Kiinteitörekisteriin merkitsemättömän rakennuksen purkaminen

Saako tälläisen rakennuksen,josta ei ole maksettu kiinteistöveroa purkaa ilman purkulupaa ja korvata uudella?
Ilmoita


Googlaamalla jo tietäisit
3 VASTAUSTA:
No eikä palsta ja koko Suoli24 ole sitä varten että täältä voi kysyä neuvoa? Siis tietoahan on sen löytäminen vaan on...miksi sitä siis ei voi etsiä myös 24Suolesta?
VANHALIITERI kirjoitti:
No eikä palsta ja koko Suoli24 ole sitä varten että täältä voi kysyä neuvoa? Siis tietoahan on sen löytäminen vaan on...miksi sitä siis ei voi etsiä myös 24Suolesta?
Voi kysyä mutta 'ohjeet' voivat olla ihan mitä tahansa. Niihin ei kannata luottaa.
Suoli24 suoltaa p..s..a 24h,neuvoista voi sitten suodattaa ne parhaat.
+Lisää kommentti
Selvitä kunnalta, että saako kyseiselle kiinteistölle edes rakentaa!
1 VASTAUS:
No tottakai se pitää selvittää ensin. On se vaan paras purkaa tää vanha pois alta ilman mitään lupia ja hakea sitten rakennuslupaa uudelle. Ei kai kukaan siitä vanhasta vajasta kysy mitään jos ei missään kiinteistörekisterissä,niin eihän siitä silloin tietojakaan missään.Parasta kun vaan romahtais itestään kasaan.
+Lisää kommentti
Ei saa purkaa !
Pitää ensin hakea ja maksaa rakennuslupa tuolle purettavalle rakennukselle.
Sitten hakea ja maksaa purkulupa.
Senjälkeen haet uudelle rakennukselle luvan ja taas maksat.
Näin kunnat rahastavat ja rikastuvat..
5 VASTAUSTA:
Noinhan siinä saattaa käydä,siksi olisi vaan paras olla Iihan hissukseen ja sanoa että romahti itsestään,mikä saattaa olla kohta ihan mahdollista. Sipilän hallituksen aikana kaikki on mennyt rahan nyhtämiseksi-kaikesta pitää maksaa-kaikki instanssit osaavat kyllä ottaa omansa päältä.
sitten ihmetellään,kun ihmisiä ei kiinnosta mikään.
Mitä sinä puhut "kiinteistörekisteristä" vaikket edes tiedä mikä se on? Ei rakennuksia mihinkään kiinteistörekisteriin merkitä vaan kiinteistöjä eli maa-alueita. Rakennusluvitetut rakennukset merkitään nykyisin rakennus- ja huoneistorekisteriin, jota sinä et pääse mistään katsomaan koska se on viranomaisrekisteri, mutta jos on rakennus jostain vuodelta kirves ja vasra, sille ei välttämättä edes löydy kunnan arkistoista mitään myönnettyä rakennuslupaa.

Periaatteessa rakennuksen, joka on saanut rakennusluvan tai joka on rakennettu aikakautena jolloin nykyisenkaltaisia rakennuslupia ei vielä ollut, saadaan purkaa PURKULUVALLA jonka myöntää rakennustarkastaja.

Jos kyseiselle rakennukselle ei löydy rakennuslupaa ja se on rakennettu todistettavasti aikana jolloin nykyisenkaltaista rakennusluvituskäytäntöä ei ole vielä ollut, niin vanhan rakennuksen paikalle saa tavallisesti peruskorjata (ei siis purkaa ja tehdä uutta) ko. rakennuksen.

Jos ko. paikka on sellainen ettei siihen enää nykysäädösten mukaan saa rakennuslupaa, niin edellisen purkaminen poiskuljettaminen jahävittäminen kokonaan tarkoittaa ettet saa tehdä siihen enää mitään.

sen sijaan, jos siihen on myönnettävissä rakennuslupa niin silloin sinun kannattaa vaan käydä hakemassa ensin purkulupa kunnasta ja sitten hakea kokonaan uusi rakenuslupa uudelle rakennukselle.

Eli hattu kouraan ja rakennustarkastajan puheille. Kyllä ne asiat siellä selkiää. Mutta jos kuulut niihin tyhmiin jotka yrittää mieluummin ensin tehdä kaiken mahdollisen ilman mitään lupia, niin älä sitten tule tänne eikä muuallekaan itkemään miten "sinua kohdeltiin väärin kun et saanutkaan mitään lupaa kun tyhmeliini menit omin lupinesi purkamaan". Neuvot on kunnanvirastossa ilmaisia.
Kiinteistövero-kiinteistörekisteri.Jokaisella rakennuksella on oma kiinteistötunnus=oletus että ne rakennukset,joista siis maksetaan veroa,ovat jossakin rekisterissä. Eli kun tästä ko.vajasta ei ole maksettu koskaan kiinteistöveroa ja sillä ei siis ole kiinteistötunnusta se ei ole myöskään missän reksiterissä. Ja tämä vaja voi kohta romahtaa kasaan,koska on niin huonossa kunnossa ja uuden vajan rakentaminen ei ole vielä ajankohtaista.
Rakennus ei ole kiinteistö, vaan maapohja. Yhdelläkään rakennuksella ei siis ole kiinteistötunnusta!
Välittäjä_LKV kirjoitti:
Rakennus ei ole kiinteistö, vaan maapohja. Yhdelläkään rakennuksella ei siis ole kiinteistötunnusta!
Niin juuri! Ei ole olemassakaan mitään "kiinteistövero-kiinteistörekisteriä". Hatustako Vanhaliiteri tuon vedit vai onko joku selittänyt sinulle tuollaista?

Rakennukset, joille on myönnetty lainvoimainen rakennuslupa, merkitään Rakennus- ja huoneistorekisteriin. Verottaja pyytää kunnalta tietoja sekä Ra-Hu -rekisteristä jota ylläpitää VRK (Väestörekisterikeskus), mutta johon käytännössä kuntien rakennusvalvontatoimistot toimittavat tietoja sitä mukaa kun rakennuslupia myönnetään.

Ihmisille tuntuu olevan uskomattoman vaikeaa mieltää kiinteistön ja rakennuksen ero. Rakennuksestakin voidaan toki puhua käyttäen nimitystä "kiinteistö", mutta juridis-teknisessä mielessä rakennus on rakennus ja kiinteistö on maa-alue joka on rekisteröity maanmittaustoimistuksella itsenäiseksi kiinteistöksi.

Se onko jokin rakennus tai rakennelma verottajan tiedoissa, ei ratkaise mitään siinä asiassa voidaanko kyseiseen paikkaan myöntää uusi rakennuslupa/purkulupa tai muu MRL:n mukainen rakentamiseen liittyvä lupa.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kiinteitörekisteriin merkitsemättömän rakennuksen purkaminen

Saako tälläisen rakennuksen,josta ei ole maksettu kiinteistöveroa purkaa ilman purkulupaa ja korvata uudella?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta