Koiranomistajille

Luvattoman paljon KORJAAMATONTA paskaa Helsingin Kymintien kävelytieosuudella. Paljon enemmän kuin olen koskaan havainnut vaikka olen koiran kanssa kulkenut saman reitin päivittäin lähes 7 vuotta.

Mikä mättää että oman koiransa jätöstä ei korjata. Roskiksia tietty voisi olla enemmän mutta kun ei ole kuin se yksi siellä ylhäällä niin ei voi mitään. Itse vien sinne jos on lähempänä kuin kotiroskis.

Aika ällöä kulkea siellä ja huomata että paljon on ollut laiskoja tyyppejä liikenteessä.
paskapussi taskuun ja jätös ylös ja roskiin, ei se mitään avaruustiedettä ole.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kakkaamuovitumppeja

      Niin,eihän se tarvii ku olla muutaman jotka ei kerää.Ni saman lenkin varrelle kertyy kk jo paljon kakkia .Meillä kerätään oman koiran pökäleet,ja kun on pikkukoira,ni nappaan samaan pussiin muittenkin jätöksiä Eihän se paljoa auta,kun on ihmisiä jotka ei viitti koskaan kerätä.
      Ruoho kun alkaa kasvaa,niin häviävät nopeammin silmistä.Ei meilläpäin kesäisin koiran kakkaa juurikaan näy,kun kakkaavat nyt lumelle niin ne ovat värikkäänä silmissä.Varmasti yhtä vähän kesällä jotkut kerää,mutta silloin sateet,ja pikkuötökät hävittävät ulosteet tehokkaammin .
      On varmasti liikaa toivottu,et joksinen siivoais oman koiransa kakat.Ja viellä toivottomampaa on toivoa,et tupakoitsijat siivoais tumppinsa.Ne kun ei edes maadu,ei sateessa sula,eikä kelpaa öttiäusten ravinnoksi.Tumppi=tutkitusti haitallisin muovijäte.Joten huolehtikaa koiranne kankojen lisäksi myös tumppinne pois luonnosta,ihan kokonaan.

      • Joo kyllä olen itsekkin ottanut mukaan kaksi pussia, yksi omalle ja toinen sille joka lötköttää keskellä sitä pientä väylää joka ihmisten jaloista on sinne tallaantunut.

        Korjasinkin jo pari mutta sitten tuli taas pakkanen ja en nyt kuitenkaan rupea niitä potkmaan ylös kun olisivat heti tuoreeltaan niin helpot ottaa pois.

        Täytyy sanoa että ekan kerran minua ottaa päähän se minkä näen. Se on juuri edellä kerrottu. Jos joskus osuisin paikalle missä koira paskantaa ja omistaja (yleemsä vilkaisee sivuilleen) ja ketään ei näy niin eikun menoksi. Niin en voisi naamaani pitää kiinni. Kohteliaasti kysyisin että unohtuko sulta jokin. Mutta en koskaan nää.

        Tämähän kertoo ko.ihmisestä muutakin. Ei se että ei korjaa koiransa paskoja ole hänelle ainoa (lintsaa) juttu vaan ihminen voi olla sitä (välinpitämätön) omiin velvollisuuksiinsa monissa muissakin asioissa.


    • Kokemustaon

      Lopettakaa koirien ruokkiminen, niin eivät kaki enää

      • Kuinka niin, perustele.


    • tässäjtn

      "Mikä mättää että oman koiransa jätöstä ei korjata. "

      Näitä mättöjä tulee mieleen useitakin:
      - Selkä- tai polvivamma
      - Pimeään aikaan ei näe mihin pommi putoaa
      - Ei vaan huomaa kun koira turauttaa kun koira kävelee takana.
      - Paskapussit unohtui matkasta
      - Näkijöiden puute

      Toivottavasti näistä oli apua =)

      • Vamma on eri asia, jos ei luonnistu niin sitten ei. Tuossa tapauksessa meillä täällä on noita vammaisia suhteetoman paljon siihen nähden mitä itse 4 lenkkiä päivässä tapaan. Mutta lienee ymmärrettävin noista vaihtoehdoista.

        Uskoisin että näkijöiden puute on yleisin syy ja se on sellainen "luuserisyy".

        Pimeä aika on meidän teillämme hyvin kyseenalainen, itse kyllä näen koiran asennosta sontiiko vaiko ei. Tosin talvella joskus kävi niin etten löytänyt sitä pikkukakkaraa jonka koirani vääntää. en sitä ruvennut etsimäänkään.

        Oma koirani kävelee aina hieman edellä joten tuostakaan syystä en voi itselleni alibia tehdä. Ja jos vaikka käveleekin takana niin aina tulee kyllä kuikultua koiran touhuja niin että ei tuokaan hyvä.

        Unohtaminen on ok, voi käydä kelle vaan.


    • Workeri

      Ovat vaan niin laiskoja ja välinpitämättömiä. Kyllä ne joku muu siivoaa ajatuksella mennään.

      Ollaan nimitetty meidän kotikatu " koirankakkakujaksi" niin paljon sitä jätöstä on ja aivan keskellä kulkuväyliä.

      • Vaikka ajattelisivat juuri noin niin eikö ihmistä itseään jo "ota silmään" se näky mikä jossain kävelytiellä vallitsee. Ovatkohan he yhtä suurpiirteisiä kotonaankin. Ja se että koira tekee keskelle kapeaa lumipolkua. Tietty jos on paljon lunta ympärillä niin pienet saattavat siihen syyllistyä koska muuten uppoaisivat hankeen. Isommat luulisi pärjäävän sivummallakin.

        Ja jos koira niin tekee niin senkun korjaa pois.


      • Sotkusakkiayök
        taruolento kirjoitti:

        Vaikka ajattelisivat juuri noin niin eikö ihmistä itseään jo "ota silmään" se näky mikä jossain kävelytiellä vallitsee. Ovatkohan he yhtä suurpiirteisiä kotonaankin. Ja se että koira tekee keskelle kapeaa lumipolkua. Tietty jos on paljon lunta ympärillä niin pienet saattavat siihen syyllistyä koska muuten uppoaisivat hankeen. Isommat luulisi pärjäävän sivummallakin.

        Ja jos koira niin tekee niin senkun korjaa pois.

        Joskus ihmetyttää,et mitkä koirat edes kakkii keskelle polkua....itellä ollu monen rotusta ja kokosta.Ja ne hakeutuu syrjään teiltä ja poluilta.Ja tietty hoidetuilta alueilta ketään,kuten kuuluukin.Mut siis,omat ei jalkoihin poluille pissi,eikä todellakaan kaki.Ojien pohjille,ja vastakkaiselle penkoille hakeutuvat. Puistossa nurmikolle,josta ne napataan roskiin.Ei oo vaikeeta ollenkaan,mut kaikki vaan ei siihen kykene.Huomauttaa kannattaa,ja tiedostaa,et hyvää vastausta ja asiallista keskustelua on turha odottaa.Mua yks uhkas koirallaan,ku kakoista huomautin.Mut eipä paljoa mixelinsä pelottanut,puolta pienempihän se oli ku mun omat suuret,et säälitti lähinnä😂


      • Sotkusakkiayök kirjoitti:

        Joskus ihmetyttää,et mitkä koirat edes kakkii keskelle polkua....itellä ollu monen rotusta ja kokosta.Ja ne hakeutuu syrjään teiltä ja poluilta.Ja tietty hoidetuilta alueilta ketään,kuten kuuluukin.Mut siis,omat ei jalkoihin poluille pissi,eikä todellakaan kaki.Ojien pohjille,ja vastakkaiselle penkoille hakeutuvat. Puistossa nurmikolle,josta ne napataan roskiin.Ei oo vaikeeta ollenkaan,mut kaikki vaan ei siihen kykene.Huomauttaa kannattaa,ja tiedostaa,et hyvää vastausta ja asiallista keskustelua on turha odottaa.Mua yks uhkas koirallaan,ku kakoista huomautin.Mut eipä paljoa mixelinsä pelottanut,puolta pienempihän se oli ku mun omat suuret,et säälitti lähinnä😂

        Juuri sitä keskelle väylää tekemistä itsekkin ihmettelin. Aiemmin ollut vaan sakuja ja niiden piti päästä niin pitkälle kuin hihna riittää. Ei ikinä tielle tai tien reunaan jos oli mahdollista.

        Nyt tämä pieni otus pyrkii samaan mutta isojen kinosten takia ei aiemmin päässyt pitkällekään kun on töppöjalat. Jos ja kun pientareet kantaa menee sinne ja jos tulee väärään paikkaan niin korjaan pois. Kesällä aina sinne puun oksien alle tai kuiteskin jonnekn piiloon.

        Ja aina ne väylällä olevat eivät ole pienten vaan usein myös suurten koirien jätöksiä.


      • Tänään luin Ildiksestä että tämä jätösten korjaaminen perustuu lakiin.
        Järjestyslaki pykälä 14. Noin lehdessä luki. Että sittenhän sitä on rikollinenkin jos ei hommia hoida.


      • järkkyätouhua

        Sama ne tupakan tumpit,eivät maadu,ja ovat myrkkyä viellä.


    • VieläYksiSyy

      "Tänään luin Ildiksestä että tämä jätösten korjaaminen perustuu lakiin."

      Tässä siis vielä yksi mikä mättää -syy:

      Ilmeisesti osa koiranomistajista ei edes tiedä että jätökset pitää korjata.

      • Minusta tuo "ei tiedä" on maailman hölmöin kommentti. Kun kuitenkin on ne aivot, siis ihmisellä, mitenkähän olisi vanhempien esimerkki, onko hekin tottuneet "korjatkoon muut tai olkoot" asenteeseen .

        Laulunsanoin: Maailmassa monta ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa.


      • gknhbnmnn
        taruolento kirjoitti:

        Minusta tuo "ei tiedä" on maailman hölmöin kommentti. Kun kuitenkin on ne aivot, siis ihmisellä, mitenkähän olisi vanhempien esimerkki, onko hekin tottuneet "korjatkoon muut tai olkoot" asenteeseen .

        Laulunsanoin: Maailmassa monta ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa.

        Kakkoa ei tarvii kerätä kun hoidetuilta alueilta.Hoidettu alue,voi jollekkin olla vaikea ymmärtää,varsinkin talvella .Ajetut nurmikot,puistot,kulkuväykät jne.on helppo erittaa.Ojista,joutomaalta,ei tarvii kerää.


      • Aivan mutta jos kesäinen kävelytie on kutistunut kapeaksi poluksi, niin kyllä jokainen näkee onko se sitten siellä keväisellä/kesäisellä kulkuväylällä vai ei.

        Minusta kyse on ihmisen tahdosta ja viitseliäisyydestä, laiskuudesta ja välinpitämättömyydestä muita kohtaan.
        Ajattelen että ihmisen nämä ominaisuudet kyllä toistuvat muissakin hommissa.
        Kaikki jätteet samaan pussiin, roskat ja tölkit heitetään metsään jne.
        Ne ovat pieniä asioita yksilötasolla mutta yleisyessään ovat pian kyllä ongelma.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe