian takia
        https://ru.wikipedia.org/wiki/Попов,_Благой


    • Huomenta@

      Pitänee nousta kahvin keittoon. Joku pyysi rohkaisemaan nuoria sällejä. Äitinä olen vahva kannustaja, mutta myös vaatija. Ennen joulua oli kovat ajat kun nuorin sairastui ja vanhin poti työtressiä. Mutta asioilla on tapana järjestyä. Aina kun tuulta tulee tupaan se kestää sen aikansa ja elämä rauhottuu. Eihän kenellekään ole annettu ongelmatonta tietä. Huonotkin asiat pitää osata hyväksyä ja ongelmat omalta kohdalta ratkaista. Sairaskohtaukset eivät kysy ikää, ei elämäntapoja.
      On helppo elää kun ei kanna ulkopuolisten murheita vaan selvittää omansa.

      • lapset.omillaan

        Vieläkö ne sinun kaikki lapset asuu kotona, kun äitin pitää vaatia ja kannustaa ? Pitääkö itse petata sänkynsä ja kuoria perunansa ? Meillä kyllä ovat lapset jo 40-50 vuotiaita ja hoitavat paitsi itsensä, myös omat lapsensa ja on jo yksi lapsenlapsenlapsikin. Olen 68 v ja onnellinen, kun lapset hoitaa itse omat asiansa, ovat hoitaneet siitä lähtien kun lähtivät opiskelemaan vähän alle 20vuotiaina.


      • lapset.omillaan kirjoitti:

        Vieläkö ne sinun kaikki lapset asuu kotona, kun äitin pitää vaatia ja kannustaa ? Pitääkö itse petata sänkynsä ja kuoria perunansa ? Meillä kyllä ovat lapset jo 40-50 vuotiaita ja hoitavat paitsi itsensä, myös omat lapsensa ja on jo yksi lapsenlapsenlapsikin. Olen 68 v ja onnellinen, kun lapset hoitaa itse omat asiansa, ovat hoitaneet siitä lähtien kun lähtivät opiskelemaan vähän alle 20vuotiaina.

        Mistä niin päättelit, että lapseni kehdot olisivat makuuhuoneeni sängyn vieressä.
        ; ))


      • kolmekymmenlukulainen

        Nuoremman ikäpolven edustajia on poistunut keskuudestamme kuin putkessa: Harri Marstio.,Matti Nykänen ja Olli Lindholm mm.
        Meidän kunnan seurakuntauutisten minua nuorempia oli lähtenyt 13 henkilöä. Olen nähnyt näitä julkisuuden ihmisiä vain telkkarissa... kuitenkin osanottoni läheistensä suruun.


    • Paloma.se01

      Huomenta korppis "et al",
      Taalainmaanjoen alajuoksulle on tulossa pienimuotoinen kevät: satelee vettä, välillä vähän luntakin ja aurinkoa jota ne lupaili sääennustuksessa ei näy, ainakaan vielä. Jospa ne luvatut kuusi plussaa sulattaisivat vaikkapa vain nuo kolatut polut silleen että uskaltaisi lähteä vaikka kävelylle. Jäälle ei taida tänä vuonna olla asiaa, en sinne olivat tosi heikot ja läpimenijöitä ollut runsaasti täällä keski-Ruotsissa, surullisin tapaus ulkomaalainen (taisivat olla espanjankielisiä) perhe jotka menivät eka kertaa elämässään jäälle ja se jäikin sitten viimeiseksi. Perheen miehet lähtivät kipinkopin kohti rantaa kun jää alkoi keikkua (merenranta ja avovesi aivan vieressä) mutta perheen rouva ja murrosikäinen poika jäivät vielä ottamaan selfieitä ja menivät läpi ja niitä ei saanut sitten pois sieltä pitkään aikaan. Surkea loppu ja ei ne miehetkään ole missään kadehdittavassa asemassa katsella rannalta ja odottaa että tulisi apua kun rakkaat menehtyvät jäiseen veteen. Nyt jäällä on sekä vettä että lunta vaikka se tuossa joenlahdelmalla kestäisikin aika pitkälle ja hauenkalastajat ovat käyneet laittamassa pyydyksiään saarten kupeelle.
      Me käytiin sen verran ulkona että vein talven viimeiset omenat kauriille ravinnoksi pikkasen matkaa metsään.
      Nyt odottelemme auringonpaistetta sitten alamme taas tehdä kävelylenkkejä.
      Hyödynnän tätä aikaa kirjoittamalla muutaman sivun päivässä, sekä rikosromaaniani jota on nyt 25 000 sanaa kirjoitettu (elikkä siis vähän yli puolet?) ja käännöstä joka on myös puolivälissä. Veljeni on nyt Sallalla niillä on tänään ja huomenna nopeuslaskun maailmancupin osakilpailut sitten se lentää kahdeksi viikoksi kotiin huilaamaan ja helmikuun alussa tulee Idreen kilpailemaan ja sitten meille viikoksi elikkä jos aion saada jotain valmiiksi maaliskuun loppuun niin kiirettä pitää nyt jo.
      (Jos kiinnostaa voit katsoa Sallan mainosvideon sivultani kilpailijoiden harjoittelusta siinä alussa on veljeni päätähti ja lähikuvaa myös)

      • Heippa kamu; )

        Sain tänään oman tivoliprojektin valmiiksi. Menihän siihen näpertelyyn kuukausi, parasta tietenkin, että tykkään lopputuloksesta. Niin ja kenellekäs minä muille näitä ilokseni rakentele kuin itselleni. Facessa pieni tarina keramiikasta tekemistäni maailmanpyörästä ja kahvikuppikarusellista. Ostin pieniä nukkeja joille ompelin myös vaatteet. Huoneeni oli pölyinen askartelun jäljiltä, joten tein isomman siivouksen. Nyt kelpaa. Kun imuroin alkoi yläkerrasta kuulua imurin surina. Kahden kerroksen väellä luutut heiluivat ; )

        Olen oppinut olemaan varovainen vesillä. En mene rannan tuntumasta järvelle vaikka jäät kestäisivätkin. Mökkini ohi kulkee kaupungin ylläpitämät hiihtoladut, mutta en ole hiihdellyt vuosiin.

        Taidan tietääkin kirjasi juonen. Jää nähtäväksi löytyykö murhaaja ; )


      • maastohiihtäjä
        korppis kirjoitti:

        Heippa kamu; )

        Sain tänään oman tivoliprojektin valmiiksi. Menihän siihen näpertelyyn kuukausi, parasta tietenkin, että tykkään lopputuloksesta. Niin ja kenellekäs minä muille näitä ilokseni rakentele kuin itselleni. Facessa pieni tarina keramiikasta tekemistäni maailmanpyörästä ja kahvikuppikarusellista. Ostin pieniä nukkeja joille ompelin myös vaatteet. Huoneeni oli pölyinen askartelun jäljiltä, joten tein isomman siivouksen. Nyt kelpaa. Kun imuroin alkoi yläkerrasta kuulua imurin surina. Kahden kerroksen väellä luutut heiluivat ; )

        Olen oppinut olemaan varovainen vesillä. En mene rannan tuntumasta järvelle vaikka jäät kestäisivätkin. Mökkini ohi kulkee kaupungin ylläpitämät hiihtoladut, mutta en ole hiihdellyt vuosiin.

        Taidan tietääkin kirjasi juonen. Jää nähtäväksi löytyykö murhaaja ; )

        Vahvan lumipeitteen takia moottorikelkkailijoita varoitettiin virtaavien salmien tai jopa selkien ylityksistä. Jää voi olla pettävän ohutta mm. Saimaalla.
        Suomen etelärannikon merialueella jopa hiihtäjiä on jo vajonnut jäihin. Hyvin varustautuneet ovat selvinneet kuiville omin avuin.

        Nyt lauhtumisen yhteydessä kannattaa hiihdellä vain rantojen läheisyydessä.


    • Tänne loppuun laitan onnistumisen iloa positiivisista päivän töistä.

      Tänään sain minimaailmani tyydyttävään loppukuntoon. Päivällä ompelin mattoja kirpparilta löydetyista poppanaliinoista. Minimaailmani on leveydeltään 160 cm korkeudeltaan 170 cm. Siinä on 20 erilaista huonetta sekä ylimpänä katolla tivolialue ja rottinkikalusteissa päivävarjon alla istuva picknik-seurue.

      Huomenna kuvaan jokaisen huoneen ja lisään blogiini se projekti vienee jonkun aikaa ennen kuin on valmis julkaistavaksi. Harrastuksistani saan positiivista latausta, jotka kantavat negatiivisten kokemusten yli.

    • kannuksesta_kilisöö

      Muutes Korppiksen tulisieluisin vainooja on tietenkin ruune, elämä jne jne. Eihän se voinut antaa anteeksi nimim. Kukkahameellekaan vaan söi häntä viimeiseen asti.
      On suorastaan ilo todeta, että Korppis elää kun ruunrllr luetaan jo viimeinen litaniansa...sorppe soon luonnonlaki.

      • En usko, ruunella olevan mitään tekemistä korppis aloitusten va herjaviestien kanssa. Jotain hajua on, mutta ei passaa heittää tulitikkua hiilokseen.

        Positiivinen päivä takana. Hyvää illan jatkoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe