Polettipaidat kertovat pillikuumeesta

SoftShit

Hauska katsoa kun tolppa-apina ajelevat itse ostamien sinisten "virkapaitojen" kanssa ympäri kylää ja turhaan soittelevat hätäkeskukseen tekemistään turhista havainnoista. Sitten leikkivät vartijaa ja haaveilevat vartijan urasta kun saavat padiinsa ilmoituksia tilanteista kun on taas joku pirssi Pena potkittu ojaan juopon toimesta. Kun tilanne sattuu omalle kohdalle niin annetaan narkin ottaa juoksutaksi, koska ei sitten uskalletakkaan puuttua tilanteisiin.

Mihin te olkapoletteja tarvitsevat? Laki sanoo, että vartijan arvomerkit kiinnitetään viranomaistyyliin olkapoletteihin. Ja olkapoleteissa voi kätevästi pitää olkamikrofonia kiinni. Mutta mihin ihmeeseen tolppa-apina tarvitsee sinistä "virkapaitaa"? Todella huvittavaa! Onneksi nykyiset välityskartellit eivät anna pitää tällaisia pillikuumeesta kertovia turva-alan ammattilaisten pukineita enää. Fleece- ja softshit takit päälle vaan ja baanalle asiakaspalvelemaan juoppoja! Siinä on menoa ja meininkiä kerrakseen. Herralle kiitos, että Taksitarvike poisti poletit nahkatakistaan. Tosin hulluimmat ommelluttaa omat poletit, koska luulevat sillä saavansa edes vähän auktoriteettia.

Tosin onneksi harvalla on sellaisia parin sadan takkeja edes varaa ostaa. Ehkä sitten jos on 30 vuoden yrittäminen takana niin yhden saa ostettua ja siitäkin pitää ruinata alennusta ja maksaa se kolmessa osassa. Imageweariin vaan kaupoille ja pikee paitaa päälle kun kesää kohti mennään!

2

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En tiedä miksi vertaat taksialaa ja vartiointialaa. Toinen kun on asiakaspalveluala ja toinen yksityisen sektorin kontrolliala. Mutta molempia hommia olen tehnyt. Tässä vähän omaa mielipidettäni:

      Turvallisuusalalla on sentään monenlaisia erilaisia töitä. Listaan tässä ihan vain muutaman hassun:
      -myymälävartija
      -piirivartija
      -sairaalavartija
      -järjestyksenvalvoja
      -henkilösuojaustehtävät
      -arvokuljetus
      -turvatarkastaja
      -PRJV (ent. JLJV)
      -Tehdaspalomies
      jne.

      Moni turvallisuusalalla töissäoleva pääsee tekemään useampiakin näistä hommista. Taksikuskin tehtävä nyt vaan on ajaa paikasta A paikkaan B mummoja ja juoppoja. Onko se sitten niin hienoa? Palkkakin on aika surkea. Sehän nyt on tuollainen provikkapalkka kuin puhelinmyyjilläkin. Näitä kahta työtä voisikin verrata aika paljon toisiinsa koska molempiin sisältyy turhanpäiväinen lässyttäminen idioottien kanssa.

      Nykyisin on olemassa turvataksejakin. Onhan se hyvä, että turvallisuusalan oikeat ammattilaiset ottavat taksialankin haltuun niin ei tarvitse päivittäin lehdistä enää lukea miten kouluttamattomat tolppa-apinat eksyvät ja raiskaavat asiakkaitaan. Mitäpä voi odottaa tolppa-apinalta? Onneksi turva-alan ammattilaiset hoitavat hommat kotiin tulevaisuudessa. Tällaisia turvatakseja onkin jo isoimmissa kaupungeissa ja niitä pyörittävät lailliset ja valvotut vartioimisliikkeet, joilla on turvallisuusalan ammattilaisia töissä.

      Tolppa-apinat kuljettavat muovisia kippoja ja notkuvat nortti suussa tolpalla. Siitä nimityskin tolppa-apina. Maha kasvaa grilliruokaa syödessä ja perse levenee istuessa kuluneilla kangaspenkeillä. Ainoa liikunta tulee kun pitää vähän oksennusta siivota takapenkeiltä, kerätä asiakkaiden tyhjät tölkit ja välillä kiroten hyppiä autosta ulos asiakaspalvelemaan matkustajia ja avaamaan näille ovia sekä kantamaan heidän kapsäkkejään. Handsfreet korvassa jauhetaan paskaa puhelimeen, jauhetaan paskaa tolpalla ja jauhetaan paskaa asiakkaiden kanssa. Suu käy, mutta töitä ei osata tehdä.

      Suurin osa taksikuskeista ei pysty säännölliseen työhön. Siksi takseja ajetaankin miten sattuu ja vuoroja voi aloittaa ja lopettaa koska tahansa. Turvallisuusalalla taas on vuoronaloitustarkastukset ja töitä tehdään kellon ympäri valvotuissa olosuhteissa. Aina pitää olla valppaana, koska voi olla kaasuvuotoja, tulipaloja, väkivaltatilanteita, varkauksia... Taksikuskin pitää vaan kuljettaa poka baarista grillille ja kotiin tai kerrostalolähiöstä mummo sairaalaan. Ei kovin vaativaa. Sitten vedetään pää täyteen viinaa ja ei huvita lähteä krapulassa vuoroon niin voi jäädä kotiin makaamaan. Tällainen ei koskaan vetelisi turvallisuusalalla.

      "Itsenäiset" yrittäjätkin ovat täysin alistettuja välityskartellien toimesta. Välitysfirmat sanelevat kaiken. He antavat ohjeet siitä minkälaisilla autoilla "isännät" saavat ajaa/ajattaa. Minkälaiset vaatteet ja teipit saa olla... Ja sitten isännät joutuvat välitysfirmojen kuvastosta pakon sanelemina ostamaan vaatteet ja rengit ostavat itse vaatteet samaisesta kuvastosta. Taksiyrittäjät ovatkin täysin verrattavissa franchise yrittäjiin, jotka alistuvat ketjun konsepteihin. Samanlainen konseptihan on esimerkiksi LähiTaksi.

    • Anonyymi

      Tiedän yhden taksikuskin Somerolta. Stadissa se ajaa. Laittaa mulle aina kuvia jostain taksilaitteesta esim. "Aggressiivinen nahkatakkinen mies jätetty pois taksin kyydistä". Kulkee vapaalla aina poliisin palveluspuvun kauluspaitaa muistuttava sininen polettipaita päällä. Joku wannabe vartijalarppaajahan se on.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe