Kehutaan Sievin kyliä!

KylienHelmi

Aloitan Jokikylästä...

Sievin kunnan Jokikylä (Sikalankylä) on maakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta - Sievin Helmi! Erittäin kaunis luonto ja hyvin hoidetut rakennukset ja ympäristö. Kylän upeissa rauhallisissa joki- ja peltomaisemissa / ihanassa maalaisidyllissä - silmä lepää ja sielu nauttii täysin siemauksin.

8

742

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tähtiainesta

      Ilman muuta pisteet Jokikylälle. Johan se on saanut myös tunnustusta eli on maakunnallisesti arvokas maisema-alue. Oikeastaan Jokikylä muodostaa Nivalan Pidisjärven maisemien kanssa hienon kokonaisuuden, koska heti kun mennään Jokikylältä Nivalaan, lasketaan huikea Nuolimäki, niin tullaan Nivalan ihanaan peltomaisemaan Kalajoen äärelle. Ja sehän on puolestaan valtakunnallisesti arvokas maisema-alue. Tästä kokonaisuudestahan saisi hienon maisematien. Ehdotan, että Jokikylälle laitetaan maantien poskeen kyltti, jossa kerrotaan, että kyseessä maakunnallisesti arvokas maisema-alue. Jokikylälle voisi myös perustaa kivan ainakin kesäaikaan toimivan kahvilan, jossa ohiajajat voisivat pysähtyä kupilliselle ja samalla ihailla kaunista rauhallista maalaismaisemaa.

    • tähtiainesta

      Jatkan Jokikylästä. Maisematieideasta: Hieno toteutus maisemareitiksi voisi olla myös sellainen, että Jokikylältä Annalantietä Annalaan ja siellä kaksi vaihtoehtoa, joko Kallion kautta Järvikylälle tai sitten kohti Pakkalanmäkeä, kääntyminen joen yli Järvikylälle. Siellä on vanha myllykin, onkohan Pakkalankoski vai mikä nimeltään tuo paikka. Siinä sillalla on ainakin aikaisemmin pidetty kesäisin siltatansseja.

      Huikeita maisemia. Sielu lepää. Voisi kuvitella, että tähän kokonaisuuteen voisi kehitellä myös matkailua, esim. pyöräretkiä.

      • Elämysraitti

        Järvikyläntien ­ Kalliontien raitti kulkee Evijärven ja Vääräjokilaakson kulttuurimaisemassa. Järvikylän ja Kallion välinen pätkä Kalliontietä on idyllistä asutusta vanhoine maatilan päärakennuksineen ja pienine mökkiläisten pihapiireineen - paljon maakunnallisesti arvokasta rakennuskantaa. Raitilta avautuu paikoin hienoja näkymiä jokilaakson viljelysalueille,

        Olen kävellyt Sievin kirkolta Järvikylän raittia Jokikylälle. Matka meni leikiten - hieno on raitti!


      • tähtiainesta

        Just noin. Jokikylä, Kallio, Järvikylä -kokonaisuus on hieno. Voisi melkein ajatella, että reitistä tulisi suojeltu maisemareitti. Pohjanmaalla ei aina hoksata suojella omia hienoja maisemia.


    • Anonyymi

      Jyrinki on hyvä paikka. Vahvat suositukset sille! Jyringiltä löytyy myös hyvämaineinen soramonttu, jossa kelpaa uida! Asemakyläkin on idyllistä seutua! Kumpa sinne saataisiin Juna-asema! Olisi sitten nimensä mukainen kylä!

      • Anonyymi

        Aivan.

        Asemakylällä voisi aloittaa vanhan asemarakennuksen remontilla vai missä kunnossa mahtaa nyt olla. Aika rumalta näyttää Sievin wiki-sivulla! Onko vanha kuva?


    • Anonyymi

      Jokikylä/Joenkylä on kyllä todella kaunista seutua. Aina kun ohi ajaa, niissä maisemissa silmä todella lepää! Ehkä yksi kauneimmista kylistä näillä main!

      • Anonyymi

        Täysin samaa mieltä edellisen kanssa! Jokikylällä on ihana idyllinen kyläkeskittymä, jonka lisäksi Vääräjoen rantoja myötäilevä sekä laajan peltoaukean laitamille sijoittuva asuminen. Kaunista on - niin kaunista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4688
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4203
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2785
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      209
      1817
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1357
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1233
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1212
    Aihe