Kiukaan rakentaminen

Nyt on ongelmana, että kunnon kiukaita ei maasta löydy. Eikä tunnu suomalaiset toimittavan tänne Brasiliaan kohtuu hintaan puukiukaita. Tylö myy Portugalissa ja mahdollisesti sieltä voisivat toimittaa Atlantin yli, mutta edelleen hinta on aika kova.

Kyllähän täälläkin kiukaita tehdään, mutta ovat naurettavia. Tässä esimerkki:
https://styntecsaunas.com.br/produto/sauna-seca-a-lenha-sf50-para-35m³-socalor/

Mutta jos itse tekisi, niin mitä pitäisi ottaa huomioon?
Tämä tee-se-itse-kiuas asia on minulle täysin tuntematon ja varmaan joudun teettämään työn jollakin paikallisella, mutta mistä lähteä liikkeelle?
Ilmoita


26 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


laita tohon linkkisi myllyyn kivannäkönen verkko ja sinne kiviä
Ilmoita
Aloituksen tekemisellä tänne Suomi24:lle se lähtee hyvin liikkeelle
4 VASTAUSTA:
Kiitos huomautuksesta. Löysinkin jo paremman foorumin, jossa käydä asiasta keskustelua.
AnttiKalehti kirjoitti:
Kiitos huomautuksesta. Löysinkin jo paremman foorumin, jossa käydä asiasta keskustelua.
Onko tämä tuttu?

https://www.saunatimes.com/

Tuolta olen saanut hyviä vinkkejä ja kavereitakin.
AnttiKalehti kirjoitti:
Kiitos huomautuksesta. Löysinkin jo paremman foorumin, jossa käydä asiasta keskustelua.
Mikä mahtaa olla tämä foorumi missä käydään järkiperäistä keskustelua esim. kiukaista?
Meinaatko, että ukkeli tulee takaisin? Ehkä se on tuo jenkkisivusto?
+Lisää kommentti
Katsopa mallia tuosta
https://www.pekkapikkarainen.fi/omat_projektit/uudet/2014/images/Valokuva5402.jpg

Luulis löytyvän rasiliastakin tuota tavaraa.
Ilmoita
Tee rakettikiuas. Tästä mallia https://www.youtube.com/watch?v=4xy15U1FuJI
Ilmoita
Kiukaita on tehty iät ja ajat omaan käyttöön ilman netistä kyselemistä!
1 VASTAUS:
Tehty on ja tehdään edelleen seassa täysin käyttökevottomia virityksiä joten aihetta keskustelulle, kokemuksien vaihdoille ja ohjeille on. Varsinkin koska kaupoissa myytävät ovat valtaosin täyttä p..skaa ja puhumme saunojen maasta mikä on vaikea uskoa tietotason perusteella. Kertalämmitteinen aito ja jatkuvalämmitteinen iki taitaa olla ainoat kelvollisiksi luokiteltavat tehdasvalmisteiset loput täyttä kuraa? Kastorin päivitetty versio ihan jees myös mutta lista on äärettömän vaatimaton siihen nähden miten monta miljoonaa saunaa suomesta löytyy. Valtaosa verenperintönä oppinut pitämään saunana rakennusta missä on kiukaan tilalla hikinen peltilaatikko.
+Lisää kommentti
Työkaverini, joka sai työkomennuksen Intian ylängöille rakensi heti saunan ja väsäsi jostain tyhjästä kaasupullosta hätävara-kiukaan. Oli kuulemma kauhea viritys ja löysi myöhemmin kiinalaisesta alibaba sivustolta kiukaita. Osti sieltä 300 dollarilla +kuljetukset päälle. Oli tyytyväinen.
Ja voishan sitä löytää jotain vaikka Virosta. Hekin tekevät kiukaita. Tiedä sitten paljonko kuljetuskustannukset ovat Brasseihin ja heidän tullimaksut.
Ilmoita
Missä päin Brasiliaa vaikutat?
Suomalainen siirtokunta on Penedossa Rion osavaltiossa. Ehkä siellä olisi vielä perinteitä ja voisi saada hyviä vinkkejä.

Itsekin olen ollut tutkijana Brasiliassa pari vuotta São Paulossa. Saunoja löytyi, mutta välillä tuntui, että ulkona oli lämpimämpää kuin paikallisissa saunoissa. Lämpömittarin lukemat alkoivat -20° ja yltivät jopa +50 asteeseen.
Ilmoita
Lahden Raksassa on vain yksi kiuasvalmistaja. Kysymyksessä on maailman paras jatkuvalämmitteinen Testivoittaja Sydän-kiuas.
Johtuuko muiden boikotointi Launeen alueen pienpolton päästö keskusteluista?

On tiedossa että markkinoilla myydään laillisesti CE -hyväksyttyjä kiukaita joista on olemassa julkisin varoin suoritettujen vertailutestin tulokset. TUKESI:n julkiseksi luokiteltavat testiraportit ovat olleet valmiina toista vuotta eikä niitä ole julkaistu.
Miksi raportteja ei julkaista, vaikka kaikki mittaukset osoittavat että markkinoilla myydään kiukaita joiden paloturvallisuus ei ole kohdallaan, jotka muodostavat ostajalle todennäköisen paloriskin eivätkä täytä turvallisuusmääräyksiä.
1 VASTAUS:
Tilasin sytänkiukaan tänne argentiinaan, tuli rahti pirun kalliiks, kun näin sen röntön livenä ja ei edes se lämmenykkää niin jouduin kustantamaan paluukuljetuksen puertoricon syvänteelle johon se upotettiin.
+Lisää kommentti
Peruskiuashan on hyvin yksinkertainen rakentaa itse. Tulipesään vain paksua 10-15mm plootua, niin ei mene heti puhki. Piippu siitä ylös, ja siihen ympärille vain jonkinlainen lieriö. Arina tietysti tulipesän alle, ja jonkinlainen tuhka-astia alle. Tulipesään luukku saranoilla. Siinähän se pääpiirteittäin on, sole poka muuta ku kivet sishän ja tuli peshän.
Ilmoita
Kiitos kaikille vastanneista, ehdotuksista ja lannistamisesta :)
Olen käynyt keskusteluja Australiassa asuvien suomalaisten kanssa, joilta sai hyviä vinkkejä. Joitakin kirjoituksia/vinkkejä löytyi suomalaisista keskustelupalstoilta, kuten täältäkin.

Nimim. Brasilian Kävijä. Asun Curitibassa Paranán osavaltiossa. Vasta neljättä kuukautta ja kokonaisaika on kaksi vuotta + yksi optio vuosi. Tuolta Penedon sivujen kautta löysin jotakin ja ehkä jopa ihan hyvän kiukaankin. Täytyy jatkaa kyselyjä.

Nimim. Jeminen linkitti kuvan ja löysin täältä Minas Geraisin osavaltiosta tekijän. Firma jopa tekee sauna "sylintereitä" ( http://bufalo.ind.br/categoria-produto/casa-e-lazer/cilindros-para-sauna/ )
Ehkäpä Jemisen linkittämän kuvan mukainen häkkyrä ja varmistaa, että on ainakin tuon 10-15mm paksua, jonka nimim. Saunamään mainitsee.
Ja siihen ympärille kivan näköinen verkko, kuten nimim. Ainaskii ehdottaa.

Eiköhän tässä kiuas saada vielä, ennen kuin talven kylmät tulevat. Curitibassa on kesä-elokuun aikana yölämpötilat alle kymmenen asteen ja joskus voi käväistä pakkasellakin.

Hyvää kevättä Suomeen.
1 VASTAUS:
Jos samana iltana haluat saunoa kun aloitat lämmityksen 6mm riittää vallan mainiosti.
+Lisää kommentti
Jos vielä Antti käy lukemassa täällä, niin mulla olis ideoita. Asun itse Portugalissa ja lueskelin läpi noita brasilialaisia sivuja. Voit ostaa kamiinan ja rakennuttaa siihen verkon ympärille:
Kamiina: http://www.kitelas.com.br/produto/2265/fogao-a-lenha-tradicional-ferro-fundido-padrao
Aika kalliita ovat käytettyinä, mutta olis ainakin tyylikäs.

Verkkoja täältä: https://produto.mercadolivre.com.br/MLB-1002869675-tela-moeda-inox-chapa-perfurada-grelha-1000x1000mm-2475mm-_JM?quantity=1

Sitten vaan ahtaat helvatisti kiviä :)

---
Tai sitten tällainen "kiuas":
https://www.ferreirodaserra.com.br/sauna-seca-a-lenha-18-a-20-m/?sku=12494.1008.0
Ja sitten taas verkkoa ympärille.
Tuo muistuttaa virolaisia kiukaita kuten tätä:
http://www.saunapoint.ee/tooted/puukerised/kalvis-kamin-keris/
8 VASTAUSTA:
Unohtui vielä toi suomalaissiirtolaisten perustama Penedo -siirtokunta. Sieltä löytyi kiukaita:
https://www.saunafinlandesa.com.br/sauna-seca?fbclid=IwAR3i0USfBBG1-eojpjjo5Nt7U4trEKN7s7c9MNQPlRZRLW1Vab2MlDG5pfM
Joo,o.

Kerran tullut vastaan valurautakiuas jonka teeseitse-mies oli muokannut edellisten neuvojen mukaan katiskakiukaaksi valtavalla kivimäärällä. Ihan jees mutta lämmitysajat vastasi savusaunan vastaavia. Aikuisten oikeasti lämmitys aloitettiin puolilta päivin saunan ollessa kuuma iltasella. Aivan järjetön viritys siis.

Mielenkiintoisia nuo muut viritykset niiden vastatessa ensimmäisiä jatkuvalämmitteisiä perseenpolttajia ilman seuraavaksi ilmestyneitä suojia ilmakanavineen.

Vanha armeijan telttakamina verkkolla paljon parempi kuin edellä esitetyt versiot. En ymmärrä näitä neuvojia joilla ei ole mitään hajua aiheesta jonka parissa pätemään pyrkivät?
Ymmärräthän, että tuolla puolen Atlanttia ei ole niin helppoa saada hyvää tavaraa tai oikeanlaista. Kivet ovat mitä ovat, murenevat ja rautapitoisuuksien takia punastuvat ruosteesta. Monet suomalaiset, jotka maailmalla rakentavat saunoja eivät ole loppujen lopuksi kovin nuukia mikä sitä löylyhuonetta lämmittää, kunhan sen löylyn saavat.

Itsellänikin kiuas jonka lämmittämiseen menee n. kolme tuntia. Hyvät ja pehmeät löylyt. Sauna on hyvä minulle ja 70 - 75 astetta riittävä.

Toisekseen senhän takia ihmiset täällä kyselevät ja ehdottelevat kaikenlaista, kun eivät ole ammattilaisia. Siksi sitä keskustelua yritetään saada aikaan, jotta joku joka enemmän tietää jakaisi sen tiedon.
KariGee kirjoitti:
Ymmärräthän, että tuolla puolen Atlanttia ei ole niin helppoa saada hyvää tavaraa tai oikeanlaista. Kivet ovat mitä ovat, murenevat ja rautapitoisuuksien takia punastuvat ruosteesta. Monet suomalaiset, jotka maailmalla rakentavat saunoja eivät ole loppujen lopuksi kovin nuukia mikä sitä löylyhuonetta lämmittää, kunhan sen löylyn saavat.

Itsellänikin kiuas jonka lämmittämiseen menee n. kolme tuntia. Hyvät ja pehmeät löylyt. Sauna on hyvä minulle ja 70 - 75 astetta riittävä.

Toisekseen senhän takia ihmiset täällä kyselevät ja ehdottelevat kaikenlaista, kun eivät ole ammattilaisia. Siksi sitä keskustelua yritetään saada aikaan, jotta joku joka enemmän tietää jakaisi sen tiedon.
Ja sinäkö olet se ihminen jolta tietoa löytyy viittauksella jatkuvalämmitteiseen joka edellyttää kolmen tunnin lämmitysaikaa jotta saunan lämpötila nousee +70-75C asteeseen? Vai oliko peräti niin, että sinun pitäisi ymmärtää, edelleen viittauksella edelliseen, että sinä et ehkä ole se ihminen jonka tietotaso aiheesta riittäisi muiden neuvomiseen? Pienenä vihjeenä ahkeruudestasi huolimatta lähes kaikki ehdotuksesi ovat juuri niitä, joiden toteuttamisessa ei ole mitään järkeä. Kerrot edelleen ettei ulkomailla asuvilla ole väliä millä se sauna lämpeää esittäen neuvoja kiukaista joilla sitä saunaa ei saa lämpiämään mitenkään.

Mielenkiinnosta, kerro minkälainen kiuas sinulla on jonka lämmitysajat vastaa päivitetyn kertalämmitteisen lämmistysaikoja vai onko saunasi kokoluokkaa 50m2? Anna kun arvaan, tsi-versio? Päätelmä neuvoistasi joissa ei ole juuri päätä eikä häntää. Mielenkiintoista toki nähdä miten ala-arvoisia kiukaita maailmalla on tarjolla.
Sen verran tyhmiä esityksiä että tulee väistämättä mieleen trolli joka keskustelee itsensä kanssa kirjoittamalla ensin avauksen jossa sitten vastailee itselleen. Edellisenkaltaisia joutilaita monologeja harrastavia trolleja kun näkee suolessa ihan kyllästymiseen asti.
Älä ota heti itseesi. En ole asiantuntija. Johan kirjoitin, että kävin lukemassa sivustoja, joita Antti laittoi näytille. Sieltä edelleen löysin mitä kirjoitin ja ehdottelin vaihtoehdoista.

Itselläni on ns. "hiki-kiuas" ja kävin täällä keskustelua vuonna 2011:
http://www.masinistit.com/keskustelupalsta/viewtopic.php?f=4&t=54921&sid=c2d125053d4474d47396c8adc5398651&start=40

Itse en tuota rakentanut vaan naapurini täällä Alentejossa sen teki.

Miksi et itse kerro mielipidettäsi tai esitä jotain sivustoa sensijaan, että otat todella nuivan asenteen toisia kohtaan jotka kirjoittavat tänne. Kritiikki on hyvä asia. Jos en olisi ehdottanut valurautakamiinaa, niin et olisi sinäkään siitä kelvottomana maininnut, mutta sitten lähdet alatyyliseen voivotteluun miten idiootit ehdottelevat mahdottomia ja et ymmärrä alkuunkaan sitä. Siksihän sitä kysellään, jotta jotain näkemyksiä saadaan (ja toistan itseäni) ja joku jolla olisi tietoa jakaisi sitä.
Ja jos olet kyllästynyt, kuten mainitset, tähän suoli-palstalle, niin ehkä olisi aika pitää taukoa ja olla kirjoittelematta.
KariGee kirjoitti:
Älä ota heti itseesi. En ole asiantuntija. Johan kirjoitin, että kävin lukemassa sivustoja, joita Antti laittoi näytille. Sieltä edelleen löysin mitä kirjoitin ja ehdottelin vaihtoehdoista.

Itselläni on ns. "hiki-kiuas" ja kävin täällä keskustelua vuonna 2011:
http://www.masinistit.com/keskustelupalsta/viewtopic.php?f=4&t=54921&sid=c2d125053d4474d47396c8adc5398651&start=40

Itse en tuota rakentanut vaan naapurini täällä Alentejossa sen teki.

Miksi et itse kerro mielipidettäsi tai esitä jotain sivustoa sensijaan, että otat todella nuivan asenteen toisia kohtaan jotka kirjoittavat tänne. Kritiikki on hyvä asia. Jos en olisi ehdottanut valurautakamiinaa, niin et olisi sinäkään siitä kelvottomana maininnut, mutta sitten lähdet alatyyliseen voivotteluun miten idiootit ehdottelevat mahdottomia ja et ymmärrä alkuunkaan sitä. Siksihän sitä kysellään, jotta jotain näkemyksiä saadaan (ja toistan itseäni) ja joku jolla olisi tietoa jakaisi sitä.
Ja jos olet kyllästynyt, kuten mainitset, tähän suoli-palstalle, niin ehkä olisi aika pitää taukoa ja olla kirjoittelematta.
Paitsi että olen ottanut kantaa esitettyihin vaihtoehtoihin lukuisia kertoja tyhmimpien ehdotuksien kohdalla. Jopa niin tyhmiä ehdotuksia ja niin lukuisia että pidin itsestäänselvyytenä että niiden kirjoittaja on provoava trolli. Jos meni ihon alle sori siitä mutta ei muuta tilannetta kannattaisiko miettiä onko rahkeita ohjeistaa muita aiheesta josta ei mitään tajua? Edellisen väittämän tueksi mm. ohjeistukset 15 mm:n tulipesävahvuuksille tai valurautaisille vastaaville jne. kirjoitti ne kuka tahansa. Järjettömiä ehdotuksia jokainen em. mikä sai kuvittelemaan niiden kirjoittajan olevan trolli jotka ovat äärettömän turhauttavia mainosmiesten lisäksi. Kritiikki on hyvä asia kerroit mutta itseesi kohdistuvaa et sulata??

Lähettämäsi linkki vastaavasti oli poikkeuksellisen hyvä koska ko:ssa viestiketjussa tuli enemmän asiaa kuin suomi 24 saunapalstalla kymmenen vuoden aikana yhteensä. Valtava tasoero edellisten välillä masinistien sivuilla kun on OIKEITA tietäjiä jotka ovat myös rakentaneet kiukaita siinä missä sinä tarjoilet pelkkää mutua ilman minkäänlaista asiaosaamista ja minun pitäisi pahoitella olemassaoloani kertoessani ettei ehdotuksissasi ole päätä eikä häntää esim. materiaalivalintojen suhteen joiden myötä lämmitysajat lasketaan lukuisissa tunneissa viittauksena savusaunat.

Lopuksi, en vieläkään ymmärrä kuinka saat kulumaan kolme tuntia lämmitykseen kiukaalla jonka lämmitysajat ovat 1-1½h? +60C astetta kun riittää vallan mainiosti iki(kopio)lle ja jos ei riitä hanki peltilaatikkokiuas. Vieläkin hämmästyttää tasoero masinistien sivujen ja näiden välillä? Asia miksi näillä sivuilla ei pahemmin osaajia pyöri koska seura on mitä on. Tyhjän huutajia aiheesta mistä eivät mitään tajua ja yksi sekopäinen kiuasvalmistaja joka ei kiukaista paljoakaan tajua.
tuliselväksi.etole kirjoitti:
Paitsi että olen ottanut kantaa esitettyihin vaihtoehtoihin lukuisia kertoja tyhmimpien ehdotuksien kohdalla. Jopa niin tyhmiä ehdotuksia ja niin lukuisia että pidin itsestäänselvyytenä että niiden kirjoittaja on provoava trolli. Jos meni ihon alle sori siitä mutta ei muuta tilannetta kannattaisiko miettiä onko rahkeita ohjeistaa muita aiheesta josta ei mitään tajua? Edellisen väittämän tueksi mm. ohjeistukset 15 mm:n tulipesävahvuuksille tai valurautaisille vastaaville jne. kirjoitti ne kuka tahansa. Järjettömiä ehdotuksia jokainen em. mikä sai kuvittelemaan niiden kirjoittajan olevan trolli jotka ovat äärettömän turhauttavia mainosmiesten lisäksi. Kritiikki on hyvä asia kerroit mutta itseesi kohdistuvaa et sulata??

Lähettämäsi linkki vastaavasti oli poikkeuksellisen hyvä koska ko:ssa viestiketjussa tuli enemmän asiaa kuin suomi 24 saunapalstalla kymmenen vuoden aikana yhteensä. Valtava tasoero edellisten välillä masinistien sivuilla kun on OIKEITA tietäjiä jotka ovat myös rakentaneet kiukaita siinä missä sinä tarjoilet pelkkää mutua ilman minkäänlaista asiaosaamista ja minun pitäisi pahoitella olemassaoloani kertoessani ettei ehdotuksissasi ole päätä eikä häntää esim. materiaalivalintojen suhteen joiden myötä lämmitysajat lasketaan lukuisissa tunneissa viittauksena savusaunat.

Lopuksi, en vieläkään ymmärrä kuinka saat kulumaan kolme tuntia lämmitykseen kiukaalla jonka lämmitysajat ovat 1-1½h? +60C astetta kun riittää vallan mainiosti iki(kopio)lle ja jos ei riitä hanki peltilaatikkokiuas. Vieläkin hämmästyttää tasoero masinistien sivujen ja näiden välillä? Asia miksi näillä sivuilla ei pahemmin osaajia pyöri koska seura on mitä on. Tyhjän huutajia aiheesta mistä eivät mitään tajua ja yksi sekopäinen kiuasvalmistaja joka ei kiukaista paljoakaan tajua.
onko masinisteilla erillistä saunapalstaansa kiukaineen yms. en löytänyt? Vai onko niin, että esim. kiukaista käydään satunnaisia keskusteluja sekameteliosastolla mistä edellisiä ei löydä kuin käymällä läpi kaikki keskusteluavaukset? Jos muitakin järkiperäisiä palstoja saunoista löytyy tieto otetaan kiitollisena vastaan. Tämä palsta kun on mitä on eli ihan luokaton.
tuliselväksi.etole kirjoitti:
Paitsi että olen ottanut kantaa esitettyihin vaihtoehtoihin lukuisia kertoja tyhmimpien ehdotuksien kohdalla. Jopa niin tyhmiä ehdotuksia ja niin lukuisia että pidin itsestäänselvyytenä että niiden kirjoittaja on provoava trolli. Jos meni ihon alle sori siitä mutta ei muuta tilannetta kannattaisiko miettiä onko rahkeita ohjeistaa muita aiheesta josta ei mitään tajua? Edellisen väittämän tueksi mm. ohjeistukset 15 mm:n tulipesävahvuuksille tai valurautaisille vastaaville jne. kirjoitti ne kuka tahansa. Järjettömiä ehdotuksia jokainen em. mikä sai kuvittelemaan niiden kirjoittajan olevan trolli jotka ovat äärettömän turhauttavia mainosmiesten lisäksi. Kritiikki on hyvä asia kerroit mutta itseesi kohdistuvaa et sulata??

Lähettämäsi linkki vastaavasti oli poikkeuksellisen hyvä koska ko:ssa viestiketjussa tuli enemmän asiaa kuin suomi 24 saunapalstalla kymmenen vuoden aikana yhteensä. Valtava tasoero edellisten välillä masinistien sivuilla kun on OIKEITA tietäjiä jotka ovat myös rakentaneet kiukaita siinä missä sinä tarjoilet pelkkää mutua ilman minkäänlaista asiaosaamista ja minun pitäisi pahoitella olemassaoloani kertoessani ettei ehdotuksissasi ole päätä eikä häntää esim. materiaalivalintojen suhteen joiden myötä lämmitysajat lasketaan lukuisissa tunneissa viittauksena savusaunat.

Lopuksi, en vieläkään ymmärrä kuinka saat kulumaan kolme tuntia lämmitykseen kiukaalla jonka lämmitysajat ovat 1-1½h? +60C astetta kun riittää vallan mainiosti iki(kopio)lle ja jos ei riitä hanki peltilaatikkokiuas. Vieläkin hämmästyttää tasoero masinistien sivujen ja näiden välillä? Asia miksi näillä sivuilla ei pahemmin osaajia pyöri koska seura on mitä on. Tyhjän huutajia aiheesta mistä eivät mitään tajua ja yksi sekopäinen kiuasvalmistaja joka ei kiukaista paljoakaan tajua.
Jos asiaa tarkastellaan suomen rakennusmääräyksien osilta omavalmisteisia kiukaita ei saa edes myydä esim. puutteissa paloturvallisuudessa. Edelleen sama koskee esim. ns. tsi-valmishormeja jotka aikoinaan aiheutti valtavan määrän saunapaloja. Siinä mielessä jotain rajaa näissä ohjeissa rakentaa esim. kiuas koska valtaosassa annetuista ohjeista ohjeistetaan valmistamaan kiuas joilla on vaarassa palaa joko sauna tai minimissään perse. Esimerkkinä edellisen kaltaisesta ilmiöstä esim. sauna palstalla vuosien takainen teeseitse-horminikkari joka säännöllisin väliajoin esitti ohjeita em:n kaltaisen virityksen rakentamiseen vaikka se edusti juuri sellaista versiota jolla niitä saunoja paloi maan tasalle huomattavia määriä. Kehui aina kuinka ei kannata ostaa kalliita tehdasvalmisteisia hormeja kun saman saa aikaiseksi paljon halvemmalla tekemällä se itse.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kiukaan rakentaminen

Nyt on ongelmana, että kunnon kiukaita ei maasta löydy. Eikä tunnu suomalaiset toimittavan tänne Brasiliaan kohtuu hintaan puukiukaita. Tylö myy Portugalissa ja mahdollisesti sieltä voisivat toimittaa Atlantin yli, mutta edelleen hinta on aika kova.

Kyllähän täälläkin kiukaita tehdään, mutta ovat naurettavia. Tässä esimerkki:
https://styntecsaunas.com.br/produto/sauna-seca-a-lenha-sf50-para-35m³-socalor/

Mutta jos itse tekisi, niin mitä pitäisi ottaa huomioon?
Tämä tee-se-itse-kiuas asia on minulle täysin tuntematon ja varmaan joudun teettämään työn jollakin paikallisella, mutta mistä lähteä liikkeelle?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta