Sairaala uhattuna

Tämä_on_hätähuuto

Nyt kaikki perhonjokilaaksolaiset, nyt tarvitaan yhteen hiileen puhaltamista tai käy, että ennen kuin huomaattekaan vuodeosasto Tunkkarilta on lopetettu. Sitten kaikki vanhat ihmiset jotka eivät pärjää kotihoidossa ovat Kokkolassa. Kuinka moni omaisista pääsee sitten syöttämään ja juottamaan näitä päivittä jonka he nykyisen hoidon tasolla vaativat. Olen nähnyt tämän käytännössä vuosien aikana.
Tällainen on tämä hallituksen Sote joka on vain Keski-Pohjanmaalla käytössä.

KP24
"– Koska vuosi on jo näin pitkällä, on kohtuutonta odottaa, että millään tempulla saataisiin niin paljon säästöjä aikaan. Siksi nyt puhutaan viidestä miljoonasta, Soiten toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi totesi maanantaina Soiten hallituksen kokouksen jälkeen.

Alustavaa keskustelua säästötoimenpiteistä on käyty niin sanotussa laajennetussa omistajaohjauksen neuvottelukunnassa, jossa on Soiten edustajien lisäksi mukana jäsenkuntien päättäjiä. Muun muassa palvelukeskus Lepolan toiminnan lakkauttaminen sekä Kannuksen ja Tunkkarin vuodeosastopaikkojen vähentäminen on noussut jälleen esiin."

11

105

Vastaukset

 • Eikös ne mene sitten tehostetun palveluasumisen piiriin. Ei kai vuodeosastoilla ole tarkoitus viettää pitkiä aikoja.

 • Tarkoitatko Esperiä? Paljonko niitä on perhonjokilaaksossa? Käykö niissä lääkäri päivittäin? Ei, se lääkäri on vain puhelimen päässä ja ambulanssia ei saa tilata ilman tämän etälääkärin lupaa. Niissä vanhus ajetaan nopeammin ja tehokkaammin kuin terveyskeskuksessa.

 • Kokkola palstalla oli Ilta-Sanomissa ollut vertailu eläkeläisten hyvinvoinnista Suomessa, ei hyvältä näytä Vetelin tilanne. Onko syy Soiten vai meidän omien kuntapäättäjien?

  Kuntien sijoitus selvityksessä, mukana 295 Manner-Suomen kuntaa.

  Veteli 185

 • Näinhän se näyttää käyvän kuin avauksessa kerrotaan, nyt Soite luopuu vanhusten hoidosta ja sitten vuodeosastoista. Ne lopetetaan ellei joku "pörriäinen" ota niitä hoitaakseen. Se taas tietää kovia aikoja vanhuksille, olemme viemässä heidät huutolaisiksi niin kuin 100v. sitten. Minä häpeän nyky-Suomea.
  "Käytännössä se tarkoittaa kajoamista palveluverkkoon niin Kruunupyyssä, Kannuksessa kuin Vetelissä. Lisäksi vanhusten tehostetussa palveluasumisessa Soite on nostamassa kätensä pystyyn."

 • Soite tulee päättämään joulukuussa Tunkkarin sairaalan lakkauttamisen:
  "Konkretiaa sitä kaivanneet joka tapauksessa saivat. Pitkään virkamiesten ”tarkkiksella” olleet palvelukeskus Lepola Lohtajalla sekä Tunkkarin yleislääketieteen osasto Vetelissä ovat taas lakkautuslistalla. Tunkkarin lakkauttamisen nettosäästövaikutus olisi 1,7 miljoonaa euroa ja Lepolan karvan yli miljoonan."

 • Näinhän siinä käy eli sairaala loppuu ja vastaanotto jatkuu. sairaita ja vanhuksia kierrätetään ympärin keskipohjanmaata ja kuka heitä silloin pääsee katsomaan?

  " Riikka Sipilä Keskipohjanmaa
  Pe 15.11.2019 klo 13:10

  Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite suunnittelee säästöjen nimissä palvelurakenteen muutoksia myös Perhonjokilaaksossa. Nämä suunnitelmat ovat aiheuttaneet alueella kiivasta keskustelua, ja Soiten mukaan liikkeellä on myös virheellisiä huhupuheita.

  Soite tiedottaa, että suunnitelma Vetelissä sijaitsevan Tunkkarin vuodeosaston toiminnan päättymisestä nykyisessä muodossaan ei vaikuta terveyskeskusten, neuvolan tai hammashoidon palveluihin alueella.

  Tunkkarilla jatkuu nykyisen laajuinen ”Sote-keskus”, jota Pajala Kaustisella tukee sosiaalipalveluiden osalta. Perhossa puolestaan jatkaa nykyisessä laajuudessaan ”Sote-asema” ja Halsualla ”Soite-piste”.

  • Kaikenlaista suunnitellaan joo,mutta mistä/miten ne paljon puhutut säästöt toteutuu käytännössä ??? Täysin mahdoton yhtälö ,mutta olisi mielenkiintoista nähdä jotain kokreettisia lukuja . Tunkkarin kiinnilaittaminen ei säästötarvetta vähennä yhtään ,vaan pikemminkin päinvastoin ???


 • Kokkola laskee veroäyriä ja vaatii samaan aikaan säästöjä Soitelta ja haluaa sulkea tehostetunhoidon yksiköitä ja vuodeosastoja jokilaaksoista.

 • Kokkolan veroalella putosi pohja pois vaatia Soitelle säästöjä. Luuletteko tosiaan saavanne suljettua kaikki maakunnan hoitopaikatta jotta hyvätuloiset kokkolalaiset saavat muutaman lisäkympin kuukaudessa lisää tuloa?

 • Oikeanlaista keskustapolitiikkaa Hietaniemeltä?
  Kepari:
  "Maakunnassa runsaasti keskustelua aiheuttaneet ja ilmapiiriä tulehduttaneet suunnitelmat Lohtajalla sijaitsevan palvelukeskuksen Lepolan ja Vetelissä sijaitsevan Tunkkarin vuodeosaston lakkauttamisesta kaatuivat äänestyksessä mahdollisimman niukin lukemin 6–5.

  Sitä ei sulattanut enempää hallituksen kokkolalainen puheenjohtaja Veikko Laitila kuin hallituksen perholainen jäsen Antti Hietaniemi. Molemmat merkkauttivat pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä."

 • Kokkola uhkaa ja kiristää Soitea ja sitä kautta maakunnissa olevia yksiköitä.

  "Lopuksi reilu viikko taaksepäin. Kokkolan kaupunginhallitus antoi yksimielisesti evästyksen Soitelle.

  Se meni näin: Kokkolan kaupunginhallitus on 17.12.2018 § 503 edellyttänyt kuntayhtymä Soitelta talouden sopeuttamisohjelmaa. Soiten tulee saavuttaa tarvevakioitu keskimääräinen kustannustaso, joka perustuu THL:n laskelmiin.

  Viime vuoden joulukuun ukaasi, johon lausumassa viitataan on asiallisesti Kokkolan kaupunginhallituksen Soitelle esittämä uhkavaatimus. Jos ette saa säästöjä aikaan, emme maksa kaikkia laskuja."

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  131
  5494
 2. Sanni Ovaska In Memoriam

  Silla lailla.. https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2687488814630636&id=100001086306601 Lähi-idästä sotaa, sekasortoa, kuolemaa, nälkää, ka
  Maailman menoa
  75
  1046
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  132
  953
 4. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  26
  589
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  21
  397