Kääpiövillakoira ikääntyessä n. 14-vuotiaana

Kaapokissa

Kääpiövillakoira jo 14 vuotta, nyt koira alkaa jo olla vanha. Ei aina, mutta usein, koira ei enää jaksa hyppiä tai hypätä takaisin sohvalta lattialle tekee sille kipeää. Mikähän koiralla on. Välillä syö kömpelösti, eikä esim. saa herkkupalaa kokonaan, vaan täytyy auttaa paloittelemalla ja kokonainen jää puoliksi lattialle. On pehmeää herkkua.

Koira pitää tietynlaista ääntä kun esim. hyppää sohvalta lattialle ja etutassut/jalat menevät epänormaalisti "omiin suuntiin". Ollut noin jo aiemmin muutaman päivän ja sitten menee ohi, onko koira kunnossa. On toki vanha, ei kai lopetettava?? Tuntuu kärsivän, kun nyt ei esim. yritä sohvalle, kun päässyt pois ja piti sitä ääntään. Ilmeisesti sattuu johonkin. Onko muilla kokemuksia ikääntyvästä kääpiövillakoirasta ja sen hyvinvoinnista.

Jo pitkään tuntuu kävelevänkin ulkona vähän hitaasti.

3

<50

Vastaukset

 • Meinasitko sinä, että koiralle tehdään diagnoosi etänä keskustelupalstalla? Vie se raukka eläinlääkärin tarkastukseen, jotta eläinlääkäri voi tutkia, jos sillä on reumaa tai muuta lääkitystä kaipaavaa kipuilua, mätiä hampaita tai muuta vastaavaa. Ei koiran olo sillä helpota, että omistaja ihmettelee keskustelupalstalla.

 • Kristallipalloni sanoo, että kannattaa kääntyä eläinlääkärin puoleen. Koiral voi olla vielä muutama vuosi elinaikaa edessäpäin mikälisikäli nyt pääsee tutkittavaksi että mikä kipua ja syömisvaikeuksia aiheuttaa.

 • Koiralla oli aika eläinlääkärille. Todettiin, että koiran lumpio mennyt sijoiltaan, oli korva- ja suutulehdus, lisäksi silmissä oli sairautta. Luultavasti kaihea ja jonkunlainen tulehdus myös. Selässä oli mahdollisesti jotain vialla myös. Koira nukkui pois samalla käynnillä piikkiin, eikä enää kärsi.

  RIP.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  126
  3809
 2. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  89
  3630
 3. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  964