Minulla oli tällainen tapaus pörssitalossa. Isä asui samassa huoneessa toisen papan kanssa. Huoneessa oli wc jonka lavuaari oli tukossa, vettä piripintaan täynnä. Papat, varsinkin isä jolta erittyi limaa erään taudin takia kävivät siinä kakistelemassa ja syljeskelemässä lavuaariin, no vanhat on vanhoja.
Kävin siellä viikottain ja kysyin hoitajilta miksi sitä ei korjata. He sanoivat että talonmies on kutsuttu, ei ole tullut. Seuraavalla viikolla sama juttu, taas sama vastaus. He eivät mahda mitään jos se ei tule. Komannella viikolla menin sitten johtajan puheille, hän lupasi korjata asian. Kun tulin sitten seuraaavan kerran asia oli korjattu.
Mielestäni 3 viikkoa senkin asian korjaamiseen on käsittämätön aika. Lavuaarissa vesi kihisi ja voi vain kuvitella sitä hygieeniaa, huh. Hoitajat sanoivat että onhan tuolla käytävällä toinen wc. Voivat käydä siellä mutta eihän ne vanhat ymmärrä ja jos on hätä siihen lähimpään sitä mennään,
Huomasin miten vaikeaa valittaminen on. Jos valitat jostain hoitajasta tai johdolle, sinun pitää jättää kuitenkin se avuton vanhus juuri näiden ihmisten armoille. Ja ihmiset ovat pikkumaisia, ottavat neniinsä ja jollain lailla he sitten kostavat sen sille avuttomalle vanhukselle. Ollan välittämättä, pysytään pois, jätetään yksin, ei tuohon uskalla puuttua tms.
Minäkin yritin ystävällisesti saada muutosta aikaan että suhteet säilyy, mutta vaikeaa se oli.
Mielestäni tarvitaan netin kautta tehtävä anonyymi valitus viranomaisille esim. tässä tapauksessa seuraavasti: Tässä hoitokodissa on lavuaari ollut tukossa jo 2 viikkoa.
Tarkastajat menevät paikalle ja käyvät huoneet läpi ja löytävät ko kohteen. Näin kukaan ei joudu silmätikuksi, asia löytyy ikäänkuin rutiinitarkastuksella.
Uskon että on paljon valitettavaa, mutta ihmisten kynnys lähteä valittamaan on liian korkealla. Toki itseään hoitokodiksi nimittävän paikan tulisi jo omasta aloitteesta huolehtia tämäntyyppisistä asioista, mutta ei se näytä hoituvan. Johtuuko sitten henkilöistä vai yrityksestä.
Valittamisen vaikeus
1
138
Vastaukset
Minä olen valittanut ja kyllä se on ollut vaikeaa, kun on huonossa kunnossa. Ja kyllä suututtaa kun valittamisen jälkeen sain kokemuksestani ja asiantuntijalta tietää, että valittaminen on turhaa. Valittamisessa on mahdollista saada vain jonkinlaisia rahallisia korvauksia, mutta minkäänlaisia muutoksia parempaan ihmisenhoitoon esim. valittamisella ei ole mahdollista saada. Eikä ole olemassa minkäänlaista oikeudenmukaisuutta. Että kaikki sellainen puhe yhdenvertaisuudesta ja oikeudesta saada esim. hyvää hoitoa, se on satua. Se miksi maassamme ylläpidetään valituslaitoksia on täysin käsittämätöntä? Valituslaitokset ovat ehkä vain suuripalkkaisten johtajien virkoja varten, kansalaisella ei ole olemassa mitään merkitystä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 14910891
- 525200
Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html452413- 302113
Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia131681Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,421514Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta301221Känniläiset veneessä?
Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v351166Daniel Nummelan linjapuhe 2025
Kansanlähetyksen toiminnanjohtajan Daniel Nummelan linjapuhe tänään. Rehellistä analyysiä mm. evlut kirkosta ja piispo92925TÄSTÄ TAITAA TULLA SUOMEN HISTORIAN SUURIN USKONNONVAPAUDEN OIKEUDENKÄYNTI.
Sinun täytyy hyväksyä se että jos sinä vetoat uskonnonvapauteen, silloin sinun tulee antaa myös muille vastaava vapaus o317882