Attendon Pihlajaniemen hoitokodissa ongelmia

Sisäpiiriläinen

Attendon ylläpitämissä Wihtori ja Pehtoori hoitokodeissa toimintaa pyöritetään alimitoitetulla suurelta osin kouluttamattomalla henkilöstöllä.

Ongelmat ovat samoja, mitä muualla maassa on tullut esille. Pikaiset tarkastukset olisivat tarpeen myös Savonlinnassa.

64

4520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tehkääJotain

      Kaupungilta vaan tarkastajat paikalle!! Eikä mitään etukäteisilmoitusta! Haastateltavaksi työntekijät, eikä pomot. Jokaisen hoitajan mielipiteet tietoon, vaikka nimettöminä, niin totuus paljastuu.

    • raharatkaisee

      Ei kun ensin kannattaa antaa ottaa ainakin yksi hoidettava hengiltä ja vasta sen jälkeen aloittaa miettimään mitenkä tilanteen saisi korjattua, ettei yrityksen bisnekset pienene!!!

    • toivotaan

      Lähihoitajathan siellä töitä tekee, ja kiirettä pitää. Palvelun ostajalle pitää kaiken saada näyttämään hyvältä, kirjauksilla ja oheistoiminnalla joka ei tosiasiassa toimi. Asukkaille ei jää aikaa eikä saa, kaikki pitää olla tehokkaasti laskettu, siivotaan, pyykätään, kuskataan/valmistetaan ruokaa, lämmitetään uuneja. Onpa ehdotettu lumitöiden tekoakin, yöllä leipomista.
      Potilasturvallisuus vaarantuu, kun öisin ollaan auttamassa toista yökköä toisessa talossa,
      13 asukasta jää silloin yksin. Vajaalla henkilökunnalla on yritetty jaksaa, toivottavasti tämä kohu auttaisi meitä siellä työskenteleviä!!!

    • lisäähoitsuja

      muutama miljoona sanktioita , jokaiseen hoitaja alimitoitettuun , ja hoitovirheitä tekevään paskakokkareiden "hoitolaitoksiin", niin eiköhän ala asiat paranemaan.

      • enkelitYövuorossa

        Ainahan niitä henkiä menee! Ei ketään ole vaan kiinnostanut näin paljon kuin nyt, vaalien alla! Pitäkäähän hoitajat nyt puolianne, jospa saatte vihdoin äänenne kuulumaan.


    • qa8

      Kehitysvammaisia siellä hoidetaan, niistä välitetään vielä vähemmän kuin vanhuksista, Työ toimintaan vaan aamusta alkaen, pois nurkista pyörimästä. Kaikki ei haluais lähteä, niin pakolla vaan. Oli minkä ikäinen tahansa. Päivätoimintaan kävellään lähes kilometrin päähän satoi tai oli pakkasta, kellä mitäkin vaivaa liikkumisessa, pyörätuolillakin. Muutoin joutuisi päivisin lisäämään henkilökuntaa päivävuoroihin. On tämä ihmeellistä toimintaa hyvinvointi Suomessa. Tässä pieniä murusia Ritalasta/Vihtorista.

    • kokenutKerran

      On se uskomatonta, että vuonna 2019 työntekijät eivät "uskalla" pitää puoliaan ja keskustella työpaikkansa epäkohdista!Jos joku yrittää, sanotaan ylimielisesti, että tulijoita riittää - vaihda paikkaa.Pihlajaniemen paikat ovat olleet kauan kuuluisia siitä, että lähtö tulee helposti. Ei siellä olla kiinnostuneita enempää hoidettavien, kuin hoitajienkaan viihtymisestä. Raha on tärkein tavoite!

    • rahaaTuli

      Ei ole Pihlajaniemellä ollut kehumista hoitopaikoissa ennen Attendoakaan.
      Kova on ollut vaihtuvuus henkilökunnassa, eikä kukaan välittänyt tai käynyt tarkistelemassa.
      Syytä olisi ollut!

      • Jelekettik

        Saivat kuitenkin hyvät rahat myydessään attendolle


      • rahaaTuli
        Jelekettik kirjoitti:

        Saivat kuitenkin hyvät rahat myydessään attendolle

        Se varmaan oli ainoana tavoitteenakin.


      • Anonyymi

        Esperi Hoivakoti Pihlajaniemellä Lähellä Vuohimäkeä


    • Taavi44

      Kenelle epäkohdista pitää tehdä ilmoitus. Sosteri palveluiden ostaja niin kuka vastaa?
      Olisin myös itse halukas ilmoittamaan hoitokoti Villa Olavin hoidon tasosta.

    • nytOnJoAika

      Nyt ketkä näistä asioista tiedätte, niin TEHKÄÄ JOTAIN! Neuvokaa, mihin voi ottaa yhteyttä, tehkää yllätys tarkastuksia jne. Hoitajat on peloteltu ja uhkailtu hiljaiseksi, esimiehet kaunistelevat ja selittävät asioita omaksi edukseen!

    • ilmankossuapännii

      Sosterin ylläpitämissä terveyskeskuksessa ja sairaalassa toimintaa pyöritetään alimitoitetulla suurelta osin kouluttamattomalla henkilöstöllä.

      Ongelmat ovat samoja, mitä muualla maassa on tullut esille. Pikaiset tarkastukset olisivat tarpeen myös Savonlinnassa.

    • luottoTakaisin

      Kyllä nostaisin hattua ja ehdottaisin jotain mitallia, sille yksityisen paikan johtajalle, joka oman työpaikkansa uhraten, paljastaisi kaikki ne vaatimukset, joita pääkallopaikalta heiltä vaaditaan. Kertoisi, miten pienillä menoilla ja vähällä henkilökunnalla yritetään jonkinlaista hoitoa yllä pitää. Tuntuu ihan uskomattomalta, että Suomessa on työmoraali niin alhaalla, että kaikki tuo on arkipäivää, mistä olemme saaneet nyt pienen osan lukea. Ammattitaito ja -ylpeys nyt käyttöön ja hoidon taso parhaimmalle mahdolliselle tasolle!!

    • Kokemusta_on

      Hevosmiesten lähitietotoimisto kertoi, että Attendolla vanhuksille tarkoitettuja huumaavia lääkkeitä syödään "kuormasta".

    • äläNarise

      Se tahtoo vaan olla sellaista muillakin aloilla, että takanapäin juorutaan, moititaan, stressataan jne. mutta silloin, kun olisi mahdollisuus epäkohdista keskustella ja asioihin vaikuttaa, ollaan ihan hiljaa! Näkeehän sen jo kokouksissa, kellään ei ole mitään sanomista, mutta kokouksen loputtua alkaa hirmuinen pulina. Jos ei epäkohtiin puutu, niin pitää sitten suunsa kiinni, ja tekee työnsä niinkuin määrätään, olipa oikein, tai sitten ei.

      • pelko_pois

        Ihmetyttää jos ihmiset pelkäävät saavansa potkut jos kertovat epäkohdista. Sellaisella perusteella potkujen antaminen on laiton irtisanominen ja ammattiliitot ovat sitä varten jotka vievät tällaiset irtisanomiset oikeuteen, Työnantajalle voi tulla kovat korvausmaksettavat työntekijälle laittomasta irtisanomisesta.


      • ottaapäähän

        Hoitokoti on johtajansa näköinen, joka toteuttaa ATTENDON sanelupolitiikkaa. Työn tekemistä järkevästi tehdään kaikin puolin hankalaa. Viedään mahdollisuudet, toimia asiallisesti jo muutenkin vanhanaikaisissa ja ahtaissa tiloissa. Asukkaita aivan liikaa, kuin sillit purkissa. Hyvää ja kaunista pitäis olla, kaaoksen keskellä.
        Terveisiä Ritalasta/Ruustina


    • LISÄÄattendoja

      Attendollako ongelmia?! Ei voi olla totta! Miten ei ole aikaisemmin huomannut mitään ja kaikki ovat kai sitten olleet ihan tyytyväisiä. Missä Attendo siellä ongelmia - Savonlinnan hammaslääkäreitä pois sulkematta.

    • MelkoisiaHOIVAKOTEJA

      Mutta ... onkohan kuka ulkopuolinen muistanut kuunnella, että kuuluuko jostain suljetusta nurkasta hakkaamista ja vaikerointia??? Jos vaikka henkilökunnan alimitoituksen takia olisi puolustuskyvyttömiä vanhuksia lukittu suljettuun tilaan, etteivät pääse karkuun! Mielestäni se Attendon tj Karjalainen pitäisi saattaa vastuuseen Attendon moraalittomasta liiketoiminnasta, jossa heikoimmat ja sairaimmat vanhuksemme joutuvat järkyttävän ja alhaisen kidutuksen kohteeksi ja se kaikki vielä suomalaisten verorahoilla!

    • Torikkakusettaarahaa

      Valviralle valitusta. Ei kannata sosterin oman potilasasiamiehelle tehä kun ei tee asioille mitää. Koko sosteri on läpimätä.

    • merrrrkillistä

      Miten noihin paikkoihin onnistutaan palkkaamaan aina pomoksi sellainen henkilö, joka ei välitä henkilökunnastaan, ei heidän terveydestään, ei viihtymisestä, eikä työn mielekkyydestä?
      Luulisi kaikilla olevan helpompaa, jos työilmapiiri olisi avoin ja luottamuksellinen, ja voisi tuntea työniloa ja -ylpeyttä. Mistä noita sydämettömiä, vain rahaa pokkaavia, oikein löytyy?

    • moraalitonAHNEUS

      AHNEUS on syönyt sivistyksen!

    • 8uj57

      Jokos alkaa kiukku laantua, kaikki hyvin ja jatkunee samaan malliin. asioille ja epäkohdille ei tehdä mitään. Joopa joo....

    • Tyjän-nyhjä

      Sote kaatui, mutta Attendon Karjalainen jatkaa silti. Meni kokoomuksen lahjukset tältäkaudelta hukkaan. No voihan vaalitukeen antaa miljoonan.

    • Anonyymi

      Pitkästä aikaa näin entistä työkaveriani ja kysyin, mitä muutoksia nyt hoitopaikassa on tehty hoitajien ja hoidettavien hyväksi. Pitihän se jo arvatakin, kun vastaus oli, ettei yhtään mitään! Hullummaksi vaan kaikki on mennyt!!

    • Anonyymi

      Onko hoitajia niin paljon työttömänä, että nämä työpaikan saaneet eivät oikeasti uskalla puuttua epäkohtiin ja vaatia parannuksia? Miksi stressaavat ja sairastavat, eivätkä vaadi korjauksia vallitseviin epäkohtiin? Luulisi olevan esimiehillekin mukavampi työskennellä paikassa, missä hoito on hyvä, ja hoitajat ja hoidettavat tyytyväisiä! Papereihinhan voi kirjoittaa hienoja suunnitelmia ja aikaan saannoksia, mutta pitääkö ne kaikki paikkansa?? Luottamusmiehet tormistukaa!!

    • Anonyymi

      Kai te nyt kaikki tajuatte, että kyse on vain ja ainoastaan rahasta? Tämä on nykyaikaa, millään muulla EI ole väliä vaikka kuka mitä väittääkin. Asioille ei tehdä yhtään mitään, jos asiat hoituvat edes välttävästi. Paperilla asiat voivat näyttää olevan ihan ok, mutta käytäntö on aivan toista, koska asioista päättävät hoitokodeissa sellaiset ihmiset, joilla ei enää ole käytännön hoitotyöstä (mitä tehdään kenellekkin, paljon vie aikaa, jne.) mitään hajua. Ja nämä huomiot ihan vaan yleisellä tasolla ammattini kautta, kys.olevasta hoitokodista en tiedä mitään.
      Ja pätevistä lähihoitajista on pula.

      • Anonyymi

        Pätevistä hoitajista on todellakin pula. Johtajat palkkaa kenttä työhön kuulemien perusteella henkilöstöä joilla ammattitaito monessa suhteessa hukassa ja lääkelupia ei löydy...


    • Anonyymi

      Tunnen monta ahkeraa ja mukavaa ihmistä, jotka Attendon leivissä ovat muuttuneet kireiksi ammatin vaihtoa suunnitteleviksi tyypeiksi. Kyllä Attendon hommissa työnilo ja ammattiylpeys häviää!

    • Anonyymi

      *Attendon ylläpitämissä Wihtori ja Pehtoori hoitokodeissa toimintaa pyöritetään alimitoitetulla suurelta osin kouluttamattomalla henkilöstöllä.*

      Onhan se nyt kummaa, ettei Valvira saa Attendon hoitokoteja kuriin!
      Työntekijät ryhdistäytykää ja tehkää yhteisvoimin valitus, jos kyseisten hoitokotien johtajat eivät tee pikaisesti parannuksia puolustuskyvyttömien ihmisten hoitoon.
      Hävettävän ahnetta ja lainvastaista toimintaa, josta on tehtävä loppu!

      Savonlinnan Kellarpeltoonhan rakennetaan parasta aikaa uusia Attendon hoivakoteja lisää hoivakoti Aapelin ympäristöön. Onko Aapelissakin samat ongelmat? Vai eikö kukaan uskalla ilmoittaa tylpaikan menettämise pelossa?!

      • Anonyymi

        "Vai eikö kukaan uskalla ilmoittaa tylpaikan menettämise pelossa?!"

        Luepa Tehy-lehdestä juttu "Potilaiden turvallisuus huoletti – potkut tuli". Löytyy myös netistä.


    • Anonyymi

      On se kumma et ei saada näiä hoitolaitoksia kuriin🤔! Kyllä hoitajien pitäis yhteenhiileen puhaltaa! Omaisten pitäis nähdä! Ei ole ihme hoitajat jaksa ! Valvontaan tarkastajat paikalle!!!!. Olen eläkkeel ja ollut vanhusten yksiköissä tämä oli näkyvissä jo silloin mihin suuntaan ollaan menos🙄!Raha ja voiton tavoittelu!

    • Anonyymi

      Tässä taas kerran mainio esimerkki yhden kirjoittelijan vastailemisesta itselleen.

    • Anonyymi

      16:03 - eipä muuten pidäkään paikkaansa!
      Meitä on Savonlinnassa ihan useampikin, joka pystyy ajattelemaan ihan omilla aivoillaan ja myös osallistumaan oikeasti keskusteluun eikä vaan heittelemällä oletuksiaan.
      Olisko 'sattunut' Attendon johtoportaaseen?!

      • Anonyymi

        Ha ha haa!! Vai yksi ihminen on vain huomannut näitten rahakeruupaikkojen törkeyden!!? Epäilen myös, että "joku koira älähti, johon viestit kolahti!"


    • Anonyymi

      Niinhän se, että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.
      Attendollahan on Savonlinnassa muutenkin huono maine kuin ainoastaan hoivapalveluissa - hammalääkäriasema taisi saada lähteä huonon maineensa ja kallioporarin takia.

    • Anonyymi

      Voi, jos joku tuolla töissä oleva/ollut aukaisisi suunsa ja kertoisi kaiken, mikä siellä mättää. Kyllä olisi kuulijoilla ihmettelemistä, on muuten semmosia juttuja.
      Eipäs sairaslomiinkaan kukaan kiinnitä huomiota, mistä mahtavat johtua? Niitä on paljon, ja töissä olevat huhkivat vaan enemmän, koska sijaisia ei oteta ja kierre jatkuuuuuuuu...........sama kaikissa Pihlajaniemen yksiköissä!!

    • Anonyymi

      Ritala-Ruustina, paljon sairaslomia, eikä sijaisia saa mistään, kun paikan maine huono. Johtaja aiheuttaa itse lisää, joten vaikeudet vain lisääntyy.
      Huh,huh, katsotaan mitä tästä tulee!

      • Anonyymi

        Pankaa pihalle tommonen "johtaja"!!!


    • Anonyymi

      Yhteistyöllä istumalakkoon niin kauan kunnes johtaja oikeasti kuuntelee työntekijöitään ja alkaa tehdä palkkansa vaativia tehtäviä!

      • Anonyymi

        Tommosissa paikoissa johtajan ainoa tehtävä on katsoa, että tulot ovat mahdollisimman suuret ja menot mahdollisimman pienet!Ei haittaa, vaikka hoidettavat kärsii ja hoitajat väsyy ja turhautuu. Se on uskomatonta, mutta totta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tommosissa paikoissa johtajan ainoa tehtävä on katsoa, että tulot ovat mahdollisimman suuret ja menot mahdollisimman pienet!Ei haittaa, vaikka hoidettavat kärsii ja hoitajat väsyy ja turhautuu. Se on uskomatonta, mutta totta!

        Olisipa mielenkiintoista tietää, minkälainen luonne on ihmisellä, joka tollaisessa virassa voi työskennellä. Onko hänellä tunteita ollenkaan, entäs omaatuntoa?


    • Anonyymi

      Olin joskus tuolla opiskelijana, ihmettelen miten vakihenkilökunta siellä jaksaa. Hoitajat siivoavat, tekevät ruokaa, pyykkäävät ym. kaiken hulinan keskellä. Hoitotyö on kiireessä sivuseikka. Voimia teille puurtajille sinne!

    • Anonyymi

      Kunnollisissa hoitopaikoissa ymmärretään pitää siivousta niin tärkeänä työnä, että siihen kelpuutetaan ainoastaan alalle koulutettu henkilö. Kyllä tulehdustaudit leviää, jos siivous tehdään huolimattomasti. Luulisi kaikille olevan hyvin epämiellyttävää oleskella/työskennellä bakteerien valtaamissa tiloissa.

    • Anonyymi

      Joopa joo, itse sain MRSAn yhdestä paikasta. Sitä pöpöä elää siivoamattomissa paikoissa! Tuleeko päivittäin oikeilla aineilla puhdistettua paikkoja? Kysyn vaan, vastaa jos osaat! Mikä on tieto/taito välttyä moiselta? Muista tarkistuttaa ennen esim. leikkauksiin joutuessasi, omistatko moisen lemmikkipöpön!

    • Anonyymi

      Kuka uskaltaa arvostella, joutuu eriarvoisen kohtelun uhriksi, näkyy työvuoroissa ja lopputilejäkin on antaneet. Sellaista peloittelua se on nykyaikanakin!
      Ennenkuin tulee joku, joka uskaltaa kertoa totuuden julki!

    • Anonyymi

      Minä olen saanut lopputilin kyseisestä paikasta tänä keväänä... reilun vuoden taistelin sitä vastaan että ei irtisanota... olen ammattini osaava, rehellinen koulutuksen saanut lähihoitaja. Attendolla ei arvosteta omaa mielipidettä ja osaamista, minusta pomon pitää kuunnella myös toisenlaista näkökulmaa , vain sillä tavalla asiat voivat parantua ja kehittyä. Ja jos olet ajatuksiltasi etevämpi kuin pomo saat huutia ja lopulta potkun persuuksiin. No mitä tälläisestä seuraa työyhteisö joka on mielestäni yrityksen tärkeintä pääomaa , voi huonosti ja siitä sairauslomia, ja kierre on valmis. Kaikki elävät pelossa milloin heille myös käy näin. Ei uskalleta sanoa omaa mielipidettä vaan mielistellään pomoa. Tässä yrityksessä ei sallita avoimuutta eikä rehellisyyttä.

      Attendon ritala/ruustinna taktiikka on kerätä työntekijästä häiriötietoilmoituksia , asioita ei käsitellä missään kahdenkesken niinkuin pitäisi, vaan työntekijä laitetaan ulos firmasta. Minulle kävi juuri näin esim. kun kerroin toiselle hoitajalle hoidollisen näkemykseni , niin sain siitä epäasiallisen käytöksen ilmoituksen. Vaikka olin esittänyt vain omaan kokemukseen perustuneen näkökulman.
      Voitte vain kuvitella kuinka mukavaa on mennä tälläiseen työpaikkaan , vähän niinku pelko takaraivossa.

      Kyllä se vain on niin että jos pomo kohtelee työntekijöitä niinkuin kuuluu siitä seuraa automaattisesti tulosta yritykselle, ja maineestaan yrityksen ei tarvitse olla huolissaan.
      Niinkuin sanoin henkilökunta on yrityksen tärkein pääoma.

      • Anonyymi

        Olet rohkea, kun uskalsit totuuden kertoa täällä. Julkisemmin vain pitäisi noista epäkohdista puhua/kirjoittaa, jos jotain muutosta voisi edes odottaa.
        Onkohan pomolla itsellään ihan puhtaat jauhot pussissa?


      • Anonyymi

        Mitä teki luottamusmies tilanteessasi?


      • Anonyymi

        Niin olin itse varaluottamusmies.. ja luottamusmies yritti kaiken mitä voi.. kuulemistilaisuudessa luottamusmies mukana. Kuulemistilaisuudessa esitettiin tilanteita joita muka olin tehnyt . Näitä asioita ei ollut avattu minulle aikaisemmin eikä keskusteltu asianosaisten kanssa, niinkuin työpaikan ohjeissa neuvotaan.

        No eipä siinä muuta kuin kiistää kaikki. Ja lopputili käteen.
        En syytä tässä työntekijöitä , vaan heidät otettu mukaan tälläiseen peliin.

        Mutta neuvon voin antaa kun itse olin liian sinisilmäinen luottavainen . Jos tulee sellainen tilanne työpaikalla että olet jatkuvasti pomon kopissa kuulustelussa tai tms. ota luottamusmies tai työkaveri mukaan todistajaksi mitä keskustellaan
        Minä yritin sitäkin mutta pomo ajoi työkaverin pois.
        Olen tietenkin ottanut asiani liiton hoidettavaksi aika näyttää miten käy.


    • Anonyymi

      Jos työmaalle palkataan epäpäteviä, niin eikös se syy ole silloin epäpätevässä johdossa? Jos johtajana on väärin valtaansa käyttävä, täysin empatia kyvytön, rahan ahne henkilö, ei voi odottaa, että sellaisessa työpaikassa olisi kenenkään hyvä olla, ei hoitajien, eikä asukkaiden!

    • Anonyymi

      Epäpätevä johtaja usein pilaa työyhteisön hengen. Jos on narsistinen luonne, nauttii "alamaistensa" kiusaamisesta. Älkäähän katselko liian kauan, niinkuin tehtiin vanhustenhoitopaikassa Savonlinnassa!

      • Anonyymi

        Luojan kiitos tämä "johtajatar" lähti toiselle paikkakunnalle töihin!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luojan kiitos tämä "johtajatar" lähti toiselle paikkakunnalle töihin!!

        Kauan katseltiin, ja vieläkin painajaisia nähdään. Tyypillinen narsisti, joka osasi esittää myös empaattista ja mukavaa, mutta nautti alaistensa kiusaamisesta, eikä antanut heille yhtään mitään arvoa. Pieni lähipiiri nuoleskeli tätäkin diktaattoria, kuten naapurimaassa.


    • Anonyymi

      Ei taida olla asiat parantunu kolmeen vuoteen, alimitoitetulla henkilökunnalla tehdään ja henkilökunta on kyllästyny hankaliin tapauksiin, ettei jaksa ottaa hommaa tosissaan. Annetaan kehareiden tehdä mitä haluavat, olla sottaisia ja käyttäytyä miten vain, itsemääräämisoikeuden nimissä.
      Henkilökunnan voimat loppuu, kun saa vielä pelätä, pahimpia väkivältaisia asukkaita.

      • Anonyymi

        Ei olisi aikoinaan hoitoalalle opiskellessa arvannut, että Suomessa asiat menevät vain huonompaan suuntaan 2000-luvulla. Tieto on lisääntynyt, laitteet, hoitovälineet, työasut, työtilat ja koulutus parantunut, mutta palkka ja hoitotyön arvostus tuntuu vain huononevan.
        Sekin on huono asia, että koulutukseen pääsee myös henkilöitä, jotka eivä sinne missään nimessä sovi. Huolestuttaa oikeasti oma vanheneminen ja sairastaminen.


    • Anonyymi

      Työntekijöitä peloteltu,eivät uskalla puhua asioista,mitä talonsisällä tapahtuu.Uhkailtu,karmeeta toimintaa herätkää hyvät ihmiset.Vanhukset kärsivät,kyseessä laitoksissa.Karmeat loppuvuoden rakkaille vanhuksille.

    • Anonyymi

      luojankiitos se edellinen esimies on poistunut talosta. en osaa sanoa onko asiat vieläkään paremmin mut entisenä työntekijänä liputan sitä että nyt pääsevät toivottavasti paremman tyypin alaisiksi 👌 entinen oli kyllä haastava tyyppi

    • Anonyymi

      Kannattas tehä ilmoitus eteenpäin eikä tänne

    • Anonyymi

      Ei se Kellarpeltokaan ole lintukoto

    • Anonyymi

      Vaalijala Rakentaa Uuden Asuntolan Pihlajaniemelle

    • Anonyymi

      Esperi Hoivakoti Rebekka, Savonlinna Valmistui Remontin Jälkeen

    Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe