Lahden Talot / Osa 2

Lahden Talojen on lisättävä lisää tietoisuutta vuokralaisten keskuudessa kuluttamisesta. Kuten, kuinka paljon yksittäisen vuokralaisen kulutustottumukset vaikuttavat kokonaiskustannuksiin. Vain harva vuokralainen kykenee näkemään kokonaisuuden josta vuokra koostuu ja miksi vuokrat nousevat vuosi vuodelta. Jokainen vuokralainen voi näihin kustannuksiin omalta osaltaan vaikuttaa.

Lahden Talojen on pidettävä tiukka linja mitä tulee tupakointiin. Savuttomuus kunniaan! Monessa vuokrakohteessa näkee tuhkapöntön roska-astian yhteydessä pystytettynä ulko-oven läheisyyteen tai ikkunoiden eteen. Monet tupakoitsijat ovat itsekkäitä jotka polttavat juuri siellä missä tuhkakuppi on. Tuhka-astioiden sijoitus usein rikkoo terveyslautakunnan säädöksissä määrättyjä metri säännöksiä. Eikö Lahden Talojen pitäisi noudattaa näitä säädöksiä vai onko ne vain suuntaa-antavia ohjeistuksia?

Lahden Talojen vuokrakohteissa asuu monenlaisia ihmisiä eri elämäntilanteissa. Valitettavasti ongelmakäyttäytyminen ja kannabiksen lisääntynyt käyttö vaikuttaa negatiivisesti yleiseen asukasviihtyvyyteen. On vuokralaisia, jotka huolehtivat asunnoista ja noudattavat sääntöjä ja sitten on vuokralaisia, joita ei kiinnosta paskan vertaa, ei asunto eikä säännöt. Lahden Talojen pitäsi ottaa takaisin käyttöön malli jossa saatte ilmoituksen suoraan poliisilta jos vuokralainen on aiheuttanut häiriötä, ongelmia tai muita hankaluuksia, mikä vaikuttaa vuokrasuhteen ylläpitämiseen.

Vuokranantajana pystytte pitkälti vaikuttamaan siihen minkälaisia vuokralaisia otatte asuntoihinne asumaan. On vuokralaisia joilla ei ole elämänhallinta valitettavasti hallinnassa ja se näkyy mm. asunnon laiminlyöntinä sekä hajottamisena joista toisinaan tulee tuhansien eurojen korjauskustannukset. On väärin, että toiset vuokralaiset joutuvat maksumiehiksi. Harvalla elämänhallinan menettäneellä ihmisellä on varaa korvata aiheuttamansa tuhot, saati sitten, että heillä on kotivakuutus. Huonon elämänhallinan omaaville ihmisille on olemassa tuettua asumista jossa he saavat apua arjen haasteisiin. Ottakaa siis takaisin käyttöön haastattelut!

Lahden Taloihin vuokralainen saa tuoda lemmikin. Valitettavasti, asunto on usein karseassa kunnossa lemmikkien jäljiltä. Seinissä, lattioissa, tiivisteissä on mm. kynsien jälkiä. Lattioihin on jäänyt lemmikkien ulosteista tummentumia. Pahimmillaan asunnoissa haisee voimakas kissankusi! Lahden Talot harvoin lähtevät korjaamaan edellisen asukaan lemmikkien tekemiä tuhoja. Valitettavasti, uusi vuokralainen joutuu usein maksumieheksi sekä kärsimään tuhotusta asunnosta. Siinä on kaukana asukasviihtyvyys!

Muistakaa hyvät vuokralaiset, että te olette vastuussa lemmikkienne tekemistä tuhoista! Ei seuraava vuokralainen!

Akvaario on epätoivottu asia Lahden Taloilla. Mikä on ymmärrettävää. Akvaario hajotessaan aiheuttaa laajat tuhot mm. kiinteisiin pintoihin ja korjauskustannukset voivat olla tuhansia euroja. Mikä on siis Lahden Talojen virallinen kanta akvaarioihin?

Lahden Taloilla on muutamia savuttomia ja eläinvapaita kohteita. Valitettavasti vuokrat ovat korkeat ja sijainti ei ole aina paras mahdollinen. Pienituloisella pitää olla myös mahdollisuus eläinvapaaseen ja savuttomaan kotiin kohtuu vuokralla.

Vuokralainen joka pitää puolensa ja uskaltaa puuttua epäkohtiin saa usein huonon ja vaikean ihmisen maineen vuokranantajan silmissä. Lahden Talojen yleinen ja tympeä vastaus on, "muuta muualle jos ei kelpaa". Todella huono asenne ja suhtautuminen asioihin. Sekä vuokralaiselta että vuokranantajalta vaadittan kykyä asettua toistensa kenkiin ja näkemään toistensa näkökulmat. Ongelmista puhuminen asiallisesti rakentavassa hengessä on aina parempi tapa kuin ladella syytöksiä ja uhkailla, puolin ja toisin.

Valitettavasti, moni ei ymmärrä kunnioittaa vuokraamaansa huoneistoa eikä sen kiinteitä kalusteita kuten jääkaappia tai hellaa. Myös huoneiston puhtaus tuntuu olevan monelle vieras käsite. Osa vuokralaisista "haistattavat" Lahden Taloille viemällä asunnosta lähtiessään mukana mm. uunipeltejä, palovaroittimia, vetimiä, lamppuja, hyllyjä ja jne.. Mikä on väärin. Näistä syntyy Lahden Taloille pitkässä juoksussa kallis lasku.

Lahden Talot ovat ulkoistaneet kiinteistöhoidon monille eri yrityksille kuten ISS:lle, RTK-palveluille... Valitettavasti monen ison firman tavoin niissä on heikko informaation kulku vuokralaisen ja eri toimijoiden välillä, mistä aiheutuu ongelmia. Usein myös näkee heikon työn laadun tason, mikä vaikuttaa asukasviihtyvyyteen.

Useat vuokralaiset saavat syytöksiä niskaan kiinteistöhoitajilta sekä huoneistotarkastajilta. He syyttävät uutta vuokralaista asioista johon hän ei ole syylistynyt. Se on väärin. Pitää muistaa, että osa asunnon osista on kuluvia osia ja osa on edellisen asukkaan välinpitämättömyydestä ja laiminlyönnistä johtuvaa. Kaikkia vuokralaisia ei pidä tuomita muutaman mädän vuokralaisen vuoksi.

Jatkuu osiossa 3...

18

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PaskaPulju

      Toi on kyllä totta, et seuraava saa maksaa edellisen tekemistä tuhoista. Vuokralaisina nakkareita, juoppoja ja muita epäsosiaalisia hyypiöitä joita sossu hyysää. Ne vähäiset kunnolliset vuokralaiset joutuu sitten kärsimään! Sairasta touhua!

      • Anonyymi

        Kyllä muuttaessani asunto oli pintaremontoitu ja siistissä kunnossa. Sain ennen muuttoa itse vaikuttaa tapetteihin, lattiapintoihin ynnä muihin, toki heidän vaihtoehtojensa puitteissa.

        Asukkaana sitten huomaa että yhteistyö loppuu siihen kun sopimus ja muutto on tehty. Ei ole mitään mahdollisuutta enää vaikuttaa esimerkiksi kuolemankielissä olevan hellan uusintaan.


    • jkjgkvchk

      Ei kyllä toimi toi pulju

    • eitoimijuu

      En suosittele!

    • näinhuipullaw

      Joo asukkaana heppu joka öisin sahaa maalaa paukkaa ovia viedessään koiran ainoan kerran vrkssa ulos öiseen aikaan.Tupakoi öisin asunnossa niin että koko rapun asunnot haisee.

      • Flwugöekh

        Blää Blää Blää, köyhät meluu. Muuta muualle jos on varaa.


      • ahistanee

        lahtiapina mölyää. lahtiapinat eivät edes aikuistu vaan vanhuksinakin ajelevat teiniautoilla yksin... surullista..no eikä ole! vaan lapsenelämä on huvittavaa. Uskottavuus elämässä syntyy aivan muuta kautta kuin vanhuksen ajelulla Sibbetalon editse. Itsetunto on nolla ja sitä ei voi piilottaa millään vaan hupia pukkaa.


      • jfhkjxfjkyg
        ahistanee kirjoitti:

        lahtiapina mölyää. lahtiapinat eivät edes aikuistu vaan vanhuksinakin ajelevat teiniautoilla yksin... surullista..no eikä ole! vaan lapsenelämä on huvittavaa. Uskottavuus elämässä syntyy aivan muuta kautta kuin vanhuksen ajelulla Sibbetalon editse. Itsetunto on nolla ja sitä ei voi piilottaa millään vaan hupia pukkaa.

        Siis???????????? Lahden kirjoitus/ajatustaso?


      • Anonyymi

        Onpa järkeä mölytä jossain palstalla asiasta. Oikea keino vaikuttaa on tehdä häiriöntuottoilmoitus. Ei vaadi kuin toisenkin naapurin allekirjoituksen ja ko. vuokralainen saa ensimmäisen varoituksen. Jos ongelma on todellinen, suu auki rohkeasti kun näet toisen naapurin.

        Jos olet sälekaihdinten raosta ja ovisilmästä neuroottisesti pienintäkin rasahdusta tarkkaileva erakko, edelleenkään asia ei netissä mutisemalla mene eteenpäin!


      • Anonyymi

        Ei mitään hyötyä myöskään häiriöilmoituksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään hyötyä myöskään häiriöilmoituksesta.

        Onko tehty useampi kuin yksi häiriöilmoitus? Jos on, niin käsittämätöntä meininkiä ettei mene vuokralaiselle perille, tai taloyhtiö oikeasti ala toimimaan.


    • pyyhitköpers

      Kivasti katoaa ilmoitusseinältä lahden talojen lemmikkien kakatus kieltolaput.

      • Anonyymi

        Täällä taas killuu "tiedotteet" (=epäselvät laput) parin vuoden ajalta jostain ajat sitten tyhjennetystä pyörävarastosta lähtien. Uusia pukkaa vaan.

        Itselläni ei ole varaa olla kielipoliisi, mutta tyhmäkin huomaa ettei lafka näytä löytäneen joukkoonsa yhtään osaajaa tiedotuksen saralta. Tiedotteet ovat epäselviä valituksia ja uhkailuja asioista joista ei oikein saa kiinni. Voisko noita aivopieruja joku oikolukea?


      • Anonyymi

        No jos lapussa lukee koirien kakatus pihalla kielletty ja tää kakattaja repii ilmoituksen aina pois niin nähtävästi osaa lukea. Osaa myös ulkoiluttaa pitkään irrallaan rapussa.


    • Anonyymi

      Ei muutosta tule, enen kuin ne häätää pois kaikki narkkarit, alkoholistit ja muut kusipäät jotka ei osaa noudattaa sääntöjä!

    • Anonyymi

      Ei kiinnosta Lahden Taloja sama huumeporukka kiertää asunnossa, asunto vuokrataan eri nimellä mutta sama porukka. Mm.huipulla

    • Anonyymi

      Mistä löytyi nää kannabis kasvattamot .heihei missä on heikki

    • Anonyymi

      Lahden talot vuokraa kalustettuja asuntoja. Miten sopii arvoihin...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      280
      3104
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1565
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1291
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1207
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe