Väitöskirjan ohjaus

Kuinka alas Helsingin yliopiston lääkis on vajonnut kun väitöskirjoja ohjaa nykyjään amk opettaja, jotka ei oo ikinä edes toiminut esitarkastajana tai vastaväittäjänä?
Ilmoita


Lääketieteellisen väitöstilaisuuksien pitäisi olla oikeita väitöstilaisuuksia, jossa asiaperustein väiteltäisiin asioista, jotta kaiken maailman pentit eivät pääsisi yksipuolisesti sanelemaan asioita. Helsingin yliopistossa on ollut hyviä yleisökeskustelutilaisuuksia. Valitettavasti osa yliaktiivisista virkalääkäreistä pilaa helsinkiläisyyttä.
Ilmoita
Lääkiksessä pystyy väitöskirjan tekemään yamk tutkinnolla.
3 VASTAUSTA:
Missä kaupungissa? Mikä yamk tutkinto pitää olla?
Ei lääketieteessä voi väitellä muut kuin lääkärit
Uusi
Voiko lääkiksestä väitellä yamk tutkinnolla? Mihin pitää ottaa yhteyttä jos on yamk tutkinto ja haluaa tehdä lääkikseen väitöskirjan?
+Lisää kommentti
Turussa lääkiksen dekaani on ainakin valittu väärin perustein. Julkisella antibioottivastaisuudella, jota esim. tk-lääkärit noudattavat, professori pilaa asioita. Professori on hiljaa esim. faageista. Lehdistö ei suostu toisenlaisia näkemyksiä esittämään. Lääkäreitä ja professoreita saa vain kehua. Terveyskirjasto on umpikuuro korjausehdotuksille.
Hyvää sen sijaan on, että Helsingissä Vaaran veljekset ovat keksineet uuden antibiootin, jota juuri kehitetään ja aletaan testaamaan.
Ilmoita
Kuinka alas!?
Olihan törkeä kysymys, joka sisältää asenteita ja tietämättömyyttä.
Kun itse joskus väittelin, niin vastaväittelijän käytös tai pätevyys ei nykyisellä kokemuksellani sanottuna olisi kestänyt päivänvaloa, mutta piti se sietää, olihan tyyppi ihan professoriksi

No, oman tuttavapiirissäni kokemuksen mukaan on amk:ihin mennyt työskentelemään myös huippuhyviä tohtoreita. Osa hakee yliopistoista siirryttyään dosentuuria ja myös ns tieteellistä tutkimusta eri työryhmissä. Amk:issa kiinnostaa mielenkiintoinen työ, jossa yhdistyvät tutkimus/kehitys/innovaatiot, opetus sekä yhteistyö työelämän kanssa erilaisissa projekteissa.

Amk:eissa tehdään mielenkiintoisia kehityshankkeita, joita nämä tohtorit; yliopettajat ja johtajat vetävät. Työ on heidän mielestään huomattavasti monipuolisempaa ja kiinnostavampaa kuin joissakin yliopistoissa, joissa johtaminen näyttää olevan iso ongelma.

Olisi kiva, jos tieteellisesti orientoituneet yliopistoihmiset pääsisivät osallistumaan näiden projektiesittelyihin, niin näkisivät, kuinka eri tavoin voidaan saada hyvää aikaan yhteiskunnassa. Ja mikä on kiire ja työtahti näillä ihmisillä verrattuna yliopiston työrauhaan.

Olen ollut lukuisissa väitöstilaisuuksissa, joissa vastaväittäjänä tai väittelijänä on ollut amk:n työntekijä. Samoin huippututkijoiden tilaisuuksissa. Työn puolesta. Me olemme eri tasoisia ja meitä mahtuu joka paikkaan. Olkaamme avoimia, niin nä
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Väitöskirjan ohjaus

Kuinka alas Helsingin yliopiston lääkis on vajonnut kun väitöskirjoja ohjaa nykyjään amk opettaja, jotka ei oo ikinä edes toiminut esitarkastajana tai vastaväittäjänä?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta