Suomirata pyyhkii ohi

Ekonomi67

Kaupungissa pähkäillään nyt, miksi Hämeenlinnan on jätetty ulos koko hankkeesta. Vapaavuori pyörittelee ainoastaan silmiään, kysyttäessä Hämeenlinnan mukaan pääsystä. Tampereen pormestari ei anna periksi tunnin junayhteydestä Helsinkiin, joten asia alkaa olla Hämeenlinnan osalta ns. purkissa.

Suomirata tulee, mutta se ei tule Hämäläisiä lämmittämään. Linjaukset on varmasti jo alustavasti sovittu kulkemaan suorinta mahdollista reittiä Helsingistä Tampereelle, eikä Hämeenlinnan kantaa tässä kohtaa kysellä, koska se ei ole suurten etujen mukaista.

Jos Hämeenlinnan päättäjillä olisi nyt yhtään pelisilmää, keskityttäisiin pikkukaupunkimme olennaisimpiin asioihin, ja jätettäisiin kaiken maailman haikailut jo taakse. Ensimmäisenä tulisi järjestää kunnon ilmainen parkkialue rautatieaseman yhteyteen, ettemme menetä jo näitä nykyisiä pendelöijiäkin.

43

731

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HyVä_

      Kierrättäkää pääratanne muualta, kuin Hämeenlinnan kautta, kiitos!

      • AutollaPääsee

        Juuri niin, tuo rata on aina ollut melkoinen rasite täällä. Pois vaan koko sonta, menköön jostain rengon takaa, siellä on tilaa. En jää kaipaamaan, kerran käyttänyt junaa intissä pakotettuna, sossujen hommaa.


    • mukanaollaan

      Kenakkala on luvannut, että kaupunki osallistuu mainontaan, josta kaupunki ei kostu niin yhtään. Rahat Ellun Kanoille.

      • kokdem-malli

        Jennakin varmaan mu-kana.


    • EloaOmassaReservaatissa

      Hämeenlinnasta on jo hyvää vauhtia tulossa Kanta-Hämeen toinen Forssa.

      • Eieikestä

        Pahoitin ja muutan taas tänäänkin Poriin.


    • werty122

      Ei kai täällä voi mikään onnistua uskoen ja toivoen että joku huomais meidät. Kun ei osata tai ymmärretä olla aktiivisia silloin kun on tarvis valtiovallan suhteen, niin kukaan ei huomaa Hämeenlinnaa. Pelkkä hymyily kun ei oikein riitä.

      • LinnanKehittymättömyys

        Joo sitähän ne Hyvinkäälläkin röyhkeesti vaan pois tapahtumapuistoidea ja aluetta tarjolle. Nyt ne vie melkein kaikki rokkibändit vuosittain ja ovat saaneet vakitapahtuman. Oliko se Kiemunki kun kehui että matkivat meitä, mutta eivät pelkästään matki vaan vievät suunnilleen kaikki raskaan rokin bänditkin, mikkä tyrkyllä.


    • JanilleKäskyä

      Joku voisi haastaa Vapaavuoren tappeluun, herrahan on tunnettu kioskijonomatsaaja. Löytyiskö meiltä päättäjätason hanskaajaa selvittämään asiat, johan se kävi täällä kerran vinkumassa ja itketti naisiakin.

      • EipäsKuitenkaan

        Keskustan autioittaminen ja liiketilojen tyhjennys oli Vapaavuoren mielestä rikos josta pitäisi pistää linnaan. Kakkuhan kuorrutettiin vielä maksullisella pysäköinnillä. Oliko hän sinun mielestä jotenkin väärässä?


    • junatpysahtyybarricadiin

      Jäähän se toinen rata.... Ja mistä ihmeestä aikovat uuden ratansa vetää? Kiertääkö rata koko Hämeen? Jos kukaan ei moisille paskapäille myy tai luovutakaan maitaan. Menisi hesalaisille ja mustan makkaran imijöille luu kurkkuun.

      • pikaHelsinkiTampere

        Tarvittaessa Suomen valtio puuttuu maakauppoihin ja käyttää etuosto-oikeuttaan maiden hankkimiseksi. Niin yksinkertaista se on.


      • Vetureita

        Mahtoiko myös Hämeenlinnan kaupunki käyttää pakkolunastusta ajaessaan Vr:n tavaraliikennettä siirtymään asemalle?
        Pitäkää hyvänänne, on tilanne nyt.


    • Kaupunkipäättäjä

      Tämä kostetaan rakentamalla aseman parkkialueen päälle maksullinen parkkitalo. Maksakoot mulle parisataa kuussa per auto, jos aikovat saada autonsa parkkiin aseman lähelle. Lisäksi selvitetään minne ihmiset parkkeeraavat autonsa ilmaiseksi jos eivät parkkitaloon, ja sitten ne paikat hävitetään. Näin sitä pisnestä tehdään, rähähäää!

    • arvelija

      Todennäköisesti Hki-Tre akselin tunninjunan radan suunnitelma on kokonaan uusi kaksiraiteinen rata Hml ja Rhm'n ohittaen sen johdosta, että nykyisen kaksiraiteisen radan viereen kolmannen raiteen rakentaminen on hankalaa ja kalliinpaa kuin kokonaan uuden radan metsään ja peltojen halki rakentaminen. Uusi rata todnäk kulkee lännenpänä, erkanee Tre'lta lähdettäessä Toijalan paikkeilla lännemmäksi ja jatkaa sitten Rengon, Lopen, Nurmijärven ja HKI-Vantaan lentoaseman kautta Hki'iin. Uusi rata veisi pääosan IC-junista ja tietenkin sille mahtuisi muutama paikakkisjunakin pysähtymään muutamalla pikkuasemalla, esim Rengossa. Vanhalle radalle jäisi tilaa paikallis- ja tavarajunille, ehkä joku IC'kin edelleen ajaisi Hml'ssa pysähtyen. Katkera on Hml kannanlta tällainen skenaario. Yhtään laskelmaa Hki-Tre matka-ajan 1h45min'sta 1 tuntiin lyhenemisen hyödyistä ei ole nälynyt. Kannattaako siksi investoida 10Mrd€, kun nykyisenä IT-aikana junamatkan voi kayttää hyödyllisesti työn tekeminseen.

    • TriplaXXXX

      Kannattaa muistaa että ratahankkeita suunnitellaan hyvin pitkällä tähtäimellä, ei pelkästään tämän päivän pendelöijille. Pääkaupunkiseudun Helsingin, Vantaan ja Espoon väestön ennustetaan kasvavan vuoteen 2040 mennessä jopa 300 000 uudella asukkaalla, Tampereen väkiluvun ennustetaan rikkovan 300 000 asukkaan rajapyykin vuoteen 2040 mennessä. Ratahanketta suunniteltaessa tämä taitaa olla paljon ratkaisevampaa kuin kuin Hämeenlinnan ja Riihimäen pendelöijien tarpeet.

      Päärata on rakennettu 1860 luvulla, vaikka toki rataa on moneen kertaan perusparannettu niin nopeuksien nostaminen olennaisesti nykyisestä vaatisi kuitenkin radan oikaisemista ja uuden rakentaminen on usein paljon halvempaa kun vanhan korjaaminen, joten arvelen että Tampereella on paljonkin niitä keiden mielestä uusi oikorata joka on alusta asti suunniteltu paljon suuremmille nopeuksille, esim, 250-300 km/h, olisi paljon parempi vaihtoehto. Toki toivon että päädytään kuitenkin Hämeenlinnan kannalta parempaan vaihtoehtoon, eli pääradan korjaamiseen ja lisäraiteiden rakentamiseen, vaikka sekin on hankalaa. Hämeenlinnassa kun on jopa uusia rivitaloja rakennettu melkein rataan kiinni vielä 2010 luvullakin.

    • arvelija

      Jossain vaiheessa politiikan yksi tavoite oli koko maan pitäminen asuttuna. Slogan taisi olla M-liitto-Kepun ohjelmassa. Jo aikoja sitten tämä tavoite on onohdettu. Linja on väestön kasaaminen isoihin kaupunkeihin. Sodassa Itä-Suomea puolustettiin isoin uhrein. Sitten 60- ja 70-luvuilla 300000 henkeä muutti sieltä Ruotsiin ja E-Suomeen. Nyt 2000-luvulla Väli-Suomi eli maakunnat isojen kaupunkien välillä mukaanlukien niiden pienet kaupungit ovat on alkaneet kuihtua. Menettäjiä ovat Kanta-Häme, Kymenlaakso, osa Etelä-Savoa, Pohjois-Karjala, osa Pohjois-Savoa poisluettuna melko hyvin pärjäävä Kuopio. Valtava osa perheiden kiinteistöomaisuutta on menettänyt arvonsa, kun väki maakunnista ja niiden pienistä ja keskisuurista kaupungeista vähenee ja omakotitalot ja myös pikkukaupunkien kerrostaloasunnot menettävävät arvoansa. Herää kysymys, kenen etua tällainen keskittymiskehitys palvelee.

      • Maallemuuttanut

        Isoissa kaupungeissa ihmisillä ei ole luonnollista tekemistä. Pitää harrastaa, käydä salilla, ostaa tavaraa jne... Kaupunkilaisen rahat on vaan niin paljon helpompi saada. Haja-asutuksen asukas pärjää vähemmällä ja ennemmän omillaan. Siis hyödyttömämpi eliitille.


    • Kokkoomus

      Homma meni jäihin ja kepulointi loppui.
      Lopen edusmies hoiti homman.

    • Huuhaata

      Hämeenlinnan päättäjien täytyisi vihdoinkin keskittyä tekemään kaupungista hyvä asua NYKYISILLE kaupunkilaisille, mukaan lukien pitäjissä asuvat, ja yrityksille.
      Korjatkaa koulut, järjestäkää kohtuullinen pysäköinti, unohtakaa huuhaa-hankkeet.
      Muuten meidän käy huonosti, verot nousee ja syöksy jatkuu.

      • kokdem-malli

        Tavastehus profiloitiin Hölmöläksi.


      • PersGary

        Niinhän Gary teki mutta mikä onkaan nyt Gary.


    • MeOllaanNuorisoo

      Siinähän menee rata mistä tykkää. Vero vaan turisteille ja kävijöille jos pukku kyliin eksyy ja kova. Tulevaisuudessa paljoa lennellä eli veroja turisteille,mutta please-ei parkkitaloja.

    • Nukutaan.Ruususenunta

      Vapaavuori ja Lyly ovat sopineet, ettei. He tarvitse ratahankkeeseen ketään juottoloissa istuvaa selffieludetta. Ei myös Riihimäkeläisiä tarvita jarruttamaan, pysäyttämään 1h:n nopeutta Hki-TRE välille.

    • KäsiHeiluuHeiHei

      Toijala vantaa on noin 120km. 2006 tehtiin kerava hakosilta oikorata joka oli noin 60km ja se tehtiin neitseelliseen maahan eli kokonaan uusi, sisältäen esim. monta siltaa joista yksi on aika valtava. Tuo 60km pätkä maksoi noin 330milj. euroa eli nykyrahan arvolla n.400milj euroa. Nyt tarvitaan kolme kertaa pitempi pätkä eli 1200milj. euroa. Siihen vähän humppakerrointa niin arvelisin että 1500miljoonaa, 1.5 miljardia, pitää löytyä jotta päästää kaukaa Hämeenlinnan ytimen ohitse.
      Pikkuraha, luulen että uusi rata tulee.

      • LomallaSuomessa

        Vuosittaisella maahantunkeutujille suunnatulla vastikkeettomalla tuellahan saisi sitten ainakin kaksi tuon 1500 miljoonan euron hanketta. Vuosittainhan rikastuttajat imuttamat 3,2 miljardia euroa pelkkään olemiseensa.


      • UnelmiaPitääOlla

        Älä muuta sano, nuokin rahat kun saisi hyötykäyttöön vuosittain. Saataisiin suomen maahan kaikki mitä tarvittaisiin, syntyvyyskin nousisi kun olisi taas turvallista.


    • älkäääänestäkövihreät

      Tunnin yhteys HKI-TRE on Vihreän liiton projekti.

      Miettikää ketä äänestätte vaaleissa.

    • JunatOhi

      Hämeenlinnan seudulla ei tarvitse miettiä ketä äänestää. Filatoffi ehkä pääsee läpi jollain ihmeen syyllä. Kokoomuksen ja vihreiden ehdokkaat saavat perhepiirin äänet. Lulu menee läpi mutta porukka on erikoista väkeä.
      Lahti pesee Hämeenlinnan mennen tullen.
      Junat menee jatkossa ohi.

      • äänestän-kumpaakin

        Kari ja Lulu tulee jatkaan Eduskunnassa.


    • luottavaisenatulevaan

      Kuinka on yleensäkin mahdollista, että Hämeenlinnassa menee ihan säännöllisesti kaikki vähänkin torin leikkipaikkaa ja torin joulukuusen pystyttämistä (onnistui vuonna 2018 ) suuremmat hankkeet taatusti ihan perseelleen? Lista epäonnistuneista puuhasteluista on kyllä jo säälittävän pitkä. Pakkohan suunnan on joskus kääntyä onnistumistenkin puolelle ja joku vähän isompikin hanke saataisiin edes jollain lailla onnistumaan, vaikka Hämeenlinnassa toimitaankin.

      • PersPotku

        Gary potkittu politiikasta. Suuri onnistuminen.


    • mullaonpaljonideoita

      Kaikki Helsingissä ja Tampereellakaan eivät ole samasta muotista. Vapaavuori on vanha mies jo, ja kohta eläkkeellä ja sitten kuopan pohjalla. Vaikutetaan "nuoriin" päättäjiin siten, että ymmärtävät koko Etelä-Suomen asuttuna pitämisen tärkeyden. Savosta jne. en ole niin varma, mutta on Suomen kannalta suuri sääli, jos maaseudun annetaan autioitua täysin.

      Jahka junaliikenne vapautetaan kilpailulle, niin pidetään huoli, että Hämeenlinna pysyy niin kiinnostavana, että tänne kannattaa ihmisten pysähtyä, sekä asumaan että muutenkin.

    • ettäsemmoista

      Tämä työväenpuolueen edustaja Tampereen pormestari Lyly oli lehden mukaan pääpukari siihen että Hämeenlinnaa ei otettu mukaan tähän ratahankkeeseen. Tyypillinen demari.

      • VRupMyAss

        Edelliset neuvottelijamme eivät antaneet kovin hyvää kuvaa itsestään ja yhteistyökyvyistään.


      • nyrkkeilyhanskatpuuttui

        Jos Helsinkiin lähdettiin neuvottelemaan VR:n kanssa menetetyistä junavuoroista keskisormi pystyssä ja asenteella VR Suck niin nyt sitten niitetään sitä satoa


      • räikeä.nimikin

        Olikohan rautateitse matkustanutkaan??


      • Jdghbkigcd

        Miksi ottaa hämeenlinnaa tai riksua mukaan jos tahtotilana on saada kokonaan uusi rajalinjaus? Turha meidän päättäjien kanssa aloittaa keskustella kun asia ei meitä koske.


      • HaistatellenTeamHML

        Pitkälettinen demari pilasi omalla ala-arvoisella käyttäytymisellään HÄmeenlinnan maineen. Ilmapiiri myrkyttyi neuvotteluissa tyystin, muut tekivät johtopäätökset ja HML päätettiin muiden toimesta jättää yksimielisesti muiden kaupunkien ja VRn päätöksellä uusista v 2019 ratayhtiöistä ulos. Kiitos Kiemu. demari pilasi omalla ala-arvoisella käyttäytymisellään HÄmeenlinnan maineen. Ilmapiiri myrkyttyi neuvotteluissa tyystin, muut tekivät johtopäätökset ja HML päätettiin muiden toimesta jättää yksimielisesti muiden kaupunkien ja VRn päätöksellä uusista v 2019 ratayhtiöistä ulos. Kiitos Kiemu.


      • ainaonnistumisenriemua

        Hämeenlinnahan on siis kohta jo uusi Kanta-Hämeen Forssa


      • liiankännissä
        HaistatellenTeamHML kirjoitti:

        Pitkälettinen demari pilasi omalla ala-arvoisella käyttäytymisellään HÄmeenlinnan maineen. Ilmapiiri myrkyttyi neuvotteluissa tyystin, muut tekivät johtopäätökset ja HML päätettiin muiden toimesta jättää yksimielisesti muiden kaupunkien ja VRn päätöksellä uusista v 2019 ratayhtiöistä ulos. Kiitos Kiemu. demari pilasi omalla ala-arvoisella käyttäytymisellään HÄmeenlinnan maineen. Ilmapiiri myrkyttyi neuvotteluissa tyystin, muut tekivät johtopäätökset ja HML päätettiin muiden toimesta jättää yksimielisesti muiden kaupunkien ja VRn päätöksellä uusista v 2019 ratayhtiöistä ulos. Kiitos Kiemu.

        Humalassa pilaat koko haisevan suolen. AA auttaa sinuakin.


    • hyväettäitseedesuskotaan

      Hämeenlinna jää kyllä tulevaisuudessa ihan yksikseen näyttelemään keskaria muille lähikaupungeille vaikka kuvitellaan, että ollaan täysin kuvitteellisen HHT-kasvukäytävän keskellä. Tosin Helsinki ja Tampere eivät ole noteeranneet millään lailla koko HHT-kasvukäytävää.

      • ryhfr

        Aha.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2774
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2614
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1825
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1729
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1703
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1649
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1242
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1057
    10. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      64
      1050
    Aihe