Työntövoima lbs honda bf2,3hv ?

Napsakkuja

Sähkömoottori vastaavuus ? Honda on n1690w mutta tuskin suora vertaus on likikään oikea. Mikä sähkömoottori antaa saman voiman kun honda työntää n 600kg venekuormaa ,vene n 4,6 m ja 1.9 m leveä ollen vähän kuin proomumallinen .
Ei honda pääse vapaille kiertoksille vaan junnaa raskaasti ja muutan sen tilalle joku 24v sähköperämoottorin . Akkujen myötä psinoa tulee lisää n 120kg joka lisää uppuomaa hieman mutta ompahan vakaampi. Nopeutta ei ole mitattu jotain 9-10kmh lienee .
Moottorin pitää kestää kuin lautta tyylin raskasta junnausta tehot täysillä 240ah X2 akuista yli tunti eli akut tyhjiin.

5

822

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ykä2

      Vastausta kysymykseesi en osaa antaa. Kuitenkin tosiasia on että lähes kaikissa sähköperämoottoreissa potkurin kierrosluku on alempi ja sen seurauksena potkurin läpimitta suurempi kuin hondan 2-2,3hv versiossa. Tämä merkitsee parempaa hyötysuhdetta eli suurempaa työntövoimaa kuin tehoero edellyttäisi. Paljonko käytännössä vaikutusta, paha sanoa.
      Itselläni Buster RS (4,5 x 1,8 muistaakseni) ja siinä uistelukoneena honda 2. GPS:n mukaan huippunopeus on 3,7 kn eli vajaa 7km/h. Huono saavutus joka osin selittyy pääkoneen ja kuskin aiheuttamalla melko syvällä perän uinnilla.

      Varautuisin kuitenkin siihen että sähkperämoottorin tehon tulee olla samalla hehtaarilla kuin polttomoottorinkin, varsinkin kun sähkövehkeiden teho yleensä ilmoitetaan sähköisenä, eli ei potkuriakselilta mitattuna joka on varmasti sähköistä tehoa pienempi.

    • Jos matka on riittävä lyhyt, lienee suunnitelmasi järkevä. Tarkoitan sitä, että pääset valtakunnanverkon ääreen lataamaan akkuja ennenkuin ne on puolillaan. Sanot, että pitäisi ajaa reilu tunti täysillä, eli akut tyhjiksi. Siitä jää mielikuva, että homma ei toimi. Sillä menolla tapat akut erittäin nopeasti.
      Oletko tsekannut, että saisko sun perämoottoriin loivempaa käyttöösi sopivaa potkuria? Jotenkin kuulostaisi paremmalta vaihtoehdolta.

    • Joakim1

      Kyllä nopeus tulee varsin suoraan tehosta, kun verrataan perämoottoreille ilmoitettua tehoa (potkuriakseliteho, usein ilmoitettua suurempi) ja sähköperämoottoreiden ilmoitettua tehoa (sähkönkulutusteho, usein ilmoitettua pienempi, potkuriakselilla reilusti pienempi).

      Testeissä yleensä 2 kW Torqeedo on hitaampi kuin 2,5 hv 4T-perämoottori. Sopivilla veneillä erot ovat pieniä, kun kaikilla mennään suunnilleen runkonopeutta eikä plaaniin päästä. Esimerkiksi tässä vertailussa 1 kW Torqeedo jäi vain 0,2 solmua 2,3 hv Hondasta. Toisaalta Mercury 3,5 oli vain 0,4 solmua Hondaa nopeampi ja sitten Mercury 4 pääsi jo plaaniin ja oli yli tuplasti noita kahta nopeampi.
      http://www.batliv.se/wp-content/uploads/2017/03/Bästa-motorstyrkan-för-semesterjollen-Båtliv-4-16.pdf

      Tässä testattiin useita eri sähkömoottoreita kumiveneessa (varsin samanlainen kuin edellisen testin kumivene, 1 kW Torqeedolla täysin sama huippunopeus) ja pienessä purjeveneessä. Vain Torqeedon ja 3,7 kW E-Drive pääsivät 4 solmuun kumiveneellä. Muut 500-1300 W mallit pääsivät vain 2,9-3,8 solmua eli jäivät jo varsin reilusti pienimmistä 4T-koneista. 4 kW malli vei pientä purjevenettä 5,5 solmua. Vähintään samaan pystyy 4 hv perämoottorit.

      https://media.torqeedo.com/downloads/press-comments/press-comments-de/yachtrevue-e-motoren-test.pdf

      Sähköperämoottorit, varsinkin Torqeedo, pääsevät hurjiin paaluvetoarvoihin. Työntövoima veneen liikkuessa on kuitenkin jotain aivan muuta. Vaikka Torqeedon paaluvetoarvot ovat samoja kuin 3 kertaa tehokkamman perämoottorin, ei se silti pääse missään veneessä samaan huippunopeuteen, vaan tyypillisesti jää hitaammaksi kuin samantehoinen perämoottori.

      • sitäodotellessa

        Torqeedot pienemmät on törkeä äänisiä kihuutus vinkujia ja laatu aivan surkea. Ihme etteivät tee sitä kunnolla.
        Suuremmista ei ole tietoa ns 10hv ylöspäin miljonäärien moottoreista.
        Sähkö on hyvällä moottorilla todella mukava käytössä. Miksihän ei ole esim säätyvälapaista sähkömoottoria niin saisi plaanaus nopeudella alemman sähkönkulutuksen?
        Moneen käyttöön riittää tämä kyntämis nopeus kunhan markkinat vain pudottaisi kiinan surkimus tuotteet pois pilaamasta laadukkaiden moottoreiden mainetta. Haswing on hyvä moottori yllätys yllätys.


    • nettiaarrearkkukissankul

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe