Kehutaan Sievin kyliä!

KylienHelmi

Aloitan Jokikylästä...

Sievin kunnan Jokikylä (Sikalankylä) on maakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta - Sievin Helmi! Erittäin kaunis luonto ja hyvin hoidetut rakennukset ja ympäristö. Kylän upeissa rauhallisissa joki- ja peltomaisemissa / ihanassa maalaisidyllissä - silmä lepää ja sielu nauttii täysin siemauksin.

8

99

  Vastaukset

  • Ilman muuta pisteet Jokikylälle. Johan se on saanut myös tunnustusta eli on maakunnallisesti arvokas maisema-alue. Oikeastaan Jokikylä muodostaa Nivalan Pidisjärven maisemien kanssa hienon kokonaisuuden, koska heti kun mennään Jokikylältä Nivalaan, lasketaan huikea Nuolimäki, niin tullaan Nivalan ihanaan peltomaisemaan Kalajoen äärelle. Ja sehän on puolestaan valtakunnallisesti arvokas maisema-alue. Tästä kokonaisuudestahan saisi hienon maisematien. Ehdotan, että Jokikylälle laitetaan maantien poskeen kyltti, jossa kerrotaan, että kyseessä maakunnallisesti arvokas maisema-alue. Jokikylälle voisi myös perustaa kivan ainakin kesäaikaan toimivan kahvilan, jossa ohiajajat voisivat pysähtyä kupilliselle ja samalla ihailla kaunista rauhallista maalaismaisemaa.

  • Jatkan Jokikylästä. Maisematieideasta: Hieno toteutus maisemareitiksi voisi olla myös sellainen, että Jokikylältä Annalantietä Annalaan ja siellä kaksi vaihtoehtoa, joko Kallion kautta Järvikylälle tai sitten kohti Pakkalanmäkeä, kääntyminen joen yli Järvikylälle. Siellä on vanha myllykin, onkohan Pakkalankoski vai mikä nimeltään tuo paikka. Siinä sillalla on ainakin aikaisemmin pidetty kesäisin siltatansseja.

   Huikeita maisemia. Sielu lepää. Voisi kuvitella, että tähän kokonaisuuteen voisi kehitellä myös matkailua, esim. pyöräretkiä.

   • Järvikyläntien ­ Kalliontien raitti kulkee Evijärven ja Vääräjokilaakson kulttuurimaisemassa. Järvikylän ja Kallion välinen pätkä Kalliontietä on idyllistä asutusta vanhoine maatilan päärakennuksineen ja pienine mökkiläisten pihapiireineen - paljon maakunnallisesti arvokasta rakennuskantaa. Raitilta avautuu paikoin hienoja näkymiä jokilaakson viljelysalueille,

    Olen kävellyt Sievin kirkolta Järvikylän raittia Jokikylälle. Matka meni leikiten - hieno on raitti!


   • Just noin. Jokikylä, Kallio, Järvikylä -kokonaisuus on hieno. Voisi melkein ajatella, että reitistä tulisi suojeltu maisemareitti. Pohjanmaalla ei aina hoksata suojella omia hienoja maisemia.


  • Jyrinki on hyvä paikka. Vahvat suositukset sille! Jyringiltä löytyy myös hyvämaineinen soramonttu, jossa kelpaa uida! Asemakyläkin on idyllistä seutua! Kumpa sinne saataisiin Juna-asema! Olisi sitten nimensä mukainen kylä!

   • Aivan.

    Asemakylällä voisi aloittaa vanhan asemarakennuksen remontilla vai missä kunnossa mahtaa nyt olla. Aika rumalta näyttää Sievin wiki-sivulla! Onko vanha kuva?


  • Jokikylä/Joenkylä on kyllä todella kaunista seutua. Aina kun ohi ajaa, niissä maisemissa silmä todella lepää! Ehkä yksi kauneimmista kylistä näillä main!

   • Täysin samaa mieltä edellisen kanssa! Jokikylällä on ihana idyllinen kyläkeskittymä, jonka lisäksi Vääräjoen rantoja myötäilevä sekä laajan peltoaukean laitamille sijoittuva asuminen. Kaunista on - niin kaunista.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   61
   4354
  2. Stefu ja Sofia voisi jo lopettaa Martinan kiusaamisen.

   Kaikki on jo nähty kummankin IG storyssa . Pari päivää viikossa selvinpäin ja sitten juomaan. Kaikki tuo esitys on vaan Martiinaa varten ja nyt jo voi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   188
   3954
  3. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   2352
  4. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   2080
  5. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   96
   1896