Paali lähestyy...kiistattomasti !

FoMoCo

Vajaa 340 000 km ajettu Focus -03...viimeiset ajopäivät on käsillä...sillä laittoa on liikaa, jotta konttorilla menisi läpi. Kolme viikko sitten tilttas pyyhkijät...jossa ei tihku ole pelittänyt vuosiin. Tänä aamuna puhaltaja oli mykkä...vain nelos pykälällä töhötti...ja näytti, että otti virtaa. Jakopään nenä-akselien hihnan vaihto aika lähenee...ei kannata.
Kohtalaisen hyvä ajettava kärry...on ollut...mutta virta ( sähkö ) puolella pieniä murheita...korin ruostumisen ohella. Jarrut on toiminut vuosia...lähes kiitettävästi...jarrupalojen vaihto on helppoa, kuin mikä !

10

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fordfordford

      Shaisse mikä shaisse. Mitäs aikoinaan hankit, parempiakin olisi ollut tarjolla... Paali on kyllä ainoa oikea osoite!

    • Kkkk2019

      Voi nostalgian tunnetta 🤗 meillä oli 2002 Focus diesel. Myytiin pois 2.500 eurolla vuonna 2010, milloin oli ajettu samoin 339.450 km. Se palveli meitä hyvin vajaat 8,5 vuotta.

    • kädetonautonkorjaaja

      Otan osaa, ostin samanlaisen 210 000km vm.2004 1.6 fokuksen viime keväänä ja maksoin 700 euroa. Kun jarrut , jakohihnanvaihdot ja ruostesuojaukset oli tehty, köyhdyin toiset 700 euroa. Nyt menee kuitenkin katsastuksesta läpi ainakin pari kolme kertaa lähes heittämällä. Kallista on auton pito. Se on valittava, joko kädet rasvaan tai paaliin. Ei näitä kannata ulkopuolisella korjauttaa.

    • FoMoCo

      Focus...ensimmäistä koria...poistettu liikenteestä ja liikennevakuutus irtisanottu. Nuorempi Focus on ahtaampi ratin takana ja kaikenlaista sähköä enemmän. Miten lie sitten luotettavuus...eikä pitkään mennyt, kuin moottorin merkkivalo syttyi. Vikakoodin luku osoitti sen ainakin toistaiseksi...vain häiriöksi.

    • sellaistaOppia

      Auton kestoon vaikuttaa kaikkein eniten omistajan toimet ja ajotottumukset. Riittävästi huoltoa ja normaalit ajotavat ja kas kummaa, auto kestää ja kestää. Monesti omistaja lopettaa autonsa huoltamisen kun sille tulee ikää, mutta se juuri tappaa sen ennenaikaisesti.

    • Anonyymi

      juuri näin! pikku vaivalla vaihtaa nesteet ja suodattimet, pyöräyttää uudet tulpat ja remmit silloin tällöin, tuulisemmilta paikoilta johtoliitoksia putsailee ja crc suihkun suhauttaa. tahtovat vain nuo autot hyvin huollettuina olla niin pitkäikäisiä että niihin alkaa kyllästymään...

      • Anonyymi

        Itse ajelin vm 2001 Focuksella Zetec 1.6, tuonne 385 tkm asti ja sitten sen pellit alkoi olla niin pehmoiset, että ei mennyt enää katsastuksesta läpi. Ostohinta oli vuosia sitten 2000€ ja käytin autoa sen jälkeen 140 tkm ja 8 vuotta. Eli 250€/vuosi ja siihen sitten huolto kerran vuoteen 200€ ja renkaita muutama setti. Halvat vakuutukset ja vero ei paha.
        En tule kyllä enää koskaan ajelemaan noin edullisesti!


    • Anonyymi

      Ei se noilla metreillä ole vielä lähellekään loppu. Pyyhkijöissä on vivusto sellainen mikä toisinaan pitää irrottaa ja rasvata uudelleen, nääs 16v vanha vaseliini ei ole enää vaseliinia vaan jauhetta.
      Tuulettimen etuvastus maksaa 20€, ja sen vaihtaa 10 minuutissa toimii myös 1,2 ja 3 sen jälkeen. Että jos se muuten on kunnossa, ja käy ja kukkuu, niin eikun äkkiä kuntoon vaan, ei tehdä enää nykyisin tuollaisia autoja jotka on noin helppoja ja halpoja pitää kunnossa...siksi kannattaa vielä laittaa.

      • Anonyymi

        Mutta aloittaja sanoi että alkaa ruoste riivaamaan...

        Ranskalaiset autot on siitä hyviä, että niihin saa erittäin edullisia osia, eikä ne ruostu. Jos jaksaa osaa vaihtaa niin niillä ajaa loputtomiin.

        22 vuotias on pihassa ja kyyti on hyvää.


      • Anonyymi

        FoMoCo...pyyhkijät lakkasi toimimasta...pysähtyen keskelle tuulilasia...eikä sulaketta löytynyt millään. Tihku ei toiminut, kuin joskus harvoin...erittäin harvoin. Ruostetta alkoi tosiaan olla...taka-akselin kohdalla...vähän, kuin kopautti...ruostetta rapisi silmät täytee, jos oli auki. Mutta kuten sanoin...hyvin pelitti aikansa...aina lähti käyntiin... nöyrästi. Jarrut ja kytkin pelasi...paitsi viimeisinä aikoina pääsylinteri alkoi tihkua nestettä. Ja 160.000 km alkoi lähestyä...nenähihnan vaihto...olisi ollut edessä. Laturin hiilet loppui 1-18...siihen vaihdoin säädin/hiili paketin...ja matka jatkui. T : FoMoCo


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe