Yli 6kk ulkomailla

mitvit263

Kysykelasta sivuilta:

"kuinka pitkään Suomessa pitää matkojen välillä asua, jotta ei tipu sotusta? Jos esim käy 5 kuukauden matkan ja käy välillä Suomessa, voiko jälleen matkustaa alle kuusi kuukautta?"

"Kun ulkomailla oleskellaan niin, ettei yhtäjaksoinen oleskelu ylitä kuutta kuukautta, voidaan henkilöä yleensä pitää edelleen Suomessa asuvana, jos hänen vakinainen asuinpaikkansa säilyy Suomessa. Vähintään puolet vuodesta tulee siis lähtökohtaisesti olla Suomessa. "

Mulla ei noi hoksottimet ole sieltä terävimmästä päästä mutta vastauksen ensimmäinen lause SIIS selittää jälkimmäisen johtopäätöksen, vai hä ?

11

1990

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kela

      Vaikka Kela saakin kaivettua meikäläisistä vaikka mitä tietoja , niin ei sillä sentään ole pääsyä matkustustietoihin. Ei se näe ylitätkö schengenrajan tai ei se näe että olet lentämässä Kanariansaarille. Itse olen kahdesti matkustellut ulkomailla yhtäsoittoa 51 viikkoa , josta ajasta suurimmanosan EU ulkopuolella ja en kummallakaan kerralla pudonnut pois Suomen sosiaaliturvasta.

    • EveliinaLT

      Muutosta ja tilapäisestä ulkomailla oleskelusta tulisi aina tehdä ilmoitus Kelaan. Jos oleskelet ulkomailla vuodesta yli puolet, et voi heidän ohjeiden mukaan kuulua Suomen sosiaaliturvaan.

      Näissä tilanteissa kannattaa myös huomioida se, että mikäli oleskelee vuodesta yli puolet ulkomailla eikä ole oikeutettu Kela-korvauksiin, niin tämä saattaa vaikuttaa myös suomalaisen matkavakuutuksen myöntöön sillä useissa yhtiöissä siihen vaaditaan Suomen sosiaaliturvaan kuuluminen.

      /Eveliina, LähiTapiola

      • EveliinaLT

        Niin, ja piti vielä mainita, että tietysti joitain poikkeustilanteita on olemassa ja nämä kannattaa aina tarkistaa Kelasta sekä matkavakuutuksen suhteen vakuutusyhtiöstä!


      • EveliinaLT kirjoitti:

        Niin, ja piti vielä mainita, että tietysti joitain poikkeustilanteita on olemassa ja nämä kannattaa aina tarkistaa Kelasta sekä matkavakuutuksen suhteen vakuutusyhtiöstä!

        Olen viimeisen 30 vuoden ajan ollut keskimäärin poissa Suomesta noin 7 kk ja olen pysynyt Kelan kirjoilla kunhan olen aina kotiin tullessani ilmoittanut Heille olevani kotona. Meinasi joskus jäädä lääkkeesta kelakorvaua saamatta niin opin senkin.


    • 7865

      Ei Kela tiedä, missä olet, joten sosiaaliturva jatkuu normaalisti. Tyhmintä mitä voit tehdä on ilmoittaa Kelalle, että olet ulkomailla.

    • matkallaaina

      Kela saa kyllä tiedon esim. jos käy te-toimistossa tai kun alkavat tarkastaa. Ei niitä tukirahoja voi ikuisesti yrittää huijata ulkomaille, voi tulla myös kurssille osallistumispyyntöjä, te-toimistossa/kelassa käymispyyntöjä sun muuta kun olet matkalla. Paras tapa on säästää ja matkustaa omavaraisesti.

    • Kela

      Siis jos lähdet vaaan Suomesta pois vuodeksi, mutta sulla on osoite Suomessa mihin postit menee ja olet kirjoilla niin miten kela voi alkaa epäilemään että et asu Suomessa.
      Se on totta että sun pitää olla Kelan kirjoilla että matkavakuutus on voimassa. Lähitapiolan Eve tietää kyllä että matkavakuuksia myönnetään 12 kk. Olen lähitapiolassa käynyt kysymässä kahteen kertaan kyseistä vakuutusta mutta molemmilla kerroilla päädyin halvempaan ja parempaan vaihtoehtoon toisella yhtiöllä.

      • EveliinaLT

        Kyllä matkavakuutuksia myönnetään juu pidemmäksikin aikaa, mutta tietyin ehdoin tottakai. Itse olin vaihto-oppilaana ja kiertelemässä Aasiaa pidemmän pätkän ja kuuluin silti Kelan piiriin sekä vakuutus oli voimassa. :) /Eveliina, LähiTapiola


    • kdb

      Suomalaisia on hyvä tiputtaa Suomen sosialiturvasta, koska se on tarkoitettu muslimien lisääntymisen turvaamiseen.

    • gngtsfnts

      Tuohonhan on nyt keväällä tulossa joku muutos niin että aiemmin ollut 12kk raja tippuu 6kk. Tuo "laki" vai mikä lieneekään on vaan, ilmeisen tahallaan, kirjoitettu sikäli tulkinnanvaraiseksi että tarkoittaako 6kk nimenomaan yhtäjaksoista oleskelua vai useamman matkan yhteenlaskettua aikaa.

    • einiinhelppoa

      Kelan sivua katsoessa siellä kysytään jos hakee jotakin tukea "oletko lähdössä ulkomaille yli viikoksi" olen kerran te-toimistossa kuullut kun yksi virkailija kuulusteli ja raivosi jollekin asiakkaalle joka oli lähdössä viikon matkalle. Jos on työtön ja hakee tukia koska vain voi tulla kutsu osallistua kurssille/työhön/aktivointiin/saapua toimistolle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2612
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2141
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1489
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe