Li Andersson sai soten syliinsä, what the fuck?

johtajatvastaavat

Neljä vuotta sitten samaan aikaan kaikkien puolueiden yhteinen sote-malli kaatui perustuslain pykäliin. Nyt oppositio kaatoi soten samalla tekosyyllä. SDP:n voimin soten kaataminen onnistui, mutta heidän voimin ei sotea rakenneta. Ei-puolue SDP ja Vasemmistoliitto saivat soten syliinsä. Neljän vuoden päästä se voidaan taas kaataa perustuslain pykäliin vedoten. Kansa kärsii.

https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/480225/21c4aab09a&utm_source=Suomenmaa - päivän uutisotsikot&utm_medium=email

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikansakärsi

      Mitenkä kansa kärsii kun markkinavetoisten yksityisten hoivayritysten ylilaskutus ja voittojen siirto vähenee veroparatiiseihin ja Sipilän maakuntahimmeli toivon mukaan hiipuu unholaan. Sehän on aivan turhaa rakentaa jotain ylimääräistä maaakunhallintoa Soten varjolla, sehän on jo maksanut"maltaita" ja ruokkinut todella turhaa byrokratiaa. Ei kansa tarvitse näitä!

    • Kommarimari

      Nyt Vasemmisto joutuu hallitusvastuuten perussuomalaiset joiden kanssa ei tehdä yhteistyötä joutuvat jäämään oppositioon kuten keskusta ja kokoomus joiden kanssa ei Neiti Rinne savi samaan hallitukseen, Rinne saa taistella olemassa olostaan kun kolme oppositiossa olevaa puoluetta hengittää niskaan, perussuomalaiset tulevat olemaan suurin puolue tämän jälkeen, että odotellaan rauhassa.

    • Allahaho

      Persuista tulee siis suurempi kokoomuspuolue kuin siitä vanhasta ?
      Mielenkiintoista sanoi psykiatri !
      Kukaan täysipäinen ei noita äänestä.

    • Ggggtg

      Perussuomalaisia kannattaa jo nyt paljon paljon suurempi määrä kuin vasupopulisti kommunisteja. Vooihan ne punanahat kokeilla hallitusta,mutta oikeisto säilyttää enemmistön.

      • vasemmisto.vaalivoittoon

        Rasisteja ei kannata kukaan järkevä ihminen. Ja persuiluhan perustuu vain rasismiin.

        Vihervasemmisto ottaa kohta vallan ja sitten alkaa se Suomen kuntoon laittaminen. Vihdoinkin!


      • Mihinkissakarvoistaan

        Kuten 70-luvulla


      • vasemmisto.vaalivoittoon
        Mihinkissakarvoistaan kirjoitti:

        Kuten 70-luvulla

        No ehkäpä persujen alkuja oli silloin jo jossain SMP:n ulos heittämissä jätteissä. Mutta rasismi oli jo silloin miltei tuntematon ja sairas ilmiö.


      • Muuttumisleikki
        vasemmisto.vaalivoittoon kirjoitti:

        No ehkäpä persujen alkuja oli silloin jo jossain SMP:n ulos heittämissä jätteissä. Mutta rasismi oli jo silloin miltei tuntematon ja sairas ilmiö.

        70 luvulla ei ollut rasisti sanaa. Oli vain neuvostoliiton pelko, tai niin ainakin komut luuli..rasisti sana tuli silloin kun nl hajosi ja kommunistit muka katosi ja he muuttuivat ns vasuiksi.


    • SOTE = suomalaisen terveydenhoidon paketointi markkinatuotteeksi ja myynti sijoitusyritykselle/osattomille = kaikki rahanarvoinen yksityistetään, yhtiöitetään, myydään = Suomen europörssittäminen = Liittovaltio-valmistelut.

      • vasemmisto.vaalivoittoon

        Soten voi tehdä myös ilman ahnetta oikeistolaisuutta. Ja juuri siksi kannattaakin äänestää nyt vasemmiston ehdokkaita!


      • vasemmisto.vaalivoittoon kirjoitti:

        Soten voi tehdä myös ilman ahnetta oikeistolaisuutta. Ja juuri siksi kannattaakin äänestää nyt vasemmiston ehdokkaita!

        Ei tehdä soteja ollenkaan, eikä minkään aatteen tai ideologian mukaisesti. Pidetään suomalainen terveydenhoito laadukkaana kotimaisena toimintana, kapitalismin ja pörssien ulkopuolella, kaikkien ulottuvilla, jonka ylläpitoon kaikki veronmaksajat, ammattilaiset yms. sitoutuu. Terveydenhoito ei saa muuttua ylellisyystuotteeksi tai harvojen herkuksi. Katalasti elämään tunkeutuvaa globalismisyöpää vastaan on taisteltava väsymättä.


      • 000011111100

        Sote on pakko tehdä ja hienoa että sen sorvaa demari johtoineen hallitus.


      • 000011111100 kirjoitti:

        Sote on pakko tehdä ja hienoa että sen sorvaa demari johtoineen hallitus.

        Mikä pakko?


    • kepuloiden

      "sote-malli kaatui perustuslain pykäliin. Nyt oppositio kaatoi soten samalla tekosyyllä."

      Vain kepuli voi sanoa perustuslain noudattamista tekosyyksi. Eiks ne vastustanu mm. lapsiin ja eläimiin sekaantumisen kieltämiseen tähtääviin lakiesityksiin tekosyyksi? Joten ehkä...mansikki

    • valtajavastuu

      Kielikuvat, "lehmänkaupat" ja "markkinamalli" ja niiden viljely asioiden tekemisen sijaan kaatoivat soten. Valheelliset kielikuvat, jotka ruokkivat mielikuvaa. Insinööri ja uskon mies ei tee lehmänkauppoja vaan menee asiat edellä. Markkinamallia käytännössä on jo nyt 1500 ulkoistettua hoivakotia, palvelusetelit, alihankittu dialyysihoito ja yksityiset päiväkodit. Todellisuutta on 20-30 päivän odotusajat terveyskeskuksessa sekä hoivakotien kunnallisten ja ulkoistettujen huono hoiva.

      Populismi on suomeksi valehtelua. Siihen oppositio sortui kielikuvia viljelemällä. Aikaa oli 2 vuotta käsitellä sote-lakiesitykset, riittävästi. Sote-valiokunta kuuli yli 1000 asiantuntijaa, riittävästi. Eduskunnalla ei ollut kykyä kehittämiseen eikä päätöksentekoon. Jarruttamiseen oli kykyä. Sipilän sanoin; kerrostalon putkiremontti pitää tehdä. Sen viivästyttäminen vain pahentaa asioita.

      Opposition vastuu tässä asiassa on suuri. Jotenkin sen pitää näkyä vaaleissa. SDP:n romahdus on yksi tulema. Valheen kupla on puhjennut. Valehtelijoilla ei ole asiaa hallitukseen. Siellä tarvitaan kykyä.

      • Populismi ei ole suomeksi valehtelua. Vain valehtelu on valehtelua, mutta valehtelun yhdistäminen laskelmoidusti ja vahingoittamistarkoituksessa populismiin on viha- ja valhekulttuurin kieroa toimintaa. Populismi on periaatteessa seuraus. Se voi johtua esim. ummehtuneesta ja vanhanaikaisesta poliittisesta tms. toiminnasta. Populismi voi olla toimintaa, jossa pyritään välttämään tiettyjä asioita, joilla esim. kokemuksesta tiedetään olevan huonoja seurauksia ja poimitaan eri aatesuuntausten, toimintojen tms. hyviä puolia. Hyvällä populistilla on kokemusta eri asioista ja hän saattaa mielellään julistaa uusia näkemyksiään työnantajalleen (eli kansalle) ja kun vastustajalla/kilpailijalla herää esim. kateus tai hän kokee huolta, että hänen vaikutusmahdollisuutensa tms. heikkenee, se herättää vastustajan/kilpailijan toimimaan ja hän voi itse ryhtyä esim. julistamaan populismin tuomitsevaa sanomaa, jotta vastustaja menettäisi siitä saatavan hyödyn, eli kansan tuen. Populismi ei edusta mitään yksittäistä aatesuuntaa, se ei ole yhdenkään edustajan tms. yksityisomaisuutta, eikä hänet tuomitsevakaan asia. Ihmisen ja asian tuomitsee vain ihminen itse ja perusteet siihen on joko oikeat/asialliset, tai sitten perusteita ei ole, tai sitten tuomitseminen on pelkkää moraalitonta huutelua. Kuten olet huomannut, ehkä, että maailmassa on aina toimintaa, jossa kilpaillaan jostain ja jossa kilpailija yrittää voittaa vastustajan heikentämällä sitä ja siten pyrkii näyttämään paremmalta. Rehellinen kilpailu on lähes mahdottomuus. Aina pitää tuomita, haukkua, rakennella syntilistoja yms. hevonpaskaa, joka johtuu mm. siitä, että kilpailijalla ei ole parempaa tarjota. Motiivina on pääosin oma voitto, koska vain voiton kautta päästään tekemään asioita, joilla haluaa olevan vaikutusta. Populismista on uudelleenmuotoiltu kirosana, tuomio, haukkumasana tms. tietyistä syistä. Yksi niistä syistä on se, että se herättelee demokratian voimaa, jota kaikki eivät halua häiritsemään omia vaikutusmahdollisuuksia tai valtaa. Koska kansa on kansanedustajan työnantaja, jolle edustajan pitää tehdä töitä, populismi on itseasiassa paras tapa olla osa kansaa, eikä irtautua siitä palvelemaan jotain muuta asiaa/tahoa. Ehkä siksikin populismi pitää tuhota asap.


    • järkikäteen

      Uudistuksen määrätietoinen jarruttaminen on ollut yhteiskunnan suuri tappio ja häpeällistä SDP:lle, Vasemmistoliitolle ja Vihreille. Sote kaatui todellakin valheellisiin kielikuviin maakunta- ja markkinamallista. Kun on niitä kolme ja puoli vuotta jauhanut, niin oppositiopuolueiden kannattajat ovat alkaneet itsekin uskomaan tuohon populismiin eli valheeseen.

      https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/23/480564/0202e14ea8&utm_source=Suomenmaa - päivän uutisotsikot&utm_medium=email

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      300
      2647
    2. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1849
    3. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      117
      1680
    4. Kohuttu Iida Vainio mursi hiljaisuuden -Näin raskaus vaikutti Farmi-kuvauksissa: "Saattoi ruveta..."

      Ihanaa odotusta, tsemppiä ja voimia Iida! Iida Vainio ja Archie Cruz eli Arttu Kuosmanen asuvat yhdessä Helsingissä ja o
      Suomalaiset julkkikset
      18
      1595
    5. Avoin kirje sinulle

      Rakas, Kirjoitan sinulle nyt, vaikka sanat tuntuvat niin vaatimattomilta siihen, mitä sydämeni on kantanut sisällään ni
      Ikävä
      41
      1252
    6. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      62
      1223
    7. Minkä ikäinen

      Kaivattusi on?.
      Ikävä
      66
      1135
    8. Minkä näköinen

      Kaivattunne on?
      Ikävä
      49
      1013
    9. Mitä mies teet

      näin iltasella? 👾
      Ikävä
      55
      931
    10. Miten sulla meni niin tunteisiin yksi mies?

      Hyvässä ja pahassa? Tähän voit tilittää, jos aavistat kuka minä olen.
      Ikävä
      86
      879
    Aihe