Kiinteitörekisteriin merkitsemättömän rakennuksen purkaminen

VANHALIITERI

Saako tälläisen rakennuksen,josta ei ole maksettu kiinteistöveroa purkaa ilman purkulupaa ja korvata uudella?

12

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liian_vaikeaako

      Googlaamalla jo tietäisit

      • VANHALIITERI

        No eikä palsta ja koko Suoli24 ole sitä varten että täältä voi kysyä neuvoa? Siis tietoahan on sen löytäminen vaan on...miksi sitä siis ei voi etsiä myös 24Suolesta?


      • moskan.heittoa
        VANHALIITERI kirjoitti:

        No eikä palsta ja koko Suoli24 ole sitä varten että täältä voi kysyä neuvoa? Siis tietoahan on sen löytäminen vaan on...miksi sitä siis ei voi etsiä myös 24Suolesta?

        Voi kysyä mutta 'ohjeet' voivat olla ihan mitä tahansa. Niihin ei kannata luottaa.


      • VANHALIITERI

        Suoli24 suoltaa p..s..a 24h,neuvoista voi sitten suodattaa ne parhaat.


    • Selvitä kunnalta, että saako kyseiselle kiinteistölle edes rakentaa!

      • VANHALIITERI

        No tottakai se pitää selvittää ensin. On se vaan paras purkaa tää vanha pois alta ilman mitään lupia ja hakea sitten rakennuslupaa uudelle. Ei kai kukaan siitä vanhasta vajasta kysy mitään jos ei missään kiinteistörekisterissä,niin eihän siitä silloin tietojakaan missään.Parasta kun vaan romahtais itestään kasaan.


    • lkvrm

      Ei saa purkaa !
      Pitää ensin hakea ja maksaa rakennuslupa tuolle purettavalle rakennukselle.
      Sitten hakea ja maksaa purkulupa.
      Senjälkeen haet uudelle rakennukselle luvan ja taas maksat.
      Näin kunnat rahastavat ja rikastuvat..

      • VANHALIITERI

        Noinhan siinä saattaa käydä,siksi olisi vaan paras olla Iihan hissukseen ja sanoa että romahti itsestään,mikä saattaa olla kohta ihan mahdollista. Sipilän hallituksen aikana kaikki on mennyt rahan nyhtämiseksi-kaikesta pitää maksaa-kaikki instanssit osaavat kyllä ottaa omansa päältä.
        sitten ihmetellään,kun ihmisiä ei kiinnosta mikään.


      • ebo

        Mitä sinä puhut "kiinteistörekisteristä" vaikket edes tiedä mikä se on? Ei rakennuksia mihinkään kiinteistörekisteriin merkitä vaan kiinteistöjä eli maa-alueita. Rakennusluvitetut rakennukset merkitään nykyisin rakennus- ja huoneistorekisteriin, jota sinä et pääse mistään katsomaan koska se on viranomaisrekisteri, mutta jos on rakennus jostain vuodelta kirves ja vasra, sille ei välttämättä edes löydy kunnan arkistoista mitään myönnettyä rakennuslupaa.

        Periaatteessa rakennuksen, joka on saanut rakennusluvan tai joka on rakennettu aikakautena jolloin nykyisenkaltaisia rakennuslupia ei vielä ollut, saadaan purkaa PURKULUVALLA jonka myöntää rakennustarkastaja.

        Jos kyseiselle rakennukselle ei löydy rakennuslupaa ja se on rakennettu todistettavasti aikana jolloin nykyisenkaltaista rakennusluvituskäytäntöä ei ole vielä ollut, niin vanhan rakennuksen paikalle saa tavallisesti peruskorjata (ei siis purkaa ja tehdä uutta) ko. rakennuksen.

        Jos ko. paikka on sellainen ettei siihen enää nykysäädösten mukaan saa rakennuslupaa, niin edellisen purkaminen poiskuljettaminen jahävittäminen kokonaan tarkoittaa ettet saa tehdä siihen enää mitään.

        sen sijaan, jos siihen on myönnettävissä rakennuslupa niin silloin sinun kannattaa vaan käydä hakemassa ensin purkulupa kunnasta ja sitten hakea kokonaan uusi rakenuslupa uudelle rakennukselle.

        Eli hattu kouraan ja rakennustarkastajan puheille. Kyllä ne asiat siellä selkiää. Mutta jos kuulut niihin tyhmiin jotka yrittää mieluummin ensin tehdä kaiken mahdollisen ilman mitään lupia, niin älä sitten tule tänne eikä muuallekaan itkemään miten "sinua kohdeltiin väärin kun et saanutkaan mitään lupaa kun tyhmeliini menit omin lupinesi purkamaan". Neuvot on kunnanvirastossa ilmaisia.


      • VANHALIITERI

        Kiinteistövero-kiinteistörekisteri.Jokaisella rakennuksella on oma kiinteistötunnus=oletus että ne rakennukset,joista siis maksetaan veroa,ovat jossakin rekisterissä. Eli kun tästä ko.vajasta ei ole maksettu koskaan kiinteistöveroa ja sillä ei siis ole kiinteistötunnusta se ei ole myöskään missän reksiterissä. Ja tämä vaja voi kohta romahtaa kasaan,koska on niin huonossa kunnossa ja uuden vajan rakentaminen ei ole vielä ajankohtaista.


      • Rakennus ei ole kiinteistö, vaan maapohja. Yhdelläkään rakennuksella ei siis ole kiinteistötunnusta!


      • ebo
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Rakennus ei ole kiinteistö, vaan maapohja. Yhdelläkään rakennuksella ei siis ole kiinteistötunnusta!

        Niin juuri! Ei ole olemassakaan mitään "kiinteistövero-kiinteistörekisteriä". Hatustako Vanhaliiteri tuon vedit vai onko joku selittänyt sinulle tuollaista?

        Rakennukset, joille on myönnetty lainvoimainen rakennuslupa, merkitään Rakennus- ja huoneistorekisteriin. Verottaja pyytää kunnalta tietoja sekä Ra-Hu -rekisteristä jota ylläpitää VRK (Väestörekisterikeskus), mutta johon käytännössä kuntien rakennusvalvontatoimistot toimittavat tietoja sitä mukaa kun rakennuslupia myönnetään.

        Ihmisille tuntuu olevan uskomattoman vaikeaa mieltää kiinteistön ja rakennuksen ero. Rakennuksestakin voidaan toki puhua käyttäen nimitystä "kiinteistö", mutta juridis-teknisessä mielessä rakennus on rakennus ja kiinteistö on maa-alue joka on rekisteröity maanmittaustoimistuksella itsenäiseksi kiinteistöksi.

        Se onko jokin rakennus tai rakennelma verottajan tiedoissa, ei ratkaise mitään siinä asiassa voidaanko kyseiseen paikkaan myöntää uusi rakennuslupa/purkulupa tai muu MRL:n mukainen rakentamiseen liittyvä lupa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3487
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2109
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1805
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1716
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      285
      1071
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      939
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe