Äitimuori asialla

Huoli-pojasta

Työttömän pojan velkasumma on kasvanut. Pikkuvelkoja sinne tänne. Ulosottomies muistaa tuon tuostakin. Pojalla ei ole mahdollisuutta maksaa kuin pieniä määriä kerrallaan, josta ei paljon iloa ole, kun ulosmitattava määrä ei juuri pienene.
Voiko äiti ottaa maksut ja maksaa ne pois? Onko siitä harmia pojalle tai äidille? Meneekö äidiltä luottotiedot, jos hän on tekemisissä ulosottoviranomaisen kanssa?

Entä sosiaalitoimisto? Mihin pitää ottaa yhteyttä, että voisi saada selville, millaisia mahdollisuuksia pojalla on esim. omaan asuntoon? Poika on masentunut ja syrjäytynyt. Hänen asiansa pitäisi nyt saada kuntoon.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ygku

      Eikös erään Martinankin äiti maksanut uo-velat pois? Tai niin ainakin itse kertoili naistenlehdissä. Ei kai ketään kiinnosta, kuka maksaa, kunhan joku maksaa.

    • hpjet4hpjtejpht

      Älä ainakaan pojan tilille pistä mitään rahaa tai toimeentulotukiviranomaiset riemastuvat.

    • 554354545

      Maksat suoraan ulosottovirastoon, ulosoton verkkopalvelusta tai kysymällä ulosottomieheltä saa tilinumeron ja viitteen jolla velkaa voi lyhentää. Älä maksa pojan tilille tosiaan mitään jos se saa tai meinaa hakea toimeentulotukea - ulosoton vapaaehtoista lyhentämistä ei lasketa menoksi. Ei tosta mitään ongelmia kenellekään tule, ellei sitten tule lahjaveroa jos tarpeeksi paljon toisen velkoja makselee.

    • Turhaapaapomista

      Näitä äitejä on minunkin tuttavapiirissä jossa äiti on maksanut pojan velkoja pois.
      Palkaksi ei ole saanut edes kiitosta.
      Ulosottoon vaan kaikki laskut ja maksakoon omat velkansa sitten kun sen aika koittaa. Ja eihän siinä mene kun 15-20 vuotta kun ne tulee vanhaksi.
      Minä en maksaisi mitään.

    • Elämääeletäänhetkissä

      Velat voi maksaa pois kuka vain. Mutta jos summaa on paljon pitää miettiä lahjavero tai ennakkoperintö asiat kumpaa käyttää. Velkojen maksun lapselleen voi myös junailla lainana pienellä korolla. Mutta kaikki nämä kolme vaihtoehtoa pitää tutkia tilannekohtaisesti ja valita sopiva. Äidille ei tule ongelmia maksaessaan lapsensa velkoja. Ja ainoa joka on näistä 3 vaihtoehdosta kiinnostunut on verottaja tai viime kädessä perinnönjakaja.
      Sosiaalitoimisto. Ei välttämättä näe pojan velkojen maksua. Mutta jos ne ovat siellä tiedossa esim. Veronpalautuksen ulosmittauksen yhteydessä tehtävässä toimeentulotuen maksussa. Katsotaan lahjana tehty maksu tuloksi, sekä ennakkoperintö. Mutta hyvin laadittua velkakirjaa ei. Mutta siihen pätee taas jälleen eri byrokratia, koska kyseessä on suurenmman tuen tarpeessa oleva yksilö.
      Jos on masennusta ehdottomasti yhteys sosiaalitoimistoon ja vaatine tuettuun asumiseen. Velka on yleensä näissä tapauksissa se pienin ongelma. Mutta helpoin asia ottaa esille. Et nii hmm... tukiverkkoja rakentelemaan. Etsimään ohjelmaa päivään. Ja muutakin mukavaa, kuin oma kämppä. Käykää yhdessä kävelyllä. Huomatkaa pieniä asioita ja jutelkaa. Se on tärkeää masentuneelle. Ensin pieniä matkoja. Jonka jälkeen pääsee jo pidemmälle pienin askelin.

    • TotuusOnKaru

      Ikävä kyllä Suomen laki on sellainen, että jos et ole reagoinut käräjäoikeuden haasteeseen on nämä velat menneet yksipuolisena tuomiona läpihuuto juttuna läpi. Suomen käräjäoikeudet eivät tarkista ovatko velkojat oikealla asialla vai ei. Tämä on kylmä totuus.

      • yrtgfr

        Eivät tietenkään tarkasta. Jos et vastaa mitenkään saamaasi haasteeseen, etkä edes vaivaudu hakemaan takaisinsaantia saatuasi yksipuolisen tuomion tietoosi, niin miksi ihmeessä käräjäoikeuden pitäisi ruveta sinun puolestasi sinua puolustamaan, ja velkojesi oikeellisuutta kaivelemaan?

        Jos velkoja esittää velalle jonkin perusteen, eikä velallinen sitä perustetta lähde kiistämään, niin miksi käräjätuomarin pitäisi lähteä asiaa sen enempää penkomaan? Tietenkin uskotaan sitä, joka on asian oikeuteen lähtenyt viemään, haasteen laatinut, maksanut oikeudenkäymismaksun ja niin edelleen, jos vastapuoli ei korviaan lotkauta.


      • Näintekisin

        No voi ainakin haukkua sen käräjätuomarin pystyyn. Itse ainakin ottaisin yhteyttä ja tekisin riksoilmoituksen tuomarista.


      • fsdjisj34red
        yrtgfr kirjoitti:

        Eivät tietenkään tarkasta. Jos et vastaa mitenkään saamaasi haasteeseen, etkä edes vaivaudu hakemaan takaisinsaantia saatuasi yksipuolisen tuomion tietoosi, niin miksi ihmeessä käräjäoikeuden pitäisi ruveta sinun puolestasi sinua puolustamaan, ja velkojesi oikeellisuutta kaivelemaan?

        Jos velkoja esittää velalle jonkin perusteen, eikä velallinen sitä perustetta lähde kiistämään, niin miksi käräjätuomarin pitäisi lähteä asiaa sen enempää penkomaan? Tietenkin uskotaan sitä, joka on asian oikeuteen lähtenyt viemään, haasteen laatinut, maksanut oikeudenkäymismaksun ja niin edelleen, jos vastapuoli ei korviaan lotkauta.

        Suomessa olet syyllinen ennen kuin toisin todistat? Eikös tämän pitäisi mennä toisin päin?


      • yrtgfr

        "No voi ainakin haukkua sen käräjätuomarin pystyyn. Itse ainakin ottaisin yhteyttä ja tekisin riksoilmoituksen tuomarista. "

        Koirat haukkuvat, karavaani kulkee.
        Mutta minkäs rikoksen ajattelit olevan kyseessä?

        "Suomessa olet syyllinen ennen kuin toisin todistat? Eikös tämän pitäisi mennä toisin päin?"

        Syyttömyysolettama on rikosoikeudellinen käsite, ja tässä on kyse riita-asiasta. Mutta kyllä sinä rikosasian käsittelyssäkin aika herkästi tuomituksi tulet, jos et mitenkään puolustaudu.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      250
      2706
    2. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      11
      1683
    3. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      120
      1589
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      16
      1482
    5. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      96
      1345
    6. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1190
    7. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      953
    8. Odotatko vielä

      Häntä?????
      Ikävä
      61
      918
    9. Mikä biisi

      Kuvaa sinun ja kaivattusi tämänhetkistä tilannetta? Laittakaa biisejä tulemaan ❤️
      Ikävä
      56
      898
    10. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      1
      885
    Aihe