Konedata pilvessä

Pilvi.veikko

Mitä tiedätte näistä järjestelmistä, jotka siirtävät konedataa koneesta konemyyjän pilveen? Kuinka turvallisia tällaiset pilvet ovat, ettei koneesta imuroidut tiedot päädy jonkun kolmannen osapuolen haltuun? Tiedättekö ylipäätänsä, mitä dataa konemyyjä koneesta ottaa ja miten tietoa hyödynnetään ja kuka tietoja pääsee käsittelemään?

14

1324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OlkaaVarovaisia

      Konehemmot eivät tiedä mitään, silti kone on koko ajan yhteydessä valmistajan palvelimelle ja siirtää kaiken mahdollisen datan sinne. Tyhmä konemies ei ymmärrä, että nykypäivänä valta on sillä jolla on tietoa ja valmistajat tietävät teistä enemmän kuin te itse itsestänne. Vuorokausirytmin, työtehon, ylikuormat ym. ym. Voitte vain arvailla, mitä tiedolla tehdään ja miksi dataa kerätään.

      Maannomistajana olen eniten huolissani siitä, että myös minun ja metsäni tiedot levitellään ympäri maailmaa.

    • Foliohatu

      Yritäk sä väittää, että joku vakoilee mua?

      • Anonyymi

        Niinhän se on, mutta konemiesten luottamus oman lelun toimittajaan on sataprosenttinen. Metsäalalla ei voi käydä niin, että kerätty konedata päätyisi julkisesti jaettavaksi internettiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän se on, mutta konemiesten luottamus oman lelun toimittajaan on sataprosenttinen. Metsäalalla ei voi käydä niin, että kerätty konedata päätyisi julkisesti jaettavaksi internettiin.

        Kmalaa JOS totuus koneurakoinnin ihanuudesta leviäisi kaiken kansan tietoisuuteen! Vaan se olisi erittäin mielenkiintoista kun selviäisi miten valtavat tulot kerätään metsäkoneella lyhessä työpäivässä paratiisin omaisissa olosuhteissa! Takuulla kävisi monelle kateeksi ja kaikki haluasivat ostaa oman koneen ja alkaa rikastumaan!


    • Anonyymi

      Autovalmistajat aloittivat tuon...

    • Anonyymi

      Kaikista kummallisinta on, että sinulta pyydetään rahaa, että saat jaettua omat yksityisasiasi konevalmistajalle, voi käyttää keräämäänsä dataa ihan mihin vaan.

      Metsämiestä on aina höynäytetty ja taas viedään

      • Anonyymi

        Tämä on taivahan totta! Rahalla saat pienen siivun datasta omaan käyttöösi. Kaikki muu data onkin sitten valmistajan käytössä.

        Ihan sama yhtiöiden kanssa. Me kerätään metsistä runkoprofiilidataa ilmaiseksi. Miksi ihmeessä suostumme tällaiseen. Missä on konemiehen hyöty? Heti rangaistaan kun pituus vähän heittää, mutta datat on annettava ilman!


      • Anonyymi

        Minultakin konemyyjä pyysi 30 eur/ kk maksua siitä että pääsisin netistä katsomaan koneeni tietoja. En tehnyt sopimusta, koska tiedän kaiken tarpeellisen ilmankin.


    • Ei koske pelkästään konedataa.
      Myös puhelimesi kuuntelee jatkuvasti. Kerran tuli kysymys: Mitä kappaletta siellä soitetaan? Kerran keskellä yötä otti kuvan makuuhuoneen katosta salamvalolla.

      • Anonyymi

        Onneksi täällä puhutaan soome keelt.

        Eniten vihaksi pistää kaikenlaiset metsien inventoijat, jotka etsii metsistä lahopuuta ja muuta suojeltavaa.

        Olisi jo korkea aika puuttua jokamiehenoikeuksiin. Sallin mielelläni marjojenkeruun ja jalan kulkemisen, mutta mitään metsäinventointeja en salli omistamassani metsässä ilman lupaa!


    • Anonyymi

      Tämähän on selvää että vakoillaan. Me ollaan kaverin kanssa ratkaistu tämä jatkuvasti haukkumalla miten paska rattori tämä on. Nimittäin he nauhittevat ja jopa kuvaavat kaiken toiminnan. Esim ilmastoinnin huono toiminta on ratkaistu ajamalla munasillaan. Ei mene kuin hetki niin huoltoukko on jo laanissa kaasupullojen kanssa vaikkei ole pyydettykään. Lisäksi juttuihin on aina heitelty uhkauksia tubettajaksi rupeamisella.

    • Anonyymi

      Siihen ei ole tullut vastausta, että mihin metsäkoneiden keräämää dataa käytetään. Sen olen kuullut, että ainakin metsäkeskukset käyttävät konedataa metäkuviotietojen ylläpidossa. Ainakin minä haluaisin estää tämän, koska en halua minkään tahon tulevan luvatta kukkarolleni, mutta taitaa olla mahdotonta nykyään ellei kaadata puita metsurityönä.

      https://www.is.fi/autot/art-2000008602922.html

    • Anonyymi

      Tämä on sellainen asia, että tältä on turha toivoa saavansa selvitystä asiaan. Tieto ei ole julkista, ja se on tiedon omistajille arvokasta kauppatavaraa.

      • Anonyymi

        Tiedän, että jotkut koneet lähettävät ihan kaiken internettiin. Kun koneen omistaja tekee sopimuksen, niin joka ikisestä rungosta kerätään läpimittatieto 10 cm välein joka rungosta. Sen lisäksi jokaisen kaadetun puun sijaintitieto lähtee nettiin. Sitä en tiedä, mihin tätä tietoa käytetään ja kuka sitä tarvitsee. Ajan vain työkseni tällaista konetta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe