Pettäjän tie

Rakkaus luo omistamista. Suuri rakkaus hyväksyy omistamattomuuden, toivoo vain hetkiä, joissa on ikuisuuden leima. Rakkaus luo myös mustasukkaisuutta - ehkä se suurin "ongelmien aiheuttaja? Mustasukkaisuus esiintyy väkevimmillään pettämisen paljastuttua - ikään kuin oma olisi päässyt nauttimaan väärien ihmisten kanssa - ei minun, itsekkyyttä huipussaan. Näinkö?

Omistaminen liittyy evoluution luomaan ainoaan elämisemme ehtoon - suvun jatkamiseen, silti kaikki eivät sitä halua. Rakkaus luo kiinnitteen tehdä oma yhteinen hedelmä - nerokas systeemi "ajattelemattomalta evoluutiolta" - sillä toimiessaan se luo parhaat edellytyksen kasvatukselle, joka on se toinen evoluution peruskäsky.

Epäluulo jäytää. Pelko menetyksestä luo kuvitelmia - yksikin epäilys joskus olemattomana todisteena luo tuskaa ja vakoilua, joka jäähdyttää tuntemuksia ja luo jopa vihaa ja lopulta liiton kariutumisen. Oikea rakkaus osoittaa luottamusta, se ei tarvitse kännykän tai sähköpostin vakoilua - vaan luottamusta.

On raukkamaista pettää luottamus - jos on pettääkseen, niin se olisi ilmaistava jotenkin - etukäteen! Vaikea rasti, kun haluaisi vain seikkailua, jota harrastavat niin naiset kuin miehet. Miehelle fyysinen akti on "välttämättömämpi" - se ei tarvitse rakkautta, vain kiihkoa. Nainen on henkishakeutuvampi - tosin poikkeukset vahvistavat aina säännöt.

Pettäminen on heikkoutta uteliaisuuden edellä. Silti seikkailu ilman kärähdystä voi tiivistää omaa virallista liittoa. Ei se vihertänytkään enemmän aidan väärällä puolella. Toisen kunnioitukseen kuuluu luottamuksen ylläpito, siksi olisikin tärkeää pitää aika-ajoin liitollisia kehityskeskusteluita, joissa pohditaan omia ja yhteisiä lähtökohtia ylläpitää sellaista suhdetta, jossa MOLEMMILLA on oikeus hyvään mieleen ja tulevaisuuden uskoon.

Liiton pohdinta monimutkaistuu, jos on yhteisiä lapsia - varsinkin alaikäisiä. Evoluutio loi meille todellisuudessa vain yhden tehtävän - lisääntymisen ja siihen liittyvän kasvatusvelvollisuuden!

34

<50

  Vastaukset

  • Eräs kansankirjoittaja on kyntänyt vakoa vähän siellä sun täällä, mistä seurauksena on hedelmiä ympäri Suomea.
   Monesti siemen ei ole päässyt keittymään hedelmäksi asti vaan se on poistettu vaosta ennenaikojaan.

  • Aloittaja on plagioinut pariterapeutti Annikki Kaikkosen jutun Helsingin Sanomista.

   • Miten se tuossa näkyi, en huomannut. Pidin kyllä Luoman kirjoitusta hyvin henkevänä ja inhimillisenä.


   • RitvaSe kirjoitti:

    Miten se tuossa näkyi, en huomannut. Pidin kyllä Luoman kirjoitusta hyvin henkevänä ja inhimillisenä.

    Jaha - tataa Luoma taas ölähdellä uudella nimimerkillä kehuen kopioimaansa tekstiä.


  • Aloitus on simppeli kopio Hesarin jutusts
   Luin Hesarin artikkelin ensin

   • En huomannut samaa, oletkohan lukenut väärän tekstin? Kerro kopioimiset, varmaan moni haluaa ne nähdä! Kiitos etukäteen. Kertokaahan muutkin mielipiteitänne, väitteelle olisi saatava vahvistus, puhutaan erittäin tärkeästä aiheesta ja periaatteesta kirjoittaa tänne!


   • hirvisanelma kirjoitti:

    En huomannut samaa, oletkohan lukenut väärän tekstin? Kerro kopioimiset, varmaan moni haluaa ne nähdä! Kiitos etukäteen. Kertokaahan muutkin mielipiteitänne, väitteelle olisi saatava vahvistus, puhutaan erittäin tärkeästä aiheesta ja periaatteesta kirjoittaa tänne!

    Sinulla on sitten ongelmia luetun ymmärtämisen kanssa - aloitus on plagioitu tästä HSn jutusta: https://www.hs.fi/elama/art-2000006006840.html


   • hyi.helvetti kirjoitti:

    Sinulla on sitten ongelmia luetun ymmärtämisen kanssa - aloitus on plagioitu tästä HSn jutusta: https://www.hs.fi/elama/art-2000006006840.html

    Sama juttu kuin alempana, kerrotko kohdat josta näkyisi plagiaatti?


   • eronnutkolmonen kirjoitti:

    Sama juttu kuin alempana, kerrotko kohdat josta näkyisi plagiaatti?

    Plagioija Luoma esittää tutkijan lopputuloksen ilman mitään tutkimuksia - väitätkö monesti eronnut Luoma sitä sattumaksi?


  • suosittelen Anthony DeMellon kirjoja!
   käsittelee onnellisutta, joka kumpuaa kiintymättömyydestä.

   • ’Kel onni on – se onnen kätkekööt’ – vanhan sanonnan myötä kateellinen ei pidä toisen onnesta, varsinkaan, jos omalla kohdalla onnen kantama ei ole siivittänyt elämää. Olemme ihmisiä, joille kateus on moottori ja onni sen voiteluaine.

    Onni on ilmaista, kunhan sen vain oivaltaa

    Rahalla saa ja hevosella pääsee. Viimeinen vuosikymmen on mennyt materiaalisen onnen etsinnässä – on pitänyt saada lisää, enemmän ja nopeammin. Olemme riittämättömyyden noidankehässä, joka kadotti sellaisia arvoja joista voisi myös muodostua onnellisuutta.

    Onnellisuus on voimavara, jonka myötä jaksaa kapeikoista ja ahdingoista seuraavalle pysäkille, jossa pieni onninen voisi hapettaa hengähdystään. Hengähdystauolla pitäisi ladata akkuja, mutta miten lataat kun virtaa ei ole. Onni on virtaa elämälle. Luottamus jaksaa ladata odotusta onnen osalta.


   • Ainakin minusta aloitus on plagiaatti.


   • En huomannut, kerrotko kohdat joista se kävisi ilmi?


   • Aloittaja esittää samoja ajatuksia ominaan mitä Kaikkonen on todennut tutkimuksessaan. Aloittajan kirjoituksesta ei käy ilmi miten hän on tullut näihin johtopäätelmiin, joten plagiaatti on ainoa vaihtoehto. Aloittajahan ei ole opiskellut yhtään mitään vaan peruskoulukin jäi kesken. Ei sellaisella ÄOlla mitään tutkimuksia tehdä.


   • ala.aste.jäi.kesken kirjoitti:

    Aloittaja esittää samoja ajatuksia ominaan mitä Kaikkonen on todennut tutkimuksessaan. Aloittajan kirjoituksesta ei käy ilmi miten hän on tullut näihin johtopäätelmiin, joten plagiaatti on ainoa vaihtoehto. Aloittajahan ei ole opiskellut yhtään mitään vaan peruskoulukin jäi kesken. Ei sellaisella ÄOlla mitään tutkimuksia tehdä.

    Voitko jotenkin todistella väitteistäsi, vai onko tuo vain puskista huutelua?


   • Puskander kirjoitti:

    Voitko jotenkin todistella väitteistäsi, vai onko tuo vain puskista huutelua?

    Siltähän jäi koulutkin kesken - todettu jo monta kertaa.


  • Seksin tarve luo petokselle tien, jos kotona ei kuunnella, näinkö?

   Seksi on myös yhteen laskua – normaaliin maailmaan evoluutio loi ”yhteen laskun”, jotta hetki olisi mahdollisimman onnistuva – näin siis meillä ihmisillä. Evoluutio halusi kehittää ”itseään” meille tuntemattomalla kaavalla, joka sekin mitä todennäköisimmin kuvantuisi matematiikalla, mutta millaisella? Emme tiedä. Seksin sen sijaan me tiedämme, sillä se luotiin meille, jotta lisääntyisimme.

   Tekoäly tuo seksirobotit
   https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000004875633.html

   Tosiasia on se, että evoluution ajamaa, joskus joidenkin osalta jopa pakonomaista seksiä – eivät kaikki saa. Heitä varten yhteiskunta järjesti bordellilaitoksen – esimerkkinä Saksa, joka jopa Kolmannen valtakunnan aikana hiljaisesti hyväksyi sen, lopulta – valtion valvonnassa.

   Kansallissosialismiin ei kuulunut vapaa haureus, vaan bordellit olivat aluksi tiukasti kiellettyjä. Kolmas valtakunta ihannoi kotiäitiä, sotilaita ja elintilaa, jonne kotona olevat äidit synnyttivät sinisilmäisiä valtakunnan lapsia oman miehensä kanssa.

   Entä seksirobotit, niin – niitä on kohta tarjolla, sillä kaikki eivät saa normaalia seksiä, jonka evoluutio alussaan on aina tarkoittanut kaikille, sillä se on ainoa tae – miehen ja naisen kesken – evoluution jatkumiselle eli lisääntymiselle.

   Lisääntyminen on evoluution ainoa tavoite. Ilman lisääntymistä evoluutio ei voi rakentaa sopeumaa, sen ainoaa tehtävää – meille edelleen tuntemattomalla kaavastolla, joka on ”biologista jännitesähköistä tekoälyä”.

   Niin, miksi petetään?!

  • Erinomainen avaus ja yksi kommentti ylitse muiden - tuo robotiikkaseksi, onko se huomisen tie!?

   • Heh heh
    Alottaja kehuu itteensä


   • Huumoriako kirjoitti:

    Heh heh
    Alottaja kehuu itteensä

    ? ? … somehäirikkö kommentoi?


  • Koskettava kirjoitus!

   • Plagiaatti, linkki alkuperäiseen ketjussa.


  • Kirjoituksistani poikkeava alustusteksti aiheutti tulvan yksityisviesteinä - miksiköhän ei tänne kirjoitettuna?! Arka aihe?

   • Ai ihmiset haluavat kertoa vieraissa käymisitään henkilölle, jolla ei ole kaikki inkkarit kanootissa.

    Ihan varmasti - joo.


   • Yksityisviesteihin luotetaan, etteivät ne tule julkisuuteen?


   • niipperi kirjoitti:

    Yksityisviesteihin luotetaan, etteivät ne tule julkisuuteen?

    Luuletko tosissasi, että ventovieraalle olisi lähetetty jotain pettämiseen liittyviä yksityisviestejä?

    EI kukaan niin typerä ole ja aloittaja kirjoituksistaan päätellen ei ole ihan täyspäinen.


   • niipperi kirjoitti:

    Yksityisviesteihin luotetaan, etteivät ne tule julkisuuteen?

    Saattaa olla että tuon tyyppisen ensikirjoittajan tyyliin luotetaan ja halutaan purkaa paineita, surua, toiveita tai vaikkapa haetaan ymmärrystä. Nyt käsillä on kuitenkin aihe, joka koskettelee kaikkia - jollain lailla?


   • Daavidsson kirjoitti:

    Saattaa olla että tuon tyyppisen ensikirjoittajan tyyliin luotetaan ja halutaan purkaa paineita, surua, toiveita tai vaikkapa haetaan ymmärrystä. Nyt käsillä on kuitenkin aihe, joka koskettelee kaikkia - jollain lailla?

    Plagioijaanko luotetaan? Taitaa olla päinvastoin.
    Aloituksessa esitetään Kaikkoselta plagioitu tutkimus omana alkuperäisenä mielipidekirjoituksena.


   • näin.se.on kirjoitti:

    Plagioijaanko luotetaan? Taitaa olla päinvastoin.
    Aloituksessa esitetään Kaikkoselta plagioitu tutkimus omana alkuperäisenä mielipidekirjoituksena.

    Miten tuo plagiointi tuossa Luoman kirjoituksessa näkyy vertailuna HS-juttuun? En huomannut sitä, vaan näen Luoman kirjoittaneen aivan oman näkemyksen, tosin selvästi innostuneena tuosta HS-jutusta. Pitäisikö väitteen esittäjän jotenkin perustella tuo mielipiteensä?


   • kysyväeieksy kirjoitti:

    Miten tuo plagiointi tuossa Luoman kirjoituksessa näkyy vertailuna HS-juttuun? En huomannut sitä, vaan näen Luoman kirjoittaneen aivan oman näkemyksen, tosin selvästi innostuneena tuosta HS-jutusta. Pitäisikö väitteen esittäjän jotenkin perustella tuo mielipiteensä?

    Se on just sitä.
    Otetaan toisen teksti ja muunnetaan sitä.
    Sitten ristitään kädet, ettei kukaan huomaa.

    Nyt moni huomasi


   • Räkytäkyoksettaa kirjoitti:

    Se on just sitä.
    Otetaan toisen teksti ja muunnetaan sitä.
    Sitten ristitään kädet, ettei kukaan huomaa.

    Nyt moni huomasi

    Entä ne näytöt tuohon plagiointisyytökseen? Pitäisikö ne tuoda esille, muutoin väitteellä ei ole mitään pohjaa! Tyhjän puhetta vain.

    Itse aloituskirjoitus oli täyttä asiaa, ainakin minun mielestäni, mitä muut sanovat?


  • Kaunis käytös palvelee tarkoitustaan ja ihmisille on annettu eräs nimenomaiseen tarkoitukseen. Parantaakseen voi korjata jatkoa varten tai pakkotoistaa vastaisuudessa.

  • Liki jokaista kosketteleva kirjoitus. Jokaisella lienee jokin tarina tähän?

  SEISKA.FI

  • Nyt on ihania bikinikroppia! Tv:stä tutut kaunottaret kesäisissä tunnelmissa – hikisen kuumat kuvat!
  • Kitaristi Timo Tolkki jakaa kotityöt Ingrid-rakkaansa kanssa – tämän takia hevitähti ei pese pyykkiä!
  • Aku Louhimies palaa tositoimiin - ensimmäinen elokuva Tuntemattoman Sotilaan ja MeToo-kohun jälkeen!

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   184
   6762
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   192
   4547