En halua enää työskennellä hoitoalalla.

SejonkanimeäEtTiedä

Olen viimeiset 15-vuotta elämästäni uhrannut ja kuluttanut itseäni työskentelemällä hoitajana eri laitoksissa.
Ensin psykiatrisessa sairaalassa, vanhainkodissa, kehitysvammaisten kanssa ja taas psyykkisesti sairaiden parissa.

Olen palanut loppuun. En jaksa enää. Alalla tapahtuu jatkuvia muutoksia. Työ on ryhmätyötä. Palkka on pieni. Ilmapiiri on todella huono ja vaihteleva.
Pitää suorittaa eri koulutuksia kuten lääkelaskutentin, sen olen jo käynyt läpi ja taas olisi uuden kierrosksen aika.
Työni ei varsinaisesti palvele ketään, taikka mitään. Olen ollut osastonhoitajien ja äänekkäiden työkavereiden/yhteisöjen pompotettavana. Miksi?

Jotkut voivat neuvoa, että ota saikkua.
No se on hetkellinen apu. Mutta ei lopullinen.

Näen ainoana pois pääsynä itseni poistamisen tästä elämästä.
Autolla rekkaa päin. Aseella itseäni päähän (sellaisen saa käsiinsä vaikkapa omalata isältä kun tämä on matkoilla), tai yövuorossa alkoholin kanssa vetää lääkekaapillinen vaarallisia lääkkeitä vahvan alkoholin kanssa alas. Verenpainelääkkeitä mm.

Lottovoittoa ei tule. Opiskelemaan en pääse. Haluan poistua tästä maailmasta.

30

1887

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdhgdfhdf

      Olen yrittänyt hakeutua psykiatriseenhoitoon, mutta ne eivät ota.

      T: Aloittaja

    • Pelastaitsesi

      Mikään työ ei ole tuon arvoinen. Ensin lääkäriin ja sitten alanvaihto.

    • pilvpout

      Enpä ihmettele että olet väsynyt, 15 vuotta hoitotyössä on pitkä aika. Uskon että jonnekin pääset opiskelmaan, nyt on hakuaika ammatillisiin oppilaitoksiin ja myöhemmin mm. amk:hon. Jotain ihan muuta kuin hoitotyötä...
      Vuorotteluvapaata voi saada max 6 kuukautta, ellet pääse opiskelemaan.
      Sairauslomaa noin vuoden verran.
      Usko pois, mikä tahansa työ tuntuu helpolta hoitotyön jälkeen :)

    • Uhvijkbbk

      Mun ei tarvinnut kuin olla harjoittelemassa muutamassa palvelukodissa ja päiväkodissa niin se riitti kyllä avaamaan alan realiteetit. Vanhuspaikoissa päivästä toiseen samojen rutiinien toistamista. Varsinaisesta viriketoiminnasta nyt ei ollut oikein kukaan innostunut, vähän sellaista pakkopullaa näytti olevan työntekijöille ja hoidettaville. Aamuvuorolaiset olivat nuutuneita, aivan kuin olis katsonut jotain hidastettua filmiä. Työntekijöiden sosiaalitilat olivat kuin vankilasta, todella surkeat, ei paljon mieltä nostattanut alkaa työpäivää ja oli sentään kysymyksessä uudet rakennukset tai vasta uudistetut. Tosi typerät työvuorot, menet iltaan ja seuraavana päivänä aamuun, aivan kuin tekisi 2 vrk töitä putkeen. Onneksi otin hatkat, ihan mitä muuta vain, mutta ei tuollaista. Päiväkodit vähintään yhtä kamalia paikkoja, ei edes omaa ruokailuhetkeä, miten ihmiset jaksaa olla noilla aloilla. Noh, nämä laitoksethan ovatkin sosialismin innoittamina suunniteltuja.

    • no.onkohan.enää.ihme

      Uutisointia kun seuraa, niin ei ihme, että moni ei kehtaa enää työskennellä hoitoalalla tai sosiaalialalla. Tai hakeudu sinne, jos onkin mielessä käynyt. Hyvätekeväisyys kun saattaa nykyään helposti kääntyä pahantekeväisyydeksi. Vastahan tässä hiljattain oli uutisissa, että peräti 1/5 hoitoalan koulutuksen saaneista työskentelee aivan muilla aloilla.

      • Anonyymi

        Silti niiden poislähtijöiden tilalle ei kouluteta. Se näkyy aikuiskoulutuksessa . Hakijoita kymmenkertainen määrä koulutuspaikkoihin nähden . On varmaan kaksinkertainenkin määrä , mutta kun ovat jo aikaisemminkin hakeneet ja eivät pääse. Kokemusta on : aloituspaikkoja oli 12 hakijoita 87. Kyseessä oli lähihoitaja linja , joten isoja vaatimuksia ei ollut aikaisemmasta koulutuspohjasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silti niiden poislähtijöiden tilalle ei kouluteta. Se näkyy aikuiskoulutuksessa . Hakijoita kymmenkertainen määrä koulutuspaikkoihin nähden . On varmaan kaksinkertainenkin määrä , mutta kun ovat jo aikaisemminkin hakeneet ja eivät pääse. Kokemusta on : aloituspaikkoja oli 12 hakijoita 87. Kyseessä oli lähihoitaja linja , joten isoja vaatimuksia ei ollut aikaisemmasta koulutuspohjasta.

        Kukkaan ei halua paska alalle. Kaikki haluaa koodareiksi!


    • Älkääalistuko

      Kaikista älyttömintä hoiva-alalla on kaivaa omaa kuoppaansa sillä, että muita ajatellen ja työpaikan menettämisen pelosta venyy ja venyy työvuoroissa, työajoissa, yrittää työskennellä sairaana. Työnantajathan kyllä ottavat viimeisenkin pisaran työntekijästä irti, jos kiltisti antaa ja kiitosta venymisestä ei tule, siinä vain uuvuttaa itsensä pahasti. Muutos hoiva-alalle tulisi, kun kaikki toimisivat järkevästi omaa vointiaan ja työkykyään ennenkaikkea ajatellen. Työnantajien olisi pakko pikkuhiljaa muuttaa suhtautumistaan työntekijöihin robotteina, jotka voi aina heittää pihalle ja korvata uusilla.

    • Anonyymi

      Eräässä kaupungin sosiaalitoimen yksikössä alaisella on sosionomin tutkinto mutta esimiehellä ei ole mitään valviran rekisteristä löytyvää pätevyyttä, mihin tälläinen perustuu? Eikö esimieheltä edellytetä sosiaalipuolen tutkintoa?

    • Anonyymi

      Uskalla sanoa EI.
      Sanot vain, että olet liian väsynyt eikä turvallinen työ enää onnistu.
      Jos työnantaja sanoo irti, ei ole sinun vika.
      Tarvittaessa tallenna keskustelut salaa vaikka älykännyllä, on luvallista tallentaa keskustelut joihin itse osallistut.

    • Anonyymi

      Ihan ensin tosiaan sairasloma. Lepäät ja mietit asioita. Ei se ole mikään ratkaisu, mutta saat itsellesi ilmaa ja voit hengittää rauhassa.
      Katsoin jossain paikassa tuollaista hoitotyötä.
      En osannut ajatella itseäni sellaiseen.
      Jos jostain syystä ajautuisin alalle, alkaisin ideoimaan asioita uusiksi kaikilla mahdollisilla tavoilla. Työ voi olla kurjaa, jos repii samoja asioita jatkuvasti.
      Kun olet alalla, niin voit miettiä tehdessäsi tai lomallasi muutoksia, jota ala tarvitsee.
      kaikenlainen tekniikka avuksi ja toinen alue on työilmapiirin ilostuttaminen.
      Kaikki voi paremmin, jos työpaikka on mukava.
      Tässä vaan muutama ajatus iltayöstä.

      • Anonyymi

        Voi kuule lapsi kulta, tuolla asenteella palat loppuun alta aikayksikön. Minkäänlaisella kehittämisasenteella varustettu ihminen ei pärjää hoitoalalla: alalla ei ole edes aikaa istua miettimään ja istumaan missään kehittämispalavereissa niinkuin normaaleissa töissä, ja toisekseen sinun hienot ideasi vastaan osastohierarkia ja vuosikymmenien aikana hioutuneet käytännöt sekä tuo jumalaton kiire ja resurssipula, ei ehdi kuin ajattelemaan miten pitää jengi hengissä.

        Tarkoitat varmaan hyvää, mutta alkoi melkein naurattamaan miten alat siellä neuvomaan että hei mä oon hei miettinyt tällaista, eiköhän muuteta ja kokeilla. Annan hyvän neuvon, ihan muu ala on sinua varten.


    • Anonyymi

      Vittuakos valitat ? Luuleks sä että muilla on ruusuilla tanssimista ???

      • Anonyymi

        Saa silti valittaa :) tanssikoot mitä tanssii..


      • Anonyymi

        Mulla on työ joka on kyllä ruusuilla tanssimista. Helppo.


    • Anonyymi

      Opiskelin opetusalalle ja samanlainen kokemus.
      Opetus, päivähoito...
      Järkyttävää kiusaamista, huono palkka tai sitä ei makseta ollenkaan,
      ei työsopimuksia, pelkkiä pätkiä, sijaisuuksia, ihmiset vaihtuu,
      ihmiset eivät ole enää ihmisiä toisilleen,
      esimiehet ja työkaverit kiusaa, keikkalaisia kiusataan, sijaisia kiusataan...

      Näyttää siltä, että, ne jotka ovat olleet vakivirassa viimeiset myrskyvuodet, ovat
      sakeutuneet pirulaisiksi. Työtä ei tehdä enää työn tai asiakkaan vuoksi
      vaan ....vaikea sanoa miksi.

      Osaamista olisi, mutta alan vaihtajia vihataan,
      ei ole rahaa opiskella enää, vakitöitä ei enää ole,
      kaikki säästöt on syöty, rahat on loppu.

      Pääsin vihdoin työhaastatteluun ja olin ryhmähaastattelun
      ainoa suomalainen. Aasialaiset näytti itsevarmoilta
      ne vaihtaa alaa....ne otetaan töihin.

      3 viimeistä hallitusta on tehnyt Suomesta tällaisen
      eikä tämä ole enää turvallinen
      Jos ei pysty elättämään edes itseään,
      mitä järkeä täällä on?

      EU tulee väkisin ja se ajaa Suomea alas- saksan maakunnalla ei voi olla omaa rahaa tai kieltä. MUA OKSETTAA - että Suomesta on tehty osa natsivaltakuntaa.

      TÄÄ ON NIIN OKSETTAVAA. EI MITÄÄN MAHDOLLISUUKSIA ENÄÄ.
      Jos olis väline (a**) olisin jo pistänyt itseni ... atomeiksi aikaa sitten.

      mamut tulee hulluna tänne kun saavat lapsilisiä....jeee...
      ne ei vielä tiedä, että lattiamaali kuluu aika nopeasti, eikä uutta tule

      eikä suomalainen bemari/ mersu ukko/ akka välitä että vi*tujakaan

    • Anonyymi

      Ala on tosiaan mennyt kauheaksi! Terveys ja psyyke hajoaa päivä päivältä enemmän. Tuntuu, kuin vankilassa olisi ja työvuorot menevät kuin aivot sumussa. Pelkään, että joku päivä vielä oikeasti teen jonkun kohtalokkaan virheen, mistä joudun vastuuseen. Varsinkin vanhusten asumisyksiköt ovat kaukana kodikkuudesta. Osa työntekijöistä on terveysongelmineen ja väsymyksineen itsekin hyvin pihalla. Mitään muutosta tuskin on tulevaisuudessa tähän tulossa. Yritän vielä jaksaa hetken aikaa ja mikäli tämä olotila jatkuu tai pahenee, niin ei varmaan auta muu kuin ottaa loparit.

    • Anonyymi

      Huh, taisin tehdä elämäni viisaimman ratkaisun, kun jätin lähihoitajaopinnot kesken muutama vuosi sitten! Tein yhden harjoittelun koulussa ja muutaman harjoittelun vanhuspuolella ja huomasin kyllä äkkiä, miten hullua hommaa hoitotyö nykyisin on. Tai kenties paremmin sanottuna huomasin, miten pimeitä hoitoalan työpaikat ovat. Ei minulle vanhusten peseminen, vaippojen vaihto tai lääkkeiden antaminen ollut mikään iso juttu, mutta se hoitoalan työpaikkojen ilmapiiri!

      Opiskelijat olivat oikeastaan joka harjoittelupaikassa aivan b-kastin ihmisiä ja selän takana puhuminen oli arkipäivää. Parin-kolmen päivän harjoittelun jälkeen opiskelijan pitäisi olla jo valmis työntekijä, ja sen jälkeen pienistäkin virheistä näytetään vinoa naamaa (sekä moititaan opiskelijaa muille hoitajille kahvitunnilla, opiskelijalle itselleen ei luonnollisesti tarvitse kertoa suoraan, mikä meni väärin). Ja jos opiskelijasta ei satu löytymään valittamista, sitten marmatetaan milloin huonosta palkasta, milloin kiireestä ja siinä sivussa hankalista omaisista. En toki sano, etteikö hoitoalan työoloissa olisi parantamisen varaa, mutta en kyllä ole missään muualla tavannut niin elämäänsä kypsyneitä ihmisiä kuin hoitoalalla.

      Puoli vuotta ennen valmistumistani päätin keskeyttää opinnot. Minulla oli ennestäänkin jo toisen alan koulutus ja tajusin, että hoitoalalle päätyminen olisi ollut katastrofaalinen virhe. Taidan olla onnekas, kun tajusin asian jo opiskellessa.

      • Anonyymi

        Minä kävin aikoinaan loppuun lähihoitajakoulutuksen. Tosin se koulutus oli alussa sosiaali- ja terveysalan perustutkinto ja tuo lähihoitaja-nimike tuli opiskelujen aikana. Yksi opettaja otti minut silmätikukseen ja karjui hirveällä äänellä. Monissa harjoittelupaikoissa oli hankalaa kun minulla ei ollut ennestään hoitoalan kokemusta. Aika vähäiseksi jäi sillä alalla työskentely. Olen tehnyt ihan muita töitä suurimman osan ajasta sen opiskelun jälkeen.


    • Anonyymi

      Kyllä, Elämäni Attendo tai Adagio

    • Anonyymi

      Moni vaihtaa alaa, ei pää kestä samaa alaa koko työuraa.
      Ammatinvaihtokaan ei ole mikään pikkujuttu mutta kaikkiin töihin ei edes vaadita mitään vuosien koulutusta.

    • Anonyymi

      En todellakaan enää jaksa olla hoitoalalla. Harkitsen päivittäin itsemurhaa. Työt pyörivät koko ajan mielessä ja tulevat uniin.

      En jaksa. Miksi edes piti kouluttatutua hoitoalalle? No Silloin oli jokin pakko kouluttautua johonkin. En kyllä jaksa.

      Ihan järkyttävää.

      • Anonyymi

        Hae nyt hyvä ihminen ensin sairauslomaa ja heti, kun tokenet niin hae henkilökohtaiseksi avustajaksi.


    • Anonyymi

      Itse en työskentele hoitoalalla, mutta tiedän kyllä että työelämä toimii ihan samalla tavalla muillakin aloilla. Ihminen poltetaan loppuun ja otetaan aina seuraava tilalle.

      Itse en tätä oravanpyörää jaksanut enää niin oma ratkaisuni tähän oli se että teen vain määräaikaisia keikkatöitä. Keikkojen välissä nostan ansiosidonnaista ja huilailen kunnes olen kunnolla palautunut. Aika vaatimatonta elämää elän, mutta kaikki perusasiat saa rahoitettua ansiosidonnaisellakin. Itse näen asian niin, että on parempi uhrata materialistiset haaveet kuin oma hyvinvointi.

      Tsemppiä kaikille teille raatajille!

    • Anonyymi

      No palstalaistenhan mukaan loiset ja heikot darwinismi hoitaa :D Olet jo tehtäväsi tehnyt, uusia tulee tilalle :)

    • Anonyymi

      Mene markettiin tavaraa hyllyttämään tai nettitilauksia keräämään.

      Sama palkka kuin hoitoalalla, mutta ei vastuuta ihmisten terveydestä tai hengestä.

      • Anonyymi

        tottakait hyllyttämistyössä on vastuu myös ihmisistä ja heidän terveydestänsä. Etenkin elintarvikkeiden hyllyttämisessä. Kenties et sitä huomaa. Hoitoalalla saa paremman palkan kuin hyllyttämistyössä. Hyllyttäminen on fyysisesti aika raskastakin.


    • Anonyymi

      Jokohan siellä hoitoalalla on erikseen ne tukityöt? Ilmeisesti kaikkia ei voi ihan jättää tekemättä kuten ruokien vieminen e vielä kuuluu hoitajille? ONHAN SAIRAALASSAKIN laitoshuoltaja ruoankuletusta varten. Välillä tuntuu että saikulla jos töissä pääsee ehkä helpommalla kun vanhusten tehostetussa palveluyksikössä., ilmeisesti juuri sinne piti käydä sellainen hemöotus, että ainakin siivous, pyykkääminen tiskaaminen loppuu 1.10 voimaan tuli.

    • Anonyymi

      Pitäiskö tuo pää hoitaa kuntoon, ei ole enää työstressistä kyse. Ota vaikka loparit jos et saikkua saa, saat kuitenkin noin työllistävällä alalla töitä sitten kun fiilis parempi.
      Paskaako jonkun työn takia itseään lopettamaan, hyvänen aika mitä puhetta.

    • Anonyymi

      Moni on antanut pois lähihoitajan oikeutensa. Minä mukaanlukien.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe