Oikeus tietää kuka käsittelee

kuka_KÄSITTELEE

henkilötietojasi. Tätä julistetaan erinäisissä paikoissa.
Mutta kun TE-toimisto pitää asiakkaikseen joutuneista henkilöasiakasrekisteriä, näiden asiakkaiden osalle tämäkään oikeus ei toteudu.
Miksei?
No, TE-toimiston henkilöasiakasrekisteristä ei pystytä tuottamaan rekisteröitykohtaisia lokitietoja. Siis TE-toimistossa rekisterin käyttöoikeudet omistavan henkilön liikkuminen eri rekisteröityjen tiedoissa ei tallennu yhtään mihinkään.
Sen lisäksi ettei rekisteröity saa koskaan tietää kuka hänen tietojaan on katsellut perusteetta tai perusteettomasti (ja tätä myöten ehkä sitten levitellyt rekisteröidyn tietoja sellaisille tahoille, joilla ei ole mitään asiallista perustetta tietojen saantiin - osoitetiedot ja toisaalta ovatko ihmisen työpaikkatiedotkaan julkista tietoa jota voi rekisteristä jaella minne haluaa, lisäksi rekisteriin näköjään kirjataan sellaistakin tietoa joka ei itse asiassa edes palvele rekisterin virallista tarkoitus - siinä mielessä, että TE-toimiston pitäisi toiminnassaan ollaan puolueeton!), tämä rekisteröitykohtaisten lokitietojen puuttuminen mahdollistaa sen, että rekisteriin voidaan tehdä kirjauksia niin ettei kukaan pysty sanomaan minä päivänä kyseinen kirjaus on tehty.
TE-toimisto voi siis väittää esim. että se on 10.1. antanut jonkin kirjallisen tiedon rekisteröidylle - rekisteröity sanoo ettei ole koskaan tätä tietoa saanut - mutta kun TE-toimiston rekisteriin tieto on kirjattu ja kirjaaja on vielä merkinnyt kirjauspäivämääräksi saman 10.1. niin tämä on sitten mukamas totuus. Kukaan ei vain pysty nyt todentamaan sitä, että kirjauksen tehnyt on rekisteröidyn tiedoissa 10.1. tämän kirjauksen käynyt tekemässä. Aivan yhtä hyvin rekisteröitykohtaisten lokitietojen puuttumisen vuoksi hän on voinut sen tiedon käydä kirjaamassa sinä päivänä kun rekisteröity on saamatta olevasta tiedosta kysellyt!
Eikös olekin kätevää. Ai niin sekin unohtui, että rekisteriin voidaan tehdä kirjauksia myös niin, ettei kirjaaja merkitse kirjauksen perään nimeään. Rekisteröidyllä ei näin ollen ole mitään keinoa selvittää, kuka kirjauksen on tehnyt!

TE-toimiston henkilöasiakasrekistereihin päätynyt on täysin vailla lain suojaa tässä tietosuoja-asiassa. Näin sitä suomalainen yhteiskunta TE-toimistoon päätyneisiin suhtautuu.

Onkohan verotoimiston sähköisten verovelvollisten henkilötietoja sisältävien rekistereiden suhteen sama käytäntö, ettei lokitietoja rekisteröitykohtaisesti pidetä!

11

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KEHA_myös

      Lisätäänpä tähän tietosuoja-asiaan vielä yksi pointti:

      Jos TE-toimiston henkilöasiakasrekistereihin päätynyt tekee TE-toimiston suhteen valituksia, kanteluita, moitteita, niin näitä sitten (ilmeisesti TE-toimiston oman harkinnan mukaan muissa asioissa paitsi ulkopuoliselle viranomaiselle tehdyissä kantelusisa) päättää oman halunsa mukaan mitä se arkistoi sähköisiin arkistoihinsa. Nämä arkistot kulkevat jonkinlaisen KEHA-nimikkeen alla.

      No, näihin KEHA-arkistoihin vietyjä asiakirjoja voidaan TE-toimiston ratkaisujen osalta julistaa salassa pidettäviksi. Mutta huom. näistäkin asioista TE-toimisto tekee tähän rekisteröidyn tiedonsaantioikeuden suhteen siinä mielessä kuka tietoja käsittelee kummalliseen henkilöasiakasrekisteriin merkinnän - eli jälleen kerran voi kysyä, mitäs hiton väliä sillä salassa pidollakaan on jos tietoa jaellaan rekisteröitykohtaiset lokitiedot omaamattomaan rekisteriin ja ehkäpä sitten tämä KEHAkin on samanlainen rekisteröidyn tiedonsaantioikeuden suhteen- rekisteröity ei saa tietää kuka näitä salassa pidettäviksi julistettuja päätöksiä (ja TE-toimiston oman mielen mukaan sinne viemiä valituksia ja moitteita) käy lueskelemassa ja jälleen kerran jos jotain asiattomilta - asianosaisuutta omaamattomilta tyypeiltä asioiden suhteen kuuluu, niin rekisteröity ei pysty selvittämään kuka ja mistä näitä tietoja on levitellyt!

      Näin suomalainen yhteiskunta kohtelee kansalaisia!

      • täydennys

        Siis TE-toimisto itse päättää mitä se sinne KEHAan arkistoi. Ilmeisesti joitakin kansalaisen toimittamia valituksia ja moitteita voi suoraan heittää roskiin, niitä ei tarvinne edes kirjata vastaanotetuiksi.


    • ou_mai_gaad

      TE-palvelut.fi
      Asiakkaana TE-palveluissa.
      Käsittelemme tietojasi seuraavasti.
      Luovutamme asiakastietoja rajoitetusti: "Asiakastiedot ovat luottamuksellisia ja niitä käsittelevällä henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus."

      Niinkö, no johan taas valehtelette. Jakelette tietoja asianosaisuutta omaamattomille tyypeille sen minkä kerkiätte ja kun tästä teille tietoa annetaan, niin sittenpä perustatte vastauksenne valheisiin!

      Noin toimii suomalainen yhteiskunta työttömyyskortistoon rekisteröityyn päin!


      Tietosuojalaissa toisessa luvussa kuudennessa pykälässä kyllä löytyy kohta:
      Käsiteltäessä henkilötietoja 1 momentissa tarkoitetussa tilanteessa rekisterinpitäjän ja henkilötietojen käsittelijän on toteutettava asianmukaiset ja erityiset toimenpiteet rekisteröidyn oikeuksien suojaamiseksi. Näitä toimenpiteitä ovat:

      1) toimenpiteet, joilla on jälkeenpäin mahdollista varmistaa ja todentaa kenen toimesta henkilötietoja on tallennettu, muutettu tai siirretty;


      Eli tuossahan se lukee, että pitää saada tietää kuka tietoja on käsitellyt - tosin kansalaiselle jää epäselväksi mikä edeltävässä kappaleessa oleva "1 momentissa" on.

      Varsin epäselvää tekstiä siinä mielessä tämä lakiteksti ja vielä epäselvempää on Eurlexista löytyvä tietosuoja-asetus. Sitä lue kukaan kansalainen, ja se joka sitä ymmärtää, niin on kyllä neroista neroin.

      Onko minulla oikeus tietää, kuka minun tietojani käsittelee TE-toimiston henkilöasiakasrekisterissä? Ovatko minun tietoni siinä rekisterissä täysin suojatonta tietoa, niitä voi katsella ilman minkäänlaista asiallista perustetta ympäri Suomen jos vain on TE-toimiston työntekijänä saanut oikeudet tähän järjestelmään kirjautua. Entäs sitten jos joku tekee tietomurron - eiväthän nuo TE-toimiston tyypit varmaan pysty silloinkaan todistamaan, että joku meni jonkun tietoihin, kun ei ole rekisteröitykohtaista lokia olemassa!
      Siksi toisekseen, kun katsoo sitä henkilöasikasrekisteriä sillä silmällä mitä kaikkea tietoa sinne voidaan tallentaa, niin siellähän on myös kohta johon voidaan tallentaa rekisteröidyn terveystietoja, tietoja häneen kohdistetuista kuntoutustoimista jne. Ja näitäkin tietoja voi siis mennä ympäri maata TE-toimistoissa katselemaan ja jos niitä jaellaan ulkopuolisille niin rekisteröidyllä ei ole mitään mahdollisuutta todistaa, että joku jolla ei ole mitään aihetta mennä katselemaan hänen tietojaan on niitä käynyt katsomassa.

      Ja kirjauksia rekisteriin tehdään siis myös pistämättä kirjaajan nimeä näkyviin.

      Onpa mahdoton rekisteri!

    • rikollista_touhua

      Laki työvoimapalveluista kertoo, että työttömäksi ilmoittautuneen on toimitettava erinäisiä tietoja TE-toimistoon. Näihin tietoihin kuuluu hänen työhistoriaansa liittyvät tiedot.
      Tämän perusteella TE-palveluihin työtodistuksen toimittaa työttömäksi ilmoittautunut. Eli jos TE-toimisto ottaa työtodistuksen vastaan muulta kuin työttömäksi ilmoittautuneelta, TE-toimisto rikkoo lakia!

      TE-toimiston kanssa asioidessa pitää olla lainoppinut, lakikirjassa kädessä pitää huolta omista oikeuksistaan. TE-toimiston kanssa henkilkohtaisissa tilanteissa asioidessa pitää olla ääntä ja kuvaa tallentava väline käytössä. TE-toimiston tekemät kirjalliset asiakirjat a rekisterimerkinnät on tarkasti syynättävä läpi, oltava tarkka siitä mitä sanoja ja ilmaisuja se te-toimisto käyttää. Jos myöhemmin joutuu näistä asioista kättä vääntämään, niin vaikka kuinka TE-toimisto valehtelisi, niin sille ei sitten voi mitään.

      Se, että TE-toimisto ei pidä lokitietoja rekisteröityjen tiedoissa käynneistä, mahdollistaa sen, että jokin tieto voidaan jälkikäteen kirjata annetuksi totudenvastaisena päivämääränä, kirjauspäivämäärä kun on mahdollista merkitä myös varsinaista tapahtumapäivämäärää aiemmaksi, näin ollen kaikki valehtelu on TE-toimistolle mahdollista. Annoimme tiedon 1.6. merkitään kirjaukseen ja kirjaus päivätään tälle samalle päivämäärälle 1.6. vaikka tosiasiassa se kirjaus olisi tehty 17.6. Koska rekisteröitykohtaiset lokitiedot puuttuvat, millään ei pysty todistamaan sitä, että häh, etpäs vaan olekaan noin tehnyt, sillä kirjasit tapahtuman vasta siinä vaiheessa kun asiasta sinulta kysyttiin ja se päivä oli 17.6.

      Eikös olekin hienoa.

      Anteeks vaan, mutta onko minulla oikeus kuka minun tietojani käsittelee ja millä tavalla!

      • Näin_vaan

        Sen lisäksi että työvoimapalveluita koskeva oma lakinsa sanoo, kuka niitä asiakirjoja työvoimatoimistoon toimittaa, niin käsittääkseni on olemassa myös se kultainen sääntö, että työehtosopimukseen kirjoitettu ei voi mennä sen ylitse mitä jossakin laissa on säädetty.

        Näin ollen, jos työnantaja käyttää työsuhteen päättyessä annettavasta todistuksesta nimeä palvelutodistus siihen kirjattavat tiedot eivät voi poiketa siitä, mitä työsopimuslaissa säädetään työtodistuksen suhteen. Työsopimuslaissa saantioikeudesta todistuksen suhteen ei puhuta kenenkään muun osalta mitään paitsi ao. työntekijänä olleen.

        Näin ollen jos työvoimatoimisto ottaa työsuhteen päättymiseen liittyviä todistuksia vastaan muulta taholta kuin työttömäksi ilmoittautuneelta itseltään se menettelee väärin. Ja vielä enemmän väärin se menettelee jos se ottaa sen vastaan jo ennen kuin ao. henkilö on työttömyyskortistoon itsensä ilmoittanut.

        Mutta joo......

        Valehteleeko työvoimatoimisto, rikkooko se lakia. Eivätkö ne tunne siellä oman alansa lainsäädäntöä, onko lakia mahdollista kiertääj onkin termin muutoksella. Laki on kuitenkin se jonka ylitse joku säädös ei voi mennä.


    • Anonyymi

      TE -toimisto ei käsittele valituksia eikä mikään muukaan valtion systeemi. TE-toimisto on suurin alistaa ja näin se varmistaa toiminnallaan ihmisten mahdollisimman huonon työkyvyn. Samaan pyrkii kela. Nämä myös jakavat ihmiset tietojaan ja parhaillaan väärennettyjä te-toimistoon työntekijöiden väärentämiä tietoja joita moni narsisti joka on te-toimistoon päässyt töihin on kiihkoissaan kirjoitellut

    • Anonyymi

      Kela ryssi rekisterintarkastuksen

      Hallintokantelu 240119
      https://aijaa.com/drQ0ik
      127. Hallintokantelu 240119, ryssitty reksterintarkastuspyyntö
      https://onnellinen-maa.webnode.fi/tilanne/

      Tuokaan ei vielä riitä kun yrittää käskyttää ilman palkkiota
      Saapuneessa kirjeessä oli muistitikun käyttöohje. Ohjeessa kerrotaan mm. että ”Toimita muistitikku Kelaan muistitikun mukana tulleessa palautuskuoressa”.
      En ole Kelan käskyvallan alainen eikä tapanani ole muutenkaan tanssia virkanilkkien pillin mukaan eikä vaatimukselle muistitikun jota en ole pyytänyt enkä tilannut palauttamiselle ohjeessa kerrotulla tavalla tai mitenkään muutenkaan ei ole mitään laillisia eikä muitakaan perusteita.
      Voin toki toimia ohjeessa mainitulla tavalla jos siitä sovitaan erikseen. Taksani tuollaisille työsuoritukselle on 120€/alkava tunti, eli vähintään 120€. Matkaa lähimmälle postilaatikolle on n. 250 m eli varmaan alle tunnista tuo
      homma hoituu vaikka menomatka on lähes kokonaan ylämäkeä kun ei ole ollut tapana ryssiä asioita kuten Kelassa
      jossa muutaman minuutin hommaan menee usein 2 viikkoa eikä aina sekään riitä. Koska Kela luottoluokitus on alle alimman öö-luokan niin vaadin maksun etukäteen käteisenä 20€ seteleinä. Rahat saatuani toteutan muistitikun palautuksen.

      Terveisin
      ®167-176
      toimitusjohtaja-perseentervaaja
      Murrinperse Oy
      😁 😆 😅 😂 🤣

      • Anonyymi

        Et sinä persettä tervaa vaan rasvaat sen naapurin masan visiittiä varten


      • Anonyymi

        Pääsispä käsittelee pötköpölvästiä pesismailalla. Ja työn päälle pari kanisteria perunankuorikiljua stoi rukiveert muidugi perku kurat vitu saatana


    • Anonyymi

      Liirumlaarum

    • Anonyymi

      Minä loin omalle serverilleni oman henkilörekisterin, se on pääkäytössä. Sen tietää työkkärikin, ja harmittaa kovasti heitä kun ei pääse siihen käsiksi. Voivat ihan omiaan vaan kirjotella sinne toiseen päähän, sillä ei ole mitääm merkitystä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6669
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      533
      3786
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      193
      3697
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      173
      2866
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2559
    6. 301
      2391
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1633
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      118
      1548
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1459
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1240
    Aihe