Miksi uusia Fiateja myydään vähän?

NÄINONon

Koska ne on kesäautoja,,eivät kuulu suomeenkaan.....täysin paskoja: jos katsot liikennettä yleeeensä ei niitä koslia paljon näy<< Huono maine ikänsä ja pysyy.

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puntolla

      Ei se ole tuosta kiinni, Fiat on aivan yhtä kelpo suomeen kuin mikä tahansa auto, tietenkin.
      Fiat on aliarvostettu auto ja ihmiset ovat säälittävän ennakkoluuloisia. Esim. uusi Fiat Tipo sai erittäin arvostetun eurooppalaisen autopalkinnon tullessaan markkinoille. Taakse jäi paljon yleisiä merkkejä.

    • dementiaaa

      Oletko huomannut että kyselet samoja kysymyksiä?

    • Euroopan_automyynti

      Talviautoja ovat. Esim. Puntot käynnistyy hyvin kovilla pakkasilla ja ovat tunnokkaita liukkailla teillä. Grande Puntonikin käynnistyi aina hyvin, tosin lähes aina lämmityksessä oli. Kerran olin unohtanut laittaa lämmitykseen ja -29 aamulla ulkosalta lähti käyntiin "kuin palmun alta".
      500X 4x4 Multijet diesel pärjäsi hyvin talvivertailussa ja samoin sisarmalli Jeep Renegade bensiinikoneella muutama vuosi sitten. Renegade taisi olla lämpimin auto vertailussa. Nuo vertailut olivat v.2015 ja 2016 jos oikein muistan.
      Ja vuonna 2017 Fiat voitti myynnillään Euroopassa mm. Toyotan ja Skodan. Viime vuonna taisi niukasti jäädä näistä mutta aika hyvin kuitenkin kun hybridejä ei Fiatilla ole valikoimassa vielä.

      • fiat600

        En ole koskaan ajnut puntolla mutta kiinnostaa tietää millainen ajokokemus on kun se on tunnokas liukkaalla ?? Miten se eroaa jostain muusta joka ei ole tunnokas ??
        Jos automerkki lyö myynnillään jokin toisen merkin se ei tarkoita että olisi hyvä, se tarkoittaa että on halpa ja se ei aina ole hyvä.
        Fiat oli hyvä auto siis oli hyvä auto esim 1960 - 1970 luvulla kun muutkaan ei olleet vielä niin kehittyneitä.


      • 5FiatAlfaFordHondaKia

        Punton "tunnokkuudesta" en tiedä, mutta ainakin ilman ajonvakautusta oleva Panda lähes uusilla hakkapeliitta nastarenkailla on mukava ajettava liukkaalla. Sivuluisut lumisella tai jäisellä tienpinnalla ovat erittäin ennustettavia ja lievästi yliohjaavia. Kyllä sitä voi mielestäni pitää "tunnokkaana" jos sivuttaispito irtoaa ennustettavasti ja kuski tuntee mitkä renkaat ovat sivuluisussa, pandassa tuntee hyvin ollaanko tasaisessa nelipyöräluisussa vai onko nelipyöräluisu muuttunut lievästi yliohjaavaksi. Ajonvakautus on tietysti uudemmissa malleissa tappanut tämän "tunnokkuuden" oli kyse melkein mistä automallista tahansa. Tosin ajonvakautuksessa tuntuu olevan vähän eroa siten, että eurooppalaisissa automalleissa ajonvakautus ei toimi samaan tapaan vauhdin tappavana ajonestona kuin se tekee japanilaisissa ja korealaisissa


      • niinpäjoo

        En ole ajanut nykyisiä Fiateja, mutta ylipäätään liian monella merkeillä ohjaus on tätä nykyä ainakin tehostamattomien autojen ajat kokeneen makuun aivan ylitehostettu, niin että tuntuma tiehen jää heikoksi. Viimeksi ihmettelin tätä kaverin Golf GTI:ssä (nykyistä edeltävä malli) kun odotin tunnokasta ajokokemusta, mutta ohjauspyörän vaste oli tunnelman latistavan mitätön.


    • arska432

      Fiat nimenomaan on talviauto. Mulla on 2000-luvulla ollut 3 Puntoa, 2 Grande Puntoa ja 500L. Missään noista ei ole ollut lohkolämppäriä tms. Aina lähtenyt talvella käyntiin avaimella, pahimmillaan on ollut pakkasta -34 astetta. Tosin noilla pakkasilla joutuu käynnistämään pari kertaa, kun ekalla ei jaksa jäädä käyntiin.

      Nyt vaihdoin merkkiä kun ei ole enää Fiat myyjää täälläpäin. Eniten jäin kaipaamaan Fiatin tehokasta lämmityslaitetta. En voinut edes kuvitella et jossain nykyautossa olisi noin onneton (hidas) lämmityslaite kuin Hyundaissa :(
      Johtuu kuulemma pienestä bensapihistä moottorista, tosin talven kulutuslukemat on samat kuin 1.4 Fiatilla eli ei tää niin kovin pihi ole...

      • väh5vsamalla

        Ilmeisesti on kuitenkin ollut noissa autoissa toivomisen varaa, kun on pitänyt noin tiuhaan vaihdella peräti kuuden yksilön välillä?


      • arska432
        väh5vsamalla kirjoitti:

        Ilmeisesti on kuitenkin ollut noissa autoissa toivomisen varaa, kun on pitänyt noin tiuhaan vaihdella peräti kuuden yksilön välillä?

        Ei sitä 3 vuotta kauempaa viitti samaa autoa katella ;)
        Tolla viimisellä meni kyl pitkäksi kun 5 vuotta viitti ajella :)


    • Massatuote

      Pitkään ollu huono maahantuonti ja myynti systeemi Fiatilla!!
      Suomi kai ei ole merkittävä markkina?
      Ja Fiat on hintaansa nähden aina ollu hyvä auto.
      Matala hinta ja kohtuu laatu.
      Oli aina se halvin "" Länsiauto.".

      Ittellä ollu vanhempia fiatteja, ja yksinkertainen toimiva tekniikka niissä.
      Uudemmista en tiedä.
      Kuulemma 500 on hyvä auto, siis omistaja kertonut...

      • rfrfrfrm

        Jos maahantuonti ja markkinointi on onnetonta, se ei tee autosta huonoa.


    • viatti

      Kyllä, käytännöllinen auto.
      Taka-ajovalo meni pimeäksi ja en tarvinnu ottaa kotoa yhtään työkalua vaihtaakseni lampun.
      Kantikas mutteriavain löytyi vararenkaan päältä kolosta, takaluukku auki, nipsautin pyöreän muovisuojan irti
      sisäpuolelta, lamppurivin kohdalta, sovitin tuon avaimen sellaiseen metalliseen vastanipukkaan ja kiersin auki, sama vähän alempana. Sitten koko paketti oli irti, nipsautin yhden liittimen irti. Ristipääruuvimeisselikin (toinen pää tasakärkinen) oli vararenkaan päällä kolossaan ja sillä sain lampun suojan irti ruuvattua. Lamppu vaihtui ja paketti takasin ja nuo Fiatin omat työkalut takasin koloihin vararenkaan päälle. Auto on Punto vm-98.

    • Vanha_Mersumies

      Minulla meni vanhan Mersun takavalopolttimon vaihtoon 30 sekuntia eikä siinä tarvinnut mitään työkaluja. Nykyautossa ei ledit lopu ikinä.

      • sokeat_pois_liikenteestä

        Vaarin pitää pikimmiten varata aika optikolle, jos et tähän päivään mennessä ole onnistunut näkemään rikkoontuneita led-valoja.


    • viatti

      Niin, vanhoissa autoissahan kaikki oli siinä esillä ja myös alttiita hajoamiselle,kun heitti tavaraa takakonttiin, on niitäkin autoja ollut. No en puhutkaan missä ajassa Punton taka-ajovalon lampun vaihdoin, 2 "mutteria" auki, paketti syliin ja kuori auki. Olisiko mennyt 1 minuuttia aukaisemiseen ja toiset kiinni laittamiseen, sanottakoon että se kävi jo rutiinilla, auto on ollut minulla uudesta asti, eli 21 v. Sitäpaitsi tuossa samalla kun kuori oli auki olisi voinut vaihtaa rivissä, takalisävalon, jarruvalon, vilkun pakkivalon ja lisäsumuvalon. Mutta mitäs niitä vaihtaa kun ne pelaa.

    • MersunLed

      Hiljattain kuulin kun eräältä E-mersusta oli mennyt takavalosta led-polttimoita ja katsastukseen pitänyt laittaa. Kuulemma kallis remontti tuo polttimon vaihto kun koko takavalon joutui vaihtamaan muutaman sammuneen ledin vuoksi.

    • halpa-auto

      Ostin uuden Fiatin ja ajoin sillä noin 140tkm. Hyvä auto. Pieni oli mutta ei mitään ihmeellistä ongelmaa. Korjattavia oli toinen etujousi ( olin rynkyttänyt johonkin ja katkesi) . Jousen yläpään laakerit ( saattoi olla osa syynä jousen katkeamiseen). Silti autolla pystyi ajamaan mutta käyttäytyi vähän oudosti.
      Jarruja taisi mennä (kulutus osaa) ja vesiohenteiset maalit (eu-määräys) oli jossain huono. Lakka irtosi pieneltä alalta n. 2-3v. kuluttua ( takaa), mutta maali pysyi.
      Loistava auto. Pieni ja mahtui minne vaan parkkiin. Pieni kulutus. Kova meteli moottoritiellä. Se oli miinusta. Muuten hyvä auto. Parempi kun mikään skoota.

    • gfhfgh

      Fiat mikä? Punto ilmeisesti? Nehän on lujia, niitä näkee vielä paljon liikenteessä vanhempiakin malleja.

    • nevertohjo

      Nimenomaan hyvä talviauto. Uudessa Tipo farkussa maavaraa pikkasen enemmän kuin entisessä C4 Citikassa ja on lämmin, lähtee hyvin käyntiin eikä nyt ensimmäisen vuoden aikana pienintäkään ongelmaa. Kakkosautona Fiatin Bravo 150 T-jet 2010, eikä siinäkään vielä mitään, hyvin toimii vanhempikin talvella myös. Ei ole kunnon maahantuojaa eikä jälleenmyyjää, siinä vika. Itse olin myyty kun kävin ajamassa. Tilaa on myös, ajettavuus erinomainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe