Työntövoima lbs honda bf2,3hv ?

Napsakkuja

Sähkömoottori vastaavuus ? Honda on n1690w mutta tuskin suora vertaus on likikään oikea. Mikä sähkömoottori antaa saman voiman kun honda työntää n 600kg venekuormaa ,vene n 4,6 m ja 1.9 m leveä ollen vähän kuin proomumallinen .
Ei honda pääse vapaille kiertoksille vaan junnaa raskaasti ja muutan sen tilalle joku 24v sähköperämoottorin . Akkujen myötä psinoa tulee lisää n 120kg joka lisää uppuomaa hieman mutta ompahan vakaampi. Nopeutta ei ole mitattu jotain 9-10kmh lienee .
Moottorin pitää kestää kuin lautta tyylin raskasta junnausta tehot täysillä 240ah X2 akuista yli tunti eli akut tyhjiin.

5

451

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ykä2

   Vastausta kysymykseesi en osaa antaa. Kuitenkin tosiasia on että lähes kaikissa sähköperämoottoreissa potkurin kierrosluku on alempi ja sen seurauksena potkurin läpimitta suurempi kuin hondan 2-2,3hv versiossa. Tämä merkitsee parempaa hyötysuhdetta eli suurempaa työntövoimaa kuin tehoero edellyttäisi. Paljonko käytännössä vaikutusta, paha sanoa.
   Itselläni Buster RS (4,5 x 1,8 muistaakseni) ja siinä uistelukoneena honda 2. GPS:n mukaan huippunopeus on 3,7 kn eli vajaa 7km/h. Huono saavutus joka osin selittyy pääkoneen ja kuskin aiheuttamalla melko syvällä perän uinnilla.

   Varautuisin kuitenkin siihen että sähkperämoottorin tehon tulee olla samalla hehtaarilla kuin polttomoottorinkin, varsinkin kun sähkövehkeiden teho yleensä ilmoitetaan sähköisenä, eli ei potkuriakselilta mitattuna joka on varmasti sähköistä tehoa pienempi.

  • Jos matka on riittävä lyhyt, lienee suunnitelmasi järkevä. Tarkoitan sitä, että pääset valtakunnanverkon ääreen lataamaan akkuja ennenkuin ne on puolillaan. Sanot, että pitäisi ajaa reilu tunti täysillä, eli akut tyhjiksi. Siitä jää mielikuva, että homma ei toimi. Sillä menolla tapat akut erittäin nopeasti.
   Oletko tsekannut, että saisko sun perämoottoriin loivempaa käyttöösi sopivaa potkuria? Jotenkin kuulostaisi paremmalta vaihtoehdolta.

  • Joakim1

   Kyllä nopeus tulee varsin suoraan tehosta, kun verrataan perämoottoreille ilmoitettua tehoa (potkuriakseliteho, usein ilmoitettua suurempi) ja sähköperämoottoreiden ilmoitettua tehoa (sähkönkulutusteho, usein ilmoitettua pienempi, potkuriakselilla reilusti pienempi).

   Testeissä yleensä 2 kW Torqeedo on hitaampi kuin 2,5 hv 4T-perämoottori. Sopivilla veneillä erot ovat pieniä, kun kaikilla mennään suunnilleen runkonopeutta eikä plaaniin päästä. Esimerkiksi tässä vertailussa 1 kW Torqeedo jäi vain 0,2 solmua 2,3 hv Hondasta. Toisaalta Mercury 3,5 oli vain 0,4 solmua Hondaa nopeampi ja sitten Mercury 4 pääsi jo plaaniin ja oli yli tuplasti noita kahta nopeampi.
   http://www.batliv.se/wp-content/uploads/2017/03/Bästa-motorstyrkan-för-semesterjollen-Båtliv-4-16.pdf

   Tässä testattiin useita eri sähkömoottoreita kumiveneessa (varsin samanlainen kuin edellisen testin kumivene, 1 kW Torqeedolla täysin sama huippunopeus) ja pienessä purjeveneessä. Vain Torqeedon ja 3,7 kW E-Drive pääsivät 4 solmuun kumiveneellä. Muut 500-1300 W mallit pääsivät vain 2,9-3,8 solmua eli jäivät jo varsin reilusti pienimmistä 4T-koneista. 4 kW malli vei pientä purjevenettä 5,5 solmua. Vähintään samaan pystyy 4 hv perämoottorit.

   https://media.torqeedo.com/downloads/press-comments/press-comments-de/yachtrevue-e-motoren-test.pdf

   Sähköperämoottorit, varsinkin Torqeedo, pääsevät hurjiin paaluvetoarvoihin. Työntövoima veneen liikkuessa on kuitenkin jotain aivan muuta. Vaikka Torqeedon paaluvetoarvot ovat samoja kuin 3 kertaa tehokkamman perämoottorin, ei se silti pääse missään veneessä samaan huippunopeuteen, vaan tyypillisesti jää hitaammaksi kuin samantehoinen perämoottori.

   • sitäodotellessa

    Torqeedot pienemmät on törkeä äänisiä kihuutus vinkujia ja laatu aivan surkea. Ihme etteivät tee sitä kunnolla.
    Suuremmista ei ole tietoa ns 10hv ylöspäin miljonäärien moottoreista.
    Sähkö on hyvällä moottorilla todella mukava käytössä. Miksihän ei ole esim säätyvälapaista sähkömoottoria niin saisi plaanaus nopeudella alemman sähkönkulutuksen?
    Moneen käyttöön riittää tämä kyntämis nopeus kunhan markkinat vain pudottaisi kiinan surkimus tuotteet pois pilaamasta laadukkaiden moottoreiden mainetta. Haswing on hyvä moottori yllätys yllätys.


  • nettiaarrearkkukissankul

   https://www.youtube.com/watch?v=b8glOTnILQA

   https://www.youtube.com/watch?v=53REe-jczqU

   haswing protuar 4.0 g riittää .

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   2784
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   430
   2427
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   2098
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   2
   1913
  5. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   100
   1603
  6. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   103
   1480
  7. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   172
   867
  8. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   78
   688
  9. Rölli, tänään aiheena psyykkiset ongelmat

   ja suhdesekoilut. Tasapainoisella ihmisellä on tunteet ja järki sopusoinnussa. Tämä johtaa siihen että, myös parisuhdeasioissa ja rakkauselämän puol
   Ikävä
   149
   643
  10. Selvitetään syyt kalliiseen sähköön!

   Sähkön hinta pysyy hirmukalliina riippumatta kulutuksesta. Nytkin keskellä kesää sunnuntaina yli 30 snt/kWh. Mitä onkaan tulossa talvella? https://ww
   Maailman menoa
   218
   622
  Aihe