Siirtomaksu on only-in-finland -kusetusta

stanan.kusettajat

Jenkkiläinen kaveri näyttää sähkölaskunsa. No perkele, missäs tuossa on sähkönsiirtomaksu ja miksi sähköenergia on tuossa suurin summa eikä siirtomaksu? Energian lisäksi tuossa on veloitettu vain ihan pikkusummia, ei Suomessa mikään lisäveloitus ole noin halpaa:
https://youtu.be/7bIBs8GuUYY?t=15

Ei kai vaan taas tyypillisesti suomalaisesti koko "siirtomaksu" ole vain suomalaisten toimijoiden keksimä kusetusmaksu jota ei ole olemassakaan missään muussa maassa ja jos vaikka USA:ssa tuollaista keksittyä loisveloitusta edes yritettäisiin ottaa käyttöön niin siellä varmaan ampuisivat varkaina ne heti.
Suomilammas sen sijaan puristaa taskun sisällä nyrkkiä ja nielee kaiken paskan ilman mitään näkyvää reaktiota ja kuvittelee että se on "älykäs" tapa toimia. Minä sanon vain että se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa!!

10

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitä_seuraavaksi

      Tuohan on selvä asia, eikö mistään muusta yövuoro keksi aloitusta palstan aktivoimiseksi?

    • Luonnonsuojelija

      Näin se on. Muistakaa kiittää vihreitäkin tästä ihanuudesta. P. Haavisto pääarkkitehtina sähköverkkojen myynnissä.

    • onko.vaikee.käsittää

      Suomessa sähkön voi ostaa eri yhtiöltä kuin siirron, USA:ssa ei.

      • Silkkaa.KUSETUSTA

        Siitä ei ole vitunkaan hyötyä kun siirtoa ei voi kilpailuttaa vaikka se on se suurin osuus sähkölaskussa! Energian osuus on niin pieni ja eri yhtiöiden erot niin vähäiset että energian kilpailutus on suuri vaiva mitättömän säästön vuoksi, ei siinä tuntipalkoille pääse eli silkkaa KUSETUSTA!!!
        Lisäksi senkin kilpailitus on hyvin hankalaa kun saatanan kätyrit eli lakimiehet ovat laatineet sopimusten sisällöt niin vaikeaselkoisiksi että siitäkään ei taida piru itsekään ottaa selvää.
        Sanoinko jo että koko homma on silkkaa KUSETUSTA!!!
        Ja minä en kusetusta hyvällä katsele...


      • Silkkaa.KUSETUSTA kirjoitti:

        Siitä ei ole vitunkaan hyötyä kun siirtoa ei voi kilpailuttaa vaikka se on se suurin osuus sähkölaskussa! Energian osuus on niin pieni ja eri yhtiöiden erot niin vähäiset että energian kilpailutus on suuri vaiva mitättömän säästön vuoksi, ei siinä tuntipalkoille pääse eli silkkaa KUSETUSTA!!!
        Lisäksi senkin kilpailitus on hyvin hankalaa kun saatanan kätyrit eli lakimiehet ovat laatineet sopimusten sisällöt niin vaikeaselkoisiksi että siitäkään ei taida piru itsekään ottaa selvää.
        Sanoinko jo että koko homma on silkkaa KUSETUSTA!!!
        Ja minä en kusetusta hyvällä katsele...

        Taidat olla niitä valittajia, jotka eivät mitään itse viitsi tehdä. Sähkön kilpailuttaminen auttaa tai jos et halua vaihtaa, niin katso ainakin määräaikainen sopimus, jolla säästää. Itse laskin, että olen vuodesta 2010 määräaikaisilla säästänyt n. 230 €. Ehkä olisin kilpailuttamalla säästänyt enemmän, mutta en ole siihen viitsinyt lähteä. Määräaikaisessa ei mikään muutu kuin laskun summa. Ei tule kahta laskua. Tammikuussa säästyi kolme euroa.

        Toki määräaikaisessa estyy mahdollisuus kilpailuttaa sopimusaikana, mutta jos sitä ei kuitenkaan tee. Tyhmintä on jättää tekemättä mitään, kun ei tiedä, mikä olisi edullisin. Esimerkiksi, Helen myy nyt vuodeksi 5,99 c/kWh ilman perusmaksua verrattuna normaalihintaan säästää 1800 kWh:lla perusmaksuissa 46,08 € ja sähkössä 10,08 eli 56,16 €. Tekemällä kahdeksi vuodeksi säästää ensimmäisenä 59,76 € ja toisena 23,76 € olettaen, ettei hinnat muutu. Varsinkin tuo vuosi on riskitön, itse ottaisin, sen, jos en olisi marraskuussa ottanut huonommilla ehdoilla.


    • itsenäinen-Antero
    • Jokainen, joka valittaa sään aiheuttamista katkoista, nostaa siirtohintaa. Maakaapelointi on kallista, ja asiakashan sen maksaa. Henkilökohtaisesti olen mieluummin valmis kärsimään tilapäisistä katkoista, kuin maksamaan kiskurihintoja siirrosta.

      • Ivan, varsinkin kesämökkiläiselle tuollainen kaapelointi on turhaa. Jos joku viikonloppu on sähköt poikki, niin ei sitten mene sinne mökille.


    • RansuPoika

      Kunhan Pekka pääsee seuraavaan hallitukseen niin voidaan varautua
      - Tieverkoston
      - Rataverkoston
      - Vesijohtoverkoston
      - Viemäriverkoston
      - Televerkkojen
      MYYNTIIN

      Tai voihan se Anttikin noi keksiä!

    • Luitko kommentteja. Siellä ihmeteltiin miten halpa se on. Hinta oli 7.9 c/kWh. Täällä hinnassa on paljon veroja. Minä maksan sähköstä 4.98 c/kWh. Otetaan ALV pois ja se on 4.02 c/kWh. Siirto on 6.83 c/kWh. Siitä pois sähkövero niin se on 4.03 c/kWh ja sitten ALV niin se on 3.26 c/kWh. Siis yhteensä 7.46 kWh 4.35 c/kWh on veroja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe