On tämäkin touhua..voi..voi...

mähkönmöhkö

Mikähän se oikeasti herättää turvattomuutta kansassa, se vihapuhe vai nämä turvaa hakemaan tulleet kun mietitään mitä he ovat viimeisten 3-4 vuoden aikana saaneet täällä aikaan?

Onneksi Lieksa on niin pieni ja syrjäinen paikka, että tänne noita isojen kaupunkien ongelmia ei ole päässyt tulemaan.

55

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voine-voine

      Niinpä, nimittäin Orpo on sitä mieltä että vihapuhe se turvattomuutta eniten luo. Mutta Orpo karttaa tietoisesti oikeiden ongelmien esiin nostamista, koska on itse toinen pääsyyllisistä siihen, millainen turvattomuus-yhteiskunta Suomesta on kehittynyt viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana.

      Surkeaa......

      • Hei.me.tienataan.tällä

        Kokoomuslaisilla on parempaakin tekemistä, tehdä rahaa vanhuksilla.


      • suvakkiKiihottuuNyt
        Hei.me.tienataan.tällä kirjoitti:

        Kokoomuslaisilla on parempaakin tekemistä, tehdä rahaa vanhuksilla.

        Syyte: mies surmasi ystävänsä ja paloitteli tätä päivä­kausia – selitti oikeudessa tekoaan Suomen vierailla tavoilla

        43-vuotiaalle irakilaiselle miehelle luettiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa syytteet taposta ja hautarauhan rikkomisesta. (KUVA: Poliisi, Outi Salovaara)
        Julkaistu: 11.3. 16:42

        Jaa110Twiittaa
        Syyttäjä ja syytetty eri mieltä: vaikeroiko asunnossa kuoleva vai sureva ihminen?

        Kuuluiko kotkalaisesta kerrostaloasunnosta viime elokuisena sunnuntai-iltana pahoinpidellyn ja kuolevan miehen tuskanhuutoja ja korahtelua vai ystävänsä kuolemaa surevan miehen vaikerointia?

        Oliko 43-vuotias irakilaistaustainen mies syytön ystävänsä kuolemaan ja pilkkoiko hän yllättäen kuolleen ystävänsä ruumiin vähintään 47 palaan vain siksi, ettei tuntenut Suomen oikeusjärjestelmää?

        Kihlakunnansyyttäjä Hannele Aho luki maanantaina Kymenlaakson käräjäoikeuden istuntosalissa Kouvolassa 43-vuotiaalle syytteen taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

        Syyttäjä ja syytetty ovat eri mieltä siitä, mitä miehen asunnossa tapahtui elokuun 26. päivänä viime vuonna ja mikä johti poikkeukselliseen ruumiin hävittämiseen.

        Syytteen mukaan 43-vuotias syytetty vietti kotonaan rauhallista sunnuntai-iltapäivää 36-vuotiaan ystävänsä kanssa musiikkia kuunnellen ja isännän laittamaa ruokaa nauttien, kunnes heidän välilleen syntyi suukopua ja tappelu.

        Syyttäjän mukaan isäntä tappoi vierailulle tulleen ystävänsä lyömällä ja potkimalla niin, että hänen on täytynyt käsittää väkivallan johtavan todennäköisesti ystävän kuolemaan.

        Todistajana olevat kaksi naapuria kertoivat kuulleensa asunnosta tappelun ääniä sekä vaikerointia ja korahtelua.


        Syytetty oikeudessa Kouvolassa. (KUVA: Outi Salovaara)

        Syytetty: ystävä kaatui ”suorilta jaloilta” kuolleena maahan
        Isäntä sanoo parhaan ystävänsä menehtymisessä olleen kyseen äkkikuolemasta, eikä hänellä olisi ollut mitään syytä tai halua tappaa tätä.

        Isännän mukaan ystävä kaatui yllättäen kuolleena maahan ”suorilta jaloilta” ystävän olohuoneessa sen jälkeen, kun miehet olivat hetken aikaa riidelleet ja olleet toistensa rinnuksissa kiinni.

        Havaittuaan ystävänsä kuolleen 43-vuotias sanoi menneensä sokkiin ja kulttuurinsa mukaisesti ryhtyneensä lyömään itseään kasvoihin ja vaikeroimaan kovaäänisesti. Miehen mukaan tätä jatkui melko pitkään.

        Naapurit siis kuulivat 43-vuotiaan puolustuksen mukaan asunnosta surevan, eivät kuolevan miehen ääntelyä.

        Riidan motiivina oli isännän mukaan se, että ystävä oli alkanut puhua isännälle ikävästä ja arkaluontoisesta asiasta eli tämän perheen hajoamisesta.

        43-vuotias oli pahoinpidellyt vuosikausia rankasti lapsiaan ja vaimoaan, mikä kesällä 2018 oli johtanut lähestymiskieltoon ja avioeroon. Isäntä oli halunnut vieraan lopettavan kiusallisen keskustelun ja poistuvan asunnosta, mitä tämä ei hänen mukaansa ollut tehnyt.

        Vetosi kulttuuriin
        43-vuotias syytetty kertoi, ettei kulttuuritaustansa vuoksi tuntenut Suomen oikeusjärjestelmää eikä tiennyt, että oikeuslääkäri olisi voinut tehdä kuolinsyytutkinnan.

        Mies sanoi olettaneensa, että häntä automaattisesti pidetään syypäänä 36-vuotiaan kuolemaan, koska tämän ruumis oli hänen asunnossaan. Sen vuoksi mies päätti hävittää ruumiin.

        Heti maanantaiaamuna mies kävi Tokmannilla ostamassa jätesäkkejä ja uuden sahan entisen lisäksi. Hän aikoi laittaa ruumiin säkkiin ja haudata sen maahan jossakin Langinkosken tienoilla, mutta maa osoittautui kovaksi ja hautaaminen mahdottomaksi.

        Niinpä mies ryhtyi päiväkausia kestäneeseen pilkkomisurakkaan. Poliisi löysi vain osan kymmenistä kätketyistä ruumiinkappaleista.

        Mies muun muassa kätki luita muovipusseissa keittiönsä sokkeliin, pakastimeen ja uuniin. Pusseihin hän laittoi mustapippuria ja pesuainetta hajujen estämiseksi.


        Syytetty osti puukkosahan. Oman kertomansa mukaan siitä lähti niin kova ääni, ettei hän uskaltanut käyttää sitä paloitteluun. (KUVA: Poliisi)

        Tällä sahalla syytetty kertoi pilkkoneensa uhrin luita. (KUVA: Poliisi)

        Katoaminen vaihtui henkirikostutkinnaksi
        Aluksi 36-vuotiaan oletettiin kadonneen, kunnes poliisi alkoi epäillä henkirikosta ja ryhtyi tutkimaan 43-vuotiaan asuntoa.

        Asunnosta löytyi runsaasti uhrin verijälkiä muun muassa huonekaluista ja tekijän pienempiin osiin leikkaamasta matossa, jonka päällä ruumiin pilkkominen oli tapahtunut.


        Poliisi teki verijälkitutkimuksia surma-asunnossa. Tässä selvitellään veriroiskeiden suuntaviivoja. (KUVA: Poliisi)

        Syytetty paloitteli ruumiin persialaisella matolla, jonka hän sitten silppusi kappeleiksi. Poliisi kokosi esitutkinnassa maton uudestaan tutkiakseen verijälkiä. (KUVA: Poliisi)

        Joissain kohdissa veri oli imeytynyt koko maton läpi. (KUVA: Poliisi)

        43-vuotias oli aikonut pestä verisen maton, mutta se ei ollut mahtunut pesukoneeseen. Sen vuoksi hän oli leikellyt sen osiin, joita oli asunnossa.

        Syyttäjän mukaan asunnon verijäljistä voi päätellä, että ne eivät ole peräisin ruumiin pilkkomisesta, vaan tappelusta ja väkivallasta.


    • Itsestään selvää on, että vihapuhe herättää turvattomuutta. Esim. odinit tekivät vasta videon missä uhkaavat hakata nuijilla ja ketjuilla maahanmuuttajia. Myös suomalaiset naiset, vanhukset ja lapset pelkäävät heitä.

      • suvakkiKiihottuuNyt

        Et sitten ole nähnyt muslimien irtopäitten roikotteluvideoita, noitahan lapset ja vanhukset suorastaan rakastavat :)


      • odinpodin

        Pakko sanoa näin suomalaisena naisena, että Odinit eivät yhtään pelota. Haluanko mieluummin, että vastaan kävelee Odinin sotureita vai vokista lenkille lähteneitä mamuja... tietysti Odineita. Tästä syystä Märäjälahdelle päin ei tule enää mentyä pyörälläkään.


      • PiaPankonPumppu

        Kuulehan Einaroinen, Ängervöinen, Uuninpankko ja Pääpumppu. Ei millään uskoisi, kuinka nimeltä tunnetulla trollilla pitää pokka jatkaa öyhöttämistään trollaamalla ja solvaamalla milloin mitäkin ihmisryhmää. Esimerkkeinä vapaamuurarit, ministerit, presidenttipari, "perikset" ja "rasset", aikuisviihdetähti Anssi Viskari ja nyt viimeksi Perussuomalaiset. Oma menneisyys on tavallisen kansalaisen mittakaavassa todella outo omien lasten pahoinpitelytuomioineen ja sekä skitsofrenian että raivon hallinnassa selkeästi pahoja puutteita havaittavissa. Etkö ole nolannut itseäsi jo tarpeeksi Mäntyharjun ja nykyisin näköjään myös Lieksan palstalla.

        Tämä oli ystävällisessä hengessä annettu vinkki palstojen pahimmalle trollille ja sekopäälle.


    • pankolla-heittää

      Pankko valehtelee tuttuun tyyliin. Odinit ovat kertoneet, että he aloittavat pedofiilien metsästyksen netissä. Eikä suomalaiset vanhukset,naiset ja lapset pelkää heitä, miksi ihmeessä pelkäisivät.

      • eeeeeeeen

        En ole koskaan nähnyt yhtään odinia.


    • rikkautta.vai

      Miehen epäillään työntäneen rautanauloja proteiinipatukoihin Helsingin keskustan kaupassa – poliisi kaipaa vihjeitä.

      Valvontakameran kuvista päätellen kyse on afrikasta tulleesta.

      • hahahahhahahaaaaa

        Varmaan Lieksalainen ;D


    • naula.alan.koneinsinööri

      Olisko ollut naula alan koneinsinöri? ;D ;D ;D

      • jeeeesss

        Yle kertoo että poliisi on nyt tunnistanut tekijän. Ilmeisesti tyypillä heittää päässä.


    • tääähhhh

      Väittääkö pankko että netin "vihapuhe" herättää suomalaisissa enemmän turvattomuutta, kuin näiden turvisten teot? Ja yksi terrori-iskukin on tapahtunut.

      Uskomaton tyyppi.

      • hyvää.ystävänpäivää

        Pankko on tyypillinen keskiverto sosiaalidemokraatti, tai kommunistikodin epävarma kasvatti. Hän ei osaa asettaa rehellisyyttä ja tosiasioita menojen, kulujen ym. elämän ihmisarvoisen kategorian suhteen oikeaan järjestykseen. Hän ei ole missään tapauksessa pahaa kenellekään tahtova. Päinvastoin. Hän on varsinkin näin tänään kaikkien ystävä. Halaa mielellään nykyisin kaikkea mahdottomankin hyvää. Hänen sielunsa ei vielä tunnista realismin tosiasioita, vaikka ymmärryksensä alkaa hieman jo olla tunnistukseen päin.


      • hullua.hommaa
        hyvää.ystävänpäivää kirjoitti:

        Pankko on tyypillinen keskiverto sosiaalidemokraatti, tai kommunistikodin epävarma kasvatti. Hän ei osaa asettaa rehellisyyttä ja tosiasioita menojen, kulujen ym. elämän ihmisarvoisen kategorian suhteen oikeaan järjestykseen. Hän ei ole missään tapauksessa pahaa kenellekään tahtova. Päinvastoin. Hän on varsinkin näin tänään kaikkien ystävä. Halaa mielellään nykyisin kaikkea mahdottomankin hyvää. Hänen sielunsa ei vielä tunnista realismin tosiasioita, vaikka ymmärryksensä alkaa hieman jo olla tunnistukseen päin.

        Keski-ikäisenä henkilönä hän luultavasti oli myös neukkulan ihailija.


    • hiihtäjä.kaunein

      No joo, joku pelkää. Minä hiukan pelkään somen ja typerien politiikkojen päätöksiä. Niitäkin vastaan minulla varasuunnitelma B. Tulevista vaaleista tulee tosi mielenkiintoiset. Kaikilla valtapuolueilla on niin paljon käärmeitä rasitteinaan, että ei olisi ihme jos pienemmille valuisi ääniä. Siten sellaiset puoluetoimistot, jotka saisivat nukkuvat vaaliuurnille, saattavat saada tulosta aikaan.

      Soilen hyvä kirjoitus tämän päivän lehdessä sai aikaan sen, että minäkin taidan ryhtyä uudestaan hiihtäjäksi, kaiken maailman hiihtäjäksi.

      https://www.youtube.com/watch?v=B_VnbtRFx5Y

    • eisiedetäenään

      Jäykkyytta toimintaa ja yhteydet näihin poikki, ei mitään kontakteja-

    • tuleva.g.kääntäjä

      Henkilö, joka on laillisessa mutta vahingollisessa liiketoiminnassa, tarvitsee tiensä joitakin sosiaalisia tapahtumia varten ja palkkaa kauniit sukupuolineutraali, jotka hän täyttää... vain rikastua. Hän on täysi rahanahne poliitikko.

    • Softskin

      Tummaihoinen rastafarihan tuossa valvonta kameran kuvassa on. Suomi satsaa heihin.

      • suvakkiKiihottuuNyt

        Syyte: mies surmasi ystävänsä ja paloitteli tätä päivä­kausia – selitti oikeudessa tekoaan Suomen vierailla tavoilla

        43-vuotiaalle irakilaiselle miehelle luettiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa syytteet taposta ja hautarauhan rikkomisesta. (KUVA: Poliisi, Outi Salovaara)
        Julkaistu: 11.3. 16:42

        Jaa110Twiittaa
        Syyttäjä ja syytetty eri mieltä: vaikeroiko asunnossa kuoleva vai sureva ihminen?

        Kuuluiko kotkalaisesta kerrostaloasunnosta viime elokuisena sunnuntai-iltana pahoinpidellyn ja kuolevan miehen tuskanhuutoja ja korahtelua vai ystävänsä kuolemaa surevan miehen vaikerointia?

        Oliko 43-vuotias irakilaistaustainen mies syytön ystävänsä kuolemaan ja pilkkoiko hän yllättäen kuolleen ystävänsä ruumiin vähintään 47 palaan vain siksi, ettei tuntenut Suomen oikeusjärjestelmää?

        Kihlakunnansyyttäjä Hannele Aho luki maanantaina Kymenlaakson käräjäoikeuden istuntosalissa Kouvolassa 43-vuotiaalle syytteen taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

        Syyttäjä ja syytetty ovat eri mieltä siitä, mitä miehen asunnossa tapahtui elokuun 26. päivänä viime vuonna ja mikä johti poikkeukselliseen ruumiin hävittämiseen.

        Syytteen mukaan 43-vuotias syytetty vietti kotonaan rauhallista sunnuntai-iltapäivää 36-vuotiaan ystävänsä kanssa musiikkia kuunnellen ja isännän laittamaa ruokaa nauttien, kunnes heidän välilleen syntyi suukopua ja tappelu.

        Syyttäjän mukaan isäntä tappoi vierailulle tulleen ystävänsä lyömällä ja potkimalla niin, että hänen on täytynyt käsittää väkivallan johtavan todennäköisesti ystävän kuolemaan.

        Todistajana olevat kaksi naapuria kertoivat kuulleensa asunnosta tappelun ääniä sekä vaikerointia ja korahtelua.


        Syytetty oikeudessa Kouvolassa. (KUVA: Outi Salovaara)

        Syytetty: ystävä kaatui ”suorilta jaloilta” kuolleena maahan
        Isäntä sanoo parhaan ystävänsä menehtymisessä olleen kyseen äkkikuolemasta, eikä hänellä olisi ollut mitään syytä tai halua tappaa tätä.

        Isännän mukaan ystävä kaatui yllättäen kuolleena maahan ”suorilta jaloilta” ystävän olohuoneessa sen jälkeen, kun miehet olivat hetken aikaa riidelleet ja olleet toistensa rinnuksissa kiinni.

        Havaittuaan ystävänsä kuolleen 43-vuotias sanoi menneensä sokkiin ja kulttuurinsa mukaisesti ryhtyneensä lyömään itseään kasvoihin ja vaikeroimaan kovaäänisesti. Miehen mukaan tätä jatkui melko pitkään.

        Naapurit siis kuulivat 43-vuotiaan puolustuksen mukaan asunnosta surevan, eivät kuolevan miehen ääntelyä.

        Riidan motiivina oli isännän mukaan se, että ystävä oli alkanut puhua isännälle ikävästä ja arkaluontoisesta asiasta eli tämän perheen hajoamisesta.

        43-vuotias oli pahoinpidellyt vuosikausia rankasti lapsiaan ja vaimoaan, mikä kesällä 2018 oli johtanut lähestymiskieltoon ja avioeroon. Isäntä oli halunnut vieraan lopettavan kiusallisen keskustelun ja poistuvan asunnosta, mitä tämä ei hänen mukaansa ollut tehnyt.

        Vetosi kulttuuriin
        43-vuotias syytetty kertoi, ettei kulttuuritaustansa vuoksi tuntenut Suomen oikeusjärjestelmää eikä tiennyt, että oikeuslääkäri olisi voinut tehdä kuolinsyytutkinnan.

        Mies sanoi olettaneensa, että häntä automaattisesti pidetään syypäänä 36-vuotiaan kuolemaan, koska tämän ruumis oli hänen asunnossaan. Sen vuoksi mies päätti hävittää ruumiin.

        Heti maanantaiaamuna mies kävi Tokmannilla ostamassa jätesäkkejä ja uuden sahan entisen lisäksi. Hän aikoi laittaa ruumiin säkkiin ja haudata sen maahan jossakin Langinkosken tienoilla, mutta maa osoittautui kovaksi ja hautaaminen mahdottomaksi.

        Niinpä mies ryhtyi päiväkausia kestäneeseen pilkkomisurakkaan. Poliisi löysi vain osan kymmenistä kätketyistä ruumiinkappaleista.

        Mies muun muassa kätki luita muovipusseissa keittiönsä sokkeliin, pakastimeen ja uuniin. Pusseihin hän laittoi mustapippuria ja pesuainetta hajujen estämiseksi.


        Syytetty osti puukkosahan. Oman kertomansa mukaan siitä lähti niin kova ääni, ettei hän uskaltanut käyttää sitä paloitteluun. (KUVA: Poliisi)

        Tällä sahalla syytetty kertoi pilkkoneensa uhrin luita. (KUVA: Poliisi)

        Katoaminen vaihtui henkirikostutkinnaksi
        Aluksi 36-vuotiaan oletettiin kadonneen, kunnes poliisi alkoi epäillä henkirikosta ja ryhtyi tutkimaan 43-vuotiaan asuntoa.

        Asunnosta löytyi runsaasti uhrin verijälkiä muun muassa huonekaluista ja tekijän pienempiin osiin leikkaamasta matossa, jonka päällä ruumiin pilkkominen oli tapahtunut.


        Poliisi teki verijälkitutkimuksia surma-asunnossa. Tässä selvitellään veriroiskeiden suuntaviivoja. (KUVA: Poliisi)

        Syytetty paloitteli ruumiin persialaisella matolla, jonka hän sitten silppusi kappeleiksi. Poliisi kokosi esitutkinnassa maton uudestaan tutkiakseen verijälkiä. (KUVA: Poliisi)

        Joissain kohdissa veri oli imeytynyt koko maton läpi. (KUVA: Poliisi)

        43-vuotias oli aikonut pestä verisen maton, mutta se ei ollut mahtunut pesukoneeseen. Sen vuoksi hän oli leikellyt sen osiin, joita oli asunnossa.

        Syyttäjän mukaan asunnon verijäljistä voi päätellä, että ne eivät ole peräisin ruumiin pilkkomisesta, vaan tappelusta ja väkivallasta.


      • Kuoleman_uskonto
        suvakkiKiihottuuNyt kirjoitti:

        Syyte: mies surmasi ystävänsä ja paloitteli tätä päivä­kausia – selitti oikeudessa tekoaan Suomen vierailla tavoilla

        43-vuotiaalle irakilaiselle miehelle luettiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa syytteet taposta ja hautarauhan rikkomisesta. (KUVA: Poliisi, Outi Salovaara)
        Julkaistu: 11.3. 16:42

        Jaa110Twiittaa
        Syyttäjä ja syytetty eri mieltä: vaikeroiko asunnossa kuoleva vai sureva ihminen?

        Kuuluiko kotkalaisesta kerrostaloasunnosta viime elokuisena sunnuntai-iltana pahoinpidellyn ja kuolevan miehen tuskanhuutoja ja korahtelua vai ystävänsä kuolemaa surevan miehen vaikerointia?

        Oliko 43-vuotias irakilaistaustainen mies syytön ystävänsä kuolemaan ja pilkkoiko hän yllättäen kuolleen ystävänsä ruumiin vähintään 47 palaan vain siksi, ettei tuntenut Suomen oikeusjärjestelmää?

        Kihlakunnansyyttäjä Hannele Aho luki maanantaina Kymenlaakson käräjäoikeuden istuntosalissa Kouvolassa 43-vuotiaalle syytteen taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

        Syyttäjä ja syytetty ovat eri mieltä siitä, mitä miehen asunnossa tapahtui elokuun 26. päivänä viime vuonna ja mikä johti poikkeukselliseen ruumiin hävittämiseen.

        Syytteen mukaan 43-vuotias syytetty vietti kotonaan rauhallista sunnuntai-iltapäivää 36-vuotiaan ystävänsä kanssa musiikkia kuunnellen ja isännän laittamaa ruokaa nauttien, kunnes heidän välilleen syntyi suukopua ja tappelu.

        Syyttäjän mukaan isäntä tappoi vierailulle tulleen ystävänsä lyömällä ja potkimalla niin, että hänen on täytynyt käsittää väkivallan johtavan todennäköisesti ystävän kuolemaan.

        Todistajana olevat kaksi naapuria kertoivat kuulleensa asunnosta tappelun ääniä sekä vaikerointia ja korahtelua.


        Syytetty oikeudessa Kouvolassa. (KUVA: Outi Salovaara)

        Syytetty: ystävä kaatui ”suorilta jaloilta” kuolleena maahan
        Isäntä sanoo parhaan ystävänsä menehtymisessä olleen kyseen äkkikuolemasta, eikä hänellä olisi ollut mitään syytä tai halua tappaa tätä.

        Isännän mukaan ystävä kaatui yllättäen kuolleena maahan ”suorilta jaloilta” ystävän olohuoneessa sen jälkeen, kun miehet olivat hetken aikaa riidelleet ja olleet toistensa rinnuksissa kiinni.

        Havaittuaan ystävänsä kuolleen 43-vuotias sanoi menneensä sokkiin ja kulttuurinsa mukaisesti ryhtyneensä lyömään itseään kasvoihin ja vaikeroimaan kovaäänisesti. Miehen mukaan tätä jatkui melko pitkään.

        Naapurit siis kuulivat 43-vuotiaan puolustuksen mukaan asunnosta surevan, eivät kuolevan miehen ääntelyä.

        Riidan motiivina oli isännän mukaan se, että ystävä oli alkanut puhua isännälle ikävästä ja arkaluontoisesta asiasta eli tämän perheen hajoamisesta.

        43-vuotias oli pahoinpidellyt vuosikausia rankasti lapsiaan ja vaimoaan, mikä kesällä 2018 oli johtanut lähestymiskieltoon ja avioeroon. Isäntä oli halunnut vieraan lopettavan kiusallisen keskustelun ja poistuvan asunnosta, mitä tämä ei hänen mukaansa ollut tehnyt.

        Vetosi kulttuuriin
        43-vuotias syytetty kertoi, ettei kulttuuritaustansa vuoksi tuntenut Suomen oikeusjärjestelmää eikä tiennyt, että oikeuslääkäri olisi voinut tehdä kuolinsyytutkinnan.

        Mies sanoi olettaneensa, että häntä automaattisesti pidetään syypäänä 36-vuotiaan kuolemaan, koska tämän ruumis oli hänen asunnossaan. Sen vuoksi mies päätti hävittää ruumiin.

        Heti maanantaiaamuna mies kävi Tokmannilla ostamassa jätesäkkejä ja uuden sahan entisen lisäksi. Hän aikoi laittaa ruumiin säkkiin ja haudata sen maahan jossakin Langinkosken tienoilla, mutta maa osoittautui kovaksi ja hautaaminen mahdottomaksi.

        Niinpä mies ryhtyi päiväkausia kestäneeseen pilkkomisurakkaan. Poliisi löysi vain osan kymmenistä kätketyistä ruumiinkappaleista.

        Mies muun muassa kätki luita muovipusseissa keittiönsä sokkeliin, pakastimeen ja uuniin. Pusseihin hän laittoi mustapippuria ja pesuainetta hajujen estämiseksi.


        Syytetty osti puukkosahan. Oman kertomansa mukaan siitä lähti niin kova ääni, ettei hän uskaltanut käyttää sitä paloitteluun. (KUVA: Poliisi)

        Tällä sahalla syytetty kertoi pilkkoneensa uhrin luita. (KUVA: Poliisi)

        Katoaminen vaihtui henkirikostutkinnaksi
        Aluksi 36-vuotiaan oletettiin kadonneen, kunnes poliisi alkoi epäillä henkirikosta ja ryhtyi tutkimaan 43-vuotiaan asuntoa.

        Asunnosta löytyi runsaasti uhrin verijälkiä muun muassa huonekaluista ja tekijän pienempiin osiin leikkaamasta matossa, jonka päällä ruumiin pilkkominen oli tapahtunut.


        Poliisi teki verijälkitutkimuksia surma-asunnossa. Tässä selvitellään veriroiskeiden suuntaviivoja. (KUVA: Poliisi)

        Syytetty paloitteli ruumiin persialaisella matolla, jonka hän sitten silppusi kappeleiksi. Poliisi kokosi esitutkinnassa maton uudestaan tutkiakseen verijälkiä. (KUVA: Poliisi)

        Joissain kohdissa veri oli imeytynyt koko maton läpi. (KUVA: Poliisi)

        43-vuotias oli aikonut pestä verisen maton, mutta se ei ollut mahtunut pesukoneeseen. Sen vuoksi hän oli leikellyt sen osiin, joita oli asunnossa.

        Syyttäjän mukaan asunnon verijäljistä voi päätellä, että ne eivät ole peräisin ruumiin pilkkomisesta, vaan tappelusta ja väkivallasta.

        Toivottavasti uhrikin oli maahantunkeutuja jotta päästiin taas yhdestä eroon. Jostain syystä kun katselee Euroopassa tapahtuneita murhia ja tappoja, lähes aina syyllinen on musukmaani. Saksassa tälläkin hetkellä etsitään nuorta ja kaunista Rebeccaa jonka tappoi sisarensa matu-poikaystävä.


    • kupliva.röyhtäys

      Elämä on aina ollut ajan kanssa vaihtelua. Nykyaika on hitunen verrattuna kokonaisuuteen.

      Kokonaisuus? Ymmärtäkää miten tahdotte!

      Ikävä on nopean kuoleman, rakkaus on ikuista eloa, mutta mihin?

      Tulevaisuus on meidän, eritavallinen.
      Eritavallisuudesta, ehkä seuraavan kerran.
      Minä nauran teille, ja taidan lähteä käymään jossakin ulkomailla;) Taas<!!

    • Eräs.vaan

      Todellinen turvattomuus on jossakin kaukana. Miettikää missä aivonne ovat, mitä ne todella ajattelevat. Totta toki, että valtiovallallaan ja valtuutettujen päättäjien toimet eivät viimeaikoina aivan parhaita ovat olleet, mutta eiköhän kestetä. Heikko se joka ei kestä. Vahva se, joka kuolonsakin jälkeen johonkin ponnistaa...

      • niks.naks.vaihtoehto

        Meille normaalijärkisille on sama vaikka ponnistat maturaiskaajien kanssa helvettiin, mutta turha noita maturaiskaajia on puolustella!
        Hävettää valtiovallan puolesta tuommoinen lepsuilu etteivä saa karkotettua tai annettua kunnon vankilatuomioita ja karuissa olosuhteissa, ei hotelliomaa vankilassa


      • niks.naks.vaihtoehto kirjoitti:

        Meille normaalijärkisille on sama vaikka ponnistat maturaiskaajien kanssa helvettiin, mutta turha noita maturaiskaajia on puolustella!
        Hävettää valtiovallan puolesta tuommoinen lepsuilu etteivä saa karkotettua tai annettua kunnon vankilatuomioita ja karuissa olosuhteissa, ei hotelliomaa vankilassa

        Ensinnäkään hän ei puolustanut ketään raiskaajia. Jotenkin on vaan sokerista tehty nämä nykyajan miehet kun itkevät turvattomuutta yhdessä maailman turvallisimmista maista. Ei ollut varaa itkeä sota-aikaan kun oli oikeasti turvatonta vaan piti vaan pärjätä. Maailmasta löytyy vielä todella paljon oikeasti turvattomuutta paikkoja.


      • Tositapaus

        Kuten Suomi nyt. Raiskaukset lisääntyneet valtavasti. Nuorimmat alkaa olla jo kapaloikäisinä hyväksikäytettäviä. Ja murhaajia löytyy näistä sinun ihanne
        tulijoista. Mutta tietysti käännät ja väännät tämänkin parhain päin. Silla ei
        ole minkään laista myötätuntoa Suomalaisia kohtaan pankonpönttö.


      • Bensaondieseliä
        Uuninpankko kirjoitti:

        Ensinnäkään hän ei puolustanut ketään raiskaajia. Jotenkin on vaan sokerista tehty nämä nykyajan miehet kun itkevät turvattomuutta yhdessä maailman turvallisimmista maista. Ei ollut varaa itkeä sota-aikaan kun oli oikeasti turvatonta vaan piti vaan pärjätä. Maailmasta löytyy vielä todella paljon oikeasti turvattomuutta paikkoja.

        Jos nyt kerrotkin sotasankareista jotka puolustivat maatamme. Miksi sitten aikaisemmin tökit Häyhää? Olet kyllä tuulella käyvä. Tänään tätä ja huomenna
        Päinvastoin. Jo alan asian tuntia.


      • suvakkiKiihottuuNyt
        Uuninpankko kirjoitti:

        Ensinnäkään hän ei puolustanut ketään raiskaajia. Jotenkin on vaan sokerista tehty nämä nykyajan miehet kun itkevät turvattomuutta yhdessä maailman turvallisimmista maista. Ei ollut varaa itkeä sota-aikaan kun oli oikeasti turvatonta vaan piti vaan pärjätä. Maailmasta löytyy vielä todella paljon oikeasti turvattomuutta paikkoja.

        -Turvallisuuden tunne vaan lisääntyy:

        Syyte: mies surmasi ystävänsä ja paloitteli tätä päivä­kausia – selitti oikeudessa tekoaan Suomen vierailla tavoilla

        43-vuotiaalle irakilaiselle miehelle luettiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa syytteet taposta ja hautarauhan rikkomisesta. (KUVA: Poliisi, Outi Salovaara)
        Julkaistu: 11.3. 16:42

        Jaa110Twiittaa
        Syyttäjä ja syytetty eri mieltä: vaikeroiko asunnossa kuoleva vai sureva ihminen?

        Kuuluiko kotkalaisesta kerrostaloasunnosta viime elokuisena sunnuntai-iltana pahoinpidellyn ja kuolevan miehen tuskanhuutoja ja korahtelua vai ystävänsä kuolemaa surevan miehen vaikerointia?

        Oliko 43-vuotias irakilaistaustainen mies syytön ystävänsä kuolemaan ja pilkkoiko hän yllättäen kuolleen ystävänsä ruumiin vähintään 47 palaan vain siksi, ettei tuntenut Suomen oikeusjärjestelmää?

        Kihlakunnansyyttäjä Hannele Aho luki maanantaina Kymenlaakson käräjäoikeuden istuntosalissa Kouvolassa 43-vuotiaalle syytteen taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

        Syyttäjä ja syytetty ovat eri mieltä siitä, mitä miehen asunnossa tapahtui elokuun 26. päivänä viime vuonna ja mikä johti poikkeukselliseen ruumiin hävittämiseen.

        Syytteen mukaan 43-vuotias syytetty vietti kotonaan rauhallista sunnuntai-iltapäivää 36-vuotiaan ystävänsä kanssa musiikkia kuunnellen ja isännän laittamaa ruokaa nauttien, kunnes heidän välilleen syntyi suukopua ja tappelu.

        Syyttäjän mukaan isäntä tappoi vierailulle tulleen ystävänsä lyömällä ja potkimalla niin, että hänen on täytynyt käsittää väkivallan johtavan todennäköisesti ystävän kuolemaan.

        Todistajana olevat kaksi naapuria kertoivat kuulleensa asunnosta tappelun ääniä sekä vaikerointia ja korahtelua.


        Syytetty oikeudessa Kouvolassa. (KUVA: Outi Salovaara)

        Syytetty: ystävä kaatui ”suorilta jaloilta” kuolleena maahan
        Isäntä sanoo parhaan ystävänsä menehtymisessä olleen kyseen äkkikuolemasta, eikä hänellä olisi ollut mitään syytä tai halua tappaa tätä.

        Isännän mukaan ystävä kaatui yllättäen kuolleena maahan ”suorilta jaloilta” ystävän olohuoneessa sen jälkeen, kun miehet olivat hetken aikaa riidelleet ja olleet toistensa rinnuksissa kiinni.

        Havaittuaan ystävänsä kuolleen 43-vuotias sanoi menneensä sokkiin ja kulttuurinsa mukaisesti ryhtyneensä lyömään itseään kasvoihin ja vaikeroimaan kovaäänisesti. Miehen mukaan tätä jatkui melko pitkään.

        Naapurit siis kuulivat 43-vuotiaan puolustuksen mukaan asunnosta surevan, eivät kuolevan miehen ääntelyä.

        Riidan motiivina oli isännän mukaan se, että ystävä oli alkanut puhua isännälle ikävästä ja arkaluontoisesta asiasta eli tämän perheen hajoamisesta.

        43-vuotias oli pahoinpidellyt vuosikausia rankasti lapsiaan ja vaimoaan, mikä kesällä 2018 oli johtanut lähestymiskieltoon ja avioeroon. Isäntä oli halunnut vieraan lopettavan kiusallisen keskustelun ja poistuvan asunnosta, mitä tämä ei hänen mukaansa ollut tehnyt.

        Vetosi kulttuuriin
        43-vuotias syytetty kertoi, ettei kulttuuritaustansa vuoksi tuntenut Suomen oikeusjärjestelmää eikä tiennyt, että oikeuslääkäri olisi voinut tehdä kuolinsyytutkinnan.

        Mies sanoi olettaneensa, että häntä automaattisesti pidetään syypäänä 36-vuotiaan kuolemaan, koska tämän ruumis oli hänen asunnossaan. Sen vuoksi mies päätti hävittää ruumiin.

        Heti maanantaiaamuna mies kävi Tokmannilla ostamassa jätesäkkejä ja uuden sahan entisen lisäksi. Hän aikoi laittaa ruumiin säkkiin ja haudata sen maahan jossakin Langinkosken tienoilla, mutta maa osoittautui kovaksi ja hautaaminen mahdottomaksi.

        Niinpä mies ryhtyi päiväkausia kestäneeseen pilkkomisurakkaan. Poliisi löysi vain osan kymmenistä kätketyistä ruumiinkappaleista.

        Mies muun muassa kätki luita muovipusseissa keittiönsä sokkeliin, pakastimeen ja uuniin. Pusseihin hän laittoi mustapippuria ja pesuainetta hajujen estämiseksi.


        Syytetty osti puukkosahan. Oman kertomansa mukaan siitä lähti niin kova ääni, ettei hän uskaltanut käyttää sitä paloitteluun. (KUVA: Poliisi)

        Tällä sahalla syytetty kertoi pilkkoneensa uhrin luita. (KUVA: Poliisi)

        Katoaminen vaihtui henkirikostutkinnaksi
        Aluksi 36-vuotiaan oletettiin kadonneen, kunnes poliisi alkoi epäillä henkirikosta ja ryhtyi tutkimaan 43-vuotiaan asuntoa.

        Asunnosta löytyi runsaasti uhrin verijälkiä muun muassa huonekaluista ja tekijän pienempiin osiin leikkaamasta matossa, jonka päällä ruumiin pilkkominen oli tapahtunut.


        Poliisi teki verijälkitutkimuksia surma-asunnossa. Tässä selvitellään veriroiskeiden suuntaviivoja. (KUVA: Poliisi)

        Syytetty paloitteli ruumiin persialaisella matolla, jonka hän sitten silppusi kappeleiksi. Poliisi kokosi esitutkinnassa maton uudestaan tutkiakseen verijälkiä. (KUVA: Poliisi)

        Joissain kohdissa veri oli imeytynyt koko maton läpi. (KUVA: Poliisi)

        43-vuotias oli aikonut pestä verisen maton, mutta se ei ollut mahtunut pesukoneeseen. Sen vuoksi hän oli leikellyt sen osiin, joita oli asunnossa.

        Syyttäjän mukaan asunnon verijäljistä voi päätellä, että ne eivät ole peräisin ruumiin pilkkomisesta, vaan tappelusta ja väkivallasta.


    • syitä.syviä

      Pankolla on useampi sivupersoona, joten siitä johtuu sen ailahteleva meliala, ja kun lääkitys ei ole ihan kohillaan!

    • vankilanjälkeenpoismaast

      Niin, hyvä aloitus ja aiheellinenkin. Mikä herättää turvattomuutta?
      Melko hulluja tapahtumia on tapahtunut. Viimeisin tämä haagan murha-yrittäjä.
      Ei ole saatu kai vielä kiinni mutta odotellaan. Kaikki sen kaverit on pulassa ja se itsekin.
      Yrittää varmaan takasin kotimaahansa, mutta ei ehdi enää pääsemään.
      Vankila odottaa.

      • Ehkä herättää turvattomuutta se, kun Halla-aho lupaa lakkauttaa sosiaaliturvan?


      • Lisämaksuja

        Ei se luvannut kokonaan lopettaa, vaan esim.sinun ihannoimilta mamuilta. Ja se varmasti sattuu ja paljon sinuun. Sinä saattaisit Mamuille vaikka koko suomen rahat. Koska et ymmärrä missään nimessä,etkä halua ymmärtää kuinka paljon
        maksamme näistä sinun ihanne ihmisistä. Herää pahvi.


      • Lisämaksuja kirjoitti:

        Ei se luvannut kokonaan lopettaa, vaan esim.sinun ihannoimilta mamuilta. Ja se varmasti sattuu ja paljon sinuun. Sinä saattaisit Mamuille vaikka koko suomen rahat. Koska et ymmärrä missään nimessä,etkä halua ymmärtää kuinka paljon
        maksamme näistä sinun ihanne ihmisistä. Herää pahvi.

        Ei mamuilta voi lopettaa sosiaaliturvaa, koska Suomen perustuslaki kieltää tällaisen eriarvoisen kohtelun. Kaikki suomalaiset ovat tasa-arvoisia ja lain edessä yhtä arvokkaita.


      • Inssejäkö
        Uuninpankko kirjoitti:

        Ehkä herättää turvattomuutta se, kun Halla-aho lupaa lakkauttaa sosiaaliturvan?

        Mitä turvattomuutta se herättäisi jos näiltä ihanne ihmisiltä otettaisiin rahaa? Nehän tehnyt parhaansa jotta Suomesta on paljon turvattomampi. Vai oletko erimieltä pankko?


      • Suomalaisiako
        Uuninpankko kirjoitti:

        Ei mamuilta voi lopettaa sosiaaliturvaa, koska Suomen perustuslaki kieltää tällaisen eriarvoisen kohtelun. Kaikki suomalaiset ovat tasa-arvoisia ja lain edessä yhtä arvokkaita.

        Milloin niistä on tullut SUOMALAISIA? Haloo idiootti. Milloin? Äläkä valehtele vaan kerro milloin?


      • Suomalaisiako kirjoitti:

        Milloin niistä on tullut SUOMALAISIA? Haloo idiootti. Milloin? Äläkä valehtele vaan kerro milloin?

        Siinä vaiheessa kun ovat astuneet Suomen rajan sisäpuolelle,.heitä on kohdeltava lain mukaan tasa-arvoisesti kuten suomalaisia, vaikka ei kansallisuutta vielä olisikaan.


      • Onkohantosi

        Sihän väitit Jotta ne on suomalaisia. Vai etkö väittänyt? Vai onko ehkä,tai saatoinsanoakkin.Miksi valehtelet niin usein?


      • Onkohantosi kirjoitti:

        Sihän väitit Jotta ne on suomalaisia. Vai etkö väittänyt? Vai onko ehkä,tai saatoinsanoakkin.Miksi valehtelet niin usein?

        Tietysti mamut jotka ovat saaneet Suomen kansalaisuuden ovat suomalaisia. Siitä ei ole kahta sanaa.


      • Tottaon
        Uuninpankko kirjoitti:

        Tietysti mamut jotka ovat saaneet Suomen kansalaisuuden ovat suomalaisia. Siitä ei ole kahta sanaa.

        Nyt yleistä. Ja valehtelu jatkuu.


      • Kulttuurimarxisti-Pia
        Onkohantosi kirjoitti:

        Sihän väitit Jotta ne on suomalaisia. Vai etkö väittänyt? Vai onko ehkä,tai saatoinsanoakkin.Miksi valehtelet niin usein?

        Mutta onhan bensakin dieseliä eikä tämä ole sen kummempi kömmähdys.


    • kysymys.pankolle

      Olsikkos se pahasta jos joutuisi kaikki tekemään työtä valtiolta saamien rahojensa eteen, niin Suomalaiset kuin nuo ulkomailta tulleet läpsyttelijätkin!
      Vai meinaatko ettei läpsyttäjiä voi kometaa töihin? Pitääkö ukon olla akkaa vieressä vahtimassa työpaikalla ja lähteekö läpsyttäjänaiset mihinkään töihin?

    • suvakkiKiihottuuNyt

      Antaa tuon pankovajaan keskustella itsekseen, se kun tykkää omasta äänestään. Kun ei saa mitään vastakaikua se lopulta päättää taipaleensa palstalla.

    • juahvettti
    • Sotaanko

      Tämän vajakki pöntön mielipiteet on kuin jostakin pöpilästä. Ja miksi se valehtelee niin usein? Varmasti pääheittää ja pahasti. Eikä myönnä jotta on valehdellut. Miksi se ei ota niitä kotiinsa?

      • Suomi on vapaa maa eikä täällä ole ketään pakko ottaa kotiinsa jos ei halua. Monet ovat ottaneet turvapaikanhakijan kotiinsa ja siitä on ollut heille hyviä kokemuksia. Itselläni ei ole resursseja sellaiseen eikä kiinnostusta.


      • mitähTäh
        Uuninpankko kirjoitti:

        Suomi on vapaa maa eikä täällä ole ketään pakko ottaa kotiinsa jos ei halua. Monet ovat ottaneet turvapaikanhakijan kotiinsa ja siitä on ollut heille hyviä kokemuksia. Itselläni ei ole resursseja sellaiseen eikä kiinnostusta.

        Ulkomaalainen koulunkäyntiavustaja vangittiin lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä
        Julkaistu 08.03.2019 17:48, 6836 lukukertaa

        Uhreja on kolme.


    • Onkohantosi

      Miksi ei kiinosta? Nehän sinun mukaan suomen kunniakansalaisia. Onko niin jotta saarnaat miten hyviä ne on. Kuitenkaan et huoliniitä. Nyt jokin ei täsmää.

      • En ole ikinä sanonut, että ovat kunniakansalaisia. Vain sinä niin sanot. Oletko suvakki?


      • Pöntölle
        Uuninpankko kirjoitti:

        En ole ikinä sanonut, että ovat kunniakansalaisia. Vain sinä niin sanot. Oletko suvakki?

        Olenko väittänyt niin?


      • Vanha_kommari-Pankko
        Uuninpankko kirjoitti:

        En ole ikinä sanonut, että ovat kunniakansalaisia. Vain sinä niin sanot. Oletko suvakki?

        Asetat maahantunkeutujat aina suomalaisten edelle. Mitäs mieltä olet uutisista joissa isis-taistelijoiden vaimot hakkaavat ja solvaavat muita leireillä olevia koska nämä eivät käytä burkhaa. Tuollaisia kiihkoislamistejako meidän pitäisi tänne ottaa pakoloisiksi jotka eivat tunnusta isisin häviötä vaan jatkavat omaa sotaansa leireillä. Mutta sama tilannehan on omalla kohdallasi. Vaikka Neuvostoliitto on kuollut ja kuopattu, sinussa elää yhä vanha kommunisti joka odottaa ja toivoo vallankumousta.


      • Vanha_kommari-Pankko kirjoitti:

        Asetat maahantunkeutujat aina suomalaisten edelle. Mitäs mieltä olet uutisista joissa isis-taistelijoiden vaimot hakkaavat ja solvaavat muita leireillä olevia koska nämä eivät käytä burkhaa. Tuollaisia kiihkoislamistejako meidän pitäisi tänne ottaa pakoloisiksi jotka eivat tunnusta isisin häviötä vaan jatkavat omaa sotaansa leireillä. Mutta sama tilannehan on omalla kohdallasi. Vaikka Neuvostoliitto on kuollut ja kuopattu, sinussa elää yhä vanha kommunisti joka odottaa ja toivoo vallankumousta.

        En ole nähnyt missään uutista tappelevista Isis-naisista. Oliko Mv-lehdessä? Jos oli, niin en kommentoi rikollisen vihajulkaisun valeuutisia jotka eivät välttämättä ole edes totta.

        En aseta mamuja suomalaisten edelle vaan kaikkien tulisi olla samalla viivalla. Ehkä jollain tavalla omassa maassaan suomalaisten tulisi tulla jopa ensin.

        En ole kommari enkä Venäjä-mielinen. Miksi syytät minua siitä, kun luet itse Venäjämielistä Mv-valeuutissivustoa ja levität Venäjän trollien kirjoituksia,.esim. toimittaja Jessica Arosta?


    • Eiluottoa

      Rauhanturvenuijapuhe poliitikoilta, sellainen tyhjäntulevaisuudenvihapuhe.

    Ketjusta on poistettu 30 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1769
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1721
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1538
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1436
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe