Pelkään pelkäämistä/ sekoamista

pelko

Joo, ja siis hoidonpiirissä oon ja syön lääkettä säännöllisesti, mutta silti pelko että sekoan tai mua rangaistaan jostain, tai mun läheisiä rangaistaan jostain.

7

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selain

      Tuollainen pelko on hyvin tuttua monelle. Jos se yhtään lohduttaa. Eikä ole sairautta vaan tulosta jostain mitä on elämässä kokenut. Mitä (tiedostamattaan) pelkää esimerkiksi menettävänsä. Tai joskus joku hyvä oivallus tai menestyminen voi aiheuttaa syyllisyyttä ja rangaistuksen pelkoa. Joitakin ihmisiä on aina rangaistu jostain, jopa siitä että ovat onnistuneet jossain paremmin kuin esim. vanhemmat, tai siitä että ovat ylipäänsä syntyneet. Tai siitä että ovat kokeneet jotain pahaa, esim. väkivaltaa, joutuneet uhriksi. Ja muistuttavat siinä muita ihmisiä siitä että hekin voivat joutua kokemaan samaa, joten heidän kokemuksensa on haluttu kieltää ja heitä on siten ikään kuin rangaistu. -- Jne jne. Ei tässä varmaan tullut luetteloa siitä mikä sinua henkilökohtaisesti pelottaa, kun asiat ovat yksilöllisiä.

      Ei kannata koettaa väkisin työntää pelkoa pois, eikä varsinkaan uskotella itsellesi että olet jotenkin tyhmä, sairas tai väärässä kun pelkäät. Se pelko on ihan luonnollinen reaktio siihen mitä elämässäsi on tapahtunut.

      Paras jos voi rauhassa pohtia asioita jonkun avarakatseisen ihmisen kanssa. Muita hyviä konsteja voivat joillekin olla liikunta, jossa syntyy endorfiinejä ja itsensä hallitsemisen kokemusta kun fysiikka vahvistuu. Ja että katsoo mitä syö, esim. liika kahvinjuonti kiihdyttää sydämenlyöntejä ja voi pahentaa ahdistusta --- vaikka toisaalta kahvi on terveellistä...

      • saatteavun

        Kyllä palstalääkärit osaavat neuvoa joka asiassa näitä avohoitopotilaita, joiden hoito on ulkoistettu nettiin.


      • Psykoosissaelänyt

        Ja ei saisi neuvoa koska virallistettu lääkäri on ainoa pätevä neuvoja?
        Sairastuin psykoosiin vuosia sitten. Mulle määrättiin lääkkeet joilla oli kaikenlaisia sivuvaikutuksia jotka alko lääkkeiden syönnin jälkeen. Ne eivät aika varmasti olleet psykoosin oireita koska olin sairastanut psykoosia vuosia ennen lääkkeiden aloittamista eikä niitä oireita ollut silloin. Mutta lääkärit sano ettei tiedä ja että johtuu varmaan psykoosista joka tapauksessa.
        Nytten kun sanoin lääkärille että lopetetaan lääkitys, hän myöntyi mutta olisi katkaissut kuurin aivan liian jyrkästi yleiskansallisesti hyväksyttyihin katkaisuihin nähden, olisi melko suurella todennäköisyydellä tullut vieroitusoireita. Sain yksityiseltä paremman katkaisukuurin pyytämällä, loivemman.
        Ja missään vaiheessa ei kukaan lääkäri paitsi eräs yksityinen psykiatri ja psykologi antanut mitään vinkkejä miten selvitä harhojen kanssa kun niitä tulee. Löysin vinkkejä aika helposti itse netistä ja muualta.

        Että sellaisia oikeita lääkäreitä. Kannattaisi ehkä olla trollaamatta asiallisia ja avuliaita kommentteja koska vertaistuki voi olla todella arvokasta.

        Aloittajalle, jos äänet eivät ole häiritseviä, ei tappouhkauksia tai mitään kovin negatiivista, kannattaa kokeilla jättää ne huomiotta ja keskittyä muuhun. Jos ne ovat negatiivissävyisiä, kannattaa kysyä niiltä miksi, mitä ne ajavat takaa, mitä ne oikeasti haluavat sanoa, ja ehkä kyseenalaistaa ne.


      • SIISMITEN

        Kuinkahan tuota neuvoasi voisi toteuttaa, kun ei psykoosissaan erota todellisuutta siitä harhasta?


    • selain

      Joskus se mikä pelottaa ja aiheuttaa rangaistuksen pelkoa, on omat vihantunteet. Jos ne ovat torjuttuja ja voimakkaita. Viha on kuitenkin hyvä tunne, se on reaktiota koettuihin uhkaaviin tapahtumiin. Epäoikeudenmukaisuuteen, väkivaltaan jne. Kun ne kokemukset pystyy tiedostamaan, ja niiden syy-yhteydet, ja jos voi keskustella niistä jonkun ymmärtävän ihmisen kanssa, olo helpottuu. Kaikkea ei voi käsitellä kerralla, mutta pikkuhiljaa kuitenkin. Vaikeistakin kokemuksista voi selvitä,

      Myös sekoamisen pelko voi liittyä juuri torjuttuihin, ylivoimaiseksi koettuihin tunteisiin. Niissä tunteissa voi olla paljon erilaista, ja varsinkin jos niissä on vihaa, se voi tehdä tunteista erityisen pelottavia ja syyllisyyttä herättäviä. Jos joutuu vihaamaan ihmistä, josta on tai on ollut riippuvainen, tunteet ovat erityisen vaikeita kestää. Hyvä terapeutti voi auttaa, tai joku muu, joka voi kuunnella syyllistämättä tai etsimättä valmiita ratkaisuja

    • Suomessa asuminen tekee hulluksi. todisteena on maailman ennätys mielialalääkkeiden syömisestä.

      Suosittelen maasta muuttoa ja viiraaminen loppuu muutamassa viikossa.

    • kaamosmasennus

      Jos sinua pelottaa sekoaminen, niin katso tämä video.. Ja vaikkei pelottaisikaan. Se on Länsi-Lapin menetelmästä, avoin dialogi. Siellä ihmiset tosiaan paranevat eikä tule traumoja eikä muitakaan " sivuvaikutuksia."

      https://www.youtube.com/watch?v=c4aKg7gZZrk

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe