Työntövoima lbs honda bf2,3hv ?

Napsakkuja

Sähkömoottori vastaavuus ? Honda on n1690w mutta tuskin suora vertaus on likikään oikea. Mikä sähkömoottori antaa saman voiman kun honda työntää n 600kg venekuormaa ,vene n 4,6 m ja 1.9 m leveä ollen vähän kuin proomumallinen .
Ei honda pääse vapaille kiertoksille vaan junnaa raskaasti ja muutan sen tilalle joku 24v sähköperämoottorin . Akkujen myötä psinoa tulee lisää n 120kg joka lisää uppuomaa hieman mutta ompahan vakaampi. Nopeutta ei ole mitattu jotain 9-10kmh lienee .
Moottorin pitää kestää kuin lautta tyylin raskasta junnausta tehot täysillä 240ah X2 akuista yli tunti eli akut tyhjiin.

5

819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ykä2

      Vastausta kysymykseesi en osaa antaa. Kuitenkin tosiasia on että lähes kaikissa sähköperämoottoreissa potkurin kierrosluku on alempi ja sen seurauksena potkurin läpimitta suurempi kuin hondan 2-2,3hv versiossa. Tämä merkitsee parempaa hyötysuhdetta eli suurempaa työntövoimaa kuin tehoero edellyttäisi. Paljonko käytännössä vaikutusta, paha sanoa.
      Itselläni Buster RS (4,5 x 1,8 muistaakseni) ja siinä uistelukoneena honda 2. GPS:n mukaan huippunopeus on 3,7 kn eli vajaa 7km/h. Huono saavutus joka osin selittyy pääkoneen ja kuskin aiheuttamalla melko syvällä perän uinnilla.

      Varautuisin kuitenkin siihen että sähkperämoottorin tehon tulee olla samalla hehtaarilla kuin polttomoottorinkin, varsinkin kun sähkövehkeiden teho yleensä ilmoitetaan sähköisenä, eli ei potkuriakselilta mitattuna joka on varmasti sähköistä tehoa pienempi.

    • Jos matka on riittävä lyhyt, lienee suunnitelmasi järkevä. Tarkoitan sitä, että pääset valtakunnanverkon ääreen lataamaan akkuja ennenkuin ne on puolillaan. Sanot, että pitäisi ajaa reilu tunti täysillä, eli akut tyhjiksi. Siitä jää mielikuva, että homma ei toimi. Sillä menolla tapat akut erittäin nopeasti.
      Oletko tsekannut, että saisko sun perämoottoriin loivempaa käyttöösi sopivaa potkuria? Jotenkin kuulostaisi paremmalta vaihtoehdolta.

    • Joakim1

      Kyllä nopeus tulee varsin suoraan tehosta, kun verrataan perämoottoreille ilmoitettua tehoa (potkuriakseliteho, usein ilmoitettua suurempi) ja sähköperämoottoreiden ilmoitettua tehoa (sähkönkulutusteho, usein ilmoitettua pienempi, potkuriakselilla reilusti pienempi).

      Testeissä yleensä 2 kW Torqeedo on hitaampi kuin 2,5 hv 4T-perämoottori. Sopivilla veneillä erot ovat pieniä, kun kaikilla mennään suunnilleen runkonopeutta eikä plaaniin päästä. Esimerkiksi tässä vertailussa 1 kW Torqeedo jäi vain 0,2 solmua 2,3 hv Hondasta. Toisaalta Mercury 3,5 oli vain 0,4 solmua Hondaa nopeampi ja sitten Mercury 4 pääsi jo plaaniin ja oli yli tuplasti noita kahta nopeampi.
      http://www.batliv.se/wp-content/uploads/2017/03/Bästa-motorstyrkan-för-semesterjollen-Båtliv-4-16.pdf

      Tässä testattiin useita eri sähkömoottoreita kumiveneessa (varsin samanlainen kuin edellisen testin kumivene, 1 kW Torqeedolla täysin sama huippunopeus) ja pienessä purjeveneessä. Vain Torqeedon ja 3,7 kW E-Drive pääsivät 4 solmuun kumiveneellä. Muut 500-1300 W mallit pääsivät vain 2,9-3,8 solmua eli jäivät jo varsin reilusti pienimmistä 4T-koneista. 4 kW malli vei pientä purjevenettä 5,5 solmua. Vähintään samaan pystyy 4 hv perämoottorit.

      https://media.torqeedo.com/downloads/press-comments/press-comments-de/yachtrevue-e-motoren-test.pdf

      Sähköperämoottorit, varsinkin Torqeedo, pääsevät hurjiin paaluvetoarvoihin. Työntövoima veneen liikkuessa on kuitenkin jotain aivan muuta. Vaikka Torqeedon paaluvetoarvot ovat samoja kuin 3 kertaa tehokkamman perämoottorin, ei se silti pääse missään veneessä samaan huippunopeuteen, vaan tyypillisesti jää hitaammaksi kuin samantehoinen perämoottori.

      • sitäodotellessa

        Torqeedot pienemmät on törkeä äänisiä kihuutus vinkujia ja laatu aivan surkea. Ihme etteivät tee sitä kunnolla.
        Suuremmista ei ole tietoa ns 10hv ylöspäin miljonäärien moottoreista.
        Sähkö on hyvällä moottorilla todella mukava käytössä. Miksihän ei ole esim säätyvälapaista sähkömoottoria niin saisi plaanaus nopeudella alemman sähkönkulutuksen?
        Moneen käyttöön riittää tämä kyntämis nopeus kunhan markkinat vain pudottaisi kiinan surkimus tuotteet pois pilaamasta laadukkaiden moottoreiden mainetta. Haswing on hyvä moottori yllätys yllätys.


    • nettiaarrearkkukissankul

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1686
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1315
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1210
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1186
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1173
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1065
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1061
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      997
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      976
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      864
    Aihe