Perukirjan virkatodistukset

anttos

Osaisiko joku kertoa? Virkatodistuksia on noin 20 kpl liittyen vainajan avioeroihin, entisten aviopuolisoiden kuolemiin, naimattomien lasten kuolemiin ym. Täytyykö virkatodistusten kopioissa olla todistajat? Vainajalla on varoja noin 11 000e yhteensä useammassa pankissa. Muuta omaisuutta ei ole. Tarvitseeko myös verotoimisto koko nivaskan virkatodistuksia vaikka periaatteessa veroa ei mene, koska osakkaita on useampia? Perukirja on tarkoitus tehdä itse sekavasta sukuselvityksestä huolimatta.

9

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PaprutVireeseen

      Jopa Verotoimistokaan ei nykyään välttämättä halua edes kopioita Perukirjaan liittyvistä virkatodistuksista tai sukuselvityksestä - pyytävät tarvittaessa. Tuossa mielessä kopioiden todistaminen lienee turhaa työtä.

      Pankkiin voi ottaa ensikäynnillä aidot kopiot, jolloin heille tod.näk. riittää, kun ottavat todistamattomat kopiot haltuunsa, kun omin silmin näkevät myös aidot versiot. Aiemmin pankit omatoimisesti tekivät itselleen kopiot aidoista - ja näin voi yhä jossain pankissa olla.

      Vakuutusyhtiöthän vaativat Perukirjan, jotta saa sopimuksia poikki - tähän kuitenkin piisaa se asiakirjan runko-osa.

      Tuonne kantsii myös vilkaista ja lukea rauhassa:
      https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/omaisuus/perinto/perunkirjoitus_ja_perukirj/

    • anttos

      Kiitos tiedosta. Ohjeita on ahkerasti luettu netistä mm. veroviraston, mutta ne sanamuodot on vähän outoja maallikolle. Perukirja on helppo laatia, jos verotettavaa omaisuutta tai varallisuutta ei ole. Sukuselvityksessä tulee vähän vaivannäköä, kun vainaja on elämänsä aikana muuttanut paikasta toiseen ja seurakunnista siviilirekisteriin ja päinvastoin. Sitten on vielä virheitä esim. lasten syntymäajoissa jopa nimissä. Ne virheet on tapahtuneet 60-70-luvuilla kun vanhemmilta kyseltiin unohdettujen lasten tietoja. On tapauksia, joissa vanhemmat ei ole olleet edes tietoisia, että alaikäiset lapset on muuttaneet 'kodista'. Taivasalla asuneet lapset ei näy sukuselvityksessä.

      • Nolo123

        Nythän sukuselvityksissä pääsee helpolla, kun verottaja ei niitä perukirjaan liitteeksi enää vaadi. Ainakaan siinä tapauksessa, että pesä on niin pieni, että mahdollisten lähimpien perillisten perintöosuudet jäävät alle 20.000 tuhannen euron, verottaja tuskin niitä (sukuselvityksiä) myöhemminkään kyselee. Ja jos kyselisi, niin voisihan ne sitten jälkikäteen hankkia. Miksikäs niitä siis turhaan hankkimaan, niissä kun saattaa olla aikamoinen urakka - ja hintaakin niille voi kertyä!

        Ennen vanhaan perukirjat arkistoitiin liitteineen, ml. sukuselvitykset, käräjäoikeuden arkistoon, mistä ne myöhemmin on siirretty maakunta-arkistoihin. Näistä arkistoista on sitten voinut tarpeen mukaan (helposti ja työtä säästäen) tilata jäljennöksiä sukuselvityksistä jotain myöhempää perunkirjoitusta varten - mutta ei siis enää, kun sukuselvityksiä ei perukirjan liitteinä arkistoida.

        Sukuselvitykset nykyäänkin tarvitaan esim. pankkia tai osakkeiden rekisteröintiä tai lainhuudon hakemista varten. Mutta jos tällaisia ei perintöön liity - niin miksikä ryhtyä sukuselvitysurakkaan laisinkaan?


      • Oikkari

        Milläs luulet, että ne rahat pankeista ulos saadaan, jos virkkareita ei ole?

        Verottaja ei niitä kysele, vaikka olisi miljoonapesä, mutta kaikki muut tahot kyllä (pankit, maanmittaustoimisto, isännöitsijät).


      • Nolo123
        Oikkari kirjoitti:

        Milläs luulet, että ne rahat pankeista ulos saadaan, jos virkkareita ei ole?

        Verottaja ei niitä kysele, vaikka olisi miljoonapesä, mutta kaikki muut tahot kyllä (pankit, maanmittaustoimisto, isännöitsijät).

        Oikkarilla näkyy olevan todella huono luetun ymmärtämisen kyky. Koetapa tämä oikein hitaasti ja ajatuksella uudelleen lukea ja ymmärtää:

        "Sukuselvitykset nykyäänkin tarvitaan esim. pankkia tai osakkeiden rekisteröintiä tai lainhuudon hakemista varten. Mutta jos tällaisia ei perintöön liity - niin miksikä ryhtyä sukuselvitysurakkaan laisinkaan?"


    • njtushs

      Saahan sen sukuselvityksen tilatuksi maistraatilta. Vähän toki maksaa,

      • Nolo123

        Maistraatissa ei ole (enää) sukuselvityspalvelua. Ennen 1.10.1999 olevalta ajalta kirkkoon kuuluneista sukuselvitykset on tilattava kustakin seurakunnasta (mitä siis ei maistraatti tee).

        "Kenestä maistraatti voi antaa sukuselvityksen?
        Mikä tahansa maistraatti voi antaa sukuselvityksen hyväksyttävää käyttötarkoitusta varten 1.10.1999 edeltävältä ajalta Suomessa vakinaisesti asuneesta =>siviili- ja väestörekisteriin kuuluneesta henkilöstä<= kaikkien maistraattien aineistosta. Sukuselvityksiä ei tarvitse enää tilata erikseen muista maistraateista.

        Maistraatista saa myös 1.10.1999 jälkeiseltä ajalta sukuselvityksen kaikista Suomessa vakinaisesti asuneista henkilöistä, myös seurakuntaan kuuluneista.

        =>Evankelisluterilaiset ja ortodoksiset seurakunnat antavat edelleen sukuselvitykset omista jäsenistään, mikäli selvitys koskee aikaa ennen 1.10.1999.<=
        https://maistraatti.fi/fi/Palvelut/Vaestotietojarjestelman-todistukset/sukuselvitykset/


    • Sukuselvityksiä

      Nololle semmoinen, että kannattaahan siihen sukuselvitysrumbaan sen takia ryhtyä, että saa varmuudella tietää perilliset. Joskus voi esimerkiksi olla lapsi, jonka olemassaolo on jäänyt sukulaisilta piiloon (esimerkiksi adoption vuoksi) mutta käy ilmi sukuselvityksestä.
      Ja vaikkei lapsia olisi jäänytkään unohduksiin, voi olla virkatodistukset tilattuaan varma siitä, että kaikki perilliset ovat tiedossa.

      Siksi.

    • Hehhehehe

      Hehhehee, Nolo123 ei ole selvästikään hoitanut elämässään yhtä ainoaa kuolinpesää. TIETYSTI ne ne virkatodistukset on hankittava!! Eihän muuten edes tiedetä, kuka on oikeutettu pesän asioista päättämään.

      Ja mikähän ihmeen ajatus tässä oli?!
      "Sukuselvitykset nykyäänkin tarvitaan esim. pankkia tai osakkeiden rekisteröintiä tai lainhuudon hakemista varten. Mutta jos tällaisia ei perintöön liity - niin miksikä ryhtyä sukuselvitysurakkaan laisinkaan?"

      Ai kuolinpesä jossa ei ole mitään rekisteröitävää omaisuutta? Aika harvoin taitaa tulla vastaan tällaisia kaikesta omaisuudestaan luopuneita, joilla ei ole edes pankkitiliä.

      Ei se, ettei verottaja enää virkatodistuksia halua tarkoita sitä, ettei niitä tarvita. Eihän verohallinto ole mikään kuolinpesien tarkastusviranomainen!!

      Unohtakaa siis Nolon nolot ohjeet, ongelmiin vain joudutte niiden takia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe