Palliatiivisessa hoidossa oleva syöpäpotilas

mietins

Äidille on määrätty Oxynorm kipulääkettä, on enää palliatiivisessa hoidossa.
Muuten pärjää mutta useamman kerran päivässä on tukehtua pahaan " yskään ".
Se, että on Oxynormia kotona, ei auta asiaa koska hän ei suostu käyttämään sitä.
Kipuun hän ottaa Paratabsia.

Hänellä on henkitorvessa metari, aika iso varmaan jo tässä vaiheessa, tarkemmin ei tiedetä koska ei ole yli vuoteen otettu edes rtg kuvaa hänestä.
Palliatiivinen hoito on ilmahoitoa - potilas luulee olevansa hoidossa mutta vaikka oireet lisääntyvät häntä vain " tarkkaillaan". Ymmärrän mitä palliatiivinen hoito tarkoittaa kyllä, mutta saako potilaan antaa tukehtua siihen " yskään ". On iäkäs jo,yli 80v. Palliatiivisella klinikalla on puhuttu miten hänen pitäisi suostua DNR päätökseen eli ei elvytetä jos jotain sattuu.
Tuntuu pahalta katsoa miten hän istuu sängyn lailla kaksikerroin ja yskii yskii ja yskii..
Hänellä on munuaissyöpä joka on lähettänyt metareita mm keuhkoihin.

4

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voimiajarakkautta

      Pallitiivinen hoito on tosi tärkeä juttu ja valitettavan paljon puutteellisesti järjestetty. En ymmärrä, miten ihmisen elämää helpottava hoito ei olisi yhtä tärkeää kuin ns. parantamiseen tähtäävä hoito. Käsittääkseni ihan äskettäinkin on kaikkien lääkäreiden jokaviikkoisessa lehdessä Lääkärilehdessä aihetta käsitelty ja jokaisesta hoitopaikasta pitäisi löytyä ohjekirja.
      Mainitsit tuossa tuon Oxinormin- se on puolessa tunnissa vaikuttava melko lyhytvaikutteinen kipulääke. Pitkävaikutteisempaa suositeltaisiin peruslääkkeeksi ja tätä tarvittassa ns. läpilyöntikipuun . Näiden annostarve aikaa myöten kasvaa, muttei se ole varsinaisesti ongelma, koska annosta voidaan lisätä ja teho paranee annoslisäyksellä, toisin kuin vaikkapa tulehduskipulääkkeillä ja parasetamolilla.Tämän ryhmän lääkkeitä on vanhastaan käytetty yskänlääkkeinäkin-- voisi siltäkin osin helpottaa äitisi oloa. Ottakaa ihmeessä yhteyttä sairaanhoitoon ja kyselkää ja kertokaa tilanteesta, niin voitte saada asianmukaista apua. Myös se DNR pitäisi keskustella-- se ei tarkoita etteikö sairauden oireita pyrittäisi kaikin keinoin helpottamaan. Sisareni kuoli vuosi sitten syöpään ja hän vietti viimeiset kuukautensa palliatiiviseen hoitoon erikoistuneessa sairaalassa. Koki sen, että omaisille löytyi huone sairaalasta ja puolisolle jopa petipaikka vaimonsa huoneesta tärkeäksi. Erityisesti se, että hoitajat olivat iloisia, lohdutti häntä kovasti. Iloitaan siitä hyvästä, mitä on ollut.

    • asiaaospiskellut

      Jos kyseessä on oikeesti hengitorven matastaasi niin kannattaisi ottaa siellä pallipolilla puheeksi etteikä sitä voisi stentata siltä kohtaa? Silloin sen ei pitäisi häiritä hengitystä. Tietysti jos on pahassa paikassa niin eihän se onnistu. Samalla kertaa voisi tietyti stenta myös ruokatorven niin syöminen onnistuu pidempään.

    • Oikeasti

      Nyt luin ja petyin koska palliatiivinen hoito on parantumattoman sairairaudn aikainen jakso ennen saattohoitoa. palliiatiivisen ajanjakson pituus voi olla vuosia ja sinä aikana sairastunutta hoidetaan erilaisin tarjolla olevin oireita vähentävin, mahdoll. mukaan, keinoin, myöskin vahvemmin hoitomenetelmin. jotka käytössä yllättäen voi osoittautua pitkäaikaiseks vasteeksi ko esim syövässä. JOS jokin keino oiretta helpottavaksi ei tule kyseeseen sille täytyy kertoa perustelu. Säästö syys tulevatko ilmi, / eriarvoisuus?

    • Ulla1234

      Mieheni oli palliatiivisessa hoidossa n. kuukauden. Sen jälkeen kotisairaalan asiakkaana, koska halusi olla kotona , eikä sairaalassa. Totta kai sitouduin tähän ja nukuin hänen vieressään loppuun asti ja olla hänen vierellään. Kaikki sujui hyvin. Kotisairaala on aivan mieletön vaihtoehto sairaalalle! Hän nukkui pois omassa sängyssään läheisten läsnä ollessa. 57 vuotiaana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9696
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2837
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      169
      2620
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1637
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1501
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe