Narsistisen äidin toiminta

poiuytrdfgh

Tässä on selkeä video narsistisen äidin toimintatavoista suhteessa tyttäreensä


https://www.youtube.com/watch?v=H1eVf9NQTDU

109

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poiuytrdfgh

      Tässä videossa päästään todella palastan aiheeseen. Video on todella ytimekäs.

    • Venetsia

      Kiitos linkkaamastasi videosta. Itselläni ei niin hyvin englanninkieli hallussa että ymmärtäisin täysin mitä videossa kerrotaan, mutta toki jotain sentään selvisi.

      • poiuytrdfgh

        Mukavaa. Nämä ovat todella hyviä. Kannattaa vaikka tavailla uudelleen. Harmillista kun meillä ei ole Suomessa tällaisia suomeksi. Mielestäni näille olisi todella tarvetta.


      • poiuytrdfgh

        Tuolla Youtubessa on lisää hyviä videoita aiheesta. Mutta ne on poistettu täältä.

        Yhdessä jopa mainitaan narsistiäidin lapsille usein kehittyvän puhelinkammon


      • poiuytrdfgh

        Yhdessä videossa kerrotaan siitäkin kuinka ne kenellä ei ole narsistiäitiä suhtautuu niihin kenellä on. Juuri kuten te jotkut täälläkin-


      • poiuytrdfgh

        Ja yhdessä videossa neuvotaan että narsistiäidin tyttären pitää tietää mitä hän tietää, olla vakuuttunut tiedostaan.

        Mielenkiintoisesti äitini aina toistelee minule: "Tiedä sen minkä tiedät"


      • poiuytrdfgh

        Tänään hän oli eri mielisempi näkemysteni kanssa kuin ennen. Toin esiin etten voi vaihtaa hänen näkemyksiinsä, joten hän sanoi että no kumpikin pidämme eri versiomme.


    • miellyttävää

      Hyvä video. Siinä tuli toteen esitetyksi myös tarvehierarkiaa. Uskon, että on niin, että rakkaus ja kiintymys, ruumiinkosketus, tulee ennen ruokaa.

      • poiuytrdfgh

        Olen samaa mieltä.
        Liitin tähän kaksi muutakin hyvää videota samoista aiheista, mutta ne on poistettu. Mutta näissä videoissa kuvaillaan hyvinkin yksityiskohtaisesti juurikin se kuvio miksi täällä palstalla olen minkä nuo jotkut yrittävät kumota tavalla, jota myöskin selitettiin niissä videoissa. Kaikki nämä ilmiöt ympärilläni, myös joidenkin henkilöiden palstakäyttäytäyminen menee nappiin noiden videoiden ilmiöiden selitysten kanssa. Kaikki menee täysin nappiin. Itselläni ei ole enää millinkään epäilystä. Ja myös se ilmenee videoista, että usein näihin kuvioihin joutumisen oivaltaa vasta vuosikymmenien päästä.
        Myös on minulle nyt aivan selvää että todellinen elämäntarinani on sen verran "trilleri" että nopeammin sen ymmärtäisi poliisi kuin joku hoitaja, kun tavallaan ne aiheet menee kyllä lähemmäs poliisin alaa kuin hoitajan. Kyllä joku luurissakin sanoi minulle että soita sitten poliisi. Tää on vaan siitä monimutkainen kun tässä on hyvälsikäytetty neurologisia sairauksia tässä pelissä. Ja minä todellakin haluan ulos tästä täysin epäasiallisesta pelistä. Se mun elämäntarinan "trillerimäisyys" saa jotkut tavalliset ihmiset ja pehmishoitajat jotka ei oo paljoa maailmaa nähneet etenkin täällä Suomessa luulemaan ettei se olisi totta, mikä on ongelmallista asian selvittämisen kannalta. Asiaa voi selvittää vain henkilö jonka hommana on tutkia konkreettisia faktoja ja tapahtumia. Vain siten se voi selvitä mitä on tapahtunut ja mitä ei. Tämä asia ei ihmisten mielikuvamaailmassa päänsä sisäisessä mielikuvitus ja tunnemaailmassa selviä. Asiaan voi tulla tolkkua vain selvittämällä yksinkertaisesti mitä on tapahtunut tosiasiallisesti konkreettisessa maailmassa. Olin koko aika hyvin tuskastunut luureissa ko se meni koko aika niin mielikuvitukselliseksi että mun pää ei meinannu kestää.


      • poiuytrdfgh

        Niin oleellista kuin juuri tuo tunteminen onkin, mun elämän tapahtumat ei selviä miettimällä sitä millaisia äidit on, millaisiltä äidiit tuntuu jne. vaan mulle on oleellista se mitä on tapahtunut.
        Mulle on myöskin tärkeää etenkin se, ettei minua vammauteta lisää, siksi mieluummin puhuisin poliisille. Nimittäin minulla on vielä hyviä elämänmahdollisuuksia tällä hetkellä mikäli minua ei vammauteta lisää. Ja mulle on varsin oleellista se missä kunnossa olen milloinkin ollut, Sen seikan pimittäminen on vaarallista.


      • poiuytrdfgh

        Mun elämä ei suinkaan ole ollut mitenkään alusta asti piloilla vaikka olisikin Aspergerominaisuuksia ja narsistisesti käyttäytyvä äiti. Mä olen myös esiintynyt mielenkiintoisissa paikoissa taiteilijana ym. ihan kivaa ja minulla on oikeus tuohon minuun ja siihen ettei sitä henkisellä eikä fyysisellä väkivallalla tai kaltoinkohtelulla tuhota.


      • poiuytrdfgh

        Tämä on tässä olennaisinta. Ja siksi elelenkin tässä omissa oloissani ja haluan keskittyä taiteeseen ja tarvittaessa soitan poliisille.


      • poiuytrdfgh

        Olen kerran kysynyt viranomaiseltakin mitä teen, jos ihmiset ei kuuntele oleellisessa terveyteeni liittyvässä kysymyksessä, jossa kuuntelemattomuus tuottaa vaaraa, muuta neuvoa ei osattu sanoa kuin soittaa poliisi.


      • poiuytrdfgh

        Mun elämä oli nuorenakin monesti ihan kivaa kun elelin tavallaan riippumattomana syntymäkodistani ja kun kysyttiin mistä olen katoisin, ni vastasin aina että Luojan luota.
        Tämä ihan mahdoton sidostamiseni vanhempiini joiltain osin alkoi vasta siellä luureissa vasta yli 40 vuotiaana vammauduttuani ennenarvaamattomalla tavalla.


      • poiuytrdfgh

        Tilanteeseeni vaikutti myös tuttavani jotka eivät suostuneet keskustelemaan kanssani sidostamatta minua vanhempiini.
        Yleensä on mennyt aiemmin silloin ihan hyvin kun minua ei liitetä heihin.


      • poiuytrdfgh

        Nuorena sain jonkun aikaa elää iloisena tuolla idealla että tulen Luojan luota, en jostain tietystä kodista .


      • poiuytrdfgh

        Ei se käy laatuun että henkilö olis muka alusta asti ollut vammainen tavalla jolla ei ole ollut.
        On mulla esim videoita (vaikkakin suurin osa niitä jo vanhanaikaisia) itsestäni mistä näkee mitä oon tehnyt.


      • poiuytrdfgh

        Tämä on oleellista juurikin myös siksi, jottei vammauteta lisää, ja jottei sellaista voi tehdä salaa.


      • poiuytrdfgh

        Samasta syystä olen tuonut itseäni esiin niin paljon , että saatan jopa vaikuttaa narsistille, mutta vähät siitä piittaan vakavampien asioiden rinnalla.


      • poiuytrdfgh

        Seuraava päämääräni on kunhan jaksan ja kynnelle kykenen pukea itseni nätiksi ja valokuvata nettiin.


    • lisäksi

      Tuolla naisella on muitakin hyviä videoita esim.

      https://www.youtube.com/watch?v=4O5MZFl_MT4

      Lapsena (lapsiuhrina) voi olla vain vähän liikaa vaadittu. Vielä tälläkin iällä teettää vaikeuksia psysyä "calmina".

      • ratkaisunäärellä

        Sitä vaikeampaa on pysyä "calmina" = järki päässä ja tilanteen yläpuolella rauhallisena, jotta narsisti ei saa provosoitua sinua menettämään kontrolliasi, mitä läheisemmästä narsistista on kysymys. Sen oikeastaan näkee heidän kasvoiltaan välittömästi, kun olet onnistunut, jonka jälkeen voi hyvin tehdä sen kolmannen eli lähteä tyynen rauhallisesti pois narsistin vaikutuspiiristä. Vaikutuspiiristä lähteminen voi tarkoittaa vain esim. siirtymistä toiseen huoneeseen.

        Kuuntelin sen ensimmäisenkin videon ja ymmärsin, että narsistin tarkoitus on vain syyttää ja syyllistää, mahdollisesti omat vikansa myös lähimmäisen vioksi. Sellaista toisen ärsyttämistä tökkimällä tai selän takana toimimalla, mielestäni narsisti on sellainen tyypillinen juoruakka ja nimenomaan juoruakka, vaikka olisi mies. Tervepäisenä ja sitä narsismiakin terveellä tavalla omaavana sitä liikaa miettii, että olenko nyt tuollainen kuin väittää ja koska joku syyttelytilanne, jossa näkee, että narsisti oikein nauttii, voi päättyä siihen, kun itse ahdistuksissaan tokaiseen, että totta kai minä tein sen ja olin juuri tuollainen hölmö. Erityisesti sellaisessa tilanteessa, jossa näkee narsistin hyökkäävän omaa lastaan kiusaamaan. Näkee sen tilanteen läpi ja haluaa pelastaa lapsensa kuulemasta shittiä. Äkisti narsistin kelkka lapsen syyttelyssä kääntyy siihen toiseen aikuiseen ja aikuinen kuulee syytteen, että kun sä kokoajan tulet silmille. Todellisuudessa se narsisti ei ole edes nähnyt silmille tuloa, koska on helpompi perääntyä kuin tulla silmille. Kun sitten muistaa, että pysy calmina ja sanoo rauhallisella äänellä, että minä en ole vielä silmillesi edes koskaan tullut, että sitä et ole nähnyt, mutta sitä voit odotella rauhassa. Syyttely loppui kuin seinään ja voi poistua huoneesta ulkospäin näyttäen tyyneltä.
        Sisälläsi pyörii myllerrys mielessä, että miksi taas tämä sama kaava toistuu ja narsistin salainen tavoite on silloin saavutettu, kun sitä mielessään alkaa pohtimaan mitä tein väärin, tulinko toisiaan silmille, mitä tuossa tapahtui. Ei terveen toisenlaisen ihmisen kanssakäymisen jälkeen tarvitse koskaan edes miettiä tuonkaltaisia asioita.

        Videot ovat olleet hyviä, kiitos niistä, sillä ne tukevat vain omia kokemuksia.


      • täälläkin
        ratkaisunäärellä kirjoitti:

        Sitä vaikeampaa on pysyä "calmina" = järki päässä ja tilanteen yläpuolella rauhallisena, jotta narsisti ei saa provosoitua sinua menettämään kontrolliasi, mitä läheisemmästä narsistista on kysymys. Sen oikeastaan näkee heidän kasvoiltaan välittömästi, kun olet onnistunut, jonka jälkeen voi hyvin tehdä sen kolmannen eli lähteä tyynen rauhallisesti pois narsistin vaikutuspiiristä. Vaikutuspiiristä lähteminen voi tarkoittaa vain esim. siirtymistä toiseen huoneeseen.

        Kuuntelin sen ensimmäisenkin videon ja ymmärsin, että narsistin tarkoitus on vain syyttää ja syyllistää, mahdollisesti omat vikansa myös lähimmäisen vioksi. Sellaista toisen ärsyttämistä tökkimällä tai selän takana toimimalla, mielestäni narsisti on sellainen tyypillinen juoruakka ja nimenomaan juoruakka, vaikka olisi mies. Tervepäisenä ja sitä narsismiakin terveellä tavalla omaavana sitä liikaa miettii, että olenko nyt tuollainen kuin väittää ja koska joku syyttelytilanne, jossa näkee, että narsisti oikein nauttii, voi päättyä siihen, kun itse ahdistuksissaan tokaiseen, että totta kai minä tein sen ja olin juuri tuollainen hölmö. Erityisesti sellaisessa tilanteessa, jossa näkee narsistin hyökkäävän omaa lastaan kiusaamaan. Näkee sen tilanteen läpi ja haluaa pelastaa lapsensa kuulemasta shittiä. Äkisti narsistin kelkka lapsen syyttelyssä kääntyy siihen toiseen aikuiseen ja aikuinen kuulee syytteen, että kun sä kokoajan tulet silmille. Todellisuudessa se narsisti ei ole edes nähnyt silmille tuloa, koska on helpompi perääntyä kuin tulla silmille. Kun sitten muistaa, että pysy calmina ja sanoo rauhallisella äänellä, että minä en ole vielä silmillesi edes koskaan tullut, että sitä et ole nähnyt, mutta sitä voit odotella rauhassa. Syyttely loppui kuin seinään ja voi poistua huoneesta ulkospäin näyttäen tyyneltä.
        Sisälläsi pyörii myllerrys mielessä, että miksi taas tämä sama kaava toistuu ja narsistin salainen tavoite on silloin saavutettu, kun sitä mielessään alkaa pohtimaan mitä tein väärin, tulinko toisiaan silmille, mitä tuossa tapahtui. Ei terveen toisenlaisen ihmisen kanssakäymisen jälkeen tarvitse koskaan edes miettiä tuonkaltaisia asioita.

        Videot ovat olleet hyviä, kiitos niistä, sillä ne tukevat vain omia kokemuksia.

        Näilläkin palstoilla tapahtuu sitä nurinkääntämistä, kun esim. poiua syytetään vanhemmissaan roikkuvaksi hankalaksi lapseksi. Varmasti tuollainen aiheuttaa toistuvaa oravanpyörää itsesyytöksineen, ja sitä itseen menemistä, jota narsistit toivovatkin.


      • heikkomieli
        täälläkin kirjoitti:

        Näilläkin palstoilla tapahtuu sitä nurinkääntämistä, kun esim. poiua syytetään vanhemmissaan roikkuvaksi hankalaksi lapseksi. Varmasti tuollainen aiheuttaa toistuvaa oravanpyörää itsesyytöksineen, ja sitä itseen menemistä, jota narsistit toivovatkin.

        Eiköhän jo yli 50:n henkilön olisi aika eriytyä vanhemmistaan, eikä jatkuvasti miettiä sitä oman elämänsä mennyttä "trilleriä".


      • poiuytrdfgh

        Joo hän on tosi hyvä puhuja sekä sisällöltä että ilmaisulta mielestäni.


      • poiuytrdfgh
        ratkaisunäärellä kirjoitti:

        Sitä vaikeampaa on pysyä "calmina" = järki päässä ja tilanteen yläpuolella rauhallisena, jotta narsisti ei saa provosoitua sinua menettämään kontrolliasi, mitä läheisemmästä narsistista on kysymys. Sen oikeastaan näkee heidän kasvoiltaan välittömästi, kun olet onnistunut, jonka jälkeen voi hyvin tehdä sen kolmannen eli lähteä tyynen rauhallisesti pois narsistin vaikutuspiiristä. Vaikutuspiiristä lähteminen voi tarkoittaa vain esim. siirtymistä toiseen huoneeseen.

        Kuuntelin sen ensimmäisenkin videon ja ymmärsin, että narsistin tarkoitus on vain syyttää ja syyllistää, mahdollisesti omat vikansa myös lähimmäisen vioksi. Sellaista toisen ärsyttämistä tökkimällä tai selän takana toimimalla, mielestäni narsisti on sellainen tyypillinen juoruakka ja nimenomaan juoruakka, vaikka olisi mies. Tervepäisenä ja sitä narsismiakin terveellä tavalla omaavana sitä liikaa miettii, että olenko nyt tuollainen kuin väittää ja koska joku syyttelytilanne, jossa näkee, että narsisti oikein nauttii, voi päättyä siihen, kun itse ahdistuksissaan tokaiseen, että totta kai minä tein sen ja olin juuri tuollainen hölmö. Erityisesti sellaisessa tilanteessa, jossa näkee narsistin hyökkäävän omaa lastaan kiusaamaan. Näkee sen tilanteen läpi ja haluaa pelastaa lapsensa kuulemasta shittiä. Äkisti narsistin kelkka lapsen syyttelyssä kääntyy siihen toiseen aikuiseen ja aikuinen kuulee syytteen, että kun sä kokoajan tulet silmille. Todellisuudessa se narsisti ei ole edes nähnyt silmille tuloa, koska on helpompi perääntyä kuin tulla silmille. Kun sitten muistaa, että pysy calmina ja sanoo rauhallisella äänellä, että minä en ole vielä silmillesi edes koskaan tullut, että sitä et ole nähnyt, mutta sitä voit odotella rauhassa. Syyttely loppui kuin seinään ja voi poistua huoneesta ulkospäin näyttäen tyyneltä.
        Sisälläsi pyörii myllerrys mielessä, että miksi taas tämä sama kaava toistuu ja narsistin salainen tavoite on silloin saavutettu, kun sitä mielessään alkaa pohtimaan mitä tein väärin, tulinko toisiaan silmille, mitä tuossa tapahtui. Ei terveen toisenlaisen ihmisen kanssakäymisen jälkeen tarvitse koskaan edes miettiä tuonkaltaisia asioita.

        Videot ovat olleet hyviä, kiitos niistä, sillä ne tukevat vain omia kokemuksia.

        Joo se kehä heillä pyörii. Mielenkiintoisesti muuten luurissa havaittiin yhä toistuva kehää kiertävä ajatusrata minulla, joka toistuu samanlaisena uudestaan ja uudestaan, mutta heidän mielestään se ei liittynyt perusteluuni äiti psykopaattimaisesta käytöksestä. ..ja heidän mielestään tuo kehä piti selvittää erillisenä kysymyksenä tästä narsismikysymyksestä ja minun mielestäni ei, vaan ne juurikin liittyy yhteen eikä niitä voi onnistuneesti ratkoa muka erillisinä asioina.


      • poiuytrdfgh
        täälläkin kirjoitti:

        Näilläkin palstoilla tapahtuu sitä nurinkääntämistä, kun esim. poiua syytetään vanhemmissaan roikkuvaksi hankalaksi lapseksi. Varmasti tuollainen aiheuttaa toistuvaa oravanpyörää itsesyytöksineen, ja sitä itseen menemistä, jota narsistit toivovatkin.

        Joo sitä tapahtuu täälläkin. Mutta sen on sen takia mun mielestää tavallaan hyväkin että se pienimuotoisesti ikäänkuin demonstroi sitä miten tämä kuvio pyörii joissain muissakin ympyröissä ja niitä ilmiöitä. Muutenhan joku voisi sanoa siihenkin: "En mä usko , että kukaan sulle siitä mitä loukkaavaa sanoisi sun pitää kokeilla ".


      • poiuytrdfgh

        Siis on yksi tän suuntainen ikäänkuin "kulttuurisuuntaus" avunkin joukossa. Siksi ei aina kannata hakea apua väärästä paikasta.


      • poiuytrdfgh

        Siellä luurissakin ne ketkä oli kovasti asettelemassa mua vanhempieni pikkulapseksi oli varmaan useimmiten ainakin kymmenen vuotta minua nuorempia itse, vanhemmat ihmiset harvemmin.
        Jotkut myös nimittelee herkkyyttä lapsellisuudeksi.


      • poiuytrdfgh

        ei sellaiseen oikeen jaksa edes vastata tai paneutua. antaa puhujasta itsestään lapsellisen vaikutelman. minä vaikutin monille 14- vuotiaana aikuiselle ja jotkut kaverit ihmetteli kuinka aikuiset naiset kutsuu minua kanssaan kahvilakeskusteluihin. 16-vuotiaana koin itsene vanhukseksi.


      • poiuytrdfgh

        Ja monesti mulle jo nuorena sanottiin kuinka mulla on enemmän elämänkokemusta kuin monilla vanhoillakaan ihmisillä. Noi on kanssa mun eläm'nkokemuksiani ennenkuin sain vielä lisää elämänkokemusta hermostovauriosta


      • poiuytrdfgh

        Enemmänkin ehkä vanhempieni osuus elämässäni lisääntyy kaiken aikaa heidän muuttuessaan yhä kummallisemmiksi iän myötä sekä puheena olevien asioiden myös outoutuessa, Varmaan enemmän on kyse heidän vanhuudestaan kuin minun lapsuudestani, että kuinka vanhempani selvii vanhenemisesta. ..ja miten se vaikuttaa minuun.


      • poiuytrdfgh

        siis kun on 50 , ja yli 70 vuotiaista kysymys, niin eiköhän siinä ole ajankohtaisempaa vanhuuskriisit kuin lapsuus tai nuoruuskriisit
        Että miten vanhemmat kestää sen että 50-vuotiaalla olis vielä sellanen elämä edessä jota heillä ei enää ole. eiköhön se ole se todellinen kriisi.


      • poiuytrdfgh

        ehkä osittain siksi että alkuun luuriin soittaessa en hoksannut sanoa ikääni, enkä hoksannut että ääneni kuulostaa joillekin 20-vuotiaalle. ja sitten kun mulle oli kerran alettu puhua kuin 20-vuotiaalle, sitä ei enää lopetettu vaan jatkettiin samaa linjaa.


      • poiuytrdfgh

        se ehkä tekee se ääni sen vääristyneen tunnekokemuksen suhteessa minuun. Huomaan joskus itsekin että minua nuoremmalla henkilöllä saattaa olla minua vanhemman henkilön kuuloinen ääni ja nuo äänet johtaa sellaiseen käytökseen jossa puhutaan ikäänkuin nuorempi olisi vanhempi ja vanhempi nuorempi, vaikka se ei ole soveltuvaa käsiteltävänä oleviin asioihin.


      • ymmärrys
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        siis kun on 50 , ja yli 70 vuotiaista kysymys, niin eiköhän siinä ole ajankohtaisempaa vanhuuskriisit kuin lapsuus tai nuoruuskriisit
        Että miten vanhemmat kestää sen että 50-vuotiaalla olis vielä sellanen elämä edessä jota heillä ei enää ole. eiköhön se ole se todellinen kriisi.

        Omasta kriisistäsi ja lapsuutesi "trillerimäisestä" elämän vaikeudesta näyt etupäässä pohtivan ja kuinka saat ilkeitä emotionaalisia iskuja vanhemmiltasi, jolloin tulee kurkkusikin kipeäksi ja naamasi alkaa punoittamaan tomaatin tavoin. Tuntuuko nyt siltä, että ne vaikeudet ovatkin vanhempiesi vanhuudenkriisejä?


    • poiuytrdfgh

      No jatkan tässä kun olisiko mahdollista ketju tuli täyteen.

      Siis kun luurissa oli hankalaa kun minä ja moni muu luokittelee eri tavoin mitä voi tietää ja mitä ei voi tietää. Niin kun mulla oli selvät asiat pinossa ja epäselvät toisessa , ja kaipasin apua epäselvien selventämisessä, niin se menikin minulle selvien asioiden kyseenalaistamiseksi. Joten mitään ei selvinnyt. Kun siis mun logiikka lähtis niin, että ensin selvät pinoon ja sitten siltä pohjalta kerämään paloja niistä epäselvistä. Mutta eihän se toiminut kun oltiin luurissa koska he kokee toisaalta ettei he voi tietää siellä mitään siis sitäkään onko soittaja kuka sanoo olevansa ja toisaalta he tietää siellä mitä vaan vaikka ihmisistä joita eivät oo koskaan tavanneet. Niin toi oli se ongelma. Ei mitään voinut selvittää, kun oli niin eri käsitys tietämisestä.

      • poiuytrdfgh

        Minullehan tietenkin kuuluu selvien asioiden listaan mm. tämmöset: Mitä minua koskevissa asiakirjoissa lukee tai mitä minun äitini juuri sanoi minulle puhelimessa. Koen että tiedän ne, ..eikä mulla niissä ole siinä miekessä mitään selvittämistä. Mutta otetaan nyt vaikka joku terapia , niin siellähän niillä menisi 50 kertaa saada selville mitä minun äitini oikeasti sanoi, eikä ehkä siltikään onnistuisi, asiakirjojani voitaisiin väittää höpöhöpöksi kunnes nöyryytettynä rahtaisin sinne mappini. Niin ihan oikeesti aika, voimat ja rahat menis ihan hukkaan tommosessa. ..eikä se olis mitään mulle antoisaa.


      • eriarvoiset

        Eri paikoissa on eri asiat oleellisia ja logiikat niiden mukaisia. Olet nyt näköjään ihan umpikujassa noiden luurien jäljiltä. Olisiko sinulla oman logiikkasi pohjalta jotain kompassituntumaa missä ajateltaisiin vähän samoin ja sen perusteella sitten ottaisit yhteyttä. Välttämättä Suomesta ei suuria viiteryhmiä sinulle olekaan.


      • poiuytrdfgh

        Ja mielenkiintoisesti juuri kukaan ei osaa tuossa asettua minun asemaani oikeesti kuvittelemaan miltä MINUSTA tuo tuntuu tuo tilanne . Voiko se todella olla niin vaikeaa ja miksiköhän ? ihmettelen. Mun mielestä asia ei oo kovin monimutkainenkaan ajatella.


      • poiuytrdfgh
        eriarvoiset kirjoitti:

        Eri paikoissa on eri asiat oleellisia ja logiikat niiden mukaisia. Olet nyt näköjään ihan umpikujassa noiden luurien jäljiltä. Olisiko sinulla oman logiikkasi pohjalta jotain kompassituntumaa missä ajateltaisiin vähän samoin ja sen perusteella sitten ottaisit yhteyttä. Välttämättä Suomesta ei suuria viiteryhmiä sinulle olekaan.

        Oikeastaan löysin jo minulle sopivan ajattelutavan ryhmän Suomesta, mutta en voi osallistua koska vaatisi matkustelua eri paikkakunnille, mikä ei ole minulle nyt mahdollista. Mutta olen todella onnellinen että tiedän sellaisen olevan olemassa Suomessakin. Ja oli jotenkin ihanaa nimenomaan että sen vois vielä katsoa nimenomaan olevan suomalaiskulttuurista joten tuntuu kuin ekakertaa olisin liittynyt suomalaisuuteen. Se on ihanaa.


      • suuriyksinäisyys
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Ja mielenkiintoisesti juuri kukaan ei osaa tuossa asettua minun asemaani oikeesti kuvittelemaan miltä MINUSTA tuo tuntuu tuo tilanne . Voiko se todella olla niin vaikeaa ja miksiköhän ? ihmettelen. Mun mielestä asia ei oo kovin monimutkainenkaan ajatella.

        Varmasti olet kovin yksin ja yksinäinen asiassasi. On varmasti tuntunut kauhistuttavalta kuvailemasi reaktiot sinuun. Meillä nyt vaan näköjään niin paljon arvostetaan ja kunnioitetaan vanhemmuutta että lapsiuhrius jää jalkoihin ja murskautuu kammottavan todistustaakan alle. Perustuuhan jopa lastensuojelukin vanhemmuuden kunnioittamisen ajatukselle ja heidän kanssa tehtävälle yhteistyölle jne.


      • poiuytrdfgh

        Tuntemattomat ovat Luojan tiet. Sitä tarinaa en kerrokaan miten tuo löytö tapahtui.
        Minut yhtäkkiä heitettiin hirveään "kriisiin" ihan hullulla tavalla niin että päätä pyörrytti hurjasti ja kas edessäni avautui uusi maailma...
        Siitä se johtuu tää parempi vointini.
        Kun kummastelin vähän tapahtunutta psykopaatilleni, niin kyllä sanoi psykopaattinikin hassulla äänellä että: "Joo on kyllä kumma."
        Suomesta ne löytyykin ne suurimmat mysteerit


      • poiuytrdfgh
        suuriyksinäisyys kirjoitti:

        Varmasti olet kovin yksin ja yksinäinen asiassasi. On varmasti tuntunut kauhistuttavalta kuvailemasi reaktiot sinuun. Meillä nyt vaan näköjään niin paljon arvostetaan ja kunnioitetaan vanhemmuutta että lapsiuhrius jää jalkoihin ja murskautuu kammottavan todistustaakan alle. Perustuuhan jopa lastensuojelukin vanhemmuuden kunnioittamisen ajatukselle ja heidän kanssa tehtävälle yhteistyölle jne.

        Mutta siis on tiedossa että enenevässä määrin vanhempi sukupolvi ei enää pysy nuoremman kehityksen mukana tai edes ymmärrä hieidän maailmaansa...niin eihän se niin voi mennä että vielä 50 vuotiaiden pitäisi elää jotenkin 75-vuotiaiden alaisina, varsinkaan noin älyllisesti. Ei siinä ole yhtään mitään järkeä.


      • poiuytrdfgh

        Oikeestaan jokus pitäis kuninkaan ja kuningattaren arvokkaasti luovuttaa kruununsa seuraajilleen.


      • eisaisi
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Oikeestaan jokus pitäis kuninkaan ja kuningattaren arvokkaasti luovuttaa kruununsa seuraajilleen.

        No on tuossa ollut minunkin kohdallani vino pino arvovaltaisia höperehtijöitä tietyissä vakavissa asioissa joissa sellaisille ei tulisi olla sijaa.


      • poiuytrdfgh
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Mutta siis on tiedossa että enenevässä määrin vanhempi sukupolvi ei enää pysy nuoremman kehityksen mukana tai edes ymmärrä hieidän maailmaansa...niin eihän se niin voi mennä että vielä 50 vuotiaiden pitäisi elää jotenkin 75-vuotiaiden alaisina, varsinkaan noin älyllisesti. Ei siinä ole yhtään mitään järkeä.

        Miksi edes tarvitaan mitään todistamista tämmösissä jo näin iäkkäiden asioissa.
        Stigmatisointi vaan pitää lopettaa, niin sittenhän voidaan puhua rennosti kaikesta, myös narsisteista ja psykopaateista


      • poiuytrdfgh

        Mun mielestä suurin ongelma on ilmiöiden stigmatisointi tavalla joka estää niiden ystävällismielisen selvittämisen.


      • poiuytrdfgh

        Mulle tuottaa kauheeta tuskaa niissä luureissa etenkin se kauhean ennakkoluuloista emootiota henkivä ääni. Ihan oikeesti tuun siitä sairaaksi ja saan vakavia oireita. se on sitten hirveeeee emootio.


      • poiuytrdfgh

        Tässä näitä tulee näitä mun aitoja emootioitani joita niin kauheesti haluttiin tietää...."salamyhkäisissä luolissa".

        Yks on tää juurikin: ennakkoluulon emootio inhottaa, kauhistuttaa


      • poisvaan

        Olen myös yliherkistynyt epäluuloisiin ilmapiireihin. Sellaisissa on yleensä ollut mahdotonta toimia oikein, kun ei sellaista tapaa varmaan olekaan sinulle varattuna. Eli aina menee väärin vaikka mitä koettaisi. Siksipä en edes enää koeta vaan jättäydyn mieluusti pois enkä varaa paluulippua.


      • omaasyytäsi

        Mikä sinut laittaa soittamaan niihin luureihin, kun tiedät saavasi niistä hermojasi raastavaa palautetta? Luulisi jokaisella olevan sen verran itsesuojeluvaistoa, ettei aseta itseään sellaiseen tilanteeseen, mistä on tuollaisia haittoja tiedossa.


      • omaasyytäsi

        Itse olit sen käsityksen heille antanut keskusteluittesi pohjalta. Ei kukaan sinua edes uhannut henkisellä väkivallalla, vaan sait tuon reaktion aikaa luurissa vastailevalle henkilölle.


      • poiuytrdfgh

        No mutta mulle puhuttiin aivan liian karmeita, En ole koskaan kuullu niin karmeita juttuja kuin luurissa ja yhdeltä tuttavaltani. Edes viidakkomiehet ei oo koskaan puhunu mulle semmosia.


      • poiuytfdfgh

        Ja kun aivovauriossa kuuntelee karmeaa karmeimpia juttuja siitä tuli mielenterveyden menetyksen vaaraa.


      • kunalattoistella

        Jos noin käy, niin sehän on osoitus mielenterveydestäsi, joka ei ole kunnossa.


      • poiuytrdfgh

        Siis oli kyllä paha hermostovaurio miksi soitin, mutta mun maailma oli kaunis sisäisesti soitteluuni asti. Olen eläny semmosena uskovaisena että oon suojellu itseni kaikelta karkean kuulemiselta ja katselemiselta, enkä kestänyt yhtäkkiä tommosta.


      • poiuytrdfgh

        Maailmallahan on jopa triggerivaroituksia käytössä, jos puhutaan jotain mikä voi olla joillein liika kauheaa lukea tai kuunnella.


      • sairaudenmerkit

        Tuttusi on siltä osin oikeassa, kun kertoi tervemielisen kestävän rankempaakin tarinointia ja tuskin auttavissa puhelimissa mitään niin järkkyä edes puhutaan, mistä tavallinen henkilö saisi hermostoonsa vaurioita.


      • juonimista

        Etkös sinä ole jo siitä hermovauriostasi ainakin kertomasi mukaan melko hyvin parantunut ennallesi? Siihen hermovaurioosi vedoten kalastelet myötätuntoa ja kritisoit niitä, jotka eivät sitä sinulle anna.


      • poiuytrdfgh

        No sanotaan että kaikille naisille pitää puhua vain söpöjä juttuja jos ovat silleen herkkiä että heille sopii vain sellaiset


      • poiuytfdfgh

        En usko sinua, että varsinkaan älykkäät ihmiset suostuisivat kuuntelemaan mitö vain . On manipoulointia sanoa, ettö terve ihminen kestää kuunnella tau puhua mitä vain.


      • poiuytrdfgh

        Luurissa muuten 90% henkilöistä jotka oli sitä mieltä ettei tarvi kestää mitä vain juttuja eivätkä itsekään kestä olivat herkemmän kuuloisia naisia.


      • poiuytrdfgh

        (on tullut tässä sivussa tehtyä tahantota gallupia)


    • Sönkötystä

      Videosta: 1/3 jaksoi katsoa. Melkoista tyhjänjauhantaa mutta paljon sekavaa puhetta joltain harrastelijalta. Ymmärrän miksi poiu kokee omakseen ja on mieltynyt.

      • poiuytfdfgh

        ja 20 000 muuta katsontaa

        Vähän enempi ku meillä


      • tuenetsintää

        Video sivuaa poiun mielipiteitä, niin miksipä ei silloin kokisi sitä omakseen.


      • Sönkötystä
        poiuytfdfgh kirjoitti:

        ja 20 000 muuta katsontaa

        Vähän enempi ku meillä

        Ja?
        Noinko sinä arvioit laadun?
        Sehän vain mussutti. Mikä lie tubettaja.


      • poiuytrdfgh

        Mut hän puhuu niin SYDÄMELLISESTI. Ja siinä näätte maailmalla ei ole outoa tai ylimielistä lähettää rakkautta kaikille katsojille vaan kohteliasta.


      • ylireagointia
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Mut hän puhuu niin SYDÄMELLISESTI. Ja siinä näätte maailmalla ei ole outoa tai ylimielistä lähettää rakkautta kaikille katsojille vaan kohteliasta.

        Ai sekö siinä sinua loppujenlopuksi viehättikin sydämellinen, empaattinen kerrontatapa? Uskomatonta.


      • Sönkötystä
        ylireagointia kirjoitti:

        Ai sekö siinä sinua loppujenlopuksi viehättikin sydämellinen, empaattinen kerrontatapa? Uskomatonta.

        Asiasta ei niin oo väliä...


      • poiuytrdfgh

        Ja muutenkin älykäs sisältö on videossa. Semmonen joka poistaa minunkin ongelmaa. ..siis oikeesti.


      • ylireagointia
        Sönkötystä kirjoitti:

        Asiasta ei niin oo väliä...

        Siis mä en tiedä enää mitä näihin poiun juttuihin vastaisi. Menevät aivan käsittämättömiksi.


      • poiuytrdfgh

        Se liittyy juuri aiheeseen. siitähän on kyse puheessa älyllisestikin: rakkaudesta
        Ja älyllinen puhe rakkaudesta ilman emootiota on tyhjää. Tässä on molemmat tässä puheessa läsnä


      • poiuytrdfgh
        ylireagointia kirjoitti:

        Siis mä en tiedä enää mitä näihin poiun juttuihin vastaisi. Menevät aivan käsittämättömiksi.

        Niin olen ehkä vähän enemm'n oma itteni vähitellen, kun 8 vuotta olin zombie


      • poiuytrdfgh
        ylireagointia kirjoitti:

        Siis mä en tiedä enää mitä näihin poiun juttuihin vastaisi. Menevät aivan käsittämättömiksi.

        Nii koska tätä pitää ajatella myös sydämellä


      • poiuytrdfgh

        Osaan toki perustella valintani tieteellisesti tarvittaessa


      • Sönkötystä
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Ja muutenkin älykäs sisältö on videossa. Semmonen joka poistaa minunkin ongelmaa. ..siis oikeesti.

        Jos kuuntelit sen itse, laitahan KAHDELLA lauseella sen asiasisältö!


      • Sönkötystä
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Osaan toki perustella valintani tieteellisesti tarvittaessa

        Ala perustella. Tieteellisesti.


      • poiuytrdfgh

        En voi koska perustelen muihin yhteyksiin ja en voi kirjoittaa samaa tänne


      • poiuytrdfgh
        Sönkötystä kirjoitti:

        Jos kuuntelit sen itse, laitahan KAHDELLA lauseella sen asiasisältö!

        No siinä kerrotaan hieman aiheesta kuinka narsistiäiti emotionaalisesti manipuloi tytärtään, lasta tai aikuista. Kuvaus on aika hyvin emotionaaliselta tasolta molemmissa videoissa.
        Ja myös hän kertoo lyhyesti millainen erotuksena on ei-narsisti äiti emotionaalisesti.


      • Sönkötystä
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        No siinä kerrotaan hieman aiheesta kuinka narsistiäiti emotionaalisesti manipuloi tytärtään, lasta tai aikuista. Kuvaus on aika hyvin emotionaaliselta tasolta molemmissa videoissa.
        Ja myös hän kertoo lyhyesti millainen erotuksena on ei-narsisti äiti emotionaalisesti.

        Eli millä tavalla narsistiäiti videon mukaan emotionaalisesti manipuloi?
        Millainen videon mukaan on ei-narsisti äiti emotionaalisesti?
        Tiivistelmä, pari lausetta, kiitos!


      • yrittääotetta
        Sönkötystä kirjoitti:

        Eli millä tavalla narsistiäiti videon mukaan emotionaalisesti manipuloi?
        Millainen videon mukaan on ei-narsisti äiti emotionaalisesti?
        Tiivistelmä, pari lausetta, kiitos!

        Sinuna en poiu vastaisi tuota koulu-opestatusta sinuun tavoittelevalle röyhkimykselle...


      • Sönkötystä
        yrittääotetta kirjoitti:

        Sinuna en poiu vastaisi tuota koulu-opestatusta sinuun tavoittelevalle röyhkimykselle...

        Jaa. Poiu vastaa itselleen 😁
        Poiu ei ole todennäköisesti itse ymmärtänyt (kieli) tai kuunnellut koko videota.


      • poiuytrdfgh

        No lyhyesti narsistiäiti yrittää horjuttaa ja heikentää tytärtään kun normaali äiti tekee toisinpäin.
        Mun mielestä on ylipäätään hyvin epätodennäköistä että todella rakastavalla äidillä tulisi mitään ylitsepääsemätöntä ristiriitaa lapsensa kanssa ylipäätäänkään. Äidillä on mun mielestä normaalitapauksessa valta semmoset selvittää yksinkertaisesto käyttäytymällä rakastavasti.


      • poiuytrdfgh

        Olen kuullut ihmisiltä kuvauksia joiden äiti on aina rakastava vielä silloinkin kun lapsi on vaikka 60 vuotias. Toisilla taas ei ole sellaista.


      • poiuytrdfgh
        yrittääotetta kirjoitti:

        Sinuna en poiu vastaisi tuota koulu-opestatusta sinuun tavoittelevalle röyhkimykselle...

        Kyllä osaan nuo videot tosiaan suomentaa pitkästi ja lyhyesti, Oon hyvä tollasissa sisöltöjen omaksumisessa. Se on aina ollut mulle helppoa: päänsisäinen sisältöjen omaksuminen. Ne menee nopeesti päähän ja useimmiten varastoituu myöhempää käyttöä varten.


      • poiuytrdfgh

        Tämä toinen kirjoittaja en ollut minä ja se on 100% varma asia. ..semmoinen jonka pystyy tietämään.


      • poiuytrdfgh
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Kyllä osaan nuo videot tosiaan suomentaa pitkästi ja lyhyesti, Oon hyvä tollasissa sisöltöjen omaksumisessa. Se on aina ollut mulle helppoa: päänsisäinen sisältöjen omaksuminen. Ne menee nopeesti päähän ja useimmiten varastoituu myöhempää käyttöä varten.

        Siitä on se hyöty, että sitten sieltä varastosta saa tarvittaessa nopeastikin perusteluja koottua.


      • Sönkötystä
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        No lyhyesti narsistiäiti yrittää horjuttaa ja heikentää tytärtään kun normaali äiti tekee toisinpäin.
        Mun mielestä on ylipäätään hyvin epätodennäköistä että todella rakastavalla äidillä tulisi mitään ylitsepääsemätöntä ristiriitaa lapsensa kanssa ylipäätäänkään. Äidillä on mun mielestä normaalitapauksessa valta semmoset selvittää yksinkertaisesto käyttäytymällä rakastavasti.

        Pitääkö sinun mielestäsi äidin sietää loputtomiin aikuisen lapsensa epävakaata huonoa käytöstä? Hyväksikäyttöä? Koskaan ei oo vapaa?
        Minkä tahansa jälkeen on kyselemättä tarjottava rakkautta?


      • poiuytrdfgh

        Jos jollain on semmonen tilanne. En henk koht tunne sellaista tapausta.
        Kyllä äitini kerran kauhisteli että jollain on esim. lapsia jotka yrittää viedä äidin rahoja kepulikonstein tai kontrolloida mitä äiti tekee yms. Ja äitini oli sitä mieltä että onneksi hänellä ei ole semmoista tytärtä kuin joillain on. Oltiin molemmat yllättyneitä että joillain on semmosia. Mun äiti sanoi että mä en edes pystyis tekeen mitään semmosta hän tietää.


      • poiuytrdfgh

        Niin mun on vähän vaikee osata kuvitella tollasoa asetelmia kun niitä ei ole kokemusmaailmassani omakohtaisesti nähtynä tai koettuna. Ylipäätään vanhemmille kapinointia suomalaiseen tyyliin on monissa muissa kulttuureissa vähemmän. Ja En ole ikinä nähny esim. teinikapinaa oikeestaan.


      • poiuytrdfgh

        Mutta mulle äidinrakkaus ei ole ehdollista, Jos mulla on jollein äidinrakkautta, siinä ei ole mitään ehtoja.


      • Sönkötystä
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Jos jollain on semmonen tilanne. En henk koht tunne sellaista tapausta.
        Kyllä äitini kerran kauhisteli että jollain on esim. lapsia jotka yrittää viedä äidin rahoja kepulikonstein tai kontrolloida mitä äiti tekee yms. Ja äitini oli sitä mieltä että onneksi hänellä ei ole semmoista tytärtä kuin joillain on. Oltiin molemmat yllättyneitä että joillain on semmosia. Mun äiti sanoi että mä en edes pystyis tekeen mitään semmosta hän tietää.

        Sullahan on ihana ja rakastava äiti, joka luottaa sinuun.
        Ole onnellinen, kaikilla ei ole!


      • poiuytrdfgh

        Hän ei ole rakastava, eikä koskaan ole väittänyt olevansa. mutta hän tuntee minut todella hyvin koska on perehtynyt minuun perin pohjin ja siksi osaa manipuloida minua tehokkaasti. En jaksa sönkkäystäsi


      • Sönkötystä
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        Mutta mulle äidinrakkaus ei ole ehdollista, Jos mulla on jollein äidinrakkautta, siinä ei ole mitään ehtoja.

        Mutta sinä et ole äiti, joten et tiedä mistä puhut.


    • poiuytrdfgh

      Tosin hän ei pääse emotionaalisiin sfääreihini joten ei voi sitä osa-aluetta varsinaisesti tuntea, vaan vain jotenkin epämääräisesti tietää että jotain kummaa juttua mitä hän ei tiedä mitä se on

      • poiuytrdfgh

        Mitään rakkaudenilmaisuja hän ei ole edes yrittänyt esittää minulle. Kaikkeen rakkausaiheeseen naurahtaa halveksivasti tai sanoo "ja paskat"


      • poiuytrdfgh

        Ja sanoo tarmokkaasti ettei empatiaa tarvita mihinkään.


      • poiuytrdfgh

        Äidin irvikuvana näyttäytyy mulle. Viime aikoina en ole osannu enää vastata muuta kuin että: "Hui kauhia" "johan on kauhiaa"


    • Sönkötystä

      Koitan uudestaan: 60- ja 70- luvuilla on varmasti ollut hyvin haastavaa olla asperger-lapsen vanhempi, koska tarvittavaa tukea ja neuvontaa ei ole juurikaan ollut.

      • poiuytrdfgh

        niin juurikin..sönkötystä juurikin...minun helpouttani on kyllä ylistetty. ..kun uhmaikääkään minula ei ollut lainkaan ja vauvana viihdyin yksin pinnasängyssäni itseksemi hymyillen. Näin minulle on kerrottu. ja aina luokan paras todistus ja käytös ja lapsi joka ei kai kertaakaan ollut tottelematon. Kerran minun on kerrottu nolanneen isäni kailottamalla kovaan ääneen "isi nipisti".
        Jo kolmevuotiaana olin täysin hiljaa koko näytöksen ajan oopperatalossa. ..minkä vanhempani lupasivat ovimiehelle, kun sinne ei yleensä päästetty kolmevuotiaita.
        Harrastuksessani opetettiin erituisesti hyvää kohteliasta käytöstä ja leikimme kaverin kanssa vanhanaikaista kultaisen käytöksen kirjaa lukiren. Olin koko nuoruuden kiinnostunut kauniista käytöksestä- en kertaakaan polttanut tupakkaa, enkä maistellut alkoholia...

        Tosi rankkaa joo


      • poiuytrdfgh

        6-vuotiaana opettelin itse oma-aloutteisesti lukemaan. Otin aapisen aamulla siinä tarkoiruksessa ja illalla osasin lukea. Vielä viime vuonna isäni muistutti minua tuosta että noin minun pitäisi ratkoa pulmat tänäkin päivänä


      • Sönkötystä
        poiuytrdfgh kirjoitti:

        niin juurikin..sönkötystä juurikin...minun helpouttani on kyllä ylistetty. ..kun uhmaikääkään minula ei ollut lainkaan ja vauvana viihdyin yksin pinnasängyssäni itseksemi hymyillen. Näin minulle on kerrottu. ja aina luokan paras todistus ja käytös ja lapsi joka ei kai kertaakaan ollut tottelematon. Kerran minun on kerrottu nolanneen isäni kailottamalla kovaan ääneen "isi nipisti".
        Jo kolmevuotiaana olin täysin hiljaa koko näytöksen ajan oopperatalossa. ..minkä vanhempani lupasivat ovimiehelle, kun sinne ei yleensä päästetty kolmevuotiaita.
        Harrastuksessani opetettiin erituisesti hyvää kohteliasta käytöstä ja leikimme kaverin kanssa vanhanaikaista kultaisen käytöksen kirjaa lukiren. Olin koko nuoruuden kiinnostunut kauniista käytöksestä- en kertaakaan polttanut tupakkaa, enkä maistellut alkoholia...

        Tosi rankkaa joo

        Ja miten sinä liityt tuohon adperger-kommenttiini?


    Ketjusta on poistettu 36 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe