Kannatan aktiivimallia

työtönolenminäkin

Kyllä, olen itsekin pätkätyöläinen ja tällä hetkellä työtön. Kyllä, ennen aktiivimallia minusta oli helvetinmoinen vääryys, että sekä työtön, joka aktiivisesti pyrki parantamaan omaa asemaansa työmarkkinoilla hyödyntämällä tytöttömyysaikansa kehittämällä ammattitaitoaan koluttautumalla tai otti vastaan pätkätöitä, sai samaa päivärahaa kuin velttoilija, joka ei tehnyt itse yhtään mitään, vaan odotti, että kaikki tipahtaa taivaasta kuin manulle illallinen.

Kansalaisaloite aktiivimallin kumoamiseksi kaatui eduskunnassa ja hyvä niin.

Aktiivimallin leikkuri saisi olla nykyistä kovempi, n. 20-30%.

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erkoakmaka

      Samaa mieltä aktiivimalli kumoo ja leikkuria lisää 20-30% työtä vieruksuville. asumistukikin pitäisi muuttaa vastikkeeksi eli opetella elämänhallintaa ovat pahasiivoisia vuokrahuoneistoja opetella siioustaidot. Kela maksaa takuuvuokrat verorahoista tulee kuin manulle illallinen eipä välitetä asunnon puhaudesta

    • järjenpojat

      Aktiivimalli sai vain ihmiset ahdinkoon. Todella huono keksintö.

      • 167-176

        Ahdinkoon joutuvat myös monet aktiivimallia kannattaneet kensanedustajat, varsin suuri osa heistä putoaa eduskunnasta 2 kuukauden kuluttua pidettävissä vaaleissa ja toivottamasti moni heistä joutuu jossain vaihheessa aktiivimallin kohteeksi. Tosin sitten eivät joudu jos aktiivimalli kumotaan vaalien jälkeen ja minäkin pääsen kohta eläketuelle jota taidan kääntyä aktiivimallin kannattajaksi.
        Uusin ehto aktiivimallin välttämiseksi on tulossa. Jos sesoo päällään lantatunkiossa torilla 4 tuntia viikossa niin välttyy aktiivimallin leikkaukselta. Lantatunkiot on jo tilattu kaikille suomen toreille pöpilän (ent. sipilä) kavereilta veronmaksajien rahoilla hintaan 10 000€/tunkio 😁


      • tuet.pois.lusmuilta

        Ei ole v...u mitään tolkkua, että kotona makaamisesta saisi saman rahan kuin aktiiviset työttömät!!!

        Kyllä täytyy aikuisen ihmisen olla ihan h...vetin saamaton luuseri, jos ei pysty vaadittua aktiivisuutta täyttämään. Jos ei löydä töitä, niin aina voi mennä jollekin kurssille tai osallistua työnhakuvalmennuksiin. Suurimman osan valmennuksista voi hoitaa verkkovalmennuksenakin, jolloin poistuu tekosyy siitä, ettei omalla paikkakunnalla muka ole mitään mahdollisuutta täyttää aktiivisuusehtoa. Ja ennen kuin joku parkuu,e ttei ole tietokonetta: kirjastoissa on yleisökoneita. Huhtikuun 1. päivä homa helpottuu entisestään, kun liittojen webbivalmennukset ja osa kansalaisopistojen kursseista (kielikurssit, atk-kurssit...) aletaan hyväksyä aktiivisuudeksi.

        Pelkkä v...u lusmuilua se on, jos ei saa itsestään sen vertaa irti että pystyis viisi parin tunnin valmennusta hoitaan kolmessa kuukaudessa.

        Seuraava hallitus ei kumoa aktiivimallia, sillä koko idea on alun perin sdp:n riveistä lähtöisin, ja ministerinsalkut taitaa vaalien jälkeen jakaa sdp ja kokkarit...


      • uurnillatavataan
        167-176 kirjoitti:

        Ahdinkoon joutuvat myös monet aktiivimallia kannattaneet kensanedustajat, varsin suuri osa heistä putoaa eduskunnasta 2 kuukauden kuluttua pidettävissä vaaleissa ja toivottamasti moni heistä joutuu jossain vaihheessa aktiivimallin kohteeksi. Tosin sitten eivät joudu jos aktiivimalli kumotaan vaalien jälkeen ja minäkin pääsen kohta eläketuelle jota taidan kääntyä aktiivimallin kannattajaksi.
        Uusin ehto aktiivimallin välttämiseksi on tulossa. Jos sesoo päällään lantatunkiossa torilla 4 tuntia viikossa niin välttyy aktiivimallin leikkaukselta. Lantatunkiot on jo tilattu kaikille suomen toreille pöpilän (ent. sipilä) kavereilta veronmaksajien rahoilla hintaan 10 000€/tunkio 😁

        Näin on. Vaalit tulee ja on aika maksaa potut pottuina.


    • lusmutruotuun

      Ei todellakaan ole ok että laiskat lusmut sais saman rahan kuin sellaiset työttömät jotka työttömyysaikana hankkii koulutusta tai osallistuu työkkärin palveluihin tai ottaa vastaan lyhyitä pätkätöitä.

      AP:n ehdotus että leikattais passiivisilta 20-30% olis hyvä alku. Säästyneistä rahoista vois ainakin osan käyttää siihen, että sellaisen työttömän päivärahaa nostetaan esim 10% joka täyttää aktiivisuusehdon kahdella peräkkäisellä tarkastelujaksolla ,niin tulis mukaan kannustekin. Ja leikkauksen ja aktiivimallin pitäis ulottua täysmääräisenä myös toimeentulotukeen, jos henkilö on työkykyinen ni vähenis toimeentuloluukulla loisiminen.

    • esree

      Esimerkiks postissa voisi olla töitä tarjolla. Heh heh.

      • heheh-heheh

        Jopa sinä voit työllistyä. Nimittäin postilaatikon tolpaksi jonnekin syrjäkylille. Heh heh.


      • ehehe
        heheh-heheh kirjoitti:

        Jopa sinä voit työllistyä. Nimittäin postilaatikon tolpaksi jonnekin syrjäkylille. Heh heh.

        Sinäkin voit työllistyä tolpan maalipinnaksi, jos kovasti yrität. Eh Eh Eh.


    • Aktiivimallialas

      aktiivimalli on työväestön työpanoksen sosialisointia . Työnhaku on aina vaadittu jotta työttömyyskorvausta on oikeus saada. Muut hetkun vetkun vaattimukset ja teppujen näyttövelvollisuudet on työvoiman kyykyttämistä. Mol on TE toimiston sivusto ja työhaun ollessa voimassa tuolla on henkilö työmarkkinoiden käytettävissä ja se riittää.

      On hyvä jos TE toimisto kykenee tarjoamaan pakkatyösuhteista työtä tai palkkatuoettua työtä työttömille ,markkinahintaisella palkalla.Tuolloin on työn vastaanottovelvollisuus joka on riittävä valvntakeino työttömien aktiivisuudelle.Työttömillä ei ole jatkuvaa todistevelvollisuutta oikeutuksestaa työttömyysturvaan,se punnitaa työttömäksi jäännin yhteydessä/ilmoittauduttaessa työttömäksi.

      Nykyyhteiskunnassa tulisi päästä joustavampaan sosiaaliturvaan ,sekä modernimpaan sosiaalitukijärjestelmään ,joka vastaa nykyisiä työmarkkinoiden tarpeita. Tuota ei tue muutosvastaisuus jota tuoetaan aktiivimallin kaltaisin toimin ,joillla pyritään saamaan työttömille karenssi päälle ja vaikeutetaan heidän olojaan jotka ovat jo entisessään kohtuuttomat sosiaaliturvan ollessa riittämätön päivittäiseen toimeentuloon. On epäinhimillistä odoitaa tällöin kaikenmaailman sirkustemppuja työttömiltä ,sen mukaan mitä kullekin sattuu milloinkin päähän hiihtoreissuillaan pälkähtämään.

    • aktiivimallas

      Tällä palstalla olis potentiaalisia variksenpelättejä kesätöihin.

    • muutto

      Siitä olen samaa mieltä,että ne jotka yrittävät saada töitä,käyvät kursseja tms.pitäisi saada parempi päiväraha kun niiden,jotka ei tee mitään.
      Mutta maaseudulla on vaan senverran vähän työpaikkoja,että on todella vaikea ainakin hetkittäin saada töitä,edes se 18h/3 kk aikana.Jos ei ole varaa autoon ja bussit ja /tai junat ei kulje,niin mihinkään et pääse.Eikä siellä ole niitä kursseja mitä käydä.Itse asuin maaseudulla,nyt oli pakko muuttaa ja juurikin aktiivimallin takia.Jos malli ajaa maaseudun tyhjäksi,ei sekään ole oikein.Kaikki kun ei mahdu kaupunkeihin asumaan.

      • ehehehh

        Sepäs oliskin temppu että mahtuis, hehe.


      • aina.muutettu

        Ihmiset ovat aina muuttaneet sinne, missä töitä on.

        Maaseudun autioituminen alkoi paljon ennen aktiivimallia. Muuttoliike maalta kaupunkeihin alkoi toden teolla teollistumisesta ja maatalouden koneellistumisesta. Yritysten kannattaa keskittää toimintansa sinne, missä on asiakkaita ja koulutettua työvoimaa, eli kasvukeskuksiin ja niiden liepeille.


      • verkossakinvoi

        Aktiivisuuden voi osoittaa työkkärin verkkovalmennuksilla osallistumalla 5pv/3kk ainakin joidenkin TE-toimistojen alueella. Kannattaa kysyä omasta työkkäristä, onko sellaista mahdollisuutta, ja jos oma TE-toimisto ei tarjoa, kysy voitko osallistua jonkin muun TE-toimiston verkkovalmennuksiin. Huhtikuun alusta myös liittojen verkkovalmennukset kelpaavat aktiivisuudeksi.


    • eheheeh

      Voi muuttaa asuntoon jota ei saa, ehheheh.

    • www.hv

      Ahaa. No, mitä hyötyä on esim. työnhakukurssista pätkätyöläiselle jolla on kohta taas niin paljon työtä että voi vaikka henki mennä. Voi olla, että haistattelen nuorelle kouluttajalle.

    • uudetpäättäjättilalle
    • TOTOT

      Köyhää työtöntä pitää motivoida sängyn pohjalta makailemasta aktivoitumaa työhön ja kuntoutus on tärkeintä omalla palkalla hankittua, aktiivimallin leikkaus pysyy voimassa kannatan keskustaa ja kokoomusta eli pysyy voimassa aktiivimalli lähtökohtaisesti miksi kumota laki?

      hallitus on sitä mieltä, että köyhää motivoidaan sillä, että leikataan siitä pienestä pois, mutta rikasta motivoidaan sillä, että hänelle annetaan enemmän rahaa, niin kuin te olette tehneet veronalennusten muodossa. ihmiskuva on?pyrkiä itselleen mielekkääseen elämään. Aktiivimallin ongelma on nimenomaan se, että kaikilla ei ole mahdollisuutta täyttää ehtoja, vaikka kaikkensa tekisi. pitää mennä sosiaalitoimistoon apua hakemaan ja leipäjonoo jos ei työllisty työnantaja päättää valinnasta ketä otetaan töihin

      TÄSSÄ TYÖTÄ VIERUKSUVILLE JA LUSMUILLUU EI TYÖTTÖMYYSTURVAA

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2884
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      536
      2733
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1885
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1867
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      302
      1698
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1352
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1144
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe