Sairaala uhattuna

Tämä_on_hätähuuto

Nyt kaikki perhonjokilaaksolaiset, nyt tarvitaan yhteen hiileen puhaltamista tai käy, että ennen kuin huomaattekaan vuodeosasto Tunkkarilta on lopetettu. Sitten kaikki vanhat ihmiset jotka eivät pärjää kotihoidossa ovat Kokkolassa. Kuinka moni omaisista pääsee sitten syöttämään ja juottamaan näitä päivittä jonka he nykyisen hoidon tasolla vaativat. Olen nähnyt tämän käytännössä vuosien aikana.
Tällainen on tämä hallituksen Sote joka on vain Keski-Pohjanmaalla käytössä.

KP24
"– Koska vuosi on jo näin pitkällä, on kohtuutonta odottaa, että millään tempulla saataisiin niin paljon säästöjä aikaan. Siksi nyt puhutaan viidestä miljoonasta, Soiten toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi totesi maanantaina Soiten hallituksen kokouksen jälkeen.

Alustavaa keskustelua säästötoimenpiteistä on käyty niin sanotussa laajennetussa omistajaohjauksen neuvottelukunnassa, jossa on Soiten edustajien lisäksi mukana jäsenkuntien päättäjiä. Muun muassa palvelukeskus Lepolan toiminnan lakkauttaminen sekä Kannuksen ja Tunkkarin vuodeosastopaikkojen vähentäminen on noussut jälleen esiin."

11

60

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Late74

   Eikös ne mene sitten tehostetun palveluasumisen piiriin. Ei kai vuodeosastoilla ole tarkoitus viettää pitkiä aikoja.

  • Tämä_on_hätähuuto

   Tarkoitatko Esperiä? Paljonko niitä on perhonjokilaaksossa? Käykö niissä lääkäri päivittäin? Ei, se lääkäri on vain puhelimen päässä ja ambulanssia ei saa tilata ilman tämän etälääkärin lupaa. Niissä vanhus ajetaan nopeammin ja tehokkaammin kuin terveyskeskuksessa.

  • Ei_hyvältä_näytä

   Kokkola palstalla oli Ilta-Sanomissa ollut vertailu eläkeläisten hyvinvoinnista Suomessa, ei hyvältä näytä Vetelin tilanne. Onko syy Soiten vai meidän omien kuntapäättäjien?

   Kuntien sijoitus selvityksessä, mukana 295 Manner-Suomen kuntaa.

   Veteli 185

  • Anonyymi

   Näinhän se näyttää käyvän kuin avauksessa kerrotaan, nyt Soite luopuu vanhusten hoidosta ja sitten vuodeosastoista. Ne lopetetaan ellei joku "pörriäinen" ota niitä hoitaakseen. Se taas tietää kovia aikoja vanhuksille, olemme viemässä heidät huutolaisiksi niin kuin 100v. sitten. Minä häpeän nyky-Suomea.
   "Käytännössä se tarkoittaa kajoamista palveluverkkoon niin Kruunupyyssä, Kannuksessa kuin Vetelissä. Lisäksi vanhusten tehostetussa palveluasumisessa Soite on nostamassa kätensä pystyyn."

  • Anonyymi

   Soite tulee päättämään joulukuussa Tunkkarin sairaalan lakkauttamisen:
   "Konkretiaa sitä kaivanneet joka tapauksessa saivat. Pitkään virkamiesten ”tarkkiksella” olleet palvelukeskus Lepola Lohtajalla sekä Tunkkarin yleislääketieteen osasto Vetelissä ovat taas lakkautuslistalla. Tunkkarin lakkauttamisen nettosäästövaikutus olisi 1,7 miljoonaa euroa ja Lepolan karvan yli miljoonan."

  • Anonyymi

   Näinhän siinä käy eli sairaala loppuu ja vastaanotto jatkuu. sairaita ja vanhuksia kierrätetään ympärin keskipohjanmaata ja kuka heitä silloin pääsee katsomaan?

   " Riikka Sipilä Keskipohjanmaa
   Pe 15.11.2019 klo 13:10

   Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite suunnittelee säästöjen nimissä palvelurakenteen muutoksia myös Perhonjokilaaksossa. Nämä suunnitelmat ovat aiheuttaneet alueella kiivasta keskustelua, ja Soiten mukaan liikkeellä on myös virheellisiä huhupuheita.

   Soite tiedottaa, että suunnitelma Vetelissä sijaitsevan Tunkkarin vuodeosaston toiminnan päättymisestä nykyisessä muodossaan ei vaikuta terveyskeskusten, neuvolan tai hammashoidon palveluihin alueella.

   Tunkkarilla jatkuu nykyisen laajuinen ”Sote-keskus”, jota Pajala Kaustisella tukee sosiaalipalveluiden osalta. Perhossa puolestaan jatkaa nykyisessä laajuudessaan ”Sote-asema” ja Halsualla ”Soite-piste”.

   • Anonyymi

    Kaikenlaista suunnitellaan joo,mutta mistä/miten ne paljon puhutut säästöt toteutuu käytännössä ??? Täysin mahdoton yhtälö ,mutta olisi mielenkiintoista nähdä jotain kokreettisia lukuja . Tunkkarin kiinnilaittaminen ei säästötarvetta vähennä yhtään ,vaan pikemminkin päinvastoin ???


  • Anonyymi

   Kokkola laskee veroäyriä ja vaatii samaan aikaan säästöjä Soitelta ja haluaa sulkea tehostetunhoidon yksiköitä ja vuodeosastoja jokilaaksoista.

  • Anonyymi

   Kokkolan veroalella putosi pohja pois vaatia Soitelle säästöjä. Luuletteko tosiaan saavanne suljettua kaikki maakunnan hoitopaikatta jotta hyvätuloiset kokkolalaiset saavat muutaman lisäkympin kuukaudessa lisää tuloa?

  • Anonyymi

   Oikeanlaista keskustapolitiikkaa Hietaniemeltä?
   Kepari:
   "Maakunnassa runsaasti keskustelua aiheuttaneet ja ilmapiiriä tulehduttaneet suunnitelmat Lohtajalla sijaitsevan palvelukeskuksen Lepolan ja Vetelissä sijaitsevan Tunkkarin vuodeosaston lakkauttamisesta kaatuivat äänestyksessä mahdollisimman niukin lukemin 6–5.

   Sitä ei sulattanut enempää hallituksen kokkolalainen puheenjohtaja Veikko Laitila kuin hallituksen perholainen jäsen Antti Hietaniemi. Molemmat merkkauttivat pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä."

  • Anonyymi

   Kokkola uhkaa ja kiristää Soitea ja sitä kautta maakunnissa olevia yksiköitä.

   "Lopuksi reilu viikko taaksepäin. Kokkolan kaupunginhallitus antoi yksimielisesti evästyksen Soitelle.

   Se meni näin: Kokkolan kaupunginhallitus on 17.12.2018 § 503 edellyttänyt kuntayhtymä Soitelta talouden sopeuttamisohjelmaa. Soiten tulee saavuttaa tarvevakioitu keskimääräinen kustannustaso, joka perustuu THL:n laskelmiin.

   Viime vuoden joulukuun ukaasi, johon lausumassa viitataan on asiallisesti Kokkolan kaupunginhallituksen Soitelle esittämä uhkavaatimus. Jos ette saa säästöjä aikaan, emme maksa kaikkia laskuja."

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   137
   10202
  2. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   2433
  3. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1255
  4. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1125
  5. Netta Kukkonen perustelee varkauksiaan sillä että

   hän on nuorenpana syyllistynyt rikoksii, viimeisimmät rikokset ovat vuodelta 2022. Onko hän vuodessa vanhentunut 20 vuot
   Maailman menoa
   5
   1062
  6. Sanna Marinin kaunis keltainen asu sai tuulipuvut haukkomaan henkeä ihastuksesta!

   Syrjäseuduilla huokailtiin Sannan upeaa pukuvalintaa, kaunis keltainen asu sopi hienosti Sannalle ja erottui hyvin jouko
   Suomen Keskusta
   278
   795
  7. Jokim vigelius tanssi miehensä kanssa linnan juhlis

   Joo, alkaa tuntumaan siltä että lähes kaikki persumiehet on "niitä miehiä".
   Perussuomalaiset
   109
   790
  8. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   37
   788
  9. Oliko linnaan lähetetty Kakkos-Hassinen yksi Venäjän hybridivaikuttajista?

   Jälkikäteen on TV-kameroiden ja Linnan turvakameroiden tallenteilta selvinnyt että nimellä 'Mikko Hassinen' esiintynyt m
   Maailman menoa
   32
   770
  10. Eikös viha ja rakkaus

   Kulje käsikädessä? Ihan vain mietin asiaa kun olit tärkein ystävä minulle ja samaan aikaan en tykkää yhtään mitä sanoit
   Ikävä
   89
   768
  Aihe