Työntövoima lbs honda bf2,3hv ?

Napsakkuja

Sähkömoottori vastaavuus ? Honda on n1690w mutta tuskin suora vertaus on likikään oikea. Mikä sähkömoottori antaa saman voiman kun honda työntää n 600kg venekuormaa ,vene n 4,6 m ja 1.9 m leveä ollen vähän kuin proomumallinen .
Ei honda pääse vapaille kiertoksille vaan junnaa raskaasti ja muutan sen tilalle joku 24v sähköperämoottorin . Akkujen myötä psinoa tulee lisää n 120kg joka lisää uppuomaa hieman mutta ompahan vakaampi. Nopeutta ei ole mitattu jotain 9-10kmh lienee .
Moottorin pitää kestää kuin lautta tyylin raskasta junnausta tehot täysillä 240ah X2 akuista yli tunti eli akut tyhjiin.

5

225

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ykä2

   Vastausta kysymykseesi en osaa antaa. Kuitenkin tosiasia on että lähes kaikissa sähköperämoottoreissa potkurin kierrosluku on alempi ja sen seurauksena potkurin läpimitta suurempi kuin hondan 2-2,3hv versiossa. Tämä merkitsee parempaa hyötysuhdetta eli suurempaa työntövoimaa kuin tehoero edellyttäisi. Paljonko käytännössä vaikutusta, paha sanoa.
   Itselläni Buster RS (4,5 x 1,8 muistaakseni) ja siinä uistelukoneena honda 2. GPS:n mukaan huippunopeus on 3,7 kn eli vajaa 7km/h. Huono saavutus joka osin selittyy pääkoneen ja kuskin aiheuttamalla melko syvällä perän uinnilla.

   Varautuisin kuitenkin siihen että sähkperämoottorin tehon tulee olla samalla hehtaarilla kuin polttomoottorinkin, varsinkin kun sähkövehkeiden teho yleensä ilmoitetaan sähköisenä, eli ei potkuriakselilta mitattuna joka on varmasti sähköistä tehoa pienempi.

  • Jos matka on riittävä lyhyt, lienee suunnitelmasi järkevä. Tarkoitan sitä, että pääset valtakunnanverkon ääreen lataamaan akkuja ennenkuin ne on puolillaan. Sanot, että pitäisi ajaa reilu tunti täysillä, eli akut tyhjiksi. Siitä jää mielikuva, että homma ei toimi. Sillä menolla tapat akut erittäin nopeasti.
   Oletko tsekannut, että saisko sun perämoottoriin loivempaa käyttöösi sopivaa potkuria? Jotenkin kuulostaisi paremmalta vaihtoehdolta.

  • Joakim1

   Kyllä nopeus tulee varsin suoraan tehosta, kun verrataan perämoottoreille ilmoitettua tehoa (potkuriakseliteho, usein ilmoitettua suurempi) ja sähköperämoottoreiden ilmoitettua tehoa (sähkönkulutusteho, usein ilmoitettua pienempi, potkuriakselilla reilusti pienempi).

   Testeissä yleensä 2 kW Torqeedo on hitaampi kuin 2,5 hv 4T-perämoottori. Sopivilla veneillä erot ovat pieniä, kun kaikilla mennään suunnilleen runkonopeutta eikä plaaniin päästä. Esimerkiksi tässä vertailussa 1 kW Torqeedo jäi vain 0,2 solmua 2,3 hv Hondasta. Toisaalta Mercury 3,5 oli vain 0,4 solmua Hondaa nopeampi ja sitten Mercury 4 pääsi jo plaaniin ja oli yli tuplasti noita kahta nopeampi.
   http://www.batliv.se/wp-content/uploads/2017/03/Bästa-motorstyrkan-för-semesterjollen-Båtliv-4-16.pdf

   Tässä testattiin useita eri sähkömoottoreita kumiveneessa (varsin samanlainen kuin edellisen testin kumivene, 1 kW Torqeedolla täysin sama huippunopeus) ja pienessä purjeveneessä. Vain Torqeedon ja 3,7 kW E-Drive pääsivät 4 solmuun kumiveneellä. Muut 500-1300 W mallit pääsivät vain 2,9-3,8 solmua eli jäivät jo varsin reilusti pienimmistä 4T-koneista. 4 kW malli vei pientä purjevenettä 5,5 solmua. Vähintään samaan pystyy 4 hv perämoottorit.

   https://media.torqeedo.com/downloads/press-comments/press-comments-de/yachtrevue-e-motoren-test.pdf

   Sähköperämoottorit, varsinkin Torqeedo, pääsevät hurjiin paaluvetoarvoihin. Työntövoima veneen liikkuessa on kuitenkin jotain aivan muuta. Vaikka Torqeedon paaluvetoarvot ovat samoja kuin 3 kertaa tehokkamman perämoottorin, ei se silti pääse missään veneessä samaan huippunopeuteen, vaan tyypillisesti jää hitaammaksi kuin samantehoinen perämoottori.

   • sitäodotellessa

    Torqeedot pienemmät on törkeä äänisiä kihuutus vinkujia ja laatu aivan surkea. Ihme etteivät tee sitä kunnolla.
    Suuremmista ei ole tietoa ns 10hv ylöspäin miljonäärien moottoreista.
    Sähkö on hyvällä moottorilla todella mukava käytössä. Miksihän ei ole esim säätyvälapaista sähkömoottoria niin saisi plaanaus nopeudella alemman sähkönkulutuksen?
    Moneen käyttöön riittää tämä kyntämis nopeus kunhan markkinat vain pudottaisi kiinan surkimus tuotteet pois pilaamasta laadukkaiden moottoreiden mainetta. Haswing on hyvä moottori yllätys yllätys.


  • nettiaarrearkkukissankul

   https://www.youtube.com/watch?v=b8glOTnILQA

   https://www.youtube.com/watch?v=53REe-jczqU

   haswing protuar 4.0 g riittää .

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyrkissä nöyryytettiin naisia avoimesti!!!

   Marko Kulmala pomona vaati naisia kertomaan karvoistaan ja näyttämään karvansa. Tea Khalifa oli neekeri ja Marika Makaroff lesbo. Harjottelijatyttöjä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   10127
  2. Bile-Sanna vai pääministeri-Marin? Lue Ukkolan kolumni

   Bile Dani on saanut haastajan Bile Sanna. Seiska ja Iltalehti uutisoivat alkoholin huuruisista julkkisjuhlista, jollaisia pääministerimme Sanna Marin
   Maailman menoa
   415
   6407
  3. Tässä on tomaattipasta a la Sanna Marin - Tämä yksi ainesosa kruunaa pääministerin lempiruoan!

   Pääministeri Marin paljastaa suhteellisen tavallisen lempiruokansa, mutta siinä onkin yksi aika erikoinen ainesosa.... Unohda fetapiirakka, nyt tulee
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   2997
  4. Mikko Kuustonen paljastaa Hanna-rakkaan yllättävän teon kriisin keskellä: "Ne on rankkoja..."

   Mikko Kuustonen ja Hanna Brotherus on kyllä mielenkiintoinen pari. Rakastuneet kypsissä kymmenissä ja uusioperhettä pukkaa: https://www.suomi24.fi/vii
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2160
  5. Kepulaiset arvioivat Marinin ruumiinrakennetta

   Keskustan pää-äänenkannattajalehti Suomenmaa teki arvioita Marinin terveydentilasta muun muassa hänen siivousintonsa, ruumiinrakenteen ja juoksuharras
   Maailman menoa
   114
   2016
  6. Miehelle tiedoksi

   Haluan sinut. Haluan herätä vierestäsi, haluan antaa sinulle aamupusun, haluan jutella kanssasi kaikesta maan ja taivaan välillä, haluan käydä kanssa
   Ikävä
   95
   1908
  7. Suomesta mukaan lomalle mehupurkkia jotta saa Espanjasta käsin mainostaa

   On nämä huvittavia,kyllä kahvit pärskähti läppärille,ei voi olla nolompaa 😆😆😆
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   1241
  8. Miehelle ihanalle

   Tää meijän juttu on kyllä pakko selvittää,se ei jätä rauhaan.Onko minulle sydämessäsi paikka?Voisimmeko palata siihen hetkeen takaisin?Olisiko meille
   Ikävä
   53
   1062
  9. Matkailumäen pääomitus kaatui hallintooikeudessa.

   Olisi pitänyt kysyä EU:a lupa, Veronmaksajien rahaa säästyi 2 miljoonaa euroa ei paha. Eiköhän nyt olisi aika selvitysmiehen tulla matkailumäelle ja
   Ähtäri
   42
   961
  Aihe