JÄMSÄN VARHAISKASVATUKSESTA!

Itkupotkuraivari

Paljon on tapetilla nyt vanhustenhoito, mutta enemmän pitäisi nyt nostaa keskusteluun varhaiskasvatuksen tilanne Jämsässä.
Tämä ei ehkä ole paras foorumi tähän, mutta onpahan ainakin ihmisten tietoisuudessa ja toivon, että kyselette ystäviltä, tuttavilta ja naapurin lapsiperheiltä kokemuksista.

Huoli ja ärtymys heräsi jo kesällä, kun kaupunki irtisanoi sopimuksensa Tikankontin ja Lillilporin kanssa. Kaikkien lasten ennusteiden mukaan piti mahtua olemassaoleviin ryhmiin ja seinien sisälle.

Höpöhöpö! Nyt on Jokivarren päiväkodissa uusilapsiryhmä, jonka nimi "Risteilijät" kuvaa tilannetta oikein osuvasti. Lapset ovat vailla omaa ryhmätilaa, koska ne ovat täynnä. On palloteltu ajatuksella, että eskarit siirtyisivät llukiolle (!?) Kevään myötä. Ajatuksesta nyt luovuttu?

Olen myös kuullut ja tietoinen, että Jämsänkoskella päiväkoti on tupattu ääriään myöten täyteen, eikä sielläkään kaikki lapset mahdu ryhmien tiloihin, vaan "risteilevät" tilasta toiseen.

Henkilökunta vaikuttaa kireältä ja kiireiseltä. Ymmärrän heitä oikein hyvin. Yrittävät jaksaa ja turvata lasten turvallisuuden. Hymyilevät meille vanhemmille väsyneesti.

Lapset ovat hyvin levottomia hoitopäivän jälkeen. Yökastelua ja kakkavahinkoja on alkanut ilmaantua, vaikka lapsi on ollut kuiva jo monta vuotta!

Kaiken huipuksi päiväkoteja Jämsässä aiotaan yksityistää! Miksi? Vastahan te viime vuonna sanoitte irti yksityiset paikalliset tahot!! Mitä vikaa niissä oli? Omasta kokemuksesta voin sanoa, että ainakaan Tikankontissa ei mitään!! Aivan loistava paikka, tyytyväiset lapset ja perheet!

Miksi kaikki tämä? Kuinka kauan tämä meno jatkuu? Siihen astiko, kunnes tapahtuu jotain vakavaa? En halua hakea lastani hoidosta puremajälkisenä tai kiusattuna tai hampaattomana!! Kohta otamme yjteyytä AVIin.

Hyi Jämsä! Ei näin.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meta187

      amfetamiini

    • Eihyväneaeka

      Edelliseen kommenttiin, kyllä. Sekin tulee olemaan yhä isompi ongelma näillä isoissa lapsiryhmissä säilöttävillä tulevaisuuden toivoilla kun tuosta kasvavat ihan vähän. Vielä lisää lapsia säilöön tuonne keskustan kouluihin ja päiväkoteihin juokslahesta ja koskenpäältä. Tulee voimaan lapset pahoin,perheet pahoin.

    • Luottamuspula

      Alkaa näyttää siltä,että päiväkodeista on tulossa lasten säilytyspaikkoja. Kunnallisella se tilapäinen ylitys ryhmäkoossa kestää elokuusta toukokuuhun.
      Juuri luin, ettei se tilapäinen ylitys sais olla etukäteen tiedossa ja kestää ees yhtä kokonaista hoitopäivää. Ja haamuhoitajat hoitaa meidän lapsia. Kuulemma ovat jopa tietämättään vastuussa toisen ryhmän lapsista vaikkei ees tiedä ketä siellä on, monta ja mitä siellä tehdään.

    • Mee-Duuniin

      Aloittaja voisi päänaukomisen sijaan kustantaa lapselleen juuri niin tasokasta huolenpitoa kuin lystää ja jättää uhkailut sikseen..
      ei ne vero eurot riitä jokaisen lapsen tasokkaaseen hoiteluun..eikä monikaan innostuu ruokkimaan muitten lapsia..jos ei kykene huolehtiin lapsistaan on paree jättää tekemäti..

    • Lapsetensin

      Tämän päivän jämsän seudustahan sai tästä nyt sit lukea! Hyvä AVI ja luottamusmies Nevalainen!
      PITÄKÄÄ IHMISET VAAN LAPSENNE SIELLÄ PÄIVÄKODISSA NIIN KAUAN KUNNES HÄNELLE SATTUU JOTAIN!
      sitä ootellessa!

    • Missävastuu

      Hoitajien kasvoilta paistaa huoli, hätä ja väsymys! Johtaja toteaa lehdessä, että laatu on hoitajien käsissä. Missä on vastuu siitä, että laatu, lapset ja henkilöstö ovat kärsineet teidän päätöksistänne? Haloo!

      • Noloa

        Heh joo. Eka on juttu henkilökunnan hädästä ja kuormittamisesta ja viereisessä jutussa johtaja hymyilee ja sanoo, että kaikki hyvin.
        Kuunnelkaa työntekijöitänne!


      • Uskomatontatouhua

        No näköjään samaa linjaa on sovittu vedettävän muuallakin, tekniseltä puolelta on lähtenyt monta keskeistä työntekijää, kaupunginvaltuuston mielestä se on vaan normaalia liikehdintää... Kyllä minä olisin toimintaa vetävänä huolissani jos työntekijöiltä tulisi tuollaista viestiä, saati sitten irtisanoutuminen. Keltä löytyy rohkeus sanoa niinkuin asiat on?


    • Hemmettin-Tunarit

      Sipilän sote metkuiluun menneet 200.000.000e olis nekin ollut paree ihmisten hyväksi kuin lobaajijen taskuun..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1675
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1545
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      46
      1411
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1333
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1278
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      10
      1153
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe