Kiinnostaisi kuulla mielipiteitä

Lomallekauaspoisjoulusta

Mihin vuodenaikaan olet ollut Seychelleillä? Milloin sadekausi on? Mistä kautta otit lennot ja hotellin? Olisimme kiinnostuneet menemään Seychelleille ensi talvena 2019-2020. Mitkä saaret yhdistäisit pääsaaren lisäksi?

3

1067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3c295

      Seychelleillä ei ole kuivaa vuodenaikaa, mutta tammikuussa sataa eniten ja kesäkuussa vähiten. Tuulet puhaltavat touko-lokakuussa kaakosta ja marras-maaliskuussa luoteesta. Tuulen puoleisella rannikolla aallot voivat nousta korkeiksi, ja tuuli tuo mukanaan merilevää, jota osa ihmisistä pitää epämiellyttävänä. Oma retkemme ajoittui heinä-elokuuhun.

      Omatoimisuus kannattaa, jos haluaa säästää kustannuksissa. Seychelleillä on erittäin hyvät matkailusivut (https://www.seychelles.travel/en/), joilta löytyy pieniä ja halpoja majataloja. Pyysimme kokeeksi tarjouksen myös matkatoimistolta: hinta oli noin kaksinkertainen siihen, mitä maksoimme itse varatusta matkasta. Seychellien viranomaiset ovat muuten hyvin tarkkoja siitä, että jokin majapaikka on varattu. Meillä oli lento Praslinista Mahéen etuajassa ja jouduimme selittämään, että majatalon emäntä tulee hakemaan meidät mutta ei ihan vielä.

      Mahén lisäksi kannattaa käydä ainakin Praslinilla, ja siellä erityisesti seychellienpalmua (coco de mer) kasvavassa metsässä. jossa on hyvä opastus. Praslinilta on lauttayhteys La Diguelle, joka pyrkii olemaan saariryhmän vanhakantainen nurkka. Siellä voi ajaa härkävankkureilla, mutta polkupyörän saa vuokralle halvemmalla ja sillä pääsee liikkumaan vikkelämmin. Pikkusaarille järjestetään veneretkiä, niistä saa parhaiten tietoa Victorian matkailuneuvonnasta.

      Autolla pääsee mukavasti ympäriinsä, mutta liikenne on vasemmanpuoleista, teillä ei yleensä ole kaiteita vaan asfaltin reunasta voi olla suora pudotus alas, ja busseja kannataa väistää vaikka ne tulevatkin vastaantulijan kaistalle.

      Matkakertomus retkestä löytyy osoitteesta http://huvi.fi/matkat/seychellit/index.html

    • Lomallekauaspoisjoulusta

      Kiitos vastauksestasi ja valtavan hienosta matkakertomuksesta kuvineen. Taidamme mennä Scheychelleille muuhun vuoden aikaan kuin talvella. En tykkää isoista aalloista ja kovasta tuulesta, mutta tämä kohde on käymättä. Olimme Malediiveilla jouluna 2017 mikä oli kyllä parhain kohteistamme (n.50) missä on käyty. Kiitos sinulle tiedoista.

    • Reissuliita

      Hei vielä! Hiihtoloma-aikaan käyneenä kyllä löytyi saarenpuoli, jossa ei aalloista ollut haittaa. Käytiin Mahe, Praslin ja La Digue. Mahe on näppärä, kun sieltä löytyy kaikki - jos uskaltautuu vuokraamaan auton. Tiet todella kapeita valtaväylien ulkopuolella, mutta kätevää kiertää koko saari. La Digue fillarilla ihan mahtava, siellä löytyi meille kaikki tarpeellinen (upeat rannat, rento meininki, vihreät vuoret ja vaellusseikkailu). Mahella saattoi sataa Beau Vallonissa, mutta toisella puolella etelämpänä täysin aurinkoista.
      Ja siis täysin omatoimimatka Qatar Airways lennot, lauttavaraus Creole Travels sivuilta ja hotellit suoraan tai booking.com - aika monta tonnia säästää vrt valmismatkaan.
      Hiukan sähkösanomalyhyesti näin, mutta vastaan jos vaan keksin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe