Tärkeimmät opiskeltavat kielet!!

A1A2A3A4A5

Jos puhutaan maailmankielistä, mitkä ovat tärkeimpiä mitä pitäisi opiskella, ja lähinnä puhutaan sellaisista kielistä mitkä ovat ns.taloudellisesti/vallallisesti kannattavia kieliä! Kun se on eri asia mitä kieltä puhutaan eniten!, paitsi ehkä mandariini Kiinan kohdalla.

Päällimmäinen kieli on tietysti Englanti, vaikka tästä jotkut puhuvat ettei se ole tulevaisuudessa valta kieli, mutta tämän asemaa ei voi mikään muuttaa. Mielestäni toinen kieli on Kiina ja sitten Espanja ja Ranska. Nämä ovat maailman kieliä.

No Eurooppalaisesta/Suomalaisesta näkökulmasta 1.Englanti 2.Saksa 3.Venäjä 4.Ranska 5.Espanja. Ja Suomeen painottuu tämä listani (Bisnes) ehkä tässäkin laittaisin Kiinan johonkin väliin!

Laittakaa omaa listaa !

7

<50

Vastaukset

 • Ruotsi, ruotsi ja ruotsi.

 • Jos kerran aloitajan lista on business-painotteinen niin miksi tärkein kieli on englanti? Englantia osaavat vain ne jotka ostavat. Saksa on se kieli jolla myydään ja jolla ollaan busineksen keskipisteessä.

  Näin 35 vuoden omakohtaisen kokemuksen pohjalta (eurooppalainen business) voin kertoa oman näkemykseni:

  1) saksa
  2) italia
  3) espanja
  4) englanti

  ...ja ulkomaankauppa vetää.

 • Nykyään saksalaiset osaavat useimmiten melko passelisti englantia

 • Tärkeintä on osata omaa äidinkieltään (tai jos niitä on monta, ainakin yhtä niistä) hyvin ja monipuolisesti. Se antaa vahvan pohjan muiden kielten opiskelullekin.

 • Oman äidinkielen osaaminen on se perusta, jolle rakennetaan muiden kielten hallitseminen.

 • Ruotsin kieli on tietenkin tärkein, koska se on ainoa sivistyskieli. Lisäksi, vaikka moniin muihin maihin voikin myydä, ja niistä ostaa, englannilla , Ruotsin kanssa voi tehdä kauppaa vain ruotsiksi, kun ne eivät varmaankaan osaa siellä mitään muita kieliä. Heidän ei tarvitse, koska heidän kielensä on maailman ainoa sivistyskieli. Lisäksi mm. porttiteoriassa aukottomasti todistetaan, että esim. saksaa on vaikea oppia, jos ei ensin opettele ruotsia. Hyvin monet asiat todistavat vastaansanomattomasti pakollisen ruotsin opiskelun puolesta, mm. se, että Suomi on Ruotsin naapurimaa, ja jos sattuisi vaikka Ruotsin-laivalla tapaamaan jonkun kivan ruotsalaistypsykän , niin mitä sanoisit sille, jos et osaisikaan ruotsia? Ja sitten on vielä sekin fakta, että ex-prsidenttimme Tarja Halonen kiersi kaikki ruotsinkieliset paikkakunnat Suomessa, ja lupasi kaikille ruotsalaisille kaikki palvelut ruotsiksi, kehdosta hautaan. Olisi tosi noloa, jos emme pystyisikään lunastamaan Halosen jaloa lupausta.

 • Swahili ja viro. Ehkäpä myös siansaksa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  67
  2925
 2. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  6
  404