Attendo Tolppilan tontille? Terveyskeskus purettaisiin!!

IntressitAttendolla

Attendon hoivakodin paikaksi Karstulassa on suunniteltu Tolppilan koulun tonttia.
Eiköhän olisi aika herätä karstuset. Tässäkö uusi järjetön rakennuskohde.
Tämä kuuluu ehdottomasti sarjaan:
Jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei voi olla myöskään totta.

Esityksenä kunnanhallitukselle oli, että kunta vuokraisi Attendolle Tolppilan koulun noin _____9 000 neliömetrin tontin uutta hoivakotia varten. Tolppilan kiinteistö purettaisiin hoivakodin tieltä.

Esitys sisälsi optiot, joissa Attendo sitoutuisi ostamaan kunnalta nykyisen terveyskeskuskiinteistön 1,3 miljoonalla eurolla ja rakennuttamaan uuden terveyskeskuksen eli sote-keskuksen. Sitä oli suunniteltu hoivakodin viereen

72

1018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Attendo

      Ei ku viispiikkisen mukaan ja Terhi Simonen-Jokisen mukaan lääkäriasemaa, ei hoito-/ hoivakotia. Voi, voi.

      • HoivakodinRakentaminen

        Ei ku kunnanhallituksen esityslistan mukaan 28.1.2019. Määräalan vuokraaminen Karstulan kunnan tilasta 226-402-1-18 - hoivakodin rakentamista varten.
        Näin kunnanhallituksen virallinen pöytäkirja kertoo.

        Asiaa yriteetään toki kaunistella, koska muutenhan se näyttäisi esiintulleiden asioiden vallitessa erittän pahalta. Simonen-Jokinen on ehdolla eduskuntaan, joten Trump-tyyliset lausunnot ovat Amerikasta opittuja ja hyväksi havaittuja konsteja saada asiat päälaelleen.

        Lisäksi Attendolla on optio rakentaa uusi terveyskeskus (Sotekeskus).
        Laitan linkin asiasta toiseen vastaukseeni.


      • NeuvoaAntava
        HoivakodinRakentaminen kirjoitti:

        Ei ku kunnanhallituksen esityslistan mukaan 28.1.2019. Määräalan vuokraaminen Karstulan kunnan tilasta 226-402-1-18 - hoivakodin rakentamista varten.
        Näin kunnanhallituksen virallinen pöytäkirja kertoo.

        Asiaa yriteetään toki kaunistella, koska muutenhan se näyttäisi esiintulleiden asioiden vallitessa erittän pahalta. Simonen-Jokinen on ehdolla eduskuntaan, joten Trump-tyyliset lausunnot ovat Amerikasta opittuja ja hyväksi havaittuja konsteja saada asiat päälaelleen.

        Lisäksi Attendolla on optio rakentaa uusi terveyskeskus (Sotekeskus).
        Laitan linkin asiasta toiseen vastaukseeni.

        Attendo Oy:tä koskevista sopimuksista, jotka liittyivät sosiaali- ja terveyspalvelujen kiinteistöihin. Kunnanhallitus palautti asian jatkovalmisteluun.

        Esityksenä kunnanhallitukselle oli, että kunta vuokraisi Attendolle Tolppilan koulun noin 9 000 neliömetrin tontin uutta hoivakotia varten. Tolppilan kiinteistö purettaisiin hoivakodin tieltä.

        Esitys sisälsi optiot, joissa Attendo sitoutuisi ostamaan kunnalta nykyisen terveyskeskuskiinteistön 1,3 miljoonalla eurolla ja rakennuttamaan uuden terveyskeskuksen eli sote-keskuksen. Sitä oli suunniteltu hoivakodin viereen.

        Klikkaa googleen Karstula päätöksenteko. Sitten:Pöytökirjat esityslistat. Sitten Toimielimet alla olevaa Kunnanhallitus. Valitse 28.1.2019 pöytäkirja. Siinä 25 pykälä, jossa otsikkona: Määräalan vuokraaminen.......:hoivakodin rakentamista varten.

        Tämä neuvo siksi, koska linkki poistetaan ja siten koko keskustelu - sääntöjen vastaisena.


    • hyvähomma

      Onkohan tyyriskin tuommonen hoivakoti ja optioterveyskeskus?
      En ole siantuntija, mutta ainakin semmonen tavallinen terveyskeskus kuuluu olevan hyvinkin tyyris.

      Mutta: Näyttäs siltä, että kaikki karstuset soppii yhtä aikoa nyt rakennettaviin kouluihin, hoitokoteihin ja terveyskeskukseen. Muutama jeä vielä Himmeliin ja jeähalliin, mutta on sielläkin hyvä pitteä valot peällä, ettei paikat homehu...

    • Honkola

      Eikö hoitokotia voisi perustaa konkurssiin menneen Honkolan Veikon entiseen kauppaan.

    • KansanEdustajaEhdokas

      Kätevästi Viispiikkinen väisti kirjoittamasta Attendon hoitokodin rakentamisesta Tolppilan tontille. Kunnan tekemään tontin vuokrasopimukseen sisältyy optio, jonka Saarikka ja kunta lunastaessaan Attendo rakentaa uuden terveyskeskuksen (sote-keskuksen) jonka vuokralaiseksi Saarikka pääsisi. Onkohan jo Attendon hoitokodin hallituksen paikkoja jaettu Karstulan päättäjille. Attendon tarjoama optio (sote-keskus) ei toteudu muuten kuin hoivakodin rakentamisen kautta. Attendo on nyt niskanpäällä vanhusten palvelujen tarjoajana Karstulassa.

      • AttendoEiSeksikästä

        Hoitokodin Tolppilan tontin vuokrakausi alkaisi sopimuksen mukaan nyt huhtikuussa 1.4.2019, ja olisi voimassa 50 vuotta. Attendon hoitokodista Tolppilaan Viispiikkinen suhtautuu väheksyvästi jos niinkään. Lehti viittaa vain Sotekeskuksen samaiselle tontille tulevista mahdollisista "hoivapalveluista".

        Mikäs vika siinä hoivakodissa Tolppilassa sitten olisikaan?


    • Näkemystämäkin

      Nyt järki käteen ja vastustamaan,kohta on myöhäistä.🤷‍♀️🤷🏼‍♂️

    • OpeTolppi

      Tässä kunnanhallituksen esitykset ja vuokrasopimukset Attendon kanssa. Hoivakoti Tolppilan tontille. Optiona sotekeskus.

      Maalaa liimaa liitä googleen.
      " Määräalan vuokraaminen Karstulan kunnan tilasta nro 226-402-1-18 hoivakodin rakentamista varten. "

    • Hopotihopotit

      Nyt tarvitaisiin sitä järkeä ettei tarvitse katua jälkeenpäin päättäjät!

    • Näkemysmys

      Mitä sitten jos yksityinen hoitokoti olkoon se Attendo, Esperi tai joku muu nostaa hoitokuluja perustellen kulupuoleen? Mitä sitten jos kunta ei pysty vastaamaan haasteeseen? Mitä sitten jos hoitokonserni päättää lopettaa toiminnan jostain syystä esim. 20 vuoden kuluttua? Kunta on vuokrannut maaperän mutta mitä tapahtuu kiinteistölle? Jääkö se tyhjänpanttina tontille vai myykö kunnalle(jos kunnalla vara ostaa). Mitä 50 vuoden päästä kun vuokrasopimus umpeutuu. Mitä tapahtuu kiinteistölle? Purkaako konserni kiinteistön, vuokraako se kunnalle kalliilla hinnalla? Jos ylipäätään toiminta loppuu, kunta ei voi vuokra-alueella tehdä mitään vuokra-ajan aikana koska siinä on yksityisen kiinteistö. Sitä ei mahdollisesti voi mihinkään hyödyntä tai ostettaessa se voi maksaa maltaita ellei ole jo siihen mennessä homeessa. Jos kunta investoi ja rakentaa itse omalle maalle, vaikka toiminta loppuisi voisi kiinteistöä hyödyntää muuhunkin käyttöön. Rakentaminen työllistäisi paikkakuntalaisia ja rahat olisi omassa kunnassa. No onhan se autoliikenteen keskellä toisin kuin nykyinen sairaala järvenrannalla. Jos kunta purkaa vanhan sairaalan, yhdistyykö se leirintäalueen kanssa ja siihen kaavoitetaan tontteja, josta joskus aikoinaan puhuttiin. Mitä onkaan suunnitelmien takana?

    • MiksiAttendoSalataan

      Olen pitänyt Simonen-Jokisen valtuusto työskentelystä. Eduskuntavaalit ja ehdokkuus Karstulasta antoi pienen toivon kipinän ajatuksen. Viispiikisen kertoi kuitenkin, minkä linjan hän on ominut kunnan "tiedottajana" suhteessa Attendoon. Viispiikinen 11.3.2019.

      Kansanedustajaehdokas ei viitsinyt kertoa lainkaan Tolppilan mäelle suunnitteluvaiheessa olevasta Attendon hoivakodista yhtikäs mitään. Eikös se olekkaan hyvä hanke, jota hanketta kansanedustajaehdokas pystyisi hehkuttamaan ja salailematta nostamaan esille kunnan merkittävänä kärkihankkeena. Miksi Tolppilan Attendon hoitokotihankeesta ei viitsitty kertoa yhtään mitään.
      Sotekeskusta Attendo ei tule rakentamaan Tolppilaan koskaan, ellei päähanke Attendon hoivakoti ja vanhan terveysaseman puraminen toteudu Attendon suunnitelmien mukaisesti. Siinä lyödään lukkoon takaportit kiinni mahdolliselle paluulle oman hallittavuuden terveyskeskukselle.

      Attendo on pörssiyhtiö, joka valvoo tarkasti etunsa, eikä harhaudu tekemään mitään, mikä on pörssiyhtiön osakkenomistajien etujen vastaista. Pörssiyhiöllä on tuotto-odotukset myös vanhusten hoidosta.

      Olemme lukeneet päivän lehdistä 12.3.2019, nyt viimeksi Jalasjärven Attendon tomipisteessään sattuneista viidestä kuolemantapauksesta. Pörssiyhtiö keskeyttää tehostetun palveluasumisen kyseisessä hoitokodissaan.

      Tämä ei ole pelottelua. Näitähän on sattunut jo muuallakin. Ihmisä kuolee hoidon puutteeseen Attendon hoitolaitoksissa ja muissa vastaavissa. Tämä saattaa olla raakaa todellisuutta myös meidän kunnassamme. En hyväksy asiassa minkäänlaista peittelyä kunnan luottamushenkilöiltä enkä varsinkaan ehdokkailta, jotka pyrkivät eduskuntaan päättäjiksemme.

      • FacktaJuttu

        Hieman jäin miettimään, että kirjoittaako toimittaja kaikki mitä "ehdokas sanoo" tai huomaako "ehdokas" sanoa kaikkea mitä ehkä lukijat haluavat lukea? On tullut annettua haastatteluja, mutta juuri tuo, että a) mitä kysytään b) mitä olisi pitänyt kysyä c) mitä sanoin ja miten se ymmärrettiin d) mitä ei ymmärretty jne.
        Huh, huh ... tässä voinee kysyä, että olisiko "MiksiAttendoSalataan" -nimimerkki ollut parempi haastattelija kuin tämän viestiketjun tulkitsija ja kannanottaja?
        Ihan tiedoksi, että en tunne kyseistä Simonen-Jokista, mutta varmaan tämäkin kommenttini tulkitaan "Venäjältä" tulleeksi :)


    • Huoli

      Tammikuussa 2019 julkistettiin yrityskauppa, jossa ”Terveystalo osti Attendolta sen terveyspalvelut. Attendo keskittyy vastedes hoivapalveluihin. ”

      Eli jos Attendo ostaa Karstulan terveyskeskuksen, niin siirtyykö terveyskeskus Tampereelle.

      Toisaalta tällä hetkellä Karstula saa vuokratulosta nykyisestä terveyskeskukselta Saarikalta.

      Jos tilat siirtyvät Attendolle ja toiminta jatkaa, niin Karstula menettää satojen tuhansien (joidenkin lähteiden mukaan noin 700 000 euron) vuokratulot vuosittain.

      Montako työpaikkaa tämän myötä menetettäisiin?

      Onko Karstulalla vara?

    • huolikin

      Herää ajatuksia mitä ja mihin eri ratkaisuilla pyritään. Juuri uutisissa kerrottiin että nykyisen perusterveydenhuollon väestöpohja olisi 20 000 yhtä terveyskeskusta kohden mutta
      Orpo toi esiin että jatkossa tämä luku(väestöpohja ) voisi olla isompi. Mitä tämä tarkoittaa Karstula / Saarikan alueella? Niin ja kyllä se näin on, yksityiset ovat pörssiyhtiöitä ja ne ei tee tappiollista toimintaa. Kun asia saadaan vietyä toimintaan ja palveluista sopimukset niin siinähän ei sitten ole sanomista. Edelliset kirjoittajat ovat tuoneet monta huolta esiin. Nyt kokoukset nettiin että kuntalaiset voivat seurata suoraa päätöksentekoa kunnan asioista.

    • karstune

      Turvat kiinni nyt! Hyvä kun jotain tänne saadaan vielä.Ihan sama mitä heti alkaa kauhea huuto!Hyvä tontin paikka!

    • raakapeli

      Edelleenkään yksikään yksityinen firma ei perusta yhtään ainoaa hoitolaitosta, sairaalaa tms. minkään muun kuin rahan ansaitsemisen vuoksi.

      Jos ajatellaan, ettei hoitomaksu / hoidettava nouse otetaan firman omistajille tuloutettava raha jostakin muusta. Eli säästetään hoidossa ja hoitajien määrässä ruuassa jne jne.

      Touhu ei ole mitään hyväntekeväisyyttä vaan raakaa bisnestä, muistakaa se.

      Hoitomaksuihin käytetään myös eläkkeet ja mahdollinen realisoitava omaisuus tarvittaessa.

      • herätys

        Suomen eläkeläisillä on jopa satojen miljardien omaisuudet ja eläkkeitä maksetaan vuodessa n. 30 miljardia.
        Tähän pottiin etupäässä ulkomaille rekisteröidyt saalistajat haluavat päästä kiinni.
        Helpon rahan perässä tulevat ottamaan sinisilmäisiltä suomalaisilta rahat pois.


    • Kaukokatseet

      Juuri näin on asia, muistakaa tämä päättäjät päätöksiä tehdessänne.

    • tyhmääsakkia

      Tajutkaa nyt voitte vaikuttaa hoitomaksuhin.Kaikki omaisuus pitää siirtää lapsille tai jos ei lapsia kelle haluaa vaikka naapurin kissalle ennen hoitolaitokseen menoa..Sinulla ei ole omaisuutta.Sinulle pitää jäädä käteen n.200 euroa ennen hoitomaksujen ottamista.Sillä voit ostaa vaikka norttia tms.Moni vanhus saa eläkettä n.1000 euroa.Aivan sama onko hoitolaitos kunnallinen vai yksityinen-ihan sama.Hoito yhtä hyvää.Me tehtiin näin-ei stressiä.Hoito pelaa!

    • AttendoSiilinjärvi

      Sitten tämä hoitopuoli. Aivan järjettömiä asioita tulee ilmi päivittäin. Näitä Attendoja vielä puolustellaan ja asioista vaietaan ja peitellään Viispiikkisen sivuilla. Muualla viranomaiset ovat joutuneet puuttumaan Attendon menetelmiin. Huumaavia lääkkeitä jakaa kuka sattuu.

      Savon Sanomat kirjoittaa. Attendon Siilinjärven yksikön huumaavien lääkkeiden käytöstä hoivakodissaan:

      "Attendon pitää antaa selvitys Vänrikin hoivakodissa Siilinjärvellä havaituista epäselvyyksistä liittyen huumausaineiksi luokiteltaviin lääkkeisiin. Itä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Anne Kejosen mukaan helmikuun lopussa tehdyllä tarkastuskäynnillä tuli ilmi puutteita huumaavien lääkkeiden seurannassa.

      – Niiden kulutuskortit olivat epäselviä. Niistä ei aina selvinnyt, kuka lääkkeitä oli antanut. Lääkkeiden määrä ei myöskään täsmännyt kulutuskorteissa ilmoitettuihin määriin nähden, Kejonen kertoo.

      Kejosen mukaan asiasta on tehtävä asiasta rikosilmoitus, jos Attendo ei osaa selittää puutteita. – Jos he eivät osaa selittää, missä puuttuvat lääkkeet ovat, meidän on viranomaisena tehtävä rikosilmoitus. "

    • Porstula

      Tuollaisilla Attendoilla on käytössään huippulakimiehet, jotka riitatapauksissa kusee tuppukylän nurin mennen tullen.

      Ollaan lähdössä kylmään kyytiin, mutta itsepähän tiedätte, mitä teette.

      • vnAHGJUKI

        Näistä Attendoista menee rahat Ruotsiin tai jonnenkin muualle ulkomaille.


    • turhaayleistämistä

      attendo ihan yhtä hyvä kuin kunnallinen!

      • Näkemystämäkin

        Puhut totta, kyllä kunnallisellakin puolella on puutteita ja tulee virheitä.


      • onsehyvä

        Jopa parempi....ainakin rahastamaan.


    • förstårinte

      Rahat laitettiin jäähalliin ja kaivettiin maahan. Nyt ollaan sitten näiden ruotsalaisten haaskalintujen armoilla.

    • Rauhalassakin

      Lisää hoivakoteja Avin valvontaan – Keski-Suomessa seitsemässä uudessa vanhusten hoivayksikössä on havaittu ongelmia. Kirjoittaa Keskisuomalainen 14.3.2019.

      Seisemän hoitokotia otettu entisten lisäksi valvontaan. Attendo Kalmari Saprantiellä. Attendo Mannila Saarijärven Mannilassa mm.

      Vanhusten hoivakotien ongelmat eivät ota laantuakseen Keski-Suomessa. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Jaana Aarnio kertoo, että aluehallintovirasto on aloittanut alkuvuodesta valvonnan seitsemässä uudessa vanhusten hoivakodissa Keski-Suomessa.

      Jo aiemmin valvonta on aloitettu Attendon Holstinpuistossa ja Attendon Telkänpesässä Jyväskylässä, Esperin Paatelassa, Jyvässeudun Hoivapalveluiden Muuramen Koskikodissa ja Attendon Rantalassa Muuramessa, Esperin Hoivakoti Marjarannassa Karstulassa sekä Esperin Hoivakoti Kaaressa ja Attendon Erkinpuistossa Joutsassa.

    • iltaaa

      Marjaranta on aivan ihana paikka!On kun mummolaan menis kun käyn isovanhempia katsomassa.

      • EsperiMarjassa

        Taitavat olla siellä vieraskoreita sitten. Kuitenkin valvonta on aloitettu muistaakseni alimitoitetun henkilöstön vuoksi. Ovatko isovanhempasi päässeet hengittämään ulkoilmaa kuinka usein.


      • marjahukassa

        Niin, eihän kaikki tehtävät ja lakiohjeistukset ole vierailijalle tiedossa kuinka joku toiminta tehdään esimerkiksi lääkkeen jakaminen sisältää paljon huomioitavaa ennen kuin lääke tuodaan siihen sinun isovanhempasi pöydälle. Potilastietojen kirjaamisessa, lääkekirjauksissa,aseptiikassa ja paljon muussa on omat säännöt myös siinä kuka saa tehdä mitä tehtäviä.


    • WeeWee

      Vanhasta talousarvioista voi havaita, että kunta oli jo varautunut hoivarakentamiseen, mikä ei vaan toteutunut. Teknisen lautakunnan vetäjä taitaa olla nyt hallituksen vetovastuussa. Ympäri mennään ja yhteen tullaan.

      • Anonyymi

        Teknistä lautakuntaa kiinnostaa vain järvien ja pohjavesien pilaaminen turpeennostolla ja cruisailulla. Verojen maksun kierää kaukaa.


    • Anonyymi

      Viispiikkinen kertoo: Tolppilan koulu puretaan??? Miksi puretaan, sitä lehti ei halua uutisoida mitenkään.
      Viispiikkinen ei kerro kunnanhallituksen pöytäkirjan 28.1.2019 päätöksestä, jossa asiakirjassa Attendo vuokraa 9000 neliön alan tontista rno. 228-402-1-18 Attendolle perustettavan yhtiön lukuun hoivakodin rakenatmista varten.

      Kerran on tämä viesti jo deletoitu sääntöjen vastaisena.

    • Anonyymi

      Simosen jutuista alkaa mennä luotto.

      • Anonyymi

        SOTEKU-uudisrakennushankkeen hankepäätös. Voi googlata. Pääset lukemaan esityksen.

        Attendo tulee takaovesta Tolppilaan.


      • Anonyymi

        Miksi Attendon tulo on niin ei positiivinen asia Karstulan kunnalle, että siitä tulo vaietaan kuolotilaan asti.


    • Anonyymi

      Eihän tässä ole kysymys kuin siitä saadaanko luotonantajilta entisten velkojen päälle lisää velkaa.
      Jos kaikki ne rakennetaan, jotka ovat välttämättömiä ja vielä toiveiden tynnöristä otetaan vielä kohteita lisää pompsahtaa velka jonnekin 40 miljoonan paikkeille.

    • Anonyymi

      Miten joku voi ehdoin tahdoin päästää jonkun omistamansa ja yleisessä käytössä olevan kiinteistön kuntoon, jossa sen korjausvelka on 94 % !!!!!!?

      Kunnan ja kuntalaisten varoja on käytetty täysin vastuuntunnottomasti.
      Tämähän on lähes rikollista touhua kun samaan aikaan kunta on saanut vuokraa tuosta rakennuksesta yli puoli miljoonaa vuodessa.
      Mihin rahat on käytetty?
      Nuo korjausprosenttiluvut löytyvät kunnanhallituksen päytäkirjoista.
      Onko näissä luvuissa se syy, miksi touhu on niin salamyhkäistä nyt?

      • Anonyymi

        Aika touhua, jos potilaiden ja työntekijöiden turvallisuutta riskeerataan noin lyhytnäköisellä ja typerällä toiminnalla.

        Vaikea edes uskoa, mutta faktaa taitaa olla....


      • Anonyymi

        Rahat on mennyt mm. Areenaan.


    • Anonyymi

      Lähes kaikki kunnan kiinteistöt ovat päässeet huonoon kuntoon. Osa purkukuntoisia. Viimeiset 30 vuotta jätetty kaikki 'herranhaltuun'. Ei ole ollut osaamista teknisen osaston päälliköillä ja aika mennyt omissa bisneksissä. Piirrelty ja tehty politiikkaa.

      • Anonyymi

        Eipä jää keneltäkään epäselväksi. Kuntalaisia osattiin kyllä kytätä ja vaatia normien mukaisia rakennustoimia lupia kun haki. Piirrettiin ja suunniteltiin virapeliihommina, kuin ikään yksityisellä rakennustoimistolla yrittäjänä.

        Saarikka oli hyvä lypsylehmä. Nyt loppuu pääomavuokratulot.
        Kuntoutusosaston tiloista Saarikka maksaa/maksanut pääomavuokraa noin 126.600 euroa/vuosi sekä ylläpitovuokraa noin 95.000euroa eli yhteensä noin 221.600 euroa/vuosi. Onkohan Attendon diili parempiKarstulalle tai joillekin henk/kohtaisesti? Reilusta tiedottamisesta ei jälkeäkään mistään löydettävissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä jää keneltäkään epäselväksi. Kuntalaisia osattiin kyllä kytätä ja vaatia normien mukaisia rakennustoimia lupia kun haki. Piirrettiin ja suunniteltiin virapeliihommina, kuin ikään yksityisellä rakennustoimistolla yrittäjänä.

        Saarikka oli hyvä lypsylehmä. Nyt loppuu pääomavuokratulot.
        Kuntoutusosaston tiloista Saarikka maksaa/maksanut pääomavuokraa noin 126.600 euroa/vuosi sekä ylläpitovuokraa noin 95.000euroa eli yhteensä noin 221.600 euroa/vuosi. Onkohan Attendon diili parempiKarstulalle tai joillekin henk/kohtaisesti? Reilusta tiedottamisesta ei jälkeäkään mistään löydettävissä.

        Hyviä ja päteviä sitoutuneita "johtajattaria" paikalliseen Hoivayhtiöön on paikkakunnalla ja varaviroissakin runsain mitoin vapaana. Mutta onkohan sopivia ja sitoutuneita työmyyriä. Katsotaanpas miten käy. Vahvaa epäilyä on ilmassa. Bingo peli käyntiin nyt! Tein päättelyni 7.6.2019. Katsotaanpas olenko erehtynyt hieman tuonempana, syssyn puolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyviä ja päteviä sitoutuneita "johtajattaria" paikalliseen Hoivayhtiöön on paikkakunnalla ja varaviroissakin runsain mitoin vapaana. Mutta onkohan sopivia ja sitoutuneita työmyyriä. Katsotaanpas miten käy. Vahvaa epäilyä on ilmassa. Bingo peli käyntiin nyt! Tein päättelyni 7.6.2019. Katsotaanpas olenko erehtynyt hieman tuonempana, syssyn puolella.

        Meinaatko että "Pörriäinen" iskisi sattumoisin vaaleaan kukkaseen? Hyvin olet profiloinut, jos niin sattusi käymään.


      • Anonyymi

        Entäs tekninen lautakunta. Miksi ei ole hoitanut tehtäviään ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäs tekninen lautakunta. Miksi ei ole hoitanut tehtäviään ?

        No kun rahat korjauksiin ja korvausinvestointeihin ovat olleet lopussa jo kauan sitten.
        Mm. sairaalan surkea kunto on täytynyt olla tiedossa jo kauan ja siitä on nostettu vuokrarahat käyttötalouden menoihin ihan pokkana.
        On pidetty kulisseja pystyssä, mutta nyt on pakko tehdä jotain.
        Kunnan historian suurimmat investoinnit tulevat kerralla tehtäväksi juuri nyt kun veronmaksajien määrä suhteessa elätettäviin koko ajan vähenee.


      • Anonyymi

        Osaiskohan Hiltunen kertoa miksi vuokra rahoja ei ole käytetty kiinteistön ylläpitoon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaiskohan Hiltunen kertoa miksi vuokra rahoja ei ole käytetty kiinteistön ylläpitoon?

        Kaikki on siirretty seuraavan sukupolven maksettavaksi.


    • Anonyymi

      Karstulassa on ollut ala-arvoista johtamista useallakin sektorilla, nyt koittaa virheistä isot laskut. Kiitokset kuuluu Hiltuselle Parantaiselle Oinoselle jne.
      Herrat johti kunnan vararikon partaalle, ainakin 30 vuotta ja aivan suotta.

      • Anonyymi

        Virkamiehet on renkejä, luottamushenkilöt isäntiä! Hallituksen ja teknisen lautakunnan puheenjohtajien nimiä kannattaa selvittää historiasta. Kappas, kun on tuttuja nimiä. Piiri pieni pyörii!


    • Anonyymi

      Näin on kyllä yleinen käytäntö mutta Karstulassa ei ole toimittu sääntöjen ja lakien mukaan, minkä varmaan itsekkin tiedät. Hiltusen sanaa noudatettiin pitkälle muita kuulematta.

    • Anonyymi

      Hiltusen aika kunnanjohtajana oli lähes diktatuuria. Miten ihmeessä mies loi uskottavuutensa ja sokeutti luottamusmiehetkin uskomaan itseensä. No nyt kuntalaiset maksaa tuon aikakauden virheet. Olihan se uskomatonta kun muutama hätäsesti ka sakoulun käynyt yrittäjä vei Hiltusta ja kumppaneita kuin litran mittaa.

    • Anonyymi

      Eli nyt Karstula sitten vastaisuudessa jää ilman osaa Saarikan maksamista vuokrista?

    • Anonyymi

      Niin ja kun Attendo purkaaa sairaalan pois ,on sitten valta heillä. Sen jälkeen ei ole "varapaikkaa" kunnan vara enää rakentaa jos joku toiminnassa Attendolla tökkii. Muut yksityiset tuskin pikkukylään tulee joka taas vaikuttaa että kilpailua ei synnyt ja laatu tippuu...

    • Anonyymi

      Konitohtoriko se ajaa tatä asiaa näin? Muistetaan sitten 5-10 vuoden kuluttua kuka oli ajamassa tämän asian karille.

    • Anonyymi

      " Eli nyt Karstula sitten vastaisuudessa jää ilman osaa Saarikan maksamista vuokrista? "

      Jos kuntotusosaston siirtoon Saarijärvelle olisivat suostuneet, niin muut kunnat Karstula mukana olisivat joutuneet maksamaan pääomavuokraa ja ylläpitovuokraa Saarijärvelle. Siirtoon palataan luultavasti vielä tuonempana. Valtion asettaman 5 miljoonan raja sotekeskuksille on pystyttävä ylittämään erikoisluvalla. Muuten ei hankkeesta tule mitään. Helmiinan kunnostaminen kuntoutusosastoksi Saarijärvellä on saanut luvan.

      • Anonyymi

        Tulee siis kaksi kuntoutusosastoa, jos Karstula saa luvan ja vielä rahoituskin Karstulaan löytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulee siis kaksi kuntoutusosastoa, jos Karstula saa luvan ja vielä rahoituskin Karstulaan löytyy.

        No ei tule, vaan se siirtyy Karstulan kunnan touhun tuntien Saarijärvelle. Niinkuin varmaan koulukin.


    • Anonyymi

      Onko tämän koko sotkun osasyynä nyt jo kaatunut Sote?
      Odotettiinko valtion pelastavan ja rahoittavan kaikki sosiaalisektoriin liittyvän siis myös ajastaan jälkeen jääneet ja rappeutuneet kiinteistöt?
      Saarikka maksoi kovat vuokrat, jotka laitettiin muuhun kuin niille tarkoitettuihin kohteisiin ja odotettiin Sote-Jeesuksen tuloa.
      Veikattiinko sittenkin väärää hevosta?

      • Anonyymi

        Luulen, ettei ole edes ajateltu noin pitkälle. Nähty vain helppoa rahaa, joka on typeryyksissään käytetty johonkin muualle. Nyt ollaan tilanteessa, että palvelut häviää paikkakunnalta.


    • Anonyymi

      Viimeisen kymmenen vuoden aikana ympäri Suomea on purettu paljon kiinteistöjä perustuen siihen, että korjaus maksaisi lähes yhtä paljon tai enemmän kuin uuden rakentaminen. 30 vuotta vanhoja kunnan rakennuksia menee nurin suuret määrät.
      Tämä näkyy olevan nyt ajan henki.

    • Anonyymi

      Kyllä sote tulee ja sen mukana aina laajemmasti kuntaliitoksia. Valtiolta tukirahoja sairaaloiden rakentamiseen tiukkenee koko ajan. Yksi hoitokoti tai muu yksikkö yksityisjättien puolella ei niitä liikauta mihinkään, otetaan rahat hoidettavilta, nostetaan taksoja ja toiminta muutenkin valtakunnallista. Nythän väläyteltii vaalien aikaan jo yhtä terveyskeskusta kohtaan jopa 30 000 väestäpohjaa kun aikoinaan Paras-hankkeen aikana se oli 20 000. Silloin laskettiin että se riittää Sa-Ka kyntayhtrymälle mutta jos tuota rajaa nostetaan ja väki seutukunnilta vähenee, niin miten sitten käy. Uskon että jos Saarijärvi saa hyvän ja laadukkaan kuntoutusosaston , Karstula siirtyy sinne, ellei irtoa muuten Saarikasta.

    • Anonyymi

      Eikö nyt olisi aika erota Saarikasta ja jättää Mahtijärveläiset ruikuttaa itekseen? Yhteistyö K-kuntien kanssa tai erikseen pohjoisen suuntaan vois olla hyvä. Saarijärvi suuntaa kuitenkin Uurainen - Äänekoski suuntaan pikkutekijäksi isojen, kasvavien kuntien kylkeen..

      • Anonyymi

        K-kunnat yhdessä on vaan liian pieni yksikkö.
        Siinä se ongelma.


      • Anonyymi

        Tehdään diili Soinin kanssa siis kunnan ei e-ministerin..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tehdään diili Soinin kanssa siis kunnan ei e-ministerin..

        Ei soinilaiset rupea savolaisten kanssa vehtaamaan.


      • Anonyymi

        Soinilaiset on tyyliporukkaa. Osaavat ajatella järkevästi, ei näytellä joutavia ja hommat hoidetaan tyylikkäästi. Ja eihän siinä mitään vehtaamista ole, hoidetaan hommat kunnolla ja rehellisesti. Pohjanmaalla on reilu meininkin.


    • Anonyymi

      Ja kunnanjohtaja joka ajattelee aivoilla, kuntalaiset tykkää!

    • Anonyymi

      Onko Tolppilan sisäilmaongelmiakin liioiteltu? Mikä kiire tiilirakenteisen rakennuksen purkamisella on, jos yhteistyö Attendonkin kanssa on päättynyt? Nyt kyllä haisee palaneen käry ja pahasti. Taitavat kunnanhallituksen ja teknisen lautakunnan toimintaa arvostelleet olla sittenkin oikeassa.

      • Anonyymi

        Mihin se Attendo on hävinnyt tästä kuviosta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mihin se Attendo on hävinnyt tästä kuviosta?

        Nyt ei taida kaikki olla hyvin....?


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe