Ota oppia ranskalaisesta suhtautumisesta aluspukeutumiseen

Tuulikkitavi

Ranskalaisnaiset näyttävät paremmilta alusvaatteissa kuin sinä – tässä heidän salaisuutensa

Katse paidan alle! Ota oppia ranskalaisesta suhtautumisesta aluspukeutumiseen, ja pian sinunkin alkkarisi muistuttavat enemmän lingerietä.
Näin valitset täydellisesti istuvat rintaliivit!
Ranskalaisten naisten vaivattomassa tyylikkyydessä on sitä jotain, je ne sais quoi. Olemme aiemminkin kirjoittaneet ranskalaisnaisten tyylisalaisuuksista ja vaikkapa siitä, miten he pysyvät hoikassa kunnossa elämästä nautiskellenkin.

”Todellinen eleganssi on kaikkialla... ja erityisesti asioissa, jotka eivät näy päälle päin”, totesi myös legendaarinen ranskalainen muotisuunnittelija Christian Dior aikanaan. Ei siis liene yllätys, että myös ranskattarien alusvaatekerroista olisi meillä opittavaa.

Tässä muutama ranskalainen lingerie-vinkki, joiden avulla saat omatkin alusasusi näyttämään paremmilta.

Lue myös: Ranskalaisnaisten salaisuus hoikkuuteen – näin pysyt solakkana yrittämättä

1. Satsaa enemmän

Toisen Diorin sanonnan mukaan juuri kunnollinen perusta on edellytys muodille - eli pukeutuminen todella kuuluu aloittaa alusvaatteista. Ranskan neulos-, alusvaate- ja uima-asuvalmistajien liiton markkinatutkimuksen mukaan ranskalaisten naisten muotiostoksista alusvaatteiden osuus on noin 20 prosenttiaAivan vastaavaa verrokkilukua emme Suomesta löytäneet, mutta tietoa saadaksemme soitimme Suomen laajimman alusvaatteisiin erikoistuneen ketjun Change Lingerien Suomen maajohtajalle Marjo Topille.

– Suomalainen nainen ostaa keskimäärin kahdet rintaliivit vuodessa. Luku on melko sama Pohjoismaissa, mutta Keski- ja Etelä-Euroopassa ostetaan kyllä enemmän, Topi vahvistaa. Hän muistuttaa tiedon perustuvan ketjun omiin lukuihin.

– Jokaisella olisi syytä olla ainakin 4-6 liivit käytössä jatkuvassa kierrossa, toki hieman elämäntilanteesta riippuen. Elämään mahtuu kuitenkin myös erilaisia tilanteita ja pukeutumista, painonvaihtelua ja harrastuksia, eli riittääkö vain muutamat liivit vuodessa kaikkeen?

Alusvaateostoksissa ei ole kyse vain turhamaisuudesta. Käytössä venähtäneet liivit eivät tue muotoja parhaalla mahdollisella tavalla, eli rintsikkavarasto pitäisi uusia säännöllisesti siinä missä vaikkapa lenkkaritkin, Topi muistuttaa. Ahkerassa käytössä olleet liivit tulisikin vaihtaa säännöllisesti uusiin2. Vaihtele värejä

Ranskalaiset naiset suosivat pukeutumisessaan klassisia ja selkeitä värejä, ja sama pätee osin myös alusvaatteisiin - vaan ei täysin. Etenkin pariisittaret nimittäin lisäävät lingerie-valikoimaansa mielellään väriä.

Tämä näkyy myös ranskalaisten merkkien valikoimissa: tarjolla on kirkkaitakin sävyjä aina punaisesta vaikkapa pastelleihin ja jopa kirkkaisiin muotiväreihin.

Suomalaisten alusvaatelaatikoista löytyy lähinnä mustaa, valkoista, beigeä - käytännöllisiä ja neutraaleja perusvärejä siis. Musta on ylivoimaisesti suosituin väri sekä meillä että muualla, Topi vahvistaa.

– Suomalaisetkin saisivat kokeilla värejä rohkeammin. Monesti vasta sovitettuaan uutta väriä huomaa, että se näyttääkin hyvältä, Topi innostaa3. Panosta pitsiin

Ranskalaisnaiset rakastavat alusvaatteissaan laadukkaasti tehtyä pitsiä ja tylliä. Syy lienee pitkissä pitsinvalmistuksen perinteissä, kuten kuuluisassa Calais’n pitsissä. Autenttisuus ja perinteikkyys ovat Ranskassa arvossaan, ja lisäksi luonnonmateriaalit ovat suosittuja.

Olisiko siis aika kokeilla sileiden mikrokuituliivien sijaan perinteisempiä pitsiliivejä4. Lisää arkeen seksikkyyttä

Ranskalaisia naisia pidetään sensuelleina, mutta nyt tulee tärkeä fakta: tutkimuksen suurin osa ranskalaisista naisista pistää alusvaatteissaan mukavuutta seksikkyyttä tärkeämpänä. Samaisen tutkimuksen mukaan ranskalaiset naiset panostavat alusvaatteisiin itseään varten, ei miehen takia.

Se ei silti tarkoita sitä, että mielikuva hienostuneen seksikkäästä ranskalaisesta lingeriestä ei pitäisi paikkaansa. Tyyli-ikoni Inès de la Fressangen sanoin tyylikkyyden salaisuus on siinä, että tuntee olonsa mukavaksi vaatteissaan. Mukavat mutta kauniit alusvaatteet, jotka tekevät oman olon upeaksi, tuovat ripauksen seksikkyyttä arkeen silloinkin, vaikka kukaan muu ei niistä tietäisi.

Miksi siis tyytyä tylsään, kun voi pukea hemaisevat pitsiliivit omaksi ilokseen päivää piristämään5. Hanki settejä

Perinteisen seksikkäinä pidetyt alusvaatteet, kuten korsetit, stay up-sukat, stringit ja push upit, ovat ranskalaisille naisille suoranainen horreur. Tutkimuksen mukaan 64 prosenttia ranskattarista pitää sen sijaan yhteensopivaa alusvaatesettiä viettelevimpänä valintana.

Yhtenäiset setit tekevät alusvaatekerrasta aina huolitellun näköisen. Ensi kerralla hanki siis vaikkapa useammat yhteen sointuvat alushousut yksiä rintaliivejä kohden - niin saat setin päällesi joka päivä6. Suosi ohuita materiaaleja

Henkäyksen ohut tylli, pitsi ja toppaamattomuus ovat ranskalaisten naisten mieleen. Yleisin kuppikoko on B, mutta siitä huolimatta naiset eivät koe tarvetta toppauksiin: luonnollisen p

6

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuulikkitavi

      6. Suosi ohuita materiaaleja

      Henkäyksen ohut tylli, pitsi ja toppaamattomuus ovat ranskalaisten naisten mieleen. Yleisin kuppikoko on B, mutta siitä huolimatta naiset eivät koe tarvetta toppauksiin: luonnollisen poven muodon paljastaminen on paljon seksikkäämpää.

      Change Lingerien Marjo Topin mukaan suomalaiset suosivat klassisia liivimalleja ja kevyesti topattuja kuppeja. Push up -liivien suosio on meilläkin laskussa ja juuri toppaamattomien mallien menekki nousussa, Topi kertoo.

      Jos et siis vielä ole kokeillut ohuita liivejä, nyt on sen aika - saatat yllättyä iloisesti7. Anna alusvaatteiden näkyä

      Kuten jo totesimme, ranskalaisille naisille alusvaatteet ovat osa pukeutumisen kokonaisuutta - ja siksi ne saavat myös näkyä, hienostuneesti tietenkin. Ranskalaisnaiset tietävät, miten vilauttaa pitsiä ilman, että kokonaisuus näyttää vulgaarilta.

      – Nyt alusvaatteissa näkyy paljon kauniita olkaimia ja vaikkapa selkäpuolen detaljeja. Ne näyttävät todella kauniilta vaikkapa olkapäältä valahtavan, muodikkaasti väljän neulepuseron kanssa, Topi vinkkaa.

      Miten ranskalaista!

      Läpikuultavan puseron alta erottuvat liivit, väläys pitsisiä olkaimia, tylsän aluspaidan korvaaminen pitsisellä bodylla - pikku ripauksilla tuot aluspukeutumisen osaksi kokonaisuutta.

    • Tuulikkitavi

      Posliinin eteen pitää kärsiä
      Alapään karvojen tehtävä on suojata bakteereilta, mutta nykynaiset kokevat karvoituksen itsessään epähygieeniseksi. Karvanpoistohöylät raapivat ihoa ja jättävät sen ikäville näppylöille.
      Brasilialainen sokerointi, eli brassi, on hellävaraisin vaihtoehto, jos haluaa alapään karvoista juurineen eroon. ”Hellävaraisin” ei ole kuitenkaan yhtä kuin kivuton.

      Kauneus Sinussa -kauneushoitolan yrittäjää Anne Rönkköä voidaan kutsua brassikonkariksi, sillä hän on tehnyt sokerointeja yli kymmenen vuoden ajan.

      – Etelä-Suomessa brassit ovat suositumpia kuin täällä Pohjois-Karjalassa. En tiedä, ehkä täkäläiset ihmiset vielä vähän arastelevat sitä, Rönkkö pohtii.

      – Moni varmaan pelkää kipua ja voi olla, että joitain ihmisiä hävettää tulla alapää paljaana vieraan ihmisen eteen. Heille sanoisin, että tämä on minun työtäni, Rönkkö rohkaisee.

      – Jos pelottaa, niin voidaan ottaa bikinialueelta niin, että ei tarvitse riisua kaikkia vaatteita.

      Sokerointi on tekniikkalaji ja sen oppii vain tekemällä.

      Rönkön mukaan kipukynnyksiä on erilaisia, mutta hyvä tekijä ei sääli asiakasta, vaan sokeroi varmoin ottein ja kunnollista tukiotetta pitäen.

      – Joka kerta on tehty sokerointi loppuun, ei ole jäänyt kesken. Yleensä kun löytää sen oman sokeroijan, niin sillä sitten käy jatkossakin. Luottamus on tärkeää, Rönkkö tietää.

      Rönkön mukaan kauhukertomukset brassista tulevat yleensä sellaisten ihmisten suista, jotka eivät ole itse käyneet sokeroinnissa.

      – Onhan niitä tarinoita kuultu, että siellä pitää olla nelinkontin ja väännellä jalkaa ihmeellisiin asioihin.

      Sokerointi sopii kaikenlaisille ihotyypeille, jopa atoopikoille.

      – Vahauksesta sokerointi eroaa siten, että sokerointi on hellävaraisempi, eikä sokeri tartu terveeseen ihoon. Sokeroinnissa karva kiskaistaan karvan kasvusuuntaan ja vahauksessa vastakarvaan, sokerointi on siis myös kivuttomampaa, Anne Rönkkö vertaa.

      – Sokeroinnissa tulee vähemmän katkenneita ja sisäänkasvaneita karvoja.

      Sokerointi on yleisintä kesällä, jolloin kuljetaan vähemmissä vaatteissa. Karvoja ei välttämättä kannata kasvattaa talveksikaan, vaan sokerointia on hyvä jatkaa läpi vuoden.

      – Karva heikentyy ja on siten kivuttomampaa, jos sokerointivälit pysyvät tasaisina, Rönkkö kertoo.

      Sopiva sokerointiväli on noin kolmen–neljän viikon välein.

      – Jo kolmannella kerralla karva irtoaa helpommin ja kivuttomammin.

      Sokeroitu karva pysyy pehmeämpänä ilman liian pitkiä taukoja.

      Sokerointiyylejä on monia. Osa haluaa jättää etupuolelle pienen karvakaistaleen eli niin sanotun kiitoradan, osa haluaa kaikki karvat pois.

      Anne Rönkkö ei allekirjoita ennakkoluuloja, joissa pelotellaan mahdollisista alapään tulehduksista, kun karvat poistetaan kokonaan.

      – Itse en nykymaailmassa näe mitään tarvetta karvoille, Rönkkö nauraa.

      – Koskaan en ole myöskään kuullut yhdenkään asiakkaan sanovan, että karvattomana olisi epähygieenisempää, päin vastoin.

      – Monet asiakkaat kokevat karvattomuuden olevan hygieenisempää. Kun huolehtii hygieniasta karvanpoiston jälkeen ja noudattaa kotihoito-ohjeita, ei ongelmia tule, Rönkkö lupaa.

      Sokeroinnin jälkeen karvatuppi jää auki ja bakteereilla on tilaa temmeltää, joten saunomista tai muuta hikoilua tulee välttää vuorokauden ajan.

      – Myös hankaavia vaatteita tulee välttää, ja esimerkiksi voi valita antibakteeriset bambualushousut sokeroinnin jälkeen.

      Jos pöpöt pääsevät pesiytymään karvatuppeen, voi seurauksena olla karvatupentulehdus, joka ilmenee näppylöinä. Muuten sokeroinnin jälkeen ihoalueella ei ole edes punoitusta, sillä lämmin sokeri hoitaa ihoa, eikä vauriota ihoa karva-alueen ulkopuolella.

      Sisäänpäin kasvaneet karvat ovat myös monen ongelma, etenkin jos intiimialueelta karvoja on tottunut poistamaan höyläämällä.

      – Sokerointiin kannattaa tulla aikaisintaan kolmen viikon päästä edellisestä sheivaamisesta, että karva on tarpeeksi pitkä, mutta ei liian pitkä.

      – Ennen sokerointia kannattaa pestä alapää hyvin, ja jos on kovin matala kipukynnys, niin mikään ei estä ottamasta kipulääkettä hyvissä ajoin ennen toimenpidettä, Rönkkö opastaa.

      Kaikkia asiakkaita ei kuitenkaan satu lainkaan. Rönkön mukaan jotkut asiakkaat ovat hipihiljaa koko sokeroinnin ajan

      Jos kesäksi haluaa siloisat posket alakertaankin, niin sokerointi kannattaa aloittaa jo nyt.

      – Karva ehtii heikentymään kesään mennessä, ja sokerointivälit ovat sitten pidempiä, Rönkkö tietää.

    • kirtstiina

      Neljän lapsen äiti Sari, 39, erosi ja laittoi silikoni-implantit: ”Äiti saa olla seksikäs”

      Rintaleikkauksen ansiosta Sari on aiempaa tyytyväisempi vartaloonsa. ”Mies, joka tietää, miltä neljän lapsen äiti näyttää, varmaan huomaa.”
      Neljän lapsen äiti Sari oli haaveillut B-kupin rintojaan suuremmista rinnoista vuosia. Runsaat viisi vuotta sitten hän päätti toteuttaa haaveensa.

      – Imetin kaikkia lapsiani ja raskauksien ja imetysten jälkeen rintani olivat aika erinäköiset kuin aiemmin. Olin myös haaveillut aina isommista rinnoista, Sari kertoo.

      Sari on nyt 39-vuotias. Hänellä on yksi teini-ikäinen ja kolme kouluikäistä lasta. Kolme nuorinta lasta syntyivät pienillä ikäeroilla. Kun Sarin toinen lapsi oli kaksikuinen vauva, Sari alkoi odottaa jo kolmatta lastaan. Hektisten pikkulapsivuosien jälkeen hän alkoi miettiä omaa vartaloaan.

      – Kolmen koplan ja vauvavuosien sumun jälkeen näin, millaiseksi vartalo oli jäänyt. Aloin miettiä, pitäisikö minun tiputella raskauskiloja. Vaikka paino tippui, vartalo oli erilainen kuin aiemmin. Vatsa roikkui.
      Haaveen aika eron jälkeen

      Sari erosi lastensa isästä, kun nuorin lapsi oli 3-vuotias. Sen jälkeen hän päätti toteuttaa haaveensa entistä suuremmista rinnoista. Sari säästi rahaa silikoni-implantteihin ja tiedusteli leikkausvaihtoehtoja eri klinikoilta. Hän meni konsultaatioon kauneusklinikalle, joka tekee toimenpiteitä Tallinnassa. Leikkauspäivän aamuna Sari matkusti Tallinnaan nopealla lautalla Helsingistä, hänen leikkauksensa oli iltapäivällä ja jo seuraavana päivänä hän matkusti takaisin Suomeen. Toimenpide maksoi 3 600 euroa.

      – Mietin kyllä Tallinnaan menoa, mutta hintaero suomalaisiin klinikoihin oli huima. Suomessa sama toimenpide olisi maksanut 9 000-10 000 euroa.

      Ensimmäiset päivät leikkauksen jälkeen rinnat olivat hyvin kipeät. Sari alkoi kuitenkin pärjätä ilman särkylääkkeitä jo, kun leikkauksesta oli kulunut viikko. Leikkauksesta toipuminen ja esimerkiksi liikuntakielto kestivät kolme viikkoa. Sinä aikana piti pitää tukevia urheilurintaliivejä yötä päivää ja välttää kaikkea liikettä rintojen alueella, jotta leikkausalueelle ei tulisi liikettä.

      Sarin silikoni-implanteilla on kokoa 4,7 desilitraa. Hänellä on nyt E-kupin rinnat. Leikkauksesta on viisi vuotta aikaa. Sarilla ei ole ollut ongelmia implanttien kanssa, eikä implantteja tarvitse hänen saamiensa ohjeiden mukaan uusia, ellei ongelmia ilmene.
      Äiti saa olla seksikäs

      Sari on aiempaa tyytyväisempi omaan kehoonsa.

      – Koen itseni aiempaa naisellisemmaksi ja olen aiempaa tyytyväisempi vartalooni. Olen kertonut asiasta vain lähimmille ystäville ja luulen, ettei moni ole huomannut asiaa. En tuo rintoja esille pukeutumisessani ja käytin aiemmin topattuja rintaliivejä.

      Sarin rinnat nähneet ystävät ovat sanoneet niiden näyttävän luonnollisilta. Jotkut seksikumppanit ovat huomanneet, että Sarilla on silikoni-implantit.

      – Mies, joka tietää, miltä neljän lapsen äiti näyttää, varmaan huomaa. Rintani eivät ole kuitenkaan mitkään kiinteät pallot.

      Sarin mielestä nainen, joka on äiti, saa ehdottomasti olla seksikäs. Hän arvelee, että yleinen suhtautuminen on hänen omaa asennettaan kielteisempi.

      – Olen ollut monta kertaa tilanteessa, jossa muut haukkuvat ihmisiä, jotka ovat ottaneet silikonit.

      Moni Sarin äitiystävä on sen sijaan todennut, että he haluaisivat myös korjauttaa rinnat.

      • haisuliini

        Taidat olla Kakkapylly 💩🤧😷-


    • Kakkapyllyisokakka

      Stringit haiseekakalle

    • Jetronjämäkkä

      Seksikkyys lähtee seksikkäistä alusvaatteista

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2591
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe