Kansivalot?

Len-Setä

Havahduin tässä että kohtahan on taas kesä ja venettä vois alkaa laitteleen valmiiksi. Aiemmista kesistä oppineena haluaisin laittaa saalinkiin jotain kannelle valoa toimittavaa valaisinta. Millaisia olette laittaneet? Mitään hirmuisen kirkasta ei tarvi olla.

18

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LiveAndLetLed

      Joku led-työvalo hajakuviolla. Maksaa 20 euroa. Varmasti löytyy myös venekauppiailta vastaavia valoja 10-kertaiseen hintaan.

    • seppomartti

      Led työvalo ei kestä ensimmäistäkään sadetta. Marinelaadut kestää sentään muutaman sesongin. Ledit ovat arkoja kosteudelle, koska niissä on elektroniikkaa. Kansivalo on helpompi toteuttaa maston alaosan yhdistelmävalolla: moottorilla ajovalo valoheittäjä osittamaan alaviistoon
      etukannelle. Itse olen suosinut otsalamppuja yöpurjehduksessa.

      • LED_kauppias

        Kiinan-paska ei kestä ja materiaalit haoaa kösiin. Halvimissa ei ole edes kaasuventtiiliä. Kalliimat Kiinalaiset (ja miksei muutkin) kestää. Niitä ei saa Motonestista. Eikä tarvitse olla marine-laatua, kunhan laatu on hyvää.

        Omassa veneessäni on hyvät Kiinalaiset. Vaihdoin hyviin niiden halpojen paskojen jälkeen, joita piti vaihtaa "vuosittain".


      • LiveAndLetLed

        Kyllä ne traktorissa kestää vuodesta toiseen, vaikka ne nököttää kinoksen sisällä talvella ja siitä lähtevät palamaan. Veneessä käyttö on kevyempää.


    • 1ooooooooooooooooooooooo

      Ei saalinkiin vaan mastoon,mastovalon alle.

      • teppo_kytkin

        "mastovalo" ? vai tarkoititko koneajovalon alle ?


      • Joakim1
        teppo_kytkin kirjoitti:

        "mastovalo" ? vai tarkoititko koneajovalon alle ?

        Koneajossa eteenpäin valkoista näyttävä valo on nimeltään mastovalo. Kansivalo on usein sen yhteydessä. Voi sen laittaa toppiinkin, mutta silloin valon pitää olla keilaltaan kapeampi tai tehokkaampi.


      • erästapaus

        Minulla kansivalo on puoli metriä mastovalon alapuolella. Olen käyttänyt sitä päällä kerran kesässä vesillelaskun jälkeen kotisatamassa, kun mastolta tulevat kaapelit on kytketty. Polttimo on kaiketi halogeeni ja se on kestänyt tällaista käyttöä toistaiseksi 35 vuotta.
        Huomasin, että nykyisissä kansivaloissa on jopa mikroprosessorilla hallittu valaistuksen tasaisuutta ja valokuviota. Luulen että nykyiset kansivalot ovat enemmän valmistaja- ja myyjä- kuin käyttäjäystävällisiä: ne pitää aika ajoin uusia (luulen). Prossu olisi ollut entinen viimeistään Elmon tulen siristessä maston huipussa, halovalo ei ollut moisesta moksiskaan.


    • Len-Setä

      Kiitos vain osallistujille. Haluaisin mastovalosta erillisen kantta valaisevan, mielellään LED-tekniikalla toimivan valaisimen. Tälle on erityisesti alkukeväästä ja syksyisin käyttöä satamissa, joissa on hieman heikot laiturivalot. Paikallisen halpamarketin LED-työvalo on niin kirkas että se valaisee jo koko laiturin ja on jo häiritsevä. Niinkuin jokainen ymmärtää, pimeässä ei paljoa tarvi kun jo näkee mihin lajkansa asettelee.

      Onko kenelläkään kokemusta marine -laatuisista pienistä maston kylkeen tai saalingin alle kiinnitettävistä tämäntyyppisistä lampuista? Maston etupuolelle en halua mitään ylimääräistä.

    • ghmcnbm
    • seppomartti

      Vuosikymmenä sitten minulla oli saalinkien alla kansivalot. Silloin käytin keulapurjeita vaihtaessa mutta otsalamppu on siihen parempi. Otsalampulla löytyy kyllä laiturikin.
      Led-valolista tai -nauha olisi halpa mutta vesitiivis löytyisi Hellalta, eikä sitten enää ole halpa.
      Ajattelit ehkä tämän kaltaista:https://www.svb.de/de/led-deckscheinwerfer.html
      Johtojen vetoon tulee liitosongelma jos talveksi irroitat maston ja saalingit?
      Veneiden alla on nykyään monilla lamppuja, usein sinisiä. Niistä saattaisi löytyä vesitiivis ja tarpeeksi pieni malli?

    • Minun veneessäni on vähintään 5 vuotta vanhat kansivalot. Niissä on halogeenipolttimot. Valot on tavallisen näköiset työvalot, muttei ihan halvinta. Tuskinpa niissä marinelaatua tarvitaan, jos Suomen vesillä liikutaan. Hyvin pelaa, mutta ne kansiliittimethän on se suurin ongelma. Harvoin tulee käytettyä, kun otsavalot on nykyään niin hyviä.

    • Valomasto

      Laittaisin saalingin alle. Ei haittaa vendassa. Konevalokin (jota joku kutsuu mastovaloksi) haittaa jo vendan tekoa. Maston etureunassa saisi olla korkeintaan mahdollisimman vähän erilaisia venpaimia

    • seppomartti

      Mastoon tarkoitetut yhdistelmälamput kansivalo koneajovalo ovat virtaviivaisesti muotoillut. Ei voi olla ongelma vastakäännöksessä. Minulla on iso Echomax 230 pönttö maston etupuolella eikä sekään haittaa genoaa. Lampuissa on yksi ilmeinen oharmitus. Minkä ihmeen takia lamppu sijoitetaan niin korkeallee, että lampun vaihto on tarpeettoman hankalaa?. Alempikin korkeus riittäisi kun valoteho ei riitä lähellekään horisonttia. 1m navigatiovalojen yläpuolella olisi ehkä alaraja.

      • Minulla on työvalomallinen valo alinta saalinkia alempana. Ei ole purje tarttunut, mutta jossain toisessa veneessä voisi tarttua. Suomessa ne on tarpeettomia, kun laiturit on yleensä pimeinä niin joka tapauksessa syksyllä tarvitaan otsavalo tai taskulamppu, kun lähdetään veneestä illalla. Istumalaatikossa iltaa istuessa ne pilaa tunnelman.


    • HalpaaValoo

      Entäs jos vetäisee tarvittaessa lippunarulla saalinkiin jonkun paristolla tai ladattavalla akulla toimivan lampun killumaan?

      • seppomartti

        1. Silloin ollaan ankkurissa ja navigaatiovalot sammutetaan.
        2. Maailmalla ökypurjeveneissä on usein kaikkien saalinkien alla alas suunnatut mastoa ja kantta valaisevat valoheittäjät. Perässä samoin ja monilla myös veden alla. Suosikkiväri on sininen. Nämä joulukuuset laiturissa ovat ok mutta ankkuroituna määräysten vastaisesti valaistut, varsinkin kun lisäksi jotkut vielä käyttävät vilkkuvalojakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      295
      3239
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1601
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1117
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe