Sairaala uhattuna

Tämä_on_hätähuuto

Nyt kaikki perhonjokilaaksolaiset, nyt tarvitaan yhteen hiileen puhaltamista tai käy, että ennen kuin huomaattekaan vuodeosasto Tunkkarilta on lopetettu. Sitten kaikki vanhat ihmiset jotka eivät pärjää kotihoidossa ovat Kokkolassa. Kuinka moni omaisista pääsee sitten syöttämään ja juottamaan näitä päivittä jonka he nykyisen hoidon tasolla vaativat. Olen nähnyt tämän käytännössä vuosien aikana.
Tällainen on tämä hallituksen Sote joka on vain Keski-Pohjanmaalla käytössä.

KP24
"– Koska vuosi on jo näin pitkällä, on kohtuutonta odottaa, että millään tempulla saataisiin niin paljon säästöjä aikaan. Siksi nyt puhutaan viidestä miljoonasta, Soiten toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi totesi maanantaina Soiten hallituksen kokouksen jälkeen.

Alustavaa keskustelua säästötoimenpiteistä on käyty niin sanotussa laajennetussa omistajaohjauksen neuvottelukunnassa, jossa on Soiten edustajien lisäksi mukana jäsenkuntien päättäjiä. Muun muassa palvelukeskus Lepolan toiminnan lakkauttaminen sekä Kannuksen ja Tunkkarin vuodeosastopaikkojen vähentäminen on noussut jälleen esiin."

12

353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Late74

      Eikös ne mene sitten tehostetun palveluasumisen piiriin. Ei kai vuodeosastoilla ole tarkoitus viettää pitkiä aikoja.

    • Tämä_on_hätähuuto

      Tarkoitatko Esperiä? Paljonko niitä on perhonjokilaaksossa? Käykö niissä lääkäri päivittäin? Ei, se lääkäri on vain puhelimen päässä ja ambulanssia ei saa tilata ilman tämän etälääkärin lupaa. Niissä vanhus ajetaan nopeammin ja tehokkaammin kuin terveyskeskuksessa.

    • Ei_hyvältä_näytä

      Kokkola palstalla oli Ilta-Sanomissa ollut vertailu eläkeläisten hyvinvoinnista Suomessa, ei hyvältä näytä Vetelin tilanne. Onko syy Soiten vai meidän omien kuntapäättäjien?

      Kuntien sijoitus selvityksessä, mukana 295 Manner-Suomen kuntaa.

      Veteli 185

    • Anonyymi

      Näinhän se näyttää käyvän kuin avauksessa kerrotaan, nyt Soite luopuu vanhusten hoidosta ja sitten vuodeosastoista. Ne lopetetaan ellei joku "pörriäinen" ota niitä hoitaakseen. Se taas tietää kovia aikoja vanhuksille, olemme viemässä heidät huutolaisiksi niin kuin 100v. sitten. Minä häpeän nyky-Suomea.
      "Käytännössä se tarkoittaa kajoamista palveluverkkoon niin Kruunupyyssä, Kannuksessa kuin Vetelissä. Lisäksi vanhusten tehostetussa palveluasumisessa Soite on nostamassa kätensä pystyyn."

    • Anonyymi

      Soite tulee päättämään joulukuussa Tunkkarin sairaalan lakkauttamisen:
      "Konkretiaa sitä kaivanneet joka tapauksessa saivat. Pitkään virkamiesten ”tarkkiksella” olleet palvelukeskus Lepola Lohtajalla sekä Tunkkarin yleislääketieteen osasto Vetelissä ovat taas lakkautuslistalla. Tunkkarin lakkauttamisen nettosäästövaikutus olisi 1,7 miljoonaa euroa ja Lepolan karvan yli miljoonan."

    • Anonyymi

      Näinhän siinä käy eli sairaala loppuu ja vastaanotto jatkuu. sairaita ja vanhuksia kierrätetään ympärin keskipohjanmaata ja kuka heitä silloin pääsee katsomaan?

      " Riikka Sipilä Keskipohjanmaa
      Pe 15.11.2019 klo 13:10

      Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite suunnittelee säästöjen nimissä palvelurakenteen muutoksia myös Perhonjokilaaksossa. Nämä suunnitelmat ovat aiheuttaneet alueella kiivasta keskustelua, ja Soiten mukaan liikkeellä on myös virheellisiä huhupuheita.

      Soite tiedottaa, että suunnitelma Vetelissä sijaitsevan Tunkkarin vuodeosaston toiminnan päättymisestä nykyisessä muodossaan ei vaikuta terveyskeskusten, neuvolan tai hammashoidon palveluihin alueella.

      Tunkkarilla jatkuu nykyisen laajuinen ”Sote-keskus”, jota Pajala Kaustisella tukee sosiaalipalveluiden osalta. Perhossa puolestaan jatkaa nykyisessä laajuudessaan ”Sote-asema” ja Halsualla ”Soite-piste”.

      • Anonyymi

        Kaikenlaista suunnitellaan joo,mutta mistä/miten ne paljon puhutut säästöt toteutuu käytännössä ??? Täysin mahdoton yhtälö ,mutta olisi mielenkiintoista nähdä jotain kokreettisia lukuja . Tunkkarin kiinnilaittaminen ei säästötarvetta vähennä yhtään ,vaan pikemminkin päinvastoin ???


    • Anonyymi

      Kokkola laskee veroäyriä ja vaatii samaan aikaan säästöjä Soitelta ja haluaa sulkea tehostetunhoidon yksiköitä ja vuodeosastoja jokilaaksoista.

    • Anonyymi

      Kokkolan veroalella putosi pohja pois vaatia Soitelle säästöjä. Luuletteko tosiaan saavanne suljettua kaikki maakunnan hoitopaikatta jotta hyvätuloiset kokkolalaiset saavat muutaman lisäkympin kuukaudessa lisää tuloa?

    • Anonyymi

      Oikeanlaista keskustapolitiikkaa Hietaniemeltä?
      Kepari:
      "Maakunnassa runsaasti keskustelua aiheuttaneet ja ilmapiiriä tulehduttaneet suunnitelmat Lohtajalla sijaitsevan palvelukeskuksen Lepolan ja Vetelissä sijaitsevan Tunkkarin vuodeosaston lakkauttamisesta kaatuivat äänestyksessä mahdollisimman niukin lukemin 6–5.

      Sitä ei sulattanut enempää hallituksen kokkolalainen puheenjohtaja Veikko Laitila kuin hallituksen perholainen jäsen Antti Hietaniemi. Molemmat merkkauttivat pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä."

    • Anonyymi

      Kokkola uhkaa ja kiristää Soitea ja sitä kautta maakunnissa olevia yksiköitä.

      "Lopuksi reilu viikko taaksepäin. Kokkolan kaupunginhallitus antoi yksimielisesti evästyksen Soitelle.

      Se meni näin: Kokkolan kaupunginhallitus on 17.12.2018 § 503 edellyttänyt kuntayhtymä Soitelta talouden sopeuttamisohjelmaa. Soiten tulee saavuttaa tarvevakioitu keskimääräinen kustannustaso, joka perustuu THL:n laskelmiin.

      Viime vuoden joulukuun ukaasi, johon lausumassa viitataan on asiallisesti Kokkolan kaupunginhallituksen Soitelle esittämä uhkavaatimus. Jos ette saa säästöjä aikaan, emme maksa kaikkia laskuja."

      • Anonyymi

        Kyllä Tunkkarin vuodeosasto saa laittaa kiinni.Kuusitoista paikkainen vuodeosasto.Tuomisen määrän pystyy sijoittamaan jäljelle jääviin yksiköihin.Rahan tuhlausta tuommoinen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1874
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 103
      1676
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1487
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe