Polettipaidat kertovat pillikuumeesta

SoftShit

Hauska katsoa kun tolppa-apina ajelevat itse ostamien sinisten "virkapaitojen" kanssa ympäri kylää ja turhaan soittelevat hätäkeskukseen tekemistään turhista havainnoista. Sitten leikkivät vartijaa ja haaveilevat vartijan urasta kun saavat padiinsa ilmoituksia tilanteista kun on taas joku pirssi Pena potkittu ojaan juopon toimesta. Kun tilanne sattuu omalle kohdalle niin annetaan narkin ottaa juoksutaksi, koska ei sitten uskalletakkaan puuttua tilanteisiin.

Mihin te olkapoletteja tarvitsevat? Laki sanoo, että vartijan arvomerkit kiinnitetään viranomaistyyliin olkapoletteihin. Ja olkapoleteissa voi kätevästi pitää olkamikrofonia kiinni. Mutta mihin ihmeeseen tolppa-apina tarvitsee sinistä "virkapaitaa"? Todella huvittavaa! Onneksi nykyiset välityskartellit eivät anna pitää tällaisia pillikuumeesta kertovia turva-alan ammattilaisten pukineita enää. Fleece- ja softshit takit päälle vaan ja baanalle asiakaspalvelemaan juoppoja! Siinä on menoa ja meininkiä kerrakseen. Herralle kiitos, että Taksitarvike poisti poletit nahkatakistaan. Tosin hulluimmat ommelluttaa omat poletit, koska luulevat sillä saavansa edes vähän auktoriteettia.

Tosin onneksi harvalla on sellaisia parin sadan takkeja edes varaa ostaa. Ehkä sitten jos on 30 vuoden yrittäminen takana niin yhden saa ostettua ja siitäkin pitää ruinata alennusta ja maksaa se kolmessa osassa. Imageweariin vaan kaupoille ja pikee paitaa päälle kun kesää kohti mennään!

2

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En tiedä miksi vertaat taksialaa ja vartiointialaa. Toinen kun on asiakaspalveluala ja toinen yksityisen sektorin kontrolliala. Mutta molempia hommia olen tehnyt. Tässä vähän omaa mielipidettäni:

      Turvallisuusalalla on sentään monenlaisia erilaisia töitä. Listaan tässä ihan vain muutaman hassun:
      -myymälävartija
      -piirivartija
      -sairaalavartija
      -järjestyksenvalvoja
      -henkilösuojaustehtävät
      -arvokuljetus
      -turvatarkastaja
      -PRJV (ent. JLJV)
      -Tehdaspalomies
      jne.

      Moni turvallisuusalalla töissäoleva pääsee tekemään useampiakin näistä hommista. Taksikuskin tehtävä nyt vaan on ajaa paikasta A paikkaan B mummoja ja juoppoja. Onko se sitten niin hienoa? Palkkakin on aika surkea. Sehän nyt on tuollainen provikkapalkka kuin puhelinmyyjilläkin. Näitä kahta työtä voisikin verrata aika paljon toisiinsa koska molempiin sisältyy turhanpäiväinen lässyttäminen idioottien kanssa.

      Nykyisin on olemassa turvataksejakin. Onhan se hyvä, että turvallisuusalan oikeat ammattilaiset ottavat taksialankin haltuun niin ei tarvitse päivittäin lehdistä enää lukea miten kouluttamattomat tolppa-apinat eksyvät ja raiskaavat asiakkaitaan. Mitäpä voi odottaa tolppa-apinalta? Onneksi turva-alan ammattilaiset hoitavat hommat kotiin tulevaisuudessa. Tällaisia turvatakseja onkin jo isoimmissa kaupungeissa ja niitä pyörittävät lailliset ja valvotut vartioimisliikkeet, joilla on turvallisuusalan ammattilaisia töissä.

      Tolppa-apinat kuljettavat muovisia kippoja ja notkuvat nortti suussa tolpalla. Siitä nimityskin tolppa-apina. Maha kasvaa grilliruokaa syödessä ja perse levenee istuessa kuluneilla kangaspenkeillä. Ainoa liikunta tulee kun pitää vähän oksennusta siivota takapenkeiltä, kerätä asiakkaiden tyhjät tölkit ja välillä kiroten hyppiä autosta ulos asiakaspalvelemaan matkustajia ja avaamaan näille ovia sekä kantamaan heidän kapsäkkejään. Handsfreet korvassa jauhetaan paskaa puhelimeen, jauhetaan paskaa tolpalla ja jauhetaan paskaa asiakkaiden kanssa. Suu käy, mutta töitä ei osata tehdä.

      Suurin osa taksikuskeista ei pysty säännölliseen työhön. Siksi takseja ajetaankin miten sattuu ja vuoroja voi aloittaa ja lopettaa koska tahansa. Turvallisuusalalla taas on vuoronaloitustarkastukset ja töitä tehdään kellon ympäri valvotuissa olosuhteissa. Aina pitää olla valppaana, koska voi olla kaasuvuotoja, tulipaloja, väkivaltatilanteita, varkauksia... Taksikuskin pitää vaan kuljettaa poka baarista grillille ja kotiin tai kerrostalolähiöstä mummo sairaalaan. Ei kovin vaativaa. Sitten vedetään pää täyteen viinaa ja ei huvita lähteä krapulassa vuoroon niin voi jäädä kotiin makaamaan. Tällainen ei koskaan vetelisi turvallisuusalalla.

      "Itsenäiset" yrittäjätkin ovat täysin alistettuja välityskartellien toimesta. Välitysfirmat sanelevat kaiken. He antavat ohjeet siitä minkälaisilla autoilla "isännät" saavat ajaa/ajattaa. Minkälaiset vaatteet ja teipit saa olla... Ja sitten isännät joutuvat välitysfirmojen kuvastosta pakon sanelemina ostamaan vaatteet ja rengit ostavat itse vaatteet samaisesta kuvastosta. Taksiyrittäjät ovatkin täysin verrattavissa franchise yrittäjiin, jotka alistuvat ketjun konsepteihin. Samanlainen konseptihan on esimerkiksi LähiTaksi.

    • Anonyymi

      Tiedän yhden taksikuskin Somerolta. Stadissa se ajaa. Laittaa mulle aina kuvia jostain taksilaitteesta esim. "Aggressiivinen nahkatakkinen mies jätetty pois taksin kyydistä". Kulkee vapaalla aina poliisin palveluspuvun kauluspaitaa muistuttava sininen polettipaita päällä. Joku wannabe vartijalarppaajahan se on.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      448
      4795
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1712
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1448
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1349
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1306
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1181
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      990
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      875
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe