Olen laatinut laskurin, joka näyttää litteän maan auringon liikkeet, koon ja sijainnin taivaalla mielivaltaisesta litteän maan kohdasta katsottuna. Laskuri ei ole mielipiteen ilmaus eikä provokaatio, vaan ainostaan matematiikkaan ja geometriaan perustuva tunnetun litteän maan auringon ajomalli. Vertailun vuoksi laskuri näyttää samanaikaisesti myös pallomaan auringon - siis sen, jonka jokainen voi itse nähdä - samalla tavalla.
Käytettyäni laskuria nyt jonkin aikaa, on noussut esiin vakavia ristiriitoja litteän maan auringon ja todellisten aurinkohavaintojen välille. Korostan tässä erityisesti, että aurinkohavainnoilla en tarkoita youtubesta löytyviä erilaisia videoita. Ne eivät kelpaa "havainnoiksi", jollaisia ovat esimerkiksi sääpalvelujen tai tieteellisten sivustojen aurinkolaskurien tulokset, tai omakohtaiset muistiin merkityt tahi hetkelliset havainnot.
Listaan tässä muutamia pääongelmia:
1) Auringon korkeuskulmaa ei saada vastaamaan aurinkohavaintoja. Litteän maan auringon rata ei tee taivaalla sellaista kaarta, jonka me näemme. Valtaosassa tapauksia aurinko ei nouse muutamaa astetta korkeammalle horisontin yläpuolelle.
2) Auringon suuntakulmat eivät myöskään vastaa todellisia havaintoja.
3) Aurinko ei laske, vaan ainoastaan pienenee loitotessaan. Tämä ei selitä auringonlaskua eikä - nousua, kuten litteän maan teoria sanoo. Esimerkiksi tänään Helsingissä aurnko on jo laskenut klo 17, mutta litteän maan aurinko näkyy klo 17 vielä täsmälleen saman kokoisena kuin normaaliaurinkokin (ennen laskemistaan). Kuinka tämä on mahdollista? Aurinko paistaa, vaikka on laskenut. - Ja todellisuudessahan aurinko ihan varmasti kyllä laskee saman kokoisena pysyen horistontin taakse ja nousee sieltä samalla tavoin, tullen vähitellen näkyviin itsensä kokoisena. Varsinkin avomerellä tämän ilmiselvän tosiasian kieltäminen on mykistävää jääräpäisyyttä, semminkin kun litteän maan uskovien todistelujen valtaosa perustuu juurikin omakohtaisiin tai youtuben videoilta siepattuihin näköhavaintoihin, joita he siis yleisesti pitävät erityisen luotettavina todisteina. Mutta auringonlaskuako ei siis ole kukaan lättäri tullut itse katselleeksi?
4) Auringon koko muuttuu voimakkaasti sen etäisyyden katsojaan muuttuessa. Mitä lähempää katsojaa aurinko kulkee, sitä suurempana aurinko näkyy. Kun katsoja on suoraan auringon alapuolella ja auringon kiertoradan korkeus on 100km ja auringon halkaisija 100 km, niin aurinko peittää 2/3 taivaasta, sen leveys on 60 astetta. Tällaisia havaintoja ei tiettävästi ole missään auringon alla tehty. Auringon näennäinen koko ei todellisuudessa vaihtele kuten litteän maan malli edellyttäisi.
5) Auringon etäisyys katsojasta vaikuttaa säteilyenergian määrään lämpöopin mukaan etäisyyden toiseen potenssiin. Kun etäisyys puolittuu, säteilyenergia nelinkertaistuu ja päinvastoin. Tämän voi todeta takan hiilloksen edessä itsekin. Kuitenkin auringosta saatava energia ei päivän mittaan todellisuudessa vaihtele tällä tavoin, mikä näkyy mm aurinkolämpölaitoksissa ja aurinkopaneelien sähköntuottoluvuissa. Myös päivän ja yön lämpötilavaihtelut olisivat erittäin jyrkät ja voimakkaat, jos auringon etäisyys tällä tavoin vaihtelisi.
6) Auringon liikesuunta taivaalla on auringon kiertoradan eteläpuolella aamulla ja illalla päinvastainen kuin todellisen auringon. Siellä litteän maan aurinko muuttaa kulkusuuntaansa kahdesti päivässä. Tällaisia havaintoja ei ole milloinkaan tehty. Raamattukaan ei tällaista anomaliaa mainitse.
7) On tunnettu tosiasia, että auringon nousuun ja laskuun perustuvat aikavyöhykkeet vaihtuvat suunnilleen pituuspiirien (ja maan akselin kaltevuuden) mukaan navalta navalle. Litteän maan aurinko ei ainakaan pistemäisenä valolähteenä voi valaista maata tällä tavoin säteittäisiin vyöhykkeisiin rajatuilta osilta. Auringon valaisema alue on pyöreä ja sen reuna leikkaa yhtä aikaa useita aikavyöhykkeitä. Jotta päivä paistaisi tänne pohjolaankin, täytyy auringon valaiseman pyörylän säteen olla noin 90 astetta eli 10.000km.
Laskuri: http://www.automatch.de/cgi-bin/flatearth.php
Litteän maan aurinko ei toimi
3
178
Vastaukset
"4) Auringon koko muuttuu voimakkaasti sen etäisyyden katsojaan muuttuessa. Mitä lähempää katsojaa aurinko kulkee, sitä suurempana aurinko näkyy. Kun katsoja on suoraan auringon alapuolella ja auringon kiertoradan korkeus on 100km ja auringon halkaisija 100 km, niin aurinko peittää 2/3 taivaasta, sen leveys on 60 astetta. Tällaisia havaintoja ei tiettävästi ole missään auringon alla tehty. Auringon näennäinen koko ei todellisuudessa vaihtele kuten litteän maan malli edellyttäisi. "
Olen koittanyt kymmeniä ellei satoja erilaisia arvoja tekemääsi laskuriin, kiitos upeasta työstä mitä olet tehnyt tätä laskuria koodatessasi. Vaikuttaa että aika lähelle samanlaisiksi pallomaan ja litteänmaan auringot saadaan arvolla auringon koko 50 kilometriä ja korkeus 3000 km. Miksi aurinko sitten illalla katoaa tai näyttää peräti laskeutuvan? En tiedä, asia vaatii tutkimustyötä. Ehkä ilmakehä vääristää näkymää ja taittava refraktio saa aikaan illuusion niinkuin aurinko laskisi maanpinnan alapuolelle.
Olen seurannut auringon katoamista meren rannalla viime kesänä kun tein litteänmaan tutkimustyötä. Aurinko näytti pienevän ja litistyvän horisonttiä lähestyessä. Ja juuri kun aurinko oli jo kadonnut niin näkyi kuitenkin vielä soikea heijastus auringon kuvajainen taivaankuvusta heijastuneena."Ehkä ilmakehä vääristää näkymää ja taittava refraktio saa aikaan illuusion niinkuin aurinko laskisi maanpinnan alapuolelle."
Ilmakehä kyllä hieman vääristääkin pitkällä matkalla. Mutta refraktio taittaa valoa ylöspäin, ei alaspäin. Se auringon litistyminen johtuu juuri tästä. Aivan horisontin tuntumassa refraktio on voimakkaimmillaan - ja itse asiassa, kun näemme auringon horisontissa, se todellisuudessa on kin fyysisesti jo horisontin alapuolella, me vain refraktion vuoksi näemme sen yhä.
Litistyminen tapahtuu niin, että auringon alareuna, joka on lähempänä horisonttia kuin yläreuna, kohoaa alempana voimakkaaman refraktion vaikutuksesta enemmän ylöspäin kuin yläreuna, johon refraktio vaikuttaa vähemmän. Täten aurinko näyttää vaakasuoralta soikiolta.
Nyt on aurinkolaskurissa mahdollisuus asettaa auringon ratakorkeudelle kaksi ääriarvoa, joiden välillä ratakorkeus tasaisesti muuttuu päivä päivältä auringon siirtyessä kääntöpiiriltä toiselle.
Muutos on nyt lineaarinen, koska taivaankuvun muodosta tai edes korkeudesta ei ole saatavissa täsmällistä tietoa.
Siellä on nyt myös auringon valaisema alue renderoituna. Tutkimatta on vielä, miten valaistun alueen reuna vastaa auringon nousu- ja laskuaikoja muualla kuin valitun katselijan kohdalla, ja minkä muotoinen reunan pitäisi olla, jotta nämä ajat täsmäisivät.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 904473
Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?613345Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä1132551Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell1262442Pekka Aittakumpu ja Jenni Simula kiistävät väitetyn aviorikoksen
"Yleisessä tiedossa oleva asia”, sanovat Kalevan lähteet https://www.kaleva.fi/pekka-aittakumpu-ja-jenna-simula-ki1042429- 422075
Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian282017Aloitetaan puhtaalta pöydältä
Mukavaa iltaa mukaville. 😊 ❤️ ⚜️ Minusta ei kaikki täällä tykkää, eikä tarvitsekaan. Kun eivät ymmärrä, niin sitten ei2241763Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni91667- 291628