Siirtomaksu on only-in-finland -kusetusta

stanan.kusettajat

Jenkkiläinen kaveri näyttää sähkölaskunsa. No perkele, missäs tuossa on sähkönsiirtomaksu ja miksi sähköenergia on tuossa suurin summa eikä siirtomaksu? Energian lisäksi tuossa on veloitettu vain ihan pikkusummia, ei Suomessa mikään lisäveloitus ole noin halpaa:
https://youtu.be/7bIBs8GuUYY?t=15

Ei kai vaan taas tyypillisesti suomalaisesti koko "siirtomaksu" ole vain suomalaisten toimijoiden keksimä kusetusmaksu jota ei ole olemassakaan missään muussa maassa ja jos vaikka USA:ssa tuollaista keksittyä loisveloitusta edes yritettäisiin ottaa käyttöön niin siellä varmaan ampuisivat varkaina ne heti.
Suomilammas sen sijaan puristaa taskun sisällä nyrkkiä ja nielee kaiken paskan ilman mitään näkyvää reaktiota ja kuvittelee että se on "älykäs" tapa toimia. Minä sanon vain että se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa!!

10

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitä_seuraavaksi

      Tuohan on selvä asia, eikö mistään muusta yövuoro keksi aloitusta palstan aktivoimiseksi?

    • Luonnonsuojelija

      Näin se on. Muistakaa kiittää vihreitäkin tästä ihanuudesta. P. Haavisto pääarkkitehtina sähköverkkojen myynnissä.

    • onko.vaikee.käsittää

      Suomessa sähkön voi ostaa eri yhtiöltä kuin siirron, USA:ssa ei.

      • Silkkaa.KUSETUSTA

        Siitä ei ole vitunkaan hyötyä kun siirtoa ei voi kilpailuttaa vaikka se on se suurin osuus sähkölaskussa! Energian osuus on niin pieni ja eri yhtiöiden erot niin vähäiset että energian kilpailutus on suuri vaiva mitättömän säästön vuoksi, ei siinä tuntipalkoille pääse eli silkkaa KUSETUSTA!!!
        Lisäksi senkin kilpailitus on hyvin hankalaa kun saatanan kätyrit eli lakimiehet ovat laatineet sopimusten sisällöt niin vaikeaselkoisiksi että siitäkään ei taida piru itsekään ottaa selvää.
        Sanoinko jo että koko homma on silkkaa KUSETUSTA!!!
        Ja minä en kusetusta hyvällä katsele...


      • Silkkaa.KUSETUSTA kirjoitti:

        Siitä ei ole vitunkaan hyötyä kun siirtoa ei voi kilpailuttaa vaikka se on se suurin osuus sähkölaskussa! Energian osuus on niin pieni ja eri yhtiöiden erot niin vähäiset että energian kilpailutus on suuri vaiva mitättömän säästön vuoksi, ei siinä tuntipalkoille pääse eli silkkaa KUSETUSTA!!!
        Lisäksi senkin kilpailitus on hyvin hankalaa kun saatanan kätyrit eli lakimiehet ovat laatineet sopimusten sisällöt niin vaikeaselkoisiksi että siitäkään ei taida piru itsekään ottaa selvää.
        Sanoinko jo että koko homma on silkkaa KUSETUSTA!!!
        Ja minä en kusetusta hyvällä katsele...

        Taidat olla niitä valittajia, jotka eivät mitään itse viitsi tehdä. Sähkön kilpailuttaminen auttaa tai jos et halua vaihtaa, niin katso ainakin määräaikainen sopimus, jolla säästää. Itse laskin, että olen vuodesta 2010 määräaikaisilla säästänyt n. 230 €. Ehkä olisin kilpailuttamalla säästänyt enemmän, mutta en ole siihen viitsinyt lähteä. Määräaikaisessa ei mikään muutu kuin laskun summa. Ei tule kahta laskua. Tammikuussa säästyi kolme euroa.

        Toki määräaikaisessa estyy mahdollisuus kilpailuttaa sopimusaikana, mutta jos sitä ei kuitenkaan tee. Tyhmintä on jättää tekemättä mitään, kun ei tiedä, mikä olisi edullisin. Esimerkiksi, Helen myy nyt vuodeksi 5,99 c/kWh ilman perusmaksua verrattuna normaalihintaan säästää 1800 kWh:lla perusmaksuissa 46,08 € ja sähkössä 10,08 eli 56,16 €. Tekemällä kahdeksi vuodeksi säästää ensimmäisenä 59,76 € ja toisena 23,76 € olettaen, ettei hinnat muutu. Varsinkin tuo vuosi on riskitön, itse ottaisin, sen, jos en olisi marraskuussa ottanut huonommilla ehdoilla.


    • itsenäinen-Antero
    • Jokainen, joka valittaa sään aiheuttamista katkoista, nostaa siirtohintaa. Maakaapelointi on kallista, ja asiakashan sen maksaa. Henkilökohtaisesti olen mieluummin valmis kärsimään tilapäisistä katkoista, kuin maksamaan kiskurihintoja siirrosta.

      • Ivan, varsinkin kesämökkiläiselle tuollainen kaapelointi on turhaa. Jos joku viikonloppu on sähköt poikki, niin ei sitten mene sinne mökille.


    • RansuPoika

      Kunhan Pekka pääsee seuraavaan hallitukseen niin voidaan varautua
      - Tieverkoston
      - Rataverkoston
      - Vesijohtoverkoston
      - Viemäriverkoston
      - Televerkkojen
      MYYNTIIN

      Tai voihan se Anttikin noi keksiä!

    • Luitko kommentteja. Siellä ihmeteltiin miten halpa se on. Hinta oli 7.9 c/kWh. Täällä hinnassa on paljon veroja. Minä maksan sähköstä 4.98 c/kWh. Otetaan ALV pois ja se on 4.02 c/kWh. Siirto on 6.83 c/kWh. Siitä pois sähkövero niin se on 4.03 c/kWh ja sitten ALV niin se on 3.26 c/kWh. Siis yhteensä 7.46 kWh 4.35 c/kWh on veroja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1476
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1194
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe